Gå til innhold
Hundesonen.no

Er det bare jeg som syns smørkrisa er ustyrtelig festlig?


ida
 Share

Recommended Posts

  • Svar 57
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Håper virkelig "hamstrerne" snart sitter med tåpelig mye smør som de ikke blir kvitt fordi butikkhyllene er fulle igjen... Vi har det tydeligvis litt for godt her i landet! LOL

Satt og leste de samme nyhetene tidligere i dag og jeg blir flau på det norske folks vegne akkurat nå, jeg. Men samtidig så lurer jeg på om det virkelig er sant at folk er SÅ desperate, eller er det k

Festlig synes jeg ikke det er, idiotisk, ja!

For det første hadde det neppe vært et særlig stort problem dersom folk ikke hadde hamstret. Det er heller ikke veldig mange sammenhenger man ikke kan erstatte smør med margarin, som det overhodet ikke er noe problem å få tak i.

Mulig det er annerledes andre steder i landet, men her i Oslo er det stort sett smør i halvparten av butikkene jeg har vært innom ihvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Satt og leste de samme nyhetene tidligere i dag og jeg blir flau på det norske folks vegne akkurat nå, jeg. Men samtidig så lurer jeg på om det virkelig er sant at folk er SÅ desperate, eller er det kun på nyhetene dette hauses opp til en panikk?

INGEN jeg snakker med på jobb eller fritid synes dette er noen "big deal" og klarer seg utmerket uten akkurat DET smøret, liksom.. Man bruker margarin, bremykt e.l. og tenker liksom ikke mer over det annet enn det man leser i avisene om "alle andre" som er helt ville.

TENK om det bare er et PR-jippo, da? At det bare er i pressen dette er så villt, mens folk flest nærmest ikke bryr seg, liksom...

Man kan jo virkelig begynne å lure - er det NOEN som virkelig kjenner noen som er så desperate etter Tine meierismør at de kjøper det for fantasipris?

Eller som har hamstret 20 kilo og prøver å selge det dyrt på Finn?

Vi skal vel en tur over til Sverige og handle nå før jul (vi spiser svensk julemat, så det er endel man faktisk ikke får tak i her i Norge), men tror ikke vi engang gidder å tenke på SMØR, altså.

Kommer heller ikke til å kjøpe inn til "svartebørsmarkedet" :lol:

Susanne

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var i Sverige på onsdag, jeg spurte dama i butikken om nordmenn handlet mye smør, og joda, det gjorde de. Noen hamstret virkelig smør. Om det er sant det som står i media at folk betaler 500 kroner for en halvkilo smør, da har de for mye penger og for lite å ta seg til. Jeg spiser lavkarbokosthold og klarer meg fint uten smør, ikke har jeg følt noe desperasjon fordi de ikke har smør i butikken heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri spist noe særlig smør, jeg. Aldri hatt det på brødskiva, og i mat synes jeg det funker like greit meg margarin. Litt gøy å se hva som skjer når nordmenn ikke lenger kan gjøre slik de alltid har gjort. Vi har ikke ubegrenset adgang til smør, all grunn til panikk! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir brukt mer meirismør nå før jul enn ellers i året. Men så har jo lavkarbo gjort at flere handler smøret ellers i året også så det har blitt jevnt over mer salg av meirismør. Meirismør gir også en bedre smak til kakene enn det andre smørret som er mer basert på plantefett. Så det er ikke så lett å få tak i meirismør her heller.

Jeg kan ikke bruke meirismør så jeg merker da ikke noe til krisa i det heletatt i heimen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det verste, synes jeg, er at Tine har bedt om nedsatt tollsats på utenlands smør i "lengre" tid (iallefall tre uker) og har fått nei av staten. TO dager etter at Synnøve Finden (som ikke lager/selger smør til vanlig) importerer tonnevis fra Nederland, ja DA kommer den nedsatte tollsatsen... Om ikke dette er statsstøtte til Tine, så vet ikke jeg, men fri konkurranse er det iallefall ikke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Merkelige greier den smørkrisa ja.. jeg har sett at det er tomt i butikkene her, men det plager meg ikke til tross for mitt "lavkarboliv". Jeg bruker bremykt da, og det er det tomt for også - men ingen fare enda - jeg bruker 5 uker på å bruke opp en pakke bremykt. Men dette enorme smørbehovet nå, det må jo være pga julekakebakst da? Er det virkelig så mange som baker julekaker eller er det bakeriene som har kjøpt opp all smøret? Uansett, tåpelige greier! Og hvorfor er det ikke mangel på fløte også? Og er det sånn krise kan vel Tine lage smør fremfor all fløten?

Nei, skjønner ikke og heller også over til teorien om medieskapt hysteri.

Og tviler ikke at det med tollsatsene blir regelrett statsstøtte til Tine. De har vært ufine mot Synnøve Finden før, og jeg tror at de har mange "linker" inn i LO/regjering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det verste, synes jeg, er at Tine har bedt om nedsatt tollsats på utenlands smør i "lengre" tid (iallefall tre uker) og har fått nei av staten. TO dager etter at Synnøve Finden (som ikke lager/selger smør til vanlig) importerer tonnevis fra Nederland, ja DA kommer den nedsatte tollsatsen... Om ikke dette er statsstøtte til Tine, så vet ikke jeg, men fri konkurranse er det iallefall ikke!

Husk at dette går begge veier da. Som markedsleder må tine blant annet kjøpe og lagre alt som blir overprodusert hos bla synøve finden, mens de selv har for lite råvarer pga sine begrensninger.

Men latterlig, ja.. Har ikke merket noe til mangel på smør og skulle det opstå, ja så tror jeg ikke det kvalifiserer til og være noen krise, uansett..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke helt bestemt meg for om jeg skal være oppgitt elle bare flire av hele greiene.. Snakk om å lage krise av ingenting.

For det første, så hadde det ikke vært tomt for smør i butikkene om ikke folk hadde hamstret (det hadde ihvertfall tatt lengre tid!).

For det andre går det stort sett alltid an å erstatte med margarin - selv om jeg er enig i at smør har bedre smak.

For det tredje går det fint an å lage smør av kremfløte selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

nå skal si at jeg har meierismør og bremykt i kjøleskapet, ikke visste jeg at det var smørkrise engang før mamma kom i kjøleskapet mitt og så smøret :P bruker knapt smør så gir fullstendig .... i hvilket smør jeg har i kjøleskapet, bare det er smør der når jeg trenger det å f.eks steke med :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...