Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Dagens middag; ett polarbrød med ketchup, sennep, litt grillkrydder, ost og skinke.

Jeg kjøpte en stor svinekoke i dag, som egentlig skulle være hundemiddag, men så klarer jeg ikke gi glipp på tanken på tjukk, varm, god lapskaus en av de neste dagene. Kan jeg bruke knoken? Noen som har tips til gode oppskrifter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Dagens middag; ett polarbrød med ketchup, sennep, litt grillkrydder, ost og skinke.

Jeg kjøpte en stor svinekoke i dag, som egentlig skulle være hundemiddag, men så klarer jeg ikke gi glipp på tanken på tjukk, varm, god lapskaus en av de neste dagene. Kan jeg bruke knoken? Noen som har tips til gode oppskrifter?

Hiv svineknoken i vann og la den ligge der over natta om den er saltet, om den er røkt, så holder det med ett par timer syns jeg. Deretter slenger du den i en stor kjele og har på passelig med vann. jeg liker å ha oppi litt ferske urter mens det koker eks bladpersille, litt timian elelr rosmarin. Så koker jeg det på middels til lav varme til kjøttet løsner fra beinet Akkurat lenge nok til at du og bikkjene kan gå en tur i skogen først. Så tar du ut beinet, hiver oppi krafta det du liker av grønnsaker, (elelr kjøper en ferdig frossenpose med lapskausblanding) jeg liker å ha oppi poteter, gulerøtter, purre, sellerirot, kålrabi, litt løk (kan sløyfes), fenikkel og pastinakk elelr jordskokk gir også litt ekstra piff, men er ikke nødvendig.

Salt, pepper og kok videre til grønnsakene er møre og du ikke gidder å vente lengre. Serveres med flatbrød. Den er enda bedre dagen etter når du varmer den oppigjen som restemat.

SKal du være skikkelig avansert så tar du og lager små boller av medisterfarse som du har oppi de siste 15 min av koketiden. De lages enkelt med to skjeer som du dypper i kaldt vann mellom hver bolle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hiv svineknoken i vann og la den ligge der over natta om den er saltet, om den er røkt, så holder det med ett par timer syns jeg. Deretter slenger du den i en stor kjele og har på passelig med vann. jeg liker å ha oppi litt ferske urter mens det koker eks bladpersille, litt timian elelr rosmarin. Så koker jeg det på middels til lav varme til kjøttet løsner fra beinet Akkurat lenge nok til at du og bikkjene kan gå en tur i skogen først. Så tar du ut beinet, hiver oppi krafta det du liker av grønnsaker, (elelr kjøper en ferdig frossenpose med lapskausblanding) jeg liker å ha oppi poteter, gulerøtter, purre, sellerirot, kålrabi, litt løk (kan sløyfes), fenikkel og pastinakk elelr jordskokk gir også litt ekstra piff, men er ikke nødvendig.

Salt, pepper og kok videre til grønnsakene er møre og du ikke gidder å vente lengre. Serveres med flatbrød. Den er enda bedre dagen etter når du varmer den oppigjen som restemat.

SKal du være skikkelig avansert så tar du og lager små boller av medisterfarse som du har oppi de siste 15 min av koketiden. De lages enkelt med to skjeer som du dypper i kaldt vann mellom hver bolle.

Du er altså fantastisk! Men, svineknoken er fersk, usaltet, så da trenger den mindre svømmetid?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er altså fantastisk! Men, svineknoken er fersk, usaltet, så da trenger den mindre svømmetid?

Du trenger ikke vanne den ut hvis den ikke er saltet nei, så du kan ha den rett i kokegryta og bruke den som den er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Hjemme hos mor og far denne uken, så i dag lagde jeg karbonader med hjemmelaget kålstuing, hjemmelaget brun saus, poteter, stekt sopp og løk :)

Kan du komme hit og lage det til meg også, det er nemlig favorittmaten min. Særlig hvis karbisene er litt rosa inni... ååååhh det er såå godt med kålstuing. Når kommer du en tur sa du?!???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Dagens middag er også morgendagens middag, som er svært lik oppskriften Janka fikk. Bortsett fra at denne lapskausen var laget på en røkt pæreskinke som hadde ligget i fryseren i uallminnelige tider. Kokt med ett margbein og store mengder bladpersille på middels til svak varme i 3 timer i går, bladpersillen silt ut, margbeinet fikk en hund, resten var til oss. Kålrabi, sellerirot, gulerøtter, purre, rødløk, blomkål, poteter, kjøtt og seff farseboller oppi tilslutt. YUMMI!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, da blir det fårikål i morgen, inspirert av Fårikåltråden.

Dessuten kjøpte jeg liksågodt entrecote også for å lage kjøttsuppe med løksaus til en annen dag.

Fint med inspirasjonstråder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemmelaget gryterett for å få brukt opp litt av det vi hadde.

Av storfekjøttdeig, en løk, en halv hvitløk, 4 tomater, resten av salsa-glasset, en boks mais, ris, litt krydder og isbergsalat ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Kan henge meg på anbefalingen om Collie, men vær nøye på valg av oppdretter og linjer. Det er ikke å stikke under en stol at det finnes mentale brister innad i rasen. En god collie derimot er en enormt kjekk hund å ha! Så gå seriøst inn og møt hunder i flere settinger og se hvordan de tar ting, eventuelt om de har en MH så er jo den fin å få sett om de har filmet den f.eks. 
    • Tiden flyr og lille bebbisen blir snart året. 😱 Hun er fremdeles kanskje 6mnd i sitt eget hode da. 😂 Dagens agenda så slik ut 😴 etter å ha trent litt på fokus med bestekompis whippeten Leo som distraksjon, og så gått ett spor i nytt terreng etter en god times pause i bilen. 😁    Tidligere i mars når vi passet på ett lite småbruk. Fant en fin foss!   et par fra den lille uka vi hadde snø her sørvest. 😂
    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...