Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilken maskothund ville du hatt?


pippin
 Share

Recommended Posts

  • Svar 156
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

For meg er ikke en maskothund en hund som nødvendigvis ikke krever noenting, men en hund som skiller seg litt ut fra resten av flokken (om man har en) og liksom "representerer" dere. En hund som kansk

Glemte forresten helt: tulip har bestemt at samboeren min skal ha GD som maskothund, og da blir den jo litt min også? En feiltegnet hanne, og den skal hete Error

Kremt, jeg veit om en... Svært mange hundekjørere har shiba som maskothund, altså... Imouto har trukket trehjuling sammen med bestefaren sin, og her ser du onkelen hennes Manni, som har tatt kløvtes

Posted Images

Nitro er vel den hunden som skiller seg mest ut, mye pga størrelsen og fargene. Det er ihvertfall alltid han som blir lagt merke til av mine to. Men han er jo min store "satsning" med at jeg har fått titlene på han og sjekket han ut og håper noen har lyst å bruke han i avel (derfor er han mest i sentrum pga reklamering). Også er det han jeg oftes velger å ha med på kurs.

Chanti har jo blitt drasset med på alt selv om hun ikke deltar, hun er med oss overalt. Derfor følte jeg litt at hun var maskoten vår. Men hun får like mye turer og sånn, og jeg føler ikke at hun krever mindre enn Nitro. Hun er jo tross alt en dobber :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg vil ha en vorsteher, det er noe jeg kunne vurdert om jeg hadde plass til nok en stor hund.. Jeg tror ikke den ville mistrivdes med det livet vi lever, og sånn sett ville det vært min maskothund, fordi jeg ikke hadde hatt andre ambisjoner med den enn at den kunne holdt fasiten med selskap på tur når han har løpt ifra de små.. Og så skulle jeg stilt den ut

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vel konkludert med at det IKKE blir noen maskothund i huset vårt med det første - kanskje når jeg blir gammal - da blir den i så fall den eneste hunden i huset tror jeg - for det er noe med det at de må ha fysikk til å holde følge med resten av flokken også, og det passer litt dårlig med en litenhund når man har lyst til å gå 20 km på ski med Willy foran liksom (og nei, det er ikke et alternativ å la den andre hunden være hjemme - det gir meg bare dårlig samvittighet).

Enig, jeg har heller ikke helt samvittighet til å kjøpe en liten drømmemaskot som ikke helt passer inn i livet her og nå.

Jeg har hatt en del passehunder, og har endt opp med å bære de fleste småttiser på tur. Noen andre småttiser som er kjent for å være sporty små hunder, har etter et par dager hos turglade meg blitt litt skeptisk når jeg finner frem turutstyret. En dverg gjemte seg også under stuebordet når jeg fant frem selen dens etter å opplevd for lange turer ut fra hva den trivdes med.

Det er heller ikke mye kjekt å ta med en voffse som henger med, men som egentlig går for harde livet, og egentlig så har den bare lyst å krype inn i jakken din for å varme seg og hvile seg. Derfor jeg har ingen liten maskot enda, men når jeg har mulighet til å ha TO maskoter, så kan de jo kose seg hjemme mens jeg og de mer aktive hundene er på tur :) Hvis ikke så blir det en liten maskot som alenehund hvis det blir en tid for det ;) Hvilken rase maskoten blir, det blir valgets kvaler...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mens om jeg havner med en sennenhund som ikke er berner, så vil samtlige tre være definert som "mer krevende" enn berner, men jeg vil anse den som en maskot fordi det ikke er en rase jeg har ambisjoner om å drive oppdrett med - så jeg satser ikke på det området, jeg vil i så fall ha en hannhund som andre kan bruke om den er bra nok. Men den vil trolig kreve mer enn en berner, men forhåpentligvis ikke kreve mye mer enn mine bernere får i gode perioder. Så jeg kan ikke ha noen maskot før jeg er friskere og ferdig med down-periodene mine.

Åh ja den korthårede begynner på E ett eller annet..de er fine. De kunne jeg faktisk ønske meg etter Chicka som "hovedhund" :heart:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men jeg har vel en maskothund nå. En bårderkålli det den får av meg er jo massssse kos og turer og bare henger med hos meg.( Er jo i grunnen min sønn sin)

Men det er for tiden tungvindt med en maskothund så det får bli når jeg ikke skal ha vorsteh og satser på at det blir lenge til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh ja den korthårede begynner på E ett eller annet..de er fine. De kunne jeg faktisk ønske meg etter Chicka som "hovedhund" :heart:

Alle de tre andre er korthårede, men du tenker sikkert på entlebucher. De andre heter appenzeller og grosser schweizer sennenhund - og sistnevnte er som navnet tilsier større.

Det er en oppdretter av entlebucher og grosser i Bødalen, kanskje du har sett de? Appenzeller finnes det ingen offentlig oppføring av i landet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min maskotthund ville selvfølgelig fått det den trenger av tur og trening - noen må jeg jo trene mens Tarik har pauser, og turene blir den jo med på uansett. :) Det jeg legger i en maskott, er en hund som får dekket sine behov og mer til, men som jeg ikke satser med innen hundesport.

Om jeg skal ha stor maskott, ville det blitt en Siberian husky. Gjerne utstillingsavlet, folk får mene hva de vil om det.

Om jeg skal ha mellomstor maskott, står selvsagt Norsk Buhund øverst på lista.

Om jeg skal ha liten maskott blir det Schipperke, Sheltie eller Norsk Lundehund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

husky som maskot er vel ikke helt å anbefale- de trenger litt mosjon og sånn :) selv de utstillingsavlede :) Ser du sier at deres behov vil bli dekket. Så da går det vel greit. Men det er nok en grunn til at så mange huskyer (Sh, Ah) blir omplassert ved ettårs alder...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I mitt hode er maskotthund en liten sak som ikke krever noe særlig, og jeg kan ikke si det er noen småraser som frister meg. Jeg drømmer derimot om en engelsk springer spaniel hannhund, så blir det en ny slik i hus, så får han bli maskotten, da :ahappy: En hund som kunne fått bli med på alt av turer, treninger og utstillinger uten at målene hadde vært av de høyeste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper ikke en hund med mindre jeg er sikker på at jeg kan gi den det den trenger. Og jeg vil ikke ha utstillingsavlet SH fordi jeg tror de trenger mindre mosjon - jeg vet at det ikke er tilfellet. Nå er det uansett flere ting ved huskyen som gjør at den er uaktuell, men man kan alltids drømme. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er sånn at maskothunden er den man ikke satser med så skaffet jeg meg maskothund først jeg :P Blaze er jo egentlig en rase mange anser som maskothund, men hos meg blir han prøveklut for lydighet og kanskje flere hundesporter. Felix har og skal jo konkurrere i LC, men den sporten krever jo ikke så mye av meg i forhold til trening, annet enn fysisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg skjønner. Jeg synes på en måte ikke at 3/6 med C (uten forkalkninger) er så ille, men jeg har sett på fryktelig mye hunder i det siste. Mulig jeg har sett meg blind og at jeg må stikke fingeren i jorda
    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...