Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva har dere til middag på julekvelden?


Kristiin

Middag  

96 stemmer

  1. 1.

    • Kalkun
      11
    • Pinekjøtt
      35
    • Saltkjøtt
      0
    • Ribbe
      36
    • Skinke
      0
    • Grandiosa
      0
    • Lutefisk
      2
    • Annet (evt. hva?)
      12


Recommended Posts

  • Svar 69
  • Created
  • Siste svar

Vi har pinnekjøtt :lol:

Verdens beste pinnekjøtt, forresten.. :lol: Når jeg har spist pinnekjøtt andre steder, så har jeg ikke syntes at det har vært så godt :D

Nå er jo mormor (som vi som oftest feirer jula med) oppvokst på vestlandet og da, så hun ble jo nesten flaska opp med oppskrift på pinnekjøtt (ok... liiiiiiten overdrivelse kanskje.. :P :angel:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kalkun og walldorfsalat, rosenkål og fløtesaus. Rekecoctail i terteskjell til forrett. Til dessert MÅ det være riskrem med rød saus, selv om alle er for mette til å spise noe av den. Dette har vi alltid spist til julemiddag i min familie. (En gang feiret vi hos min søster, hun serverte salt lammelår, det ble ramaskrik, furore og katastrofe!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vanligvis pinnekjøtt på julaften og ribbe 1 juledag. Nyttårsaften er det kylling el kalkun. Siden jeg jobber julaften i år forskyver jeg julemiddagen også, så det blir nok svinekoteletter med rømmesaus på julaften.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har pinnekjøtt.. :lol: Alltid.

I år blir det pinnekjøtt med alt tilbehøret samt juleskinke med barnaise for min kresne, hollandske onkel og min søster.

Jeg har aldri hatt tradisjon for å spise ribbe, og synes ikke det er spesielt godt heller... :closedeyes: Medisterpølser, sossisser og annet pølsetilbehør er greit nok, det samme med kålerabistappe.

Første juledag spiser jeg som regel juleskinke. Jeg liker ikke julemat veldig godt, det eneste som glir ned er det jeg er vant med egentlig.

På julaften spiser vi riskrem med rød saus, og enkelte ganger multekrem. Førstnevnte er desidert best. Ellers går det i kaker og godteri til magan' sier stopp.

Kalkun spiser vi på nyttårsaften, men familien er så kresen at det ofte blir indrefilet av storfe med rødvinssaus om jeg er hos faren min. Ja, takk. Det er jammen meg noe av det beste jeg vet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veggis så her blir det ingen av delene. Familien spiser ribbe på julaften og pinnekjøtt lillejulaften, men jeg får veggismat. Varierer fra år til år hva jeg får, men som oftest bestemmer jeg selv hva som skal være på menyen min, selv om min kreativitet ikke er den beste (som oftest foreslår jeg bare taco til meg selv)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veggis så her blir det ingen av delene. Familien spiser ribbe på julaften og pinnekjøtt lillejulaften, men jeg får veggismat. Varierer fra år til år hva jeg får, men som oftest bestemmer jeg selv hva som skal være på menyen min, selv om min kreativitet ikke er den beste (som oftest foreslår jeg bare taco til meg selv)

Søstersen er også veggis, med to unntak; en porsjon pinnekjøtt i løpet av desember og en porsjon av årets røyka reinkjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Før i gode gamle dager hadde vi pinnekjøtt til juleaften NAM.. Nå er det desverre blitt torsk- sukk, æsj.. Jeg får et laksestykke i stedet, men er ikke pinnekjøtt.. Til dessert tror jeg vi har Dronning Mauds dessert, men kan ikke huske vi noengang har orket dessert..

Har aldri hatt kalkum- sukk...

Og ribbe synes jeg det er veldig mye fett på, men ellers godt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det ribbe, medisterkaker, julepølser og det som hører med! Kalkun har man på nyttårsaften, og pinnekjøtt burde vært forbudt (hvertfall er det det i mitt hus :lol: ).

