Jump to content
Hundesonen.no

Hva fórer du med og hva koster det?


Recommended Posts

Jeg er stadig på jakt etter det perfekte fóret til hundene mine.

Men noe fór er upraktisk å oppbevare, noe er dyrt osv..

Nå opplever jeg at den ene hunden min ikke nødvendigvis holder vekta med det jeg fórer med og jeg må enten gi store mengder eller bytte. Og da startet jeg å regne litt på hva det koster meg PR dag..

Nå fórer jeg med essentials (fra petgarden). Betaler med rabatt ca 600,- for 12,5 kilo. Den siste sekken ble borte på 15 dager på begge hundene, det utgjør en kostnad på 40kr dagen, eller kr 20 PR hund.

Hva gjør dere og hvor mye koster det?

Link to post
Share on other sites
 • Replies 51
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pedigree og Friskies er med litt for moro skyld bare for å se prisforskjellen egentlig. Vi har heller ikke prøvd alle fôrtypene, men bruker mest Robur eller Acana, eventuelt kombinert med Provit fross

Fin oversikt, men V&H kan en jo få mye billigere om en legger til rette for det. 50 kroner kiloet er jo idiotisk høyt sammenlignet med 13.25 - som er kilosprisen jeg betaler når jeg kjøper tyvekil

Selvfølgelig gjør enhver det som passer best for seg, sin lommebok, sin fryseboks og sin tidsplan. Men det blir likevel feil å framstille det som at kilosprisen på vom er fast, når den faktisk er veld

Posted Images

16 minutter siden, Karianski skrev:

Er du fornøyd med mush? Jeg har lest litt, men ser ikke den store forskjellen mellom det og vom? 

Og det er fordeler med liten hund ser jeg ?

Kjempefornøyd med Mush :) Brukte V&H tidligere, men synes min hund fungerer hakket bedre på Mush. Det kommer også betydelig mindre ut i andre enden enn da hun fikk V&H, så da konkluderer jeg med at næringsopptaket er bedre.

Link to post
Share on other sites

Her har hundene litt ulike behov, så akkurat nå ser det sånn ut:

Malle: RC 4800 + V&H 
Ted: RC Westie + V&H 
(Pøppis: Valpefòr + V&H)

Hundene som ikke bor her får: 
Giz: Hills i/d mini stress + Hills i/d våtfòr
Is: Hills Stomach & Skin + V&H

Har nylig kjøpt inn ett parti Essential, som vi snart skal over på. Må bare tømme fòrdunkene med det vi har først. Er spent på å se hva hundene synes om det. 

Prismessig vet jeg ikke hva jeg ligger på, da det varierer hvor mye mat de behøver og hvordan fordelingen mellom rått og tørt er.

 

Link to post
Share on other sites

Pr mnd vet jeg ikke helt, for jeg har for som jeg har fått i premie, og mye som jeg har fått div.

Men jeg forer med vogh, kjøpte blokk før, men gått over til 5kg pølser.  er 4X5kg=100kr

Hun ligger på ca 250-300 pr dag.

 

Link to post
Share on other sites

Jeg betaler 265 kroner for en tyvekilos blokk med vom og hundemat i dyrebutikk, og den varer i cirka 25 dager for en hund. Det betyr at de spiser for knappe 11 kroner dagen hver. Jeg tror det ville vært billigere om jeg bestilte i store kvanta rett fra produsent, men det har jeg ikke helt økonomi til akkurat nå. 

Jeg hadde egentlig bestemt meg hardt for å bytte fôr på grunn av manglende kundeservice hos produsent, men så finner jeg ikke et fôr jeg er like fornøyd med heller...

Hundene får tørrfôr når jeg har fått tak i det gratis i premier etc. 

Link to post
Share on other sites
Guest *Kat84*

Jeg fôrer rått etter Prey modellen. Kjøper kjøtt, avskjær, bein, og diverse innmat fra slakteri. 
Denne gangen kjøpte jeg tunger og hjerter som kjøtt, og betalte 350 kroner for 60 kg. Bein, lever, nyrer, o.l får jeg nesten gratis. 

