Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye fysisk trening får hundene deres?


Petra
 Share

Recommended Posts

Her om dagen møtte jeg en person som mente at hundene mine var aaaaalt for dårlig trent. Det overrasket meg litt, for selv om de er veldig langt fra å kunne delta i Iditarod eller VM i weight pulling eller lignende ekstreme ting, så får de da mer mosjon enn den jevne familiehunden, i hvert fall. Trodde de lå sånn ca på samme nivå som andre "sportshunder/brukshunder", men jeg kan jo ta feil.

Derfor lurer jeg på sånn ca hvor mye fysisk trening deres hunder får, sånn i snitt? Da tenker jeg ikke bare på ren fysisk trening som sykling, kløv etc, men også agility, rundering og andre litt aktive hundesporter.

Og så er det lov for alle å svare uansett hvor mye eller lite dere synes dere gjør med bikkjene, slik at tråden blir mest mulig representativ :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 75
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Stort sett 30 minutter om morgenen før jeg drar på jobb. Deretter varierer resten av dagen veldig. Det blir minst 1 time tur tilsammen hver dag. Prøver å få gått skikkelig skogstur på 1-3 timer 2-3 da

Når det kommer til turer i skog og fjell, så er det jo ikke bare bikkja sin tur, det er jo like mye min tur, jeg liker meg ute - og derfor har skaffet meg en rase som passer til mitt aktivitetsnivå U

Tur hjelper i hvert fall mot energimangel. Nå har jeg ganske konsekvent gått minst en times tur i et par måneder, altså daglig. Og merker godt på hunden at hun får mer energi. Hun drar til og med i bå

Ingen hundesport her heller, men bikkjedyra trimmes hvertfall nok. Utenom tisseturer jevnt gjennom dagen så har vi selv satt et minstekrav på 1 time hver dag. Så alt fra 1 time + tisserunder på rundt 15-30 min til 5 timer per dag. De får i tillegg utfordringer i terrenget alt ettersom hvor vi er. Tempoet er relativt høyt så vi menneskene skal få utbytte av det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi driver med hundelufting, så hundene våre får gjennomsnittelig 2 timers tur i skog og mark hver dag. De løper løst sammen med andre hunder, så de får virkelig brukt seg.

Vi går i tillegg en 15 minutters tur i nabolaget hver dag slik at de ikke skal bli usosiale og glemme at det finnes mennesker og andre hunder her også :P Denne turen går vi med en og en.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja.. 20-30 min hver morgen, også i helga. Minimum en time på ettermiddagen, men ikke uvanlig men 3-4. De lengste turene er alltid i terreng, løse og gjerne sammen med andre hunder. 10-15 min tissetur før det er natt. Og ev andre småturer innimellom der også. I helger kan det bli to lange turer pr dag om det passer seg sånn.

Her går det kun i turer og hundelek, eneste mentaltreninga de får er å oppføre seg pent i byen samt kjøre buss. Ja, og et spor nå og da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stort sett 30 minutter om morgenen før jeg drar på jobb. Deretter varierer resten av dagen veldig. Det blir minst 1 time tur tilsammen hver dag. Prøver å få gått skikkelig skogstur på 1-3 timer 2-3 dager i uka. I tillegg trener vi agility 1-2 dager i uka, lydighet 1-2 dager i uka, sykler (evt ski på vinteren) 1-2 dager i uka, svømmer 2 dager i uka, alt ettersom hvordan jeg jobber. Et par dager i uka legger jeg på kjetting på en av turene.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer helt an på dagen. De får noen dager i sofaen. Men har også noen dager i full fres i skogen. (fuglehunden min jobber med å lete etter fugl der), også har vi en dag i uka med agility, og sånn ellers så kommer det an på hvor mye jeg har å gjøre i uka. Men de ser ikke ut til å lide noen nød, og ligger å sover godt om natta og sofadagene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mannen jogger/løper mellom en mil- en og halv hver morgen/formiddag alt ettersom hvordan han jobber. Så går jeg en 45-50 mins runde med dem litt senere på dagen med barnevogna, så får dem en kveldstur med alle oss sammen itillegg.

