Gå til innhold
Hundesonen.no

hvordan få hunden til å lukte mindre hund?


bella91
 Share

Recommended Posts

hei!:) vi har som sagt fått oss en chow valp:) men han har iløpet av den uken vi har hatt han startet og lukte mer og mer "hund"

jeg vet at det er normalt at en hund lukter hund;) og de er greit det:) men han lukter mye sterkere en tidligere, vi har ikke vasket han, men vi har tørket av han osv...

chow chower og hunder generelt skal vel egentlig ikke vaskes så ofte så vi lurtepå om det er noe vi kan gjøre for at han lukter bedre?:) kanskje en sjampo som gjør slik at de går lenger tid før han starter å lukte så sterkt igjen eller noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde en chow chow i fosterhjem i over 6 mnd. Da han kom luktet han mye hund. Det første jeg gjorde var å bytte fór til han og kjøre han på råfór, så vasket jeg han grundig, tørket og børstet han. Det ble kjapt mindre hundelukt. Har erfart at enkelte hunder får mye mindre hundelukt ved å kjøre på råfór. Selv over kortere perioder har jeg opplevd at dette har god effekt.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ugh. Må følge med på denne tråden. Jeg har en råfôret hund som vaskes (og virkelig skrubbes flere runder med sjampoo pr dusj) som fortsatt stinker. Selv etter en ordentlig runde i dusjen så får jeg sånn fettlag på fingrene når jeg koser på henne. Vetta pokker hva som feiler denne hunden, har nevnt det til både en og to veterinærer, men stinker det gjør hun. Uansett sjampoo og uansett hvor ofte eller sjeldent hun vaskes.

Men egentlig så passer det jo til personligheten hennes, hun er gjennomført heslig og herlig. Det er veldig kjærlig ment altså. :heart:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke peiling på hva du kan gjøre utenom å vaske bikkja.

Men det er jo en ting som varierer hos de forskjellige rasene. Chow Chowen har vel ganske tett pels,kanskje det blir mer "innestengt" inni der og da lukter fortere? :icon_confused:

Noen som vet hva lukten kommer av i utgangspunktet?

Det er jo noen hunder og raser som lukter mer enn andre, uansett om de vaskes eller ikke, hvorfor er det slik? :icon_confused:

Jeg aner ikke hva lukten kommer av. Men jeg har to hunder med helt forskjellig pels som vaskes sjeldent og ingen av de lukter. Eldstemann er veldig korthåret og minstemann er en shiba, så hun har lang og tett pels. Det eneste er hvis jeg dytter labbene oppi nesa mi så lukter det labber(Godlukt! :wub: ). Til og med når de er våte, så tror jeg kun at shibaen lukter littepittegrann. Så jeg tror ikke det har noe med pelslengde/tetthet å gjøre. Jeg tenker at det heller har noe med fettet i pelsen kanskje? Jeg tror de hundene jeg har vært borti som har luktet har ganske fettete pels?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går så jeg et tv-program, der det var et kort innslag fra en salong for kjæledyr. Vask av hund og katt. De "avslørte" et inside-tips; en dråpe med oppvaskmiddel ble blandet i katte- eller hundeshampooen hvis dyret var veldig møkkete eller feit i pelsen, for det løste opp fett bedre enn shampooer gjør.

Så kanskje andre kan bruke samme tipset? Spe ut hundeshampooen i et litersmål med vann og en dråpe Zalo, og så tømme over ferdigvætet hund?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du, jeg har vasket hele hunden med ren zalo jeg. Hjalp ikke det spøtt. Men jeg tror Fydas stank bare er sinnsykt motstandsdyktig altså. :D

Ojda. Ja, når ikke engang proffenes inside-tips hjelper, så... her må det kraftigere lut til! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kunde av oss har exotic korthår ( katt ) Han er nå ufør og får ikke badet enkelte av kattene sine selv. Så da kommer han til oss for hjelp. Og han har med seg alle ingredienser selv..

Først skal de gjennom'vannes'

Så skal de innsmøres med HÅNDRENS ( hansker er et MUST )

Etter en eviglang gnikkeseanse skal alt dette ut av pelsen igjen, før en eller annen fargeshampoo skal overta plassen.

Etter at shampooen er ute må det skylles med stooore mengder vann.

Til slutt er det en balsamgreie fra en utrolig stor dunk som skal virke i 15 minutter før den skylles ut og katten føhnes opp.

Vips så står vi der med en nybadet korthårsperser :)

Jeg aner ikke hvor lenge det varer før fettet i pelsen kommer tilbake igjen da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • De fant vel SM hos det meste av småraser i Finland (og i Nederland, der mener jeg de droppa hele prosjektet fordi de ikke fant noen raser som var "gode nok" for en utkrysning). Men såvidt jeg har skjønt er SM multigenetisk, sånn at det uansett vil være positivt å få inn nytt avlsmateriale. En ny hund ligger uansett litt frem i tid for min del (forhåpentligvis, det blir ikke så lenge hun jeg har nå fortsatt er her), så dra krysser jeg fingrene for at de er kommer litt videre mtp. helse  
    • «Rette tidspunkt» eksisterer nesten aldri. Det er alltid gode grunner til å gjøre noe og til å la være. Å skaffe en hund kommer til å være kjempeslitsom, utrolig artig, lærerik, givende og en utfordring for deg som person og dere som par. Dere har gjort de refleksjonene og ønsker å legge til rette livsstilen deres. Det kommer uansett til å dukke opp et eller annet, stort eller lite man aldri kan forberede seg på. Det er sånn livet er. Jeg kommer selv fra en ikke-hundeglad familie og fikk høre det samme selv helt frem til jeg var 30. ikke la ypotetiske fremtidige sydenturer, studier i utlandet eller «hva om dere slår opp» stanse dere fra å gjøre noe som helst.    hilsen nylig hundeeier som er superstolt over sitt valg 👏
    • Den blandingen kunne jeg nok også ha sett for meg om jeg skulle hatt litt mindre hund, om det ble gjort riktig fra et sånt prosjekt, men leste at SM ligger til engelsk cocker også fant man ut siden denne innkryssingen er testet i Finland? Ellers kan jeg ikke svare på det du spør om.
    • Har fått høre at vi er unge og "binder" oss fast ved å gå til anskaffelse av hund. Så klart blir en mer stengt. Men vi har ikke behov for å reise masse, og dit vi reiser kan vi jo ta med hunden. Både jeg og samboeren min er veldig hjemmekjære, og reiser for det meste innenlands, med unntak en Danmarkstur i året. Vi har jo allerede katt, så da blir vi vel "stengt" på grunn av den også da...🤷‍♀️
    • Nei, du kan nok ikke få championat (med mindre de registreres som renraset slik det er snakk om over), men du kan få mellomtitler vet jeg ihvertfall.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...