Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/12/22 in all areas

 1. Hvis dere er fast bestemt på Malamute, ville jeg enten kjøpt hannhund eller eventuelt lett etter en voksen, snill hund som eier vet går overens med andre hunder, som du kan ha på prøvetid. Men det er fortsatt en risiko. Å kjøpe tispevalp er litt russisk rulett med en slik rase, når du ønsker den skal gå overens med så mange andre tisper. Det er umulig å vite bare ved å se på foreldrene og hvordan en valp er ved 8 uker. Og du kan jobbe ræva av deg de første tre årene, og likevel hater hun to av dem.
  3 points
 2. Snusing er den mest beroligende aktiviteten for en hund, og veldig viktig. En av tingene de trenger å lære seg er hvordan verden lukter i de forskjellige sesongene, i forskjellig vær, når reven har lusket forbi, hva slags folk og hunder som har gått forbi siden sist tur, osv. Å snuse i sitt eget nabolag på tisserunden er som å lese avisa for en hund. Golden og toller er raser som er godt egnet til å bruke nesen, og jeg tror du vil få problemer med å gi han nok stimuli uten snuseturer. Dersom du er redd for å "ødelegge" båndtreningen kan du prøve å bruke forskjellig kobbel eller sele
  3 points
 3. Jeg har aldri eid husky, men ingen av de jeg kjenner som har rasen er joggere, bare ivrige turgåere. Jeg har alltid fått inntrykk av at de er "enkle" hunder som er fornøyde så lenge de får gode turer hver dag, hvor hverdagsturene gjerne er lange turer i tettbygd strøk, gangveier og lysløyper, mens helga blir brukt til gode naturopplevelser i skog og fjell. Tror det kan være lurt å søke litt rundt her på forumet. Dersom du leser på forum eller nettsider hvor eierne kjøpte husky som løpekompis eller til sykling, så vil de beskrive en hverdag med hunder som er trent til nettopp den type akti
  2 points
 4. Dominans og underdanighet kan også være situasjonsbetingede statuser som oppstår i møte mellom individer. Det er ikke sånn at en underdanig hund nødvendigvis er underdanig i absolutt alle hundemøter. Min hund for eksempel er en forsiktig frøken, og hun har et tydelig språk der hun er veldig opptatt av å signalisere til andre at hun ikke er ute etter bråk. Men i møte med unge hannhunder spesifikt endrer dynamikken seg helt. Da er hun plutselig "dronningen på haugen" og utviser et helt annet nivå av selvtillit.
  2 points
 5. Jeg er også innom av og til, spesielt nowadays siden jeg har ny valp for første gang på 14 år 🥰
  2 points
 6. Beklager å spore av tråden, men takk for godt svar. Det var gjenkjennelig. Jeg har også tenkt at jeg ikke ønsker meg "kadaver-disiplin" på hunden, men at det er trivelig at han velger litt selv; legger seg der han vil, tusler rundt og "er seg selv" og ikke danser etter min pipe hele tiden. (Det sagt, så kunne vår gjerne gått litt penere i bånd...)
  1 point
 7. Kan jeg spørre hvorfor du ønsket deg en lite trenbar hund? Hvorfor ikke en hund som er trenbar, men ikke trene så mye? Jeg er bare nysgjerrig, altså. Vi valgte springer spaniel på grunn av trivelig gemytt og lite tendens til å stikke av på tur. Blant annet
  1 point
 8. Det var noe grums med Petworld i alle fall, men jeg husker ikke hva... Og Kifani, der var det vel snakk om noe avliving av valper som ikke var helt innafor.
  1 point
 9. Er også her med ujevne mellomrom. Akkurat nå nyter jeg frisk hund, soppturer og høsten i det hele.
  1 point
 10. Det er ikke noe mindre aktiviseringsbehov på en malamute enn en husky. Den store forskjellen er at malamutten er tregere og må trekke tyngre. Har forøvrig aldri hørt om at huskyer er noe verre til å stikke av enn malamute. Jeg kjenner 5 malamuter godt og de har alle permanent båndtvang pga jaktinstinkt.
  1 point
 11. Svært gode innlegg her og jeg støtter de fult ut👍Det er jo bare sånn at noen raser har mere anlegg for sammekjønns aggresjon enn andre. Blant annen malamute. Jeg har dessverre bare dårlig erfaring med de jeg har møtt. Det med «dominans» som Simira skriver er så rett. Har hatt en slik hund jeg de kommer ikke ofte og er helt famtastisk eie❤️ Hun jeg har nå har også et veldig bra språk. Kan legge seg på rygg som siste utvei om møtende hund ikke tar hennes signaler på at det siste hun vil i verden er bråk. Når det er så nødvendige at hundene i familien går samme
  1 point
 12. Litt Lottaspam. Hun er 14 uker nå, og er egentlig helt super. Lettlært, myk, førerorientert og passe rampete. Litt for mammadalt, men blir fort sånn når det bare er oss to. 😂 Hun har forresten Instagram for spesielt interesserte, lotta.lab.
  1 point
 13. Nei, sånn som du beskriver det så tror jeg ikke at han blir overstimulert. Jeg tror jeg ville gjort som Simira anbefaler, nemlig å teste med å ta flere pauser. Å gå pent er en stor jobb for en valp/unghund, og det kan høres ut som at han kanskje jobber for lenge i gangen og at det da koker over når han endelig får "fri." Stopper han ofte for å snuse?
  1 point
 14. Skjer dette med datteren din også? Jeg ville økt den daglige turmengden litt, men tatt oftere pauser, og lagt inn økter med kontakt og triksetrening.
  1 point
 15. Jeg ville mye heller hatt en trygg og selvsikker og språksterk hund enn en underdanig en. En selvsikker hund vil sjelden være underdanig. En underdanig Og hvis du er bestemt på malamute så tror jeg tispe er et dårlig valg om du vil den skal gå overens med familiens tisper. Hvis de først er samkjønnsaggressive er tispene gjerne de verste. Iboende samkjønnsaggresjon er heller ikke nødvendigvis enkelt å trene bort. Om foreldrene/tidligere kull har mindre/lite tilløp til samkjønnsaggresjon er sjansen kanskje bedre, men aldri noen garanti. Med de forutsetningene du beskriver ville jeg aldri kj
  1 point
 16. Da var plutselig her jeg også. Valpen er 1 uke gammel og om alt går etter planen så kommer det en liten japansk spisshund hann hit rundt 26.10. Blir spennende med liten hvit fluff igjen.
  1 point
 17. Bonden. Uten tvil. Ja, man kan 'miljøtrene' valper for tidlig. Uten å ha vitenskapen helt for hånd, men det er ikke foruten grunn oppdrettere generelt har lungt hus de første ukene, hvor hverken mor eller valper utsettes for stress. Økt stress tidlig i valpealder har korrelasjon til stressmønstre senere i livet. Det er i grunnen ikke noe vits å utsette valpene for noe de ikke har evne til å håndtere som ved 2-3 uker. Som raseentusiast antar jeg også at bonden har mer koll på de rasetypiske egenskapene som dessverre ignorerer, nemlig gjeteregenskapene.
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...