60 kg kjøtt varer 2-2,5 mnd. Alt etter aktivitetsnivå, og om jeg supplerer med andre ting fra halvprisdisken osv. :) 

Link to post
Share on other sites

 Bruker vom og hundemat. Kjøper pølser på 500 gram da det er mest praktisk ifht begrenset frysekapasitet. Jeg betaler litt over 500,- for 16 kg (32 pølser). Han får vanligvis 500g om dagen, men nå som jeg forsøker å få han opp i vekt er matinntaket omtrent doblet, og det går dermed med mer penger til hundemat. Det ville vært betraktelig billigere å kjøpe blokker, men med frysekapasiteten jeg har nå går ikke det dessverre. 

Link to post
Share on other sites

Mine to på 13,5 og 21 kg får 300 og 340 gram daglig. På 30 dager går det da med 19,2 kg.

Fóret før med 5 kgs pølser med V&H til 99 kr/stk. Da kosta det meg 380 kr/mnd.

Nå fórer jeg med 14 kgs sekker med Provit til 389 kr. Så nå koster det meg 530 kr/mnd.

Link to post
Share on other sites

Fòrer med Orijen og ACANA, litt om hverandre. Snittpris på 79kr/kg fòr.

 • Border collie tispe 14 kg: 210g per dag = 17kr/dag
 • Labrador tispe 27 kg: 170g per dag = 13 kr/dag
 • Border collie hann 23 kg: 170g per dag = 13kr/dag

Den minste hunden krever altså mest mat fordi hun forbrenner mest.

Per hund på ca 20 kg (14-27) koster det altså rundt 390-480kr i måneden.

Link to post
Share on other sites

Hund, 30 kg.Bruker royal canin medium adult. Prisen for 15kg ligger på 700-750,-. Det er stadig vekk 3 for 2 tilbud og da kjøper jeg det.

Regnet på det for en stund siden og mener jeg kom frem til rundt 250,- i mnd. 

Hund, 14 kg. Bruker royal canin 4800. Prisen for 12kg ligger på rundt 800,-. Ofte 3 for 2 på dette foret også. 

Synes å huske at jeg regnet at det ble rundt 100-150,- mnd. 

..jeg kjøper ofte for når det er 3 for 2 og tilbud så har som regel en god del for til de, så får aldri regna ut helt reelle forutgifter. Husker jo aldri helt når jeg kjøper hvor mye eller :lol:

 

Link to post
Share on other sites

Bruker vom og hundemat, blandet med raspede gulrøtter til han som "aldri blir mett". Går ei halv 500gr pølse per dag, fordelt på begge hundene.

Så ca 15 pølser som koster ca 22,- per stykk = 330,-

330/30 dager = 11,- per dag

Pluss et par kroner på gulrøtter. Rasper flere kg om gangen, fordeler i porsjoner og fryser ned. Så har ikke helt kontroll på nøyaktig hvor mye gulrot som går per dag :P

Link to post
Share on other sites

Jeg laget meg et regneark der jeg førte opp alle fôrene vår forhandler (Dyresjappa.no) har, sjekket anbefalt mengde på begge hundene, og regnet ut kost per dag og måned. Nå vet jeg av erfaring at mine kastrerte hanhunder skal ha litt under anbefalt mengde, men da har jeg ihvertfall et overslag. Og det gjelder jo de fleste fôr.

20 kr per dag for en stor hund synes jeg er helt rimelig. Jeg lurer på om vi bruker noe sånt som 16-17 kr dagen på Kovu for tiden på Robur Senior. Oversikten ligger på en server som er nede akkurat nå, men kan poste den senere om jeg husker det.

 

Link to post
Share on other sites

Valpen er 4,5 kilo og spiser 100 gr hver dag. Nå har jeg kjøpt en sekk Pro plan laks puppy til 549,-. Det gir en kostnad i mnd på 118 kr :lol:

Luna er 23 kilo og spiser 200 gr hver dag av Pro plan lam & ris. 15 kilo for 599,- gir en mnd pris på 240,- 

Kan trygt si at tørrforet er den minste kostnaden med de hundene... 

Link to post
Share on other sites

De voksne tollerne spiser Brit care dog show champion, betaler 690 for 12 kg (varierer litt etter tilbud også). Kilospris på 57,5 ut fra den prisen.Går med ca 400 gram pr dag om jeg ikke husker feil (veier ikke, bare tar ca på øyemål nå :P ).

