Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva har dere til middag på julekvelden?


Kristiin

Middag  

96 stemmer

  1. 1.

    • Kalkun
      11
    • Pinekjøtt
      35
    • Saltkjøtt
      0
    • Ribbe
      36
    • Skinke
      0
    • Grandiosa
      0
    • Lutefisk
      2
    • Annet (evt. hva?)
      12


Recommended Posts

  • Svar 69
  • Created
  • Siste svar
Skrevet

Pinnekjøtt på julaften, og når vi feirer jul hos mine foreldre er det melkesuppe og lutefisk 1. juledag. Digger 1.juledag! :lol:

Skrevet

Vi har litt forskjellig utvalg på julaften (gitt at jeg feirer hos mamma), både pinnekjøtt, ribbe og medisterkake. Vi er noen som ikke liker noe, og noen som gjerne vil ha en smak av alt. :lol:

Skrevet

Vi har pinnekjøtt :lol:

Verdens beste pinnekjøtt, forresten.. :lol: Når jeg har spist pinnekjøtt andre steder, så har jeg ikke syntes at det har vært så godt :D

Nå er jo mormor (som vi som oftest feirer jula med) oppvokst på vestlandet og da, så hun ble jo nesten flaska opp med oppskrift på pinnekjøtt (ok... liiiiiiten overdrivelse kanskje.. :P :angel:)

Skrevet

Kalkun og walldorfsalat, rosenkål og fløtesaus. Rekecoctail i terteskjell til forrett. Til dessert MÅ det være riskrem med rød saus, selv om alle er for mette til å spise noe av den. Dette har vi alltid spist til julemiddag i min familie. (En gang feiret vi hos min søster, hun serverte salt lammelår, det ble ramaskrik, furore og katastrofe!)

Skrevet

Dessverre Pinnekjøtt her også.. Trykkokt med egen familieoppskrift på hvit saus tilhørende.. (fettet er ekkelt syns vi her i huset :lol: )

Ønsker meg Kalkun på julaften!

Skrevet

vi har ribbe :lol:

Ribbe, surkål/rødkål, sossier, julepølser osv osv ..

Vi har så sykt mye mat på julaften :lol:

På tegne filmene er det jo liksom altid kalkun til jul :D

Skrevet

Jeg har vanligvis pinnekjøtt på julaften og ribbe 1 juledag. Nyttårsaften er det kylling el kalkun. Siden jeg jobber julaften i år forskyver jeg julemiddagen også, så det blir nok svinekoteletter med rømmesaus på julaften.

Skrevet

Einergravet ørret,

Reinsdyrstek

Multekrem:) (med mandel og "ekte" slakt av marispangrisen. Vinneren står for avlivning og oppdeling... sa jeg at pappa var griseekspert?:lol:)

Kalkun 2. juledag

Skrevet

Vi har pinnekjøtt.. :lol: Alltid.

I år blir det pinnekjøtt med alt tilbehøret samt juleskinke med barnaise for min kresne, hollandske onkel og min søster.

Jeg har aldri hatt tradisjon for å spise ribbe, og synes ikke det er spesielt godt heller... :closedeyes: Medisterpølser, sossisser og annet pølsetilbehør er greit nok, det samme med kålerabistappe.

Første juledag spiser jeg som regel juleskinke. Jeg liker ikke julemat veldig godt, det eneste som glir ned er det jeg er vant med egentlig.

På julaften spiser vi riskrem med rød saus, og enkelte ganger multekrem. Førstnevnte er desidert best. Ellers går det i kaker og godteri til magan' sier stopp.

Kalkun spiser vi på nyttårsaften, men familien er så kresen at det ofte blir indrefilet av storfe med rødvinssaus om jeg er hos faren min. Ja, takk. Det er jammen meg noe av det beste jeg vet.

Skrevet

Jeg er veggis så her blir det ingen av delene. Familien spiser ribbe på julaften og pinnekjøtt lillejulaften, men jeg får veggismat. Varierer fra år til år hva jeg får, men som oftest bestemmer jeg selv hva som skal være på menyen min, selv om min kreativitet ikke er den beste (som oftest foreslår jeg bare taco til meg selv)

Skrevet
Jeg er veggis så her blir det ingen av delene. Familien spiser ribbe på julaften og pinnekjøtt lillejulaften, men jeg får veggismat. Varierer fra år til år hva jeg får, men som oftest bestemmer jeg selv hva som skal være på menyen min, selv om min kreativitet ikke er den beste (som oftest foreslår jeg bare taco til meg selv)

Søstersen er også veggis, med to unntak; en porsjon pinnekjøtt i løpet av desember og en porsjon av årets røyka reinkjøtt.

Skrevet

Før i gode gamle dager hadde vi pinnekjøtt til juleaften NAM.. Nå er det desverre blitt torsk- sukk, æsj.. Jeg får et laksestykke i stedet, men er ikke pinnekjøtt.. Til dessert tror jeg vi har Dronning Mauds dessert, men kan ikke huske vi noengang har orket dessert..

Har aldri hatt kalkum- sukk...

