Jump to content
Hundesonen.no

Sele eller halsbånd


LilIi
 Share

Recommended Posts

Alltid sele. Bytter mellom kobbel og flexi ut i fra hva slags oppførsel jeg ønsker fra hunden, og med tidligere hunder har jeg brukt 2 forskjellige seler for å gjøre det enklere for hunden å skille mellom flexi-tur og gå-pent-tur. Jeg tør rett og slett ikke bruke halsbånd.

Har 3 mnd valp nå, og har brukt halsbånd i hagen til tissetrening. Byttet til sele for en ukes tid siden, og rett etter hadde jeg uhell på isen hvor det ble et heftig rykk i båndet. Da var jeg sinnsykt glad for at hun ikke gikk med halsbånd. 

Link to comment
Share on other sites

Begge deler. 

Halsbånd = gå pent. Han er fortsatt ganske ung, så har gjerne på sele også hvis vi har på halsbånd, slik at vi kan bytte ila samme tur. 

Turselesele = surre men ikke trekke noe særlig

Trekksele = gå med stramt bånd

Link to comment
Share on other sites

Alltid sele på tur. Ofte halsbånd på trening og noen ganger når de går løs. Trener gå pent i bånd fra de er små og slakt bånd er ønskelig på vanlige turer selv om de går med sele. Har egen trekk-kommando for de gangene det skulle være aktuelt. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Varierer enormt.
Litt hva jeg føler for basert på hva vi skal egentlig. Skal vi bare ut av leiligheten for å tisse så blir det fort retrieverbånd eller flexi/halsbånd. 
Ved løpetid så blir det sele og flexi eller langline. 
Bytur, stort sett bånd og halsbånd. Skal vi i stallen så spørs det hva jeg skal gjøre og hvilken form jeg er i. Sele er litt sånn "gjør hva du vil" til en viss grad greie hos meg. Nomesele da vil jeg jo helst ha trekk, men det har vi ikke jobbet med enda, da hun bare nettopp er røntget. 
Ofte er hun liksom løs, når forholdene tilsier det. 
 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...