Gå til innhold
Hundesonen.no

spitz

Medlemmer
  • Innholdsteller

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

spitz's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tusen takk, nå er jeg litt roligere og skjønner at håpet ikke er helt ute @Malamuten & @simira ?
  2. Tusen takk for gode svar @Malamuten og @simira ! Hva tenker dere i forhold til om det kommer en annen hund hjem til oss for å leke med den andre hunden vår? Er det best å ta han vekk fra situasjonen eller prøve å ha han der (i bånd) og se om han roer seg? Tørr ikke la han hilse på andre hunder siden han reagerer med å virke så aggressiv, men om faktisk hadde bitt er jeg usikker på. Han var superflink til å konsentrere seg om meg under turen i stad, men så klarte han å oppdage en hund før meg. Jeg gikk bestemt inn til siden uten å gi han noe oppmerksomhet og da gikk det ikke mange sekundene før han konsentrerte seg om meg igjen og ville gjøre flere øvelser. Synd at han blir oppfattet som den aggressive hunden på grunn av måten han reagerer på, men det håper jeg virkelig vi får trent bort
  3. Hei. Jeg har en shetland sheepdog valp på 8 måneder som etter en hendelse er blitt skikkelig aggressiv mot alt av andre hunder. Det som skjedde var at den andre hunder vår ble angrepet av en rottweiler foran øynene på valpen. Valpen går da berserk og viser en aggresjon jeg aldri har sett han har vist før selvom det ikke er han som bli angrepet, men den andre hunden vår. Siden har han blitt helt umulig sammen med andre hunder. Han kan ikke se en hund på 20 meters avstand uten å "klikke i vinkel", det vil si at han vrir seg i selen, står på to bein, sparker, med bakbeina og knurrer og bjeffer som om han er hundre ganger større enn det han egentlig er. Vi mener selv at han bare er redd, men det har de andre hundeeierne vi møter på vanskelig for å tro, noe jeg skjønner ut fra væremåten hans. Spørsmålet er hva skal jeg gjøre? Kjenner jeg blir fortvilet og lei meg hvis det er sånn han skal være resten av livet. Det jeg har prøvd for å få han til å slutte er å distrahere med godbiter, gå i andre veien(da går han baklengs på to bein og knurrer/bjeffer), gå ut av stien og vente til de har gått forbi, løfte ham opp, sette meg ned huk sammen med han og vente til hunden har gått forbi. Ingen av disse metodene har gjort han en smule bedre, uansett hva jeg har gjort er han like ille. Det skal sier at han ellers er en veldig fin hund som går pent i bånd og er veldig matglad, men akkurat i situasjoner hvor vi møter andre hunder går rullgardinen ned. Den eneste hunden han ikke utagerer på er den andre hunden vi har, den elsker han over alt på jord. Har du noe kunnskap/tips så tar jeg imot alt med et stort takk. Om det er noen kurs du vil anbefale så holder vi til i Akershus.
  4. Leste at det kom gul/grønn utflod når det er forhudskatarr og det gjør det ikke hos valpen, ser helt normalt ut hos han nedentil. Vi har heller ingen tisper som nabo ?
  5. Hei. Jeg har to hannhunder, en på 5 år og en 5 måneder gammel valp. De siste ukene har 5 åringen begynt på bli veldig innpåsliten på valpen. Han er helt febrilsk og må slikke valpen på tissen hele tiden. Dette syntes riktignok valpen er helt ok og legger seg på ryggen med en gang, men de siste dagene har 5 åringen også begynt å ri på ryggen til valpen akkurat slik som de gjør ved parring. Dette syntes valpen er mindre greit og klarer ikke å komme seg unna av seg selv. Er dette normal oppførsel? Vi har tenkt at valpen har kommet i puberteten og dermed utstråler nye lukter og at det er derfor 5 åringen gjør det. Er det noen som har erfaring med dette, går det over etterhvert? Kjipt at vi nå må passe på dem hele tiden og holde dem adskilt når vi ikke er tilstedet. Vi sier selvfølgelig nei til begge handlingene, men det ser ikke ut til å hjelpe.
  6. Tatt ut fra en finn annonse: "Vi kan vise hans stamtavle når han blir plukket opp. På grunn av den strenge kontrakten vi har med Oppdretter, kan vi ikke videresende stamtavle". Handler om en miniature american shepherd som skal selges og original prisen var vist 45.000kr. Dette må jo være lureri, eller er det jeg som aldri har vært borti slik?
  7. Har alltid drømt om toller, men valgt det bort siden jeg er redd for at livet som tur- og kosehund ikke vil være nok, og derfor har jeg sett litt på dalmatinere siden de virker så koselige. Hvor mye aktivitet trenger din @Shlush? Syntes de høres helt herlige ut, utifra det du beskriver Ja har en japansk spisshund nå og med mer ønsker jeg en som er større, mer aktiv og lettlært(vet ikke om det er for mye å forlange i en hund)
  8. Takk for svar! Den vil i hovedsak bare bli brukt som tur- og kosehund og da forstår jeg at tolleren kanskje ikke er noe for oss. Ser jeg var dårlig på å fortelle hva vi ønsker og kan tilby hunden så her kommer litt informasjon: Ønsker en hund som blir med på lange turer i skog og mark, men som også kan nøye seg med korte turer i hektiske hverdager. Den bør kunne gå løs, være glad i å leke og lærevillig. Vi har gjerdet inn eiendommen så den får gå mye fritt sammen med vår JS som feks. om sommeren står alltid utgangsdøren oppe slik at de kan gå ut og inn som de selv vil. Vi har jo en JS fra før av som er super snill på alle måter, men jeg ønsker meg litt mer hund
  9. Har lenge siklet på dalmatinere og lurte på det kanskje kan være noe for meg? Har en japansk spisshund hann fra før av så det ville også blitt en dalmatiner hann om det er aktuelt. Lurte egentlig på om noen kan dele erfaringer med denne rasen? Har hørt at det er mye sykdom i denne rasen, er det noen som vet om det er vanskelig å finne en frisk dalmatiner valp i Norge? Noen oppdrettere dere anbefaler? Har også sett på toller i sikkert 10 år, men har fått høre den ikke passer som familiehund så da er den egentlig ikke aktuell, men hvis noen har noen motargumenter til dette hadde det vært gøy å høre. Om noen vil anbefale andre raser, be my guest!
  10. Syntes japansk spisshund passer veldig bra som familiehund. Den har ikke spesielt høyt aktivitetsbehov og er veldig lett å ha med å gjøre. Min kan være hjemme alene i 8 timer(sjeldent da jeg syntes det er veldig lenge alene) uten problemer og da har han hele huset for seg selv. Driver litt smått med agility og lydighetstrening noe han tar veldig lett, men vil han ikke en dag så vil han ikke og da er det bare å prøve igjen neste dag. Hadde jeg drevet aktivt med konkurranser hadde jo ikke det vært særlig ideelt, men til mitt behov er han perfekt. Kan bjeffe litt, men aldri uten grunn(feks. hvis det ringer på). Han er ihvertfall ikke sånn som naboen sine hunder som bjeffer konstant fra morgen til kveld.
×
×
  • Opprett ny...