Gå til innhold
Hundesonen.no

N SE UCH PBIS Meisterhaus Puzzle'n'Play


Benedicte
 Share

Recommended Posts

"Pim" Meisterhaus Puzzle'n'Play kom fra Amerika til Norge i slutten av april 2012, og er en liten basenjifrøken. Hun er rampete og overlegen, aldri redd for noe og tar verden på strak labb. Hun elsker andre hunder og er likegyldig til fremmede - bortsett fra babyer som er litt mer spennende. Frem til første løpetid var hun veldig lite kosete og veeeldig selvstendig. Etter løpetiden er hun blitt enklere å trene og hun er mer opptatt av oss tobeinte. Hun leker mer, tar initiativet til kos og er litt mer førerorientert, selv om hun fortsatt stikker av med en gang hun har sjansen. Langline er fint :P

Pim deleies med Yodel her på sonen :)

Moren til Pim, BISS Am CH Wazin Red Empress “Garbo” kommer fra et kull hvor alle er godt premierte:

http://wazin.se/E-kull.html

Hun har også et lovende kull født i desember 2010, hvor to stykker er Am Ch bare 12 mnd gamle. To andre avkom mangler bare ett poeng for å bli Am Ch.

Her er to av tispene i kullet:

Tempest- 6 mnd gammel

Gambit, og enda et bilde.

Faren til Pim, BISS Am CH Tamsala Hot Onya Heels “Neo” er en australsk import og er kullsøsken til MULTI BIS/ MULTI RUBIS AUST Grand Ch Tamsala Hot Diggity Dawg (nr 1. basenji i Australia 2006 og 2007) og BIS/RUBIS Grand Ch Tamsala Hot Time Tonite.

Ca 7 uker gammel:

post-80-0-11105000-1327904788_thumb.jpg

dsc_0013-1.jpg

post-80-0-04307300-1327918765_thumb.jpg

Ca 9 uker:

post-80-0-26792100-1328714103_thumb.jpg

pim.jpg

Ca 12 uker (nye bilder):

Se de ørene :wub:

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 462
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

...NEI, de er ikke stille at all når de skal gjennom sikkerhetskontroller! Jeg vet brått ALT om volumet på de små, vakre krekene! ...men hun er jo spinnvill og løper over alt - og er supersøt!

Pim tok storcertet på NKK Bergen i helgen! Stilte henne i unghundklasse og ikke junior denne gangen. Kritikken: Lovely size and body shape, beautiful head, short muzzle, super earset and carriage.

Haha, så herlige dere er! Pia skal få lov til å oppdatere om flyturen Pim var visst "litt" for stor for bagen sin, klagde "litt" når hun måtte låses inni der og sov visst ellers hele turen. Jeg

Posted Images

Guri malla, den der blir ikke verst! :wub:

Men du, jeg lurer på noe, og siden det gjelder en slektning av Pim, så er det ikke OT, tenk: Hva betyr egentlig BISS? Best in speciality show?

:D

Og jepp, det stemmer :) Det er ikke offisiell titter i Norge, men lurer på om det er det i USA? I basenjidatabasen står de blant annet oppført med den tittelen :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søta - blir spennende! Jeg vil hilse på. :)

Basenjispesialen, du skulle vel dit? :)

herlighet så nydelig! forventer mye filmer av hun også så vi kan få se henne "live" :D

:D Skal filme og ta maaasse bilder når hun kommer! :)

Er det noen som har importert hund før og vet om papirene følger med buret til hunden, eller om de må sendes separat?

Oppdretter sa også at han skulle ta henne med rundt på litt utstillinger (som tilskuer) og har allerede begynte hjemme-alene-treningen :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en smekker liten frøken! Gleder meg til å hilse på henne. :)

Ja, jeg også :ahappy:

Søteste! Jeg gleder meg til å se den første filmen av henne :wub:

:D

Hun er dritsøt altså! Så spennende det blir - er også veldig spent på hvordan gemyttet hennes er.. håper du tester masse klikkertrening på henne - og jaktinteresse (får lokke med en tur til de dype skoger med masse vilt etc..)