En meny etter mitt hjerte. :lol: Pinnekjøtt lukter våt ull, og smaker omtrent det samme. :closedeyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har både pinnekjøtt og ribbe på julaften. I tillegg så har vi mørpølse, (en Sunnmørsk tradisjon) og selvfølgelig masse tilbehør. Til dessert er det alltid Risgrøt og rød saus.

På nyttårsaften har vi hjortekjøtt og multekrem til dessert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt annet enn lutefisk og grandis, nesten. Kommer helt an på hvor mange vi er, og alle liker forskjellige ting! Mamma elsker pinnekjøtt, tante og bestemor får ikke jul uten ribbe, mannen til bestemor er gal etter kalkun og JEG greier meg ikke en julaften uten medisterpølse og medisterkaker! :lol: Lillesøstera mi spiser hva som helst hun, bare hun får riskrem til dessert...

Men ja, vi pleier å ha stort sett alt. Pinnekjøtt, ribbe og medisterkaker iallefall :lol:

(kanskje legge til medister på avstemninga? sånn "Medisterkaker/pølser" liksom?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På julaften har vi pinnekjøtt. Det har min mor tatt med seg fra Sunnmøre. Det er årets høydepunkt, smaker nydelig, og er slett ingen pine (siden det heter pinekjøtt i pollen :lol: ). Tilbehør er kålrabistappe og poteter. Jeg liker ikke surkål, men det må også være der, for lukta hører med. Til dessert tar vi noe meget lett og luftig, som kan skli ned innimellom de to siste porsjonene du egentlig ikke hadde plass til... For eksempel fruktcocktail med pisket krem, eller sjokolademousse. Den dagen spiser vi i grunnen bare to måltid, men de varer hele dagen. En stoooor og langvarig frokost med mange pålegg, etterfulgt av godtet som kom i nissestrømpa og litt snoking i fruktfatet. Og rett etterpå er det middag. Utover kvelden, etter pakkene, kommer godteri og julekaker fram.

De årene vi feirer julaften med svigers, sørger jeg for at det dampes ekstra med pinnekjøtt hos pappa, så jeg kan ta med dit vi spiser middag (for julefrokosten er vi hos pappa hvert år) - med mindre vi spiser med svigermor, som lager pinnekjøtt OG svineribbe. Men min svigerinne og svigerfar lager det ikke.

For øvrig kalles pinnekjøtt ribbe av min familie på Vestlandet, så jeg er rimelig begrepsforvirret...

Lille julaften er vel så tradisjonell - mørpølse (Sunnmørstradisjon, også fra mamma), kokte poteter, bogskinke i skiver, agurksalat og rømme. Dette spises mens vi ser Grevinnen og Hovmesteren, og før dette skal tre og nissehus være ferdig pyntet, og alt klart til jul. Etter middag kokes grøt til nissen, som settes fram på peisen.

Dessert blir noe enkelt, gjerne noe fra kakeboksene - som serveres med pisket krem og jordbærsyltetøy. Sandkaker og krumkaker fylles med dette.

Vanligvis har vi hatt svineribbe, medisterkake, medisterpølse, sossiser og alt det på første juledag, siden pappa er fra Østfold og det er hans barnetradisjon. Men de siste årene har det vært familieselskap med alle pappas søsken (de er maaange), deres barn og barnebarn - så da blir det smørbrød og kaker i et forsamlingshus. Så nå er svineribba på andre juledag.

Har vi feiret julaften med min familie, blir det første juledag med sambos familie, og da er det gjerne rester fra julaften og annet godt i et koldtbord.

En eller annen dag i løpet av jula, når det passer seg, har vi også kokt torsk, som smaker ekstra godt etter så mye tung kjøttsmak.

Nyttårsaften må det være pinnekjøtt igjen, det er tross alt noe jeg spiser kun to dager i året.

Det er også viktig å lage så stor middag at det er rester igjen til å maule neste morgen... :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
    • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
    • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
    • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
    • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...