Når vi er hos svigers løper de også inn og ut hele dagen som de vil i hagen, og holder seg nok i aktivitet i noen timer... Blir godt med egen hage igjen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden hun er ganske ung enda så er det litt moderert, men minst 1 times tur utenom tisseturer osv. Senere blir det nok flere timer, veldig variert og ingen dag er helt lik. Helgeturer ofte på flere timer osv. Om ikke lenge kan hun begynne å bli med på joggeturer i tillegg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagene mine er omtrent aldri like i løpet av en uke, men 5-6 av dagene i uka er turing omtrent 2-3 timer (per dag). Jeg klemmer og inn dagsturer/streifeturer i fjell når jeg kan. Det finnes ikke noe bedre enn det :)

Brukshundtrening ligger inn som trening 2 dager i uka, og annen trening ligger med 1 dag i uka.

Han fikk veldig skryt av en rasespesialist om at han sto i perfekt kondisjon på utstilling :) Stolt hundeeier jeg da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fanta er 15 min ute på morgentur, en lengre tur på ettermiddagen og 15 min kveld. I tillegg møter vi endel andre hunder hun springer og herjer med, går løst påtur med, etc. Trener agility minst 2 dager i uka og der får hun også springe mye med andre hunder. I tillegg til endel hodetrim :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt vanskelig å si nøyaktig mengde og tid, for det varierer, men det er hva jeg bruker tiden på som er viktig. Jeg GÅR sjeldent tur. Jeg løper eller sykler, ellers så trener vi trekk. Går vi, så er det stort sett når de har mulighet til å løpe løse, og da løper de virkelig, ikke snakk om rusling rundt benene mine. Blir fjelltur med jevne mellomrom, og avhengig av årstid, så er de i trekksele eller løper løse. Hvis jeg løper eller sykler f.eks., så har vi noen mer eller mindre faste runder i skogen, og de vi stort sett tar er på henholdsvis 9, 12, 15 og 18 km.

Hundene mine trives ikke med å bare gå f.eks. en times tur i bånd, da har de for mye energi etterpå. :P Men mine hunder er jo av raser som typisk trives med mye fysisk aktivitet, mens det mentale er mindre viktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som hos andre her, så varierer det veldig, dette fordi jeg har en veldig varierende arbeidsdag! men minimum to doturer/koseturer på ca 20minutter og en lengre tur på 1time:) Langturen er somregel frislipp, kløving, bæring, trekk eller ulendt terreng, ettersom jeg kjeder meg om vi bare skal gå;) Somregel blir det litt mer en dette, spesielt om jeg har fri, tidlig eller kort vakt på jobb!

Er jeg syk, får han nøye seg med flere og kortere turer i løpet av dagen.

Dyret her er ganske tynn, men har bra med muskler! Mye bedre bygd enn boxern et par gater bortafor;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I hverdagen: 5min morgen og kveld + 1 time gå eller sykkeltur er vel normalen. Hvis vi skal trene lydighet noen timer på kvelden og jeg har det travelt blir det kun 2-3 lufteturer + lp-treningen. Kiter får i tillegg gjete 3-10 ganger i mnd og da får han virkelig brukt seg i terrenget!

Om vinteren blir det MYE mer trening da jeg liker godt å gå på ski/snørekjøre :)

Nå skal det sies at jeg har kuttet ned treningen av Amira noe voldsomt, da hun er sterkt preget av skaden i ryggen. Hun hopper på 3 bein omtrent hver gang hun har løpt en tur ved siden av sykkelen.... :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Tja.... 30-40 minutter tur om morgenen og det samme når jeg kommer fra jobb, og så en lengre tur sånn etter middag/dagsrevyen med innlagt løsløping, ballkasting og lek sånn at vi er ute minimum en time. Så 2 til 2,5 time totalt pr. dag - i tillegg kommer eventuell lp trening og små tisseturer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vel engetlig ingen klar oversikt på oss. Alt avhenger av været egentlig, og hvor mye annet som skjer i hverdagen.

Men vi har minimum 2 turer om dagen. en om morgen/formiddag og en om ettermiddag/kveld. Den varer på ca 20 min-halvtime. Noen ganger kan 1 av turene bli erstattet med saccovognkjøring eller sykkel. (hvis været er bra) Noen dager jogger samboeren min og da bli Chanti med på joggetur på ca 1 mil. Noen dager drar jeg til foreldrene mine og går tur der, enten med begge dyrene eller en av dem, og da er de løse på tur på stranda /i skogen/fjell etc.

Noen dager er det lek i hagen.

