Jump to content
Hundesonen.no

Ailo og Tahlly


Recommended Posts

En presentasjon av knøttet er vel på sin plass?

Benedict, eller i min verden, Ailo, er en Eurasiervalp, han er i skrivende stund 9 uker gammel. Han er halvt dansk (far), og halvt møring. Hentet han i helgen som var, og han taklet kjøreturen på ca seks timer ganske bra. Er godt i gang med miljøtrening/sosialisering og andre ting som bør læres :ahappy:

Nyfødt

gronn.jpg

3 uker

gron.jpg

6 uker

gron_fulfig.jpg

9 uker

002.JPG

017.JPG

003.JPG

Link to post
Share on other sites
 • Replies 76
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Noen nye bilder av en voksende fleeceball. Midt i pelsbytte og tannfelling...

Ailo fikk sitt siste cert på NKK Hordaland forrige helg, og er dermed Norsk Utstillingschampion. Dermed blir gutten pensjonert fra utstillingsringen, og vi satser mer mot lydighet i stedet for

Ailo bestod bronsemerket i går med 162 poeng. Flink gutt! Han fikk ti på tannvisning, dekk fra holdt, stå under marsj og enkeldekk. 7 på innkalling og lineføring, 9 i helhet.

Så nydelig han var :lol: Syns det var noe kjent med stamtavle navnet, så kom jeg på at jeg har jo møtt den dama (kennel eier altså, kennelen er jo her hvor jeg bor, så og si). Herlig uttrykk på han :icon_cry:

Link to post
Share on other sites

Neimen, har du sett noe så nydelig!! For en herlig liten pelsball! :wub:

Ser forresten også at hundene våre har samme navn, og at din max er veldig lik min Sivert! :wub: Ganske bra gjort! :icon_redface:

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

På tide med noen nye bilder? Dyret er jo snart fire mnd gammel her :) Hvor ble ukene av... Han vokser jevnt og trutt, og er nå ca 13 kg, med andre ord dobbel så stor som da eg hentet han. Ser ut til å bli en sosial og lykkelig sak, en aldri så liten duracellkanin i forkledning.

012.JPG

007.JPG

004.JPG

Voksenpelsen har begynt å komme, han driver stadig vekk og får nye farger rundt omkring. Lurer på hvordan han ender opp som voksen... Tennene har han også begynt å skifte ut.

Link to post
Share on other sites
 • 7 months later...

Guttebassen har nå rukket å bli 11 mnd gammel :) Ailo har vert på sin første utstilling som junior, og fått sitt første cert.

Untitled+1.jpg

ailo er fortsatt en sosial og lykkelig hund, glad i både andre hunder og de fleste mennesker. Han har hatt litt issues med mannfolk, men ser ut som om det er på vei vekk nå. Vettet begynner nå å returnere etter å ha vert litt fraværende noen måneder. Damer er mye mer spennende enn å trene, se... HD/AA/Patella sjekk står snart for tur, håper det går bra :) Har allerede fått forespørsel om å bruke han i avl. Damene må nok ha tålmodighet i ett lite år til, da eg selv ønsker å se hvordan han utvikler seg når han får litt mer tid på seg, både mentalt og kroppslig.

Ellers planlegger vi noen utstillinger til i løpet av året, MH til høsten, og antageligvis starter vi opp med agility-trening til høsten.

Spamme med noen bilder...

016.JPG

002.JPG

050.JPG

DSC_0002.JPG

Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...

Noen nye bilder :aww: Av helse er han AD-fri, og patella-fri. HD må røntges på nytt, så der har vi ikkje noe resultat enda.

Vi har også vert på en utstilling til siden sist, der han fikk 1-2-HP (NKK Bergen).

Picture+012.jpg

Picture+028.jpg

_IMG_4654.jpg

Picture+010.jpg

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.
 • Nye innlegg

  • Egenerfaring eller bevis. Nei, men det er forskjell på å stole på hva andre har sagt, og det å gjenta det videre på et offentlig forum. En oppdretter er først og fremst en privatperson som driver med hobbyvirksomhet. Navnet er oppført sammen med kennelen, så du anklager en navngitt person for dyremishandling og den andre for svindel. Da skal man være sikker i sin sak ut i fra egenerfaringer eller bevis, spesielt siden oppdretter ikke er her for å forsvare seg. Nå går jeg ut i fra at det du sier er beviselig dersom det er mulig å gjenkjenne hundene på bildet (uten at jeg har sjekket.) Da er det igjen noe annet.
  • Hovawart er en stor vokter/gjeter og brukshund som absolutt bør brukes aktivt i hundesport. De kan ha vokt og passe på hus, bil, eier osv. Det er en liten rase i Norge. Selv om langhåret collie opprinnelig er en gjeterhund er det få (om noen) som brukes aktivt lengre, og de er mer avlet og egnet som familiehunder. De er gjerne med på det meste, men krevet ikke på langt nær like mye som hoffen. Det er en ganske stor rase i Norge med en del variasjon på størrelse, helse og gemytt innen rasen. Hvis du vurderer en av rasene så anbefaler jeg deg å sjekke nettsidene til raseklubbene og oppdrettere og få litt inntrykk av dem. Det er veldig stor forskjell på dem, så avhengig av hva du ønsker i en hund så vil nok den ene peke seg ut framfor den andre.
  • Hva er forskjellen mellom Hovawart og Langhåret collie?
  • Nei, men å si "har hørt" betyr så mye. Eller å påstå at noen er useriøse uten å si noe om hvorfor. Om man ikke kan vise til noe dokumenterbart eller egne erfaringer så har man ingen grunn til å tro at det er noe annet enn ondsinnede rykter. For det er definitivt folk som setter ut den type rykter og beskyldninger uten grunnlag, for å ødelegge for andre. Dessverre.
  • Så man skal altså bare stole på egenerfaringer mener du? Innehaver av kennel lønnelappen/pawforia ble 100% sikkert fratatt (nesten) alle hundene sine. Dette er hennes hunder, som begge er omplassert. Hunden til venstre heter Lønnelappen Bihto, han går det ikke an å ta feil av. https://www.nrk.no/rogaland/stadig-fleire-bekymrar-seg-for-andre-sine-kjaeledyr-1.14494559 hun har/hadde også en pågående sak hos mattilsynet i år, og hun fortsetter å avle og lure seg rundt NKKs smutthull. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...