Er veldig spent på hvordan hun blir å trene! Kommer nok til å gå mye i klikkertrening.

Og hun skal nok prøves på LC-banen. I Norge kan de jo bare ta lisens, men i Sverige kan de motta uoffisielle cert og bli uoff. LC champion, så det hadde jo vært stas å prøve :) Har fått mange gode tips fra flinke LC-utøvere om hvordan legge et godt grunnlag (så får jeg bare håpe at hun blir flink på innkalling også :lol: ).

Og vi kommer gjeeerne på tur til de dype skoger! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk! :)

Mange har spurt om å få import-prosedyren litt steg for steg, så jeg kan jo nevne litt om den.

Det har vært mye å lure på stadig vekk. Skulle vi hente henne selv (noe som var billigere og bedre såklart, men det gikk dessverre ikke for noen av oss) eller sende med Cargo? Hvor lenge må valpen bli hos oppdretter? Hvor tidlig er det etisk riktig å sende en valp på en så lang reise alene, og hvor tidlig har den lov til å komme inn? Hvilke papirer må være i orden? Hvilke andre krav?

Etter maange mail til diverse veterinærkontor, og mye googling, fant jeg ut at en valp i Kentucky tidligst kan rabiesvaksineres ved 16 uker. Altså kan Pim (som er født 6. desember) vaksineres den 27. mars, og må deretter vente i 3 uker før hun er klar til å importere til Norge. Det er også en fin alder å sende en valp alene syns jeg. Hun vil da være 19 uker når hun kommer hit.

Selskapet vi kommer til å sende henne med er World Pet Travel, som jeg til nå er veldig fornøyd med! Jeg har fått en egen kontaktperson jeg kan ringe når som helst og som alltid svarer meg lynraskt på mail.

Han skriver "Pim" i stedet for "the puppy" i mailene og det ga dem 100 plusspoeng i min bok! Han har også forsikret meg om at valpen vil bli håndtert av dyktige, hundevante mennesker som kommer til å lufte henne, gi henne vann og kose litt med henne i mellomlandingen.

Han forsikrer meg også om at valpen vil bli lastet av flyet så fort som mulig etter landing, og jeg vil kunne følge flyets mønster online, få med meg eventuelle forsinkelser osv, og jeg kan nå de på en 24 timers åpen telefon under flyvingen.

Cargoprisen kommer på rundt 12.000 kroner, og den estimerte prisen er gyldig i 30 dager, så det lønner seg å få ordnet alt det praktiske fort slik at man får bestilt. Akkurat nå er vi usikker på om valpen skal fly fra Chicago eller Ohio, men siden det ser ut til at det er veldig liten prisforskjell og flyreisen er like lang på begge reisene, så blir det nok Ohio (lettere for oppdretter som også skal sende en annen valp i samme tidsrom).

Det jeg er mest nervøs for er å ha glemt noe papirer etc. Jeg er kontrollfreak og er redd for å stå på Gardermoen uten veterinærsertifikatet med godkjent underskritft, uten stamtavlen, uten ditt eller uten datt. Men Mattilsynets regler for import fra listeført tredjeland er printet ut og lagt i permen, så jeg kan trippelsjekke at vi får med oss alt. Veterinær skal ringes før vi ankommer Gardermoen, kjøpskontrakten må tas med osv.

Men, vi skal jo betale moms på valpen. Vi betaler en viss sum som inkluderer selve valpen og reiseutgifter, flybur (som oppdretter kjøper for oss), mat o.l, og vi betaler vel da bare moms av prisen for selve valpen? Det kan kanskje være greit å be oppdretter spesifisere prisen for selve valpen i kjøpskontrakten, eller?

Oooog, hva betyr dette?

.....We will provide our special crate labeling system for each of your travel kennels as well as all documents that are required by the TSA and IATA for flight.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...