Gå til innhold
Hundesonen.no

Crockpot/slowcooker - oppskrifter!


Raksha
 Share

Recommended Posts

Akkurat nå, Raksha skrev:

Jeg så på tupperweare sin, riktig nok i plast. da slipper man å bløte opp formen og kløner klarer ikke knuse den første uka. Den lå på 1200 - slowcookern min kosta 500 

Men plast vil vel ikke gjøre samme susen vel? Jeg aner ikke jeh.. Aldri brukt noe slikt.. Husker bare mamma hadde sånn, eller alle hadde sånn :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 96
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Første forsøk ble ubetinget suksess

Sånn, da har jeg lempet alt oppi vidundertet. En stk røkt svinekam - brunet i panna og krydret. Og en haug med rotgrønnsaker, i store biter. Nå nå er jeg veldig spent!   

Du er kørka, den er magisk! Magisk sier jeg!     Nei, jeg vet egentlig ikke?   

4 timer siden, Kangerlussuaq skrev:

Ikke nödvendigvis fornuftig og rasjonelt å höre på salgstriksene til en forhandler. Ganske enkle påstander som er vanskelige å etterpröve som forbruker (er det merkbar/smakbar forskjell ifht påstanden om fuktigheten, og hvor mange örer sparer man på å bruke et ekstraprodukt vs alufolie).

Det er akkurat det jeg tenker også liksom... hvem greier egentlig å kjenne den antakeligvis mikroskopiske forskjellen i fuktighet og sånt liksom? :lol: 

4 timer siden, Raksha skrev:

Ynsjyll ! Skal ikke gjenta seg :aww:  :lol:  

Fiiiint :P 

3 timer siden, Lillekrapyl skrev:

http://www.dagbladet.no/2014/03/17/tema/dinside/aller/bolig/kjokken/32348139/

Å lage mat i en slow-cooker er ikke ulikt langtidssteking av kjøtt eller gryteretter i ovn: sett det inn på lav varme og gå på jobb, eller søndagstur, og kom hjem til ferdig middag. 

Prinsippet er det samme, men resultatet blir noe annerledes fordi maten lages i et lukket rom. Sånn sett minner resultatet mer om sous-vide, men uten de finessene og den ekstreme detaljorienteringen. Her er det lav eller høy temperatur i 3-4 eller 7-8 timer som gjelder, ikke 62,7 grader i nøyaktig 43,5 minutter.

I en ovn vil mye av vannet fordampe, noe som kan gi et litt tørrere resultat (om du ikke har dampovn, eller stadig etterfyller vann i en bolle du setter nederst i ovnen) - men samtidig sprøere og finere skinn.

Resultatet av for eksempel helstekt kylling i slow-cooker kan også minne mer om leirgrytestekt kylling (husker du 80-tallshiten Römertopf?) enn langtidsstekt kylling i ovn

Jeg får egentlig litt sånn "man må finne på noe fancy som selger og som høres kult og godt ut".... også er det egentlig ingen som kjenner forskjellen på dette og det å steke noe i ovnen under folie :aww: 

3 timer siden, Taz skrev:

Jeg har en wonderbag! :P
Den sparer man ihvertfall strøm på. Liker ikke å gå fra ovn/komfyr, eller elektriske ting, så da var den et utmerket alternativ når man skal koke kraft, eller slowcooking selvsagt. :ahappy:
Veldig fornøyd med den!

Nei, jeg hadde aldri turt å gå fra noe på ovnen eller noe elektrisk over så lang tid, så for min del ville det jo uansett bare vært en helgegreie :) 

1 time siden, Pixie skrev:

Neida,trenger egentlig ikke slowcooker. Kan gjøre mye av det samme med alufolie i ovn, eller helst en ildfast form med lokk som tåler å stå i stekeovnen. Men gode slike former/gryter koster gjerne litt de også, og jeg liker veldig godt min enkle slowcooker :ahappy: Vi har den enkleste, den har to temperaturinnstillinger og en hold varm-funksjon, men man må velge mellom dem manuelt og har ingen muligheter for tidsinnstilling. Så får jeg frigjort ovnen til f.eks. hasselbackpoteter :drool:

