Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Guest Gråtass
Skrevet

har kokt kjøtt til lapskaus i dag, så da blir det lapskaus i morgen. I dag ble det grovbrød med egg.

  • Svar 3.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Skrevet

I dag hadde jeg middagsbesøk, koselig! Vi kokte fullkornsris, stekte kylling i biter og blandet det med stekt løk, squash, paprika, hvitløk og gulrot, og toppet med litt chilisaus og masse pepper. Nam nam. :)

Skrevet

Dagens middag; ett polarbrød med ketchup, sennep, litt grillkrydder, ost og skinke.

Jeg kjøpte en stor svinekoke i dag, som egentlig skulle være hundemiddag, men så klarer jeg ikke gi glipp på tanken på tjukk, varm, god lapskaus en av de neste dagene. Kan jeg bruke knoken? Noen som har tips til gode oppskrifter?

Guest Gråtass
Skrevet

Dagens middag; ett polarbrød med ketchup, sennep, litt grillkrydder, ost og skinke.

Jeg kjøpte en stor svinekoke i dag, som egentlig skulle være hundemiddag, men så klarer jeg ikke gi glipp på tanken på tjukk, varm, god lapskaus en av de neste dagene. Kan jeg bruke knoken? Noen som har tips til gode oppskrifter?

Hiv svineknoken i vann og la den ligge der over natta om den er saltet, om den er røkt, så holder det med ett par timer syns jeg. Deretter slenger du den i en stor kjele og har på passelig med vann. jeg liker å ha oppi litt ferske urter mens det koker eks bladpersille, litt timian elelr rosmarin. Så koker jeg det på middels til lav varme til kjøttet løsner fra beinet Akkurat lenge nok til at du og bikkjene kan gå en tur i skogen først. Så tar du ut beinet, hiver oppi krafta det du liker av grønnsaker, (elelr kjøper en ferdig frossenpose med lapskausblanding) jeg liker å ha oppi poteter, gulerøtter, purre, sellerirot, kålrabi, litt løk (kan sløyfes), fenikkel og pastinakk elelr jordskokk gir også litt ekstra piff, men er ikke nødvendig.

Salt, pepper og kok videre til grønnsakene er møre og du ikke gidder å vente lengre. Serveres med flatbrød. Den er enda bedre dagen etter når du varmer den oppigjen som restemat.

SKal du være skikkelig avansert så tar du og lager små boller av medisterfarse som du har oppi de siste 15 min av koketiden. De lages enkelt med to skjeer som du dypper i kaldt vann mellom hver bolle.

Skrevet

I dag blir det hjemmelaget (av moi) fersk suppe med kjøtt og løksaus og poteter. Med tyttebær og flatbrød attåt. Riktig så bra kjerringemne jeg nemlig :P får håpe det blir godt i det minste! #prøveprosjekt

Skrevet

Hiv svineknoken i vann og la den ligge der over natta om den er saltet, om den er røkt, så holder det med ett par timer syns jeg. Deretter slenger du den i en stor kjele og har på passelig med vann. jeg liker å ha oppi litt ferske urter mens det koker eks bladpersille, litt timian elelr rosmarin. Så koker jeg det på middels til lav varme til kjøttet løsner fra beinet Akkurat lenge nok til at du og bikkjene kan gå en tur i skogen først. Så tar du ut beinet, hiver oppi krafta det du liker av grønnsaker, (elelr kjøper en ferdig frossenpose med lapskausblanding) jeg liker å ha oppi poteter, gulerøtter, purre, sellerirot, kålrabi, litt løk (kan sløyfes), fenikkel og pastinakk elelr jordskokk gir også litt ekstra piff, men er ikke nødvendig.

Salt, pepper og kok videre til grønnsakene er møre og du ikke gidder å vente lengre. Serveres med flatbrød. Den er enda bedre dagen etter når du varmer den oppigjen som restemat.

SKal du være skikkelig avansert så tar du og lager små boller av medisterfarse som du har oppi de siste 15 min av koketiden. De lages enkelt med to skjeer som du dypper i kaldt vann mellom hver bolle.

Du er altså fantastisk! Men, svineknoken er fersk, usaltet, så da trenger den mindre svømmetid?

Skrevet

Du er altså fantastisk! Men, svineknoken er fersk, usaltet, så da trenger den mindre svømmetid?

Du trenger ikke vanne den ut hvis den ikke er saltet nei, så du kan ha den rett i kokegryta og bruke den som den er.

Skrevet

Tenker å ha wok idag, da blir det med kyllingfilet, brokkoli, gulrot, minimais, paprika, rødløk og ris :) . Lager med kokosmelk og en av Blue Dragon-sausene. Mmmmmmmm.

Skrevet

Blomkålsuppe fra Toro, med ekstra blomkål og brokkoli og litt revet ost på toppen... :)

Gratinerte hele greien i ovnen jeg, med masse ost på toppen :) Kjempegodt! :drool:

Guest Gråtass
Skrevet

Hjemme hos mor og far denne uken, så i dag lagde jeg karbonader med hjemmelaget kålstuing, hjemmelaget brun saus, poteter, stekt sopp og løk :)

Kan du komme hit og lage det til meg også, det er nemlig favorittmaten min. Særlig hvis karbisene er litt rosa inni... ååååhh det er såå godt med kålstuing. Når kommer du en tur sa du?!???

Skrevet

I dag ble det igjen tortilla. Tacokrydret kjøttdeig, lefser, ost, isberg, mais, løk, agurk og salsa.

Guest Gråtass
Skrevet

Dagens middag er også morgendagens middag, som er svært lik oppskriften Janka fikk. Bortsett fra at denne lapskausen var laget på en røkt pæreskinke som hadde ligget i fryseren i uallminnelige tider. Kokt med ett margbein og store mengder bladpersille på middels til svak varme i 3 timer i går, bladpersillen silt ut, margbeinet fikk en hund, resten var til oss. Kålrabi, sellerirot, gulerøtter, purre, rødløk, blomkål, poteter, kjøtt og seff farseboller oppi tilslutt. YUMMI!

Skrevet

Ja, da blir det fårikål i morgen, inspirert av Fårikåltråden.

Dessuten kjøpte jeg liksågodt entrecote også for å lage kjøttsuppe med løksaus til en annen dag.

Fint med inspirasjonstråder!

Skrevet

Hjemmelaget gryterett for å få brukt opp litt av det vi hadde.

Av storfekjøttdeig, en løk, en halv hvitløk, 4 tomater, resten av salsa-glasset, en boks mais, ris, litt krydder og isbergsalat ved siden av.

Skrevet

Samme her! :) Bare det var svigermor som laget :thumbs:

Sikkert like godt uansett (Jeg frika til og med ut og spiste de siste tre kjøttkakene nå i kveld, SÅ godt var det;)

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Blir det bare kaos om man har katter og hunder sammen i samme hus?  Hva slags erfaring har dere med det?
    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...