Og ribbe synes jeg det er veldig mye fett på, men ellers godt..

Skrevet

Her er det ribbe, medisterkaker, julepølser og det som hører med! Kalkun har man på nyttårsaften, og pinnekjøtt burde vært forbudt (hvertfall er det det i mitt hus :lol: ).

Skrevet
Her er det ribbe, medisterkaker, julepølser og det som hører med! Kalkun har man på nyttårsaften, og pinnekjøtt burde vært forbudt (hvertfall er det det i mitt hus :lol: ).

En meny etter mitt hjerte. :lol: Pinnekjøtt lukter våt ull, og smaker omtrent det samme. :closedeyes:

Skrevet

Vi har både pinnekjøtt og ribbe på julaften. I tillegg så har vi mørpølse, (en Sunnmørsk tradisjon) og selvfølgelig masse tilbehør. Til dessert er det alltid Risgrøt og rød saus.

På nyttårsaften har vi hjortekjøtt og multekrem til dessert.

Skrevet

Godt å se at ingen har svart Grandis enda da :lol:

Vi har kalkun som sånn hovedgreie liksom, men vi har også pølser og kald ribbe.

Skrevet

Alt annet enn lutefisk og grandis, nesten. Kommer helt an på hvor mange vi er, og alle liker forskjellige ting! Mamma elsker pinnekjøtt, tante og bestemor får ikke jul uten ribbe, mannen til bestemor er gal etter kalkun og JEG greier meg ikke en julaften uten medisterpølse og medisterkaker! :lol: Lillesøstera mi spiser hva som helst hun, bare hun får riskrem til dessert...

Men ja, vi pleier å ha stort sett alt. Pinnekjøtt, ribbe og medisterkaker iallefall :lol:

(kanskje legge til medister på avstemninga? sånn "Medisterkaker/pølser" liksom?)

Skrevet
Her er det ribbe, medisterkaker, julepølser og det som hører med! Kalkun har man på nyttårsaften, og pinnekjøtt burde vært forbudt (hvertfall er det det i mitt hus :lol: ).

Signerer hvert ord :lol:

Skrevet

På julaften har vi pinnekjøtt. Det har min mor tatt med seg fra Sunnmøre. Det er årets høydepunkt, smaker nydelig, og er slett ingen pine (siden det heter pinekjøtt i pollen :lol: ). Tilbehør er kålrabistappe og poteter. Jeg liker ikke surkål, men det må også være der, for lukta hører med. Til dessert tar vi noe meget lett og luftig, som kan skli ned innimellom de to siste porsjonene du egentlig ikke hadde plass til... For eksempel fruktcocktail med pisket krem, eller sjokolademousse. Den dagen spiser vi i grunnen bare to måltid, men de varer hele dagen. En stoooor og langvarig frokost med mange pålegg, etterfulgt av godtet som kom i nissestrømpa og litt snoking i fruktfatet. Og rett etterpå er det middag. Utover kvelden, etter pakkene, kommer godteri og julekaker fram.

De årene vi feirer julaften med svigers, sørger jeg for at det dampes ekstra med pinnekjøtt hos pappa, så jeg kan ta med dit vi spiser middag (for julefrokosten er vi hos pappa hvert år) - med mindre vi spiser med svigermor, som lager pinnekjøtt OG svineribbe. Men min svigerinne og svigerfar lager det ikke.

For øvrig kalles pinnekjøtt ribbe av min familie på Vestlandet, så jeg er rimelig begrepsforvirret...

Lille julaften er vel så tradisjonell - mørpølse (Sunnmørstradisjon, også fra mamma), kokte poteter, bogskinke i skiver, agurksalat og rømme. Dette spises mens vi ser Grevinnen og Hovmesteren, og før dette skal tre og nissehus være ferdig pyntet, og alt klart til jul. Etter middag kokes grøt til nissen, som settes fram på peisen.

Dessert blir noe enkelt, gjerne noe fra kakeboksene - som serveres med pisket krem og jordbærsyltetøy. Sandkaker og krumkaker fylles med dette.

Vanligvis har vi hatt svineribbe, medisterkake, medisterpølse, sossiser og alt det på første juledag, siden pappa er fra Østfold og det er hans barnetradisjon. Men de siste årene har det vært familieselskap med alle pappas søsken (de er maaange), deres barn og barnebarn - så da blir det smørbrød og kaker i et forsamlingshus. Så nå er svineribba på andre juledag.

Har vi feiret julaften med min familie, blir det første juledag med sambos familie, og da er det gjerne rester fra julaften og annet godt i et koldtbord.

En eller annen dag i løpet av jula, når det passer seg, har vi også kokt torsk, som smaker ekstra godt etter så mye tung kjøttsmak.

Nyttårsaften må det være pinnekjøtt igjen, det er tross alt noe jeg spiser kun to dager i året.

Det er også viktig å lage så stor middag at det er rester igjen til å maule neste morgen... :lol:

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Blir det bare kaos om man har katter og hunder sammen i samme hus?  Hva slags erfaring har dere med det?
    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...