Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor ofte skifter dere vann?


Sirup

Recommended Posts

  • Svar 93
  • Created
  • Siste svar

Dere som bruker vannskål til hundene, og ikke sånne fancy automater: Hvor ofte skifter dere vann i vannskåla til hunden?

Selv skifter jeg til hvert måltid (4 ganger per døgn nå) og etter hun har drukket.

Nei, så ofte skifter jeg ikke. Jeg skifter hver morgen, og dersom jeg ser at vannet er skittent. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vasker skåla og skifter vann sånn ca en gang om dagen. Skifter jo vann hvis det skal etterfylles, eller skåla er skitten. Jeg tar jo ikke skåla opp til springen uten å tømme den og skylle av den. (Så mye rart jeg ikke har tenkt over, men bare gjør, liksom :) )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skifter ikke vann, de tømmes et par ganger om dagen, så jeg skyller bare og fyller på når jeg ser det er tomt.. Jeg er ikke helt sikker på hvor ofte det er heller, egentlig, jeg har aldri tenkt over det, men det er 2 skåler som skiftes minst en gang om dagen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vannet skiftes ofte, til hvert måltid, og etter hver tur, og når det måtte trengs ellers. Synes fort at vannskålen blir fettete pga ører og skjegg (når han er langhåret) tar med seg matrester over i vannet, så vannskålen blir derfor også vasket et par ganger om dagen.. Og så merker jeg at han drikker mer om vannet er "ferskt".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en sær hund som sier fra selv når han vil ha nytt vann. Han står liksom bare foran skåla og stepper mens han kikker på skåla. Har prøvd å ikke bytte vann når han vil det (vannet er ikke skittent bare små bobler i det) , men da drikker han ikke eller så går han ut på verandaen eller opp på soverommet å drikker.

Har kjøpt vanningsautomat til ham, men den skal han ihvertfall ikke drikke av. Den kan bare drikkes av hvis han har hundevenner på besøk, og det ikke finnes et annet alternativ.

Ellers så bytter vi når det er mat eller mye sikkel i. Og når det er litt lite vann igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemme fyller jeg stort sett bare på et par ganger om dagen.. Men når jeg er på gården og passer dyra og det står et par vannskåler ute med to store, røytete schäfere og en mindre røytete blanding, da skifter jeg vannet hver gang jeg er ute og sjekker til de.. Og det blir fort en fem-seks ganger om dagen - minst! Syns så synd på dyra når de må drikke vann med hår og insekter og jord og drit og lort i... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...