Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Guest Yellow

Tikka masala igjen i dag, med kyllingfileter denne gangen, grønnsaker, en skvett rømme og ris.

I morgen blir det pastarett som jeg ikke har laget før, men som blir slik:

Freset hvitløk og finhakket løk i pannen med olje, en neve amreikansk grønnsaksblanding (erter, mais og gulerot i små terninger), og kyllingfilet(er) kuttet i strimler. Krydret med det man selv ønsker, selv skal jeg bruke hvitløk+chilipulver, litt paprikapulver og en dasj pepper. Tilsett matfløte og la det putre litt.

Serveres med pastarør. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lammekoteletter med potet, grønnsaker og kålstuing fikk jeg servert i dag :) I morgen skal jeg lage kyllingfilet med en god salat og ris til. Kutter opp kyllingen og steker den med tikka masala-krydder og hvitløk, namnam!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
Guest Yellow

I dag ble det kjøttboller med ris-salat og hjemmelaget Tzatziki. :)

Det du trenger (til 2 personer):

Kjøttboller ("Farmen" fra Rimi er faktisk veldig gode, eller lag fra bunn).

Ris (bruker du Boil-in-bag så kun 1 pose).

1 pose sukkererter.

1 rød paprika.

1/2 isbergsalat.

Til Tzatziki:

1 beger matyoghurt.

1/2 agurk.

1 hvitløk.

Olivenolje.

Salt og pepper.

Press 3 båter hvitløk inn i yoghurten, kutt en halv agurk i små biter og tilsett, ca. en stor teskje med olivenolje. Smak til med salt og pepper. Bland godt sammen og la det stå i kjøleskapet minimum en halvtime før servering.

Kok risen, og stek kjøttbollene. Når de er ferdig stekt, sett de av på tallerken.

Fres så oppkuttet sukkererter og paprika i tynne strimler raskt i pannen (skal bare varmes), og tilsett så den ferdigkokte risen og bland inn kjøttbollene.

Kutt isbergsalat og bland det sammen på tallerkenen.

Serveres med tzatziki over, og det ble godt. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag ble det posesuppe fra Toro, kremet blomkål og brokkoli. Med rundstykker ved siden av. Ikke akkurat luksus, men er lat om dagen og orker ikke lage middag hver dag etter lange dager på skolen. Dessuten tømmer vi skapene for mat om dagen. Penger spart :D

I går laget jeg en veldig god tomatsaus med løk, basilikum, chili, hvitløk og tomatpure. Til den hadde jeg byggris, sambo spaghetti, og pølsebiter av kylling og kalkun, også rester. Tomatsausen var skikkelig nam! :D

Og tzatziki da. Det er digg, det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag skal jeg ha stekt torskeloin (høres så fancy ut) med Lofoten fiskesaus og potet- og gulrotmos. Det samme skal jeg ha i morgen. På lørdag blir det tikka masala-kylling med ris og rømme, og så det samme igjen på søndag. Enmannshusholdning er ikke alltid like gøy. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag, taco! En evig klassiker og sunt er det også. Bruker mager kesam i stedet for rømme, ikke ost og fullkornswrap. Ellers tomat, mais, salatblanding og rødløk. Liker :D

Dessuten - hjemmelaget tacokrydder. Mye sunnere enn pose og minst like godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
Guest Yellow

Dagens middag blir i dag kyllingsalat av: Kyllingfileter, isbergsalat, perletomater, purreløk, rød paprika, mais (og fullkornspasta til min samboer) med litt rømmedressing.

I morgen skal jeg prøve ut denne oppskriften av basilikumkylling. :)

På søndag blir det fullkornpasta, kjøttdeig stekt med paprika, mais, løk og tomatsaus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Tirsdagen ble det salat med "alt" oppi (agurk, avocado, cherrytomater, fetaost ++++)

På onsdag kjørte vi første middagen sin vi flyttet i ny leilighet - blomkålsuppe

Torsdagen ble det taco

Fredagen skinke, ost og broccoli pai

I går var det lasagne med salat og hvitløksbaguetter.

I dag tror jeg det blir pairester :D (Super studentmat, er jo så lett å ta med seg et stykke på skolen som lunsj også!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøttkaker med potetmos. Potetmosen min er veldig god, men ikke akkurat sunn. Revet muscatnøtt, meierismør, litt salt og kremfløte moses med nykokte, varme poteter.

Til dessert: Mango- og vannmelonbiter med bringebær og blåbær strødd over. Droppet vaniljesausen fordi jeg brukte fløte i potetmosen. Nok er nok, liksom :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Potetmosen min er veldig god, men ikke akkurat sunn. Revet muscatnøtt, meierismør, litt salt og kremfløte moses med nykokte, varme poteter.

Høres akkurat ut som min potetmos det der :D. Supergod - også jeg som aldri har likt hjemmelaget potetmos før jeg begynte å lage den selv nå i vinter :).

I dag ble det karrigryte med kyllingbiter og peanøtter - litt sånn "man tager hva man haver"-middag:

- To kyllingfileter delt i småbiter, stekt i panne med grillkrydder

- En hakket løk frest gylden i smør

- Ca 3 dl vann helles over og kokes opp sammen med en kyllingbuljongterning

- Krydres med masse karri og litt pepper og Aromatkrydder

Dette får koke litt inn før fløte helles over og kokes opp.

Peanøtter tilsettes på slutten av koketida.

Serveres med Jasminris :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...