Ja, jeg ser jo liksom også for meg det :). Og jeg hadde nok sikkert greid meg finfint med en helt billig og grei form også :D. De lager liksom "luksusmat" over bål ute - hvor vanskelig kan det være å få til noe i en enkel steikovn? :D Men når det heter noe fancy - så smaker det nok mer fancy også :aww: 

Akkurat nå, Kangerlussuaq skrev:

Digresjon, denne tråden leser jeg hele tiden som:

Crackpot

:lol:

Jeg også :o:lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Siri skrev:

Det er akkurat det jeg tenker også liksom... hvem greier egentlig å kjenne den antakeligvis mikroskopiske forskjellen i fuktighet og sånt liksom? :lol: 

Fiiiint :P 

Jeg får egentlig litt sånn "man må finne på noe fancy som selger og som høres kult og godt ut".... også er det egentlig ingen som kjenner forskjellen på dette og det å steke noe i ovnen under folie :aww: 

Nei, jeg hadde aldri turt å gå fra noe på ovnen eller noe elektrisk over så lang tid, så for min del ville det jo uansett bare vært en helgegreie :) 

Ja, jeg ser jo liksom også for meg det :). Og jeg hadde nok sikkert greid meg finfint med en helt billig og grei form også :D. De lager liksom "luksusmat" over bål ute - hvor vanskelig kan det være å få til noe i en enkel steikovn? :D Men når det heter noe fancy - så smaker det nok mer fancy også :aww: 

Jeg også :o:lol: 

Det jeg virkelig liker med slowcooker er at jeg er MYE mer komfortabel med å gå fra den. Jeg kan sette den på om morgenen og komme hjem til ferdig middag, uten at jeg underveis trenger å tenke på den. Jeg liker ikke å gå fra stekeovnen når den er på, slowcookeren bryr jeg meg ikke om. Jeg vet at innholdet ikke går tørt eller blir brent, det er en trygghet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Pixie skrev:

Det jeg virkelig liker med slowcooker er at jeg er MYE mer komfortabel med å gå fra den. Jeg kan sette den på om morgenen og komme hjem til ferdig middag, uten at jeg underveis trenger å tenke på den. Jeg liker ikke å gå fra stekeovnen når den er på, slowcookeren bryr jeg meg ikke om. Jeg vet at innholdet ikke går tørt eller blir brent, det er en trygghet.

Jeg hadde nok ikke turt å gå fra den uansett, jeg, tror jeg :) 

Men... min skepsis skal man jo ikke ta hensyn til... dette er jo dama som verken har oppvaskmaskin, brødbakemaskin eller annen form for kjøkkenmaskin i heimen... ja, jeg har en gammeldags mixmaster da :lol: 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg elsker crockpot'en min:D (og jeg har en snikende mistanke om at jeg kaaaan være en bitteliten del av grunnen til at @Raksha har en nå:whistle::lol:)
Jeg har lagd myyye langstekt mat i stekeovnen, men er ikke helt komfortabel med å la det være alene mens jeg f.eks er på butikken en tur, og dessuten føler jeg at det ikke blir like mørt resultat.

Oppskrifter har jeg ikke, jeg bare slenger oppi noe kjøtt, en dl væske og grønnsaker og krydder som passer til kjøttet.
Så setter jeg den på lav og lar maten lage seg selv resten av dagen:D Tar ti minutter å fikse, og maten er så god at selv junior går rundt i huset og mmmm'er av lukta som kommer etterhvert:ahappy:

Nå sist slengte jeg oppi en kanin, gulrøtter, søtpoteter, pastinakk, rødløk, noen halve sjalottløk, et par fedd hvitløk, 1 dl vann, provencekrydder, estragon, timian, salt og pepper, og lot den stå på low i 6 timer.
Serverte med hjemmelagd potetmos og peppersaus.
Av et kaninslakt på rundt 1,5 kg rent kjøtt var det bare et par smuler igjen, og vi er kun to voksne og en (snart) toåring.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Mari skrev:

Denne er kjempegod! 