Så det er ganske ulikt egentlig. det som går igjen fast er de to turene. Men jeg ønsker at hundene skal få løpt løs minst 1-2 ganger i uken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm.. Er det slik at de som skriver her inne går en del over middels tur med hundene sine? Hittil har mesteparten av de som har svart lagt på rundt en par timer om dagen gjennomsnittlig. Dette reflekterer ikke hva jeg vet om andre som har hund, samt meg selv. Hos oss blir det ca en time om dagen med alle turer fem-seks dager i uken, og en litt lengre en i helgen. I tillegg kommer litt lydighetstrening.

Så lenge hundene ikke går på veggen, og er rolige inne så ser jeg ingen grunn til å øke turmengden så lenge de ikke skal bli brukt til noe spesielt.

PS. Ikke noe negativt om de som går mye tur med bikkjene sine. Kudos til dere. Men kanskje det finnes andre enn bare meg som føler meg som en slask når jeg leser hvor mye trim bikkjene til folk her inne får? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi driver også med hundekjøring, rundt 4 turer pr uke, lengde varierer etter årstid, lengst turer midt på vinteren. Vi går turer inni mellom, men hovedsaklig kjører vi vogn/slede. Border Colliene er med og løper løse sammen med spannet, eller er med på rideturer. Ellers er alle hundene ute i felles hundegård på dagtid, og da styrer de aktivitetsnivået selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er så heldig at jeg har en kamerat som er skikkelig treningsnarkoman når det kommer til å løpe opp fjell - i tillegg til at han liker Casper så godt. Så han tar Casper med på 1-2 intensive fjellturer i uken som er på ca 1,5 - 2 timer hver gang.

Ellers går vi selv minst 1 time tur med han om dagen, med mindre vi er syk... Enten hund eller eiere.

Vi går også selv med han i fjellet minst 1 gang i uken, men da ikke like intensivt som de 1-2 andre fjellturene han får.

Vi driver ikke med hundesport - men vurderer å starte med agillity og WP når han er blitt eldre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her blir det ganske greit med tur og trening.

Først vil jeg si at tur er ikke det samme som fysisk trening!

Her starter vi med 15 minutter morgentur.

Deretter går jeg på jobb..

Når jeg kommer hjem spiser jeg middag før vi finner på et eller annet..

Det er da som regel en av følgende:

-Sykkeltur i lavt tempo

-Weightpulling-trening

-Søk

Så går vi en snau time tur før sengetid.

Litt avhengig av dag og sånt blir det selvsagt forskjellig lengde på turer og varighet på treninger.

Hannen får også en god del mer enn tispa mi, rett og slett fordi hun er ung.

Begge er stort sett med på alt, men litt mindre for tispa enn hannen.

Totalt sett er vi stort sett ute minst 3 timer om dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm.. Er det slik at de som skriver her inne går en del over middels tur med hundene sine? Hittil har mesteparten av de som har svart lagt på rundt en par timer om dagen gjennomsnittlig. Dette reflekterer ikke hva jeg vet om andre som har hund, samt meg selv. Hos oss blir det ca en time om dagen med alle turer fem-seks dager i uken, og en litt lengre en i helgen. I tillegg kommer litt lydighetstrening.

Så lenge hundene ikke går på veggen, og er rolige inne så ser jeg ingen grunn til å øke turmengden så lenge de ikke skal bli brukt til noe spesielt.

PS. Ikke noe negativt om de som går mye tur med bikkjene sine. Kudos til dere. Men kanskje det finnes andre enn bare meg som føler meg som en slask når jeg leser hvor mye trim bikkjene til folk her inne får? :P

For min del så er det faktisk fordi jeg har all verdens tid å ta av. Jeg gjør for tiden ingenting, så 4-5 timer ute med hundene er godt! Tiden går. jeg skjønner at det blir en annen hverdag når jeg kommer ut i jobb. men jeg vet også at hundene vil tåle det helt fint, fordi vi har perioder der det blir mindre av ulike årsaker. Enkelte perioder kan det bli kun 3-5 tisseturer på dem i løpet av en dag, si ca 45 min. Ikke noe problem for dem det heller.

Forøvrig er jeg veldig aktiv, da jeg har over gjennomsnittet mye energi, så det bunner nok litt i det også. :D

men det jeg skisserte (altså 1-5 timer) er ikke uvanlig hverdag her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...