Valpen får taste of the wild pacific stream puppy. Kilosprisen på det er 61 kroner, men jeg kjøpte det på tilbud, husker bare ikke hva jeg betalte. Hun får også vom og hundemat, og jeg kjøper kilospølser som koster 30 kr pr stk. Aner virkelig ikke hva hun får pr dag utover at det er et par dl tørrfor, og ca nok med vom og hundemat. Jeg er veldig dårlig på å veie opp mat altså. :P 

Link to post
Share on other sites

Eg bruker et fôr som heter opti life av en produsent som heter versele laga. Har ikke sett eller lest noen andre som forer med det, men de på dyrebutikken anbefalte det foret over de vanlige som RC, eukanuba, hills og proplan pga. høyere kjøttinnhold (butikken fører alle disse merkene og flere). Eg har prøvd acana og orjen, men syns hundene mine fungerer bedre på opti-life. I tillegg har butikken fast 3-for-2 tilbud på det foret så hver sekk koster meg ca. 450kr.

På to hunder på 32 og 27kg er eg da nede i ca. 13kr dagen per hund.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.
 • Nye innlegg

  • Til en valp ville jeg brukt sele og noen som sitter sammen med den som selskap i baksetet( altså en passasjer som ikke kjører). 
  • Å, næmmen så fin!! Gratulerer. 
  • Hunderaser med kort nok pels til at den ikke må børstes annet enn når den røyter. Altså helt kort pels uten underull eller kort/semi kort pels med underull. Alle mine tre faller inn under den kategorien. Whippet, DSG og BC. Schäferne jeg har hatt har også hatt den typen pels. 
  • Hvis du får valp nå, så er du over den (etter min mening) travleste valpeperioden med ofte lufting, kort men ofte aktivisering, tett oppfølging i hjemmet pga. oppfinnsom og utforskende valp, biting, tygging, mat ofte, tilrettelegging for søvn, hjemme alene trening osv. Når babyen blir født nærmer valpen seg året, og selv om det også er en travel tid, så har mye begynt å havne på plass innen den tid. De fleste er renslige, de kan være alene hjemme en stund om de må det, de finner forhåpentligvis bedre roen på egenhånd og de tygger som regel ikke i stykker alt du eier.  Jeg kjøpte meg valp i fjor fordi vi planla å starte å prøve i år. Mannen min er redd det blir mye jobb med tre hunder og baby, mens jeg tenker at det får vi til. Hunder er tilpasningsdyktige og så må vi tobeinte være litt kreative sånn at både hund og baby blir aktivisert og trives. Vi har stor hage, og er i gang med å bygge agilitybane i hagen. Fordi jeg har kjøpt meg hund som jeg vil konkurrere i AG med, men jeg innbiller meg at det blir færre treninger på hundeklubben når en tobeint melder sin ankomst. Å trene i hagen derimot, anser jeg som mer overkommelig. Jeg sier ikke at du skal bygge agilitybane i hagen din men det finnes mye man kan tilrettelegge som gjør det mulig å kombinere baby og aktivisering av hund. Du skal i tillegg ha en rase som er mindre krevende, så det går nok sikkert fint Så får man evt. ta utfordringer som de kommer. Kanskje går det helt fint? Det er helt umulig å spå på forhånd. 
  • Som med alle levende ting så er det ingen garantier med hund, barn, eller egen helse. Samtidig er dette noen som har hatt hund fra valpestadiet 2 ganger før, og sikkert har opplevd vanskelige ting i livet som hundeeier. Hun skriver bokstavelig talt at hun ikke klarer å leve uten hund, og at depresjonen hennes ble trigget da hun mistet den gamle hunden hennes. Hund er ikke en vidunderkur for folk med depresjon, og jeg hadde vært enig med deg dersom vi snakket generelt om hund og depresjon, eller hund og baby. Men jeg tar utgangspunkt i hva Tika forteller om seg selv og sin situasjon. Siden hun er en erfaren hundeeier som sier at hun er avhengig av hund for å ha det bra, så synes jeg det blir feil av meg som fremmed å så tvil om viktigheten av å ha hund.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...