http://www.bakeaholicmama.com/2014/03/knock-your-socks-off-slow-cooker.html#.V1_oepOLTMU

Jeg brukte øl i stedet for hvitvin. :) 

 

Hvaslags kremost bruker du? Og siste steget er å sette den under grillen i stekeovnen?  JEg er skrekkelgi lite stødig i matlaging på engelsk :lol: Men endelig en "kyllingrett" jeg tror jeg kan få lurt i gubben :D

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Raksha skrev:

Hvaslags kremost bruker du? Og siste steget er å sette den under grillen i stekeovnen?  JEg er skrekkelgi lite stødig i matlaging på engelsk :lol: Men endelig en "kyllingrett" jeg tror jeg kan få lurt i gubben :D

 

Jeg bruker som regel Philadelphia, men Tine sin uten smak funker helt fint den også. Ja, en runde under grillen til slutt. Pass på kyllingbitene, de faller fort fra hverandre når du skal flytte dem. Guttungen spiste veldig godt av denne han også. :) Jeg synes generelt kyllinglår passer bedre i crockpot enn filet. 

Som Ganzie skriver så trenger du egentlig ikke oppskrifter, det blir godt til slutt likevel. Kjøtt, krydder og grønnsaker pluss noe vått. Ja, også tid da. Av væske liker jeg best kraft, bokstomater eller øl. Bruker sjelden bare vann. 

Crockpot er ikke noe nymotens fancy altså. Den har eksistert siden typ 50-tallet eler noe.  Den er liksom anti-fancy i min bok, jeg forbinder den med husmødre på amerikansk søttitall. Se på disse da! :teehe:

s-l300.jpg

corningad1.jpg

 

 

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

25 minutter siden, Mari skrev:

Jeg bruker som regel Philadelphia, men Tine sin uten smak funker helt fint den også. Ja, en runde under grillen til slutt. Pass på kyllingbitene, de faller fort fra hverandre når du skal flytte dem. Guttungen spiste veldig godt av denne han også. :) Jeg synes generelt kyllinglår passer bedre i crockpot enn filet. 

Som Ganzie skriver så trenger du egentlig ikke oppskrifter, det blir godt til slutt likevel. Kjøtt, krydder og grønnsaker pluss noe vått. Ja, også tid da. Av væske liker jeg best kraft, bokstomater eller øl. Bruker sjelden bare vann. 

Crockpot er ikke noe nymotens fancy altså. Den har eksistert siden typ 50-tallet eler noe.  Den er liksom anti-fancy i min bok, jeg forbinder den med husmødre på amerikansk søttitall. Se på disse da! :teehe:

s-l300.jpg

corningad1.jpg

 

 

 

Takk :D   Må bare prøve meg frem, skjønner jeg. Stod litt i bruksanvisning, og har en kokebok, men jeg er litt sær i kosten selv, så ting må liksom friste. Tror jeg skal lage tandori/tikkamasala ol. kylling i den engang. :D

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi arrangerte jula i fjor og fikk besøk langveisfra, og juleribba ble tilbredt fordelt i mine to crockpoter. Den ble helt fantastisk! Svoren måtte inn under grillen selvsagt, men den ble sprø og god den også selv om den så helt ille ut da den var ferdig i crockpoten. Anbefales virkelig. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har Tupperware sin UltraPro og føler ikke at jeg har behov for flere dippedutter. Jeg bruker den mye.

Men jeg ser at bruksområdet er temmelig likt. Den skal dog ikke stå i ovnen mer enn et visst antall timer, som jeg selvsagt ikke husker. To eller tre? Fordi den er laget av flytende polymér og Tupperware garanterer ikke at den ikke sprekker hvis den blir stående lengre.

Har ildfast form med lokk også, det må jo bli samme prinsippet, blir ikke sluppet ut noe fuktighet når lokket er tett.

Kan vel like gjerne gå fra stekeovnen på svak varme som en annen elektrisk greie?

Her er oppskrift som kan brukes:

Skivede poteter i bunnen. Purreløk oppå der. Lakseskiver. Cherrytomater delt i to oppå laksen. Salt og sitronpepper. Crêmè fraiche.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
11 minutter siden, Lillekrapyl skrev:

Har 5,7 liter, og ville ikke hatt noe mindre selvom vi bare er 2 voksne og et småspist barn.

Greit å ha muligheten til å lage til mange også.

Har ikke prøvd til grøt enda. For det meste gryteretter og kjøtt, og også brukt den til moussaka.

Så det funker greit å lage i den til få også da?

Jeg spesifiserte ca. 6 liter, men fikk 4,7. :P Litt skeptisk, siden vi ofte lager til 6 voksne. Men vi prøver og ser. Går jo an å supplere med ris elns, selv om litt av poenget da er borte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, simira skrev:

Så det funker greit å lage i den til få også da?

Jeg spesifiserte ca. 6 liter, men fikk 4,7. :P Litt skeptisk, siden vi ofte lager til 6 voksne. Men vi prøver og ser. Går jo an å supplere med ris elns, selv om litt av poenget da er borte.

Ja, er ikke noe problem å lage til færre :)

Mamma har kjøpt samme strl som oss, og når hun har laget til storfamilien har hun kun kjøttet oppi, og har da laget til 10-15 personer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
Flere som får brukt crockpoten for tida?

Forrige uke lagde vi rotgrønnsaker og koteletter. Ble utrolig godt! 

Imorgen tenkte jeg å lage lapskaus.

Jeg har lyst til å bruke den hele tiden, men jeg sliter med at maten blir stående for lenge ila en vanlig arbeidsdag. Jeg kan da bare lage i helgene og da er jeg som regel ikke hjemme.

Vet du om det er en timerfunksjon på den? Jeg drar hjemmefra Kl 7 og får gjerne ikke spist middag før 18. Den blir stående altfor lenge på varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Haff, jeg sliter med de luksusproblemene vi har med casual turgåing. Altså, de er luksusproblemer ifht hvordan den gjennomsnittlige hunden i gata oppfører seg på casual tur - men ikke i gata vår. Våre nærmeste naboer er Midt-Norsk kompetansesenter for hund, så vi har en litt annen standard å måle oss etter, hence min følelse av å slite med hva folk flest synes er luksusproblemer, gitt den gjennomsnittlige hunden i andre sine gater. Med unntak av ved veldig spennende lukter så trekker ikke Ede i det hele tatt. Aldri vært hans greie. Han stopper og snur seg og venter på meg om båndet blir stramt. Foretrekker selv å ha det slakt. Han hører på meg når jeg ber han om noe og er ivrig på vakt etter oppgaver. Går omtrent halvparten av tiden pent ved min side som frivillig adferd. Har noen byks etter løv i vinden og drar LITT etter interessante lukter innimellom, og mister fokus og blir vimsete og tenderer mot raptus mot slutten om vi går for langt, men som energisk 6 mnd gammel (i dag, gratulerer med dagen, Edeward 🐾) er jeg ikke veldig bekymret for at sånt vil vedvare som problem i voksen alder. Han er stort sett flink gutt, MEN han er langt fra så veloppdragen som jeg helst vil ha ham. Han ploger og han går foran meg, han vimser til siden og han krysser foran meg. Det er irritasjonsmomenter. Vil gjerne ha en sånn robothund som bare går pent ved min side og følger med på hver minste bevegelse jeg foretar meg, altså.  Har på råd fra de langt mer kompetente naboene begynt å fase ut godbiter for å få bedre kontakt og kontroll. Belønner nå med lek og godsnakk og tempovekslinger istedenfor godis. Bygge relasjon. Han skal fokusere på meg, ikke på hva jeg har i hendene og lommene. Det er en omstillingsprosess. Gamle damer kan lære nye triks, men det tar tid. Fant ut det å belønne en fin turfot med hurtig gange og jogging fungerer som bare det. Ingen problemer å veksle tempo heller. Ede synes det var spennende med vekslinger mellom jogge, løpe og gå fort eller sakte. Spennende i seg selv, så lenge det er nytt, antakelig. Han er typen som liker variasjon og alt nytt er mer gøy enn det vi har gjort før. Med unntak av å sitte, ligge eller stå for å få kastet en apportleke, så surner han og protesterer om jeg ber om for mange repetisjoner av det samme. Temmelig nøyaktig fire rep av noe synes han er nok og nekter gjerne på den femte fordi han heller vil gjøre noe annet. Ikke Border Collie, m.a.o. Trenger mer variasjon i trening på øvelser.  Vi faser ikke fullstendig ut godisen enda. Mamsen er som en gammel hund med innarbeidede vaner og trenger tid på å finne tillit til at det skal gå an å få til. Har sluttet belønne fin turfot med godis, nå får han godprat, flere øvelser underveis og belønnes med lek for de istedenfor. Øvelsene blir da en sekundær forsterker. ..eller tertiær, for jeg tør ikke la være belønne gode 'slipp' med godis iblant. Han liker IKKE å slippe kampelekene sine  Akkurat på det punktet der har jeg svært lav tillit til fullstendig godisfrie metoder ennå. Vi får se.  Inntil videre lønnes også passeringer med godis. Dette fordi han har sterk byttedrift, spesielt på syklister som kommer bakfra og farer fra oss - de som kommer andre veien er han mer nonchalant om, da de innbyr ikke til jakt fordi de skal feil vei – helt motsatt av border collie, altså – og han har så sterke impulser til å hilse på forbipasserende mennesker, sladretrening med godis av høy verdi må vi bare fortsette med, fordi det fungerer.  I likhet med BC-blandingen jeg hadde, så trigger han her også frykt for å miste ham i en påkjørsel. Han har forstått at det sitter mennesker inni bilene, som han gjerne vil hilse på, og han har ikke NOEN konseptforståelse av mekanisk fysikk. Masse og fart i forbindelse med trafikk er ikke noe det går an å lære ham kløktig på den harde måten, så sladretrening på passerende biler er helt nødvendig med han her.  Strømgjerder derimot, det kan han lære på den vanskelige måten, så minner meg selv på å få det gjort. Trenger få narret ham borti gjerdet på en tom luftegård snarest, fordi en hest ville hilse på ham her om dagen. En vi har vært på nikk med ved passeringer en stund, han kom ivrig løpende til gjerdet for å si hei til oss, og Ede ble henrykt og ville borti for å hilse snute mot mule, som hesten innbød til. Ble en kjip opplevelse, fordi Ede har ingen anelse om hva strømgjerde er, og forstod ikke hvorfor jeg var så teit og holdt ham tilbake fra den nye kompisen sin. Han trenger finne ut hvorfor. Spørsmålet er hvordan narre han borti gjerdet på sitt eget initiativ når det ikke står en hest der. Vil jo ikke at han skal bæde på hester, for det kryr av dem her. Det er viktig å gi ham forståelsen av at det er gjerdet som er farlig og gjør vondt, ikke hestene. Fører opp på listen over to dos. 
    • Nå skal ikke jeg skryte på meg å kunne kjempemasse om hverken Malle eller hollender, men mitt inntrykk og det andre sier er at det er så store variasjoner innenfor begge rasene at du kan få begge type hunder (f.eks. mer skapt vs mer sosial, osv)  i begge rasene.   Men basert på de individene jeg kjenner av begge raser (som stort sett da er avlet for IGP ol) så vil jeg ikke si at hollender er noe mer krevende eller noe skarpere enn malle. Heller ikke mer energiske. Av de jeg har sett har hollendere litt lavere terskel for stress og lyd, men jeg er nok farget av hun jeg har selv 😂 og jeg har jo sett 10x fler maller enn hollendere.   Og hun jeg har er ikke spesielt selvstendig. Eller altså, hun kan fint være selvstendig og der det kreves, men hun henger jo etter meg som en skygge i typ alle situasjoner vi er i 😂 hun vil helst gjøre ting sammen med meg dagen lang 😂    Men den typen du beskriver høres ut som en typisk KNPV hund, hunder avlet mot bruk i politiet i Nederland osv. og de er nok sånn. Men min oppdretter av hollender blander KNPV linjer med sportslinjer, hvor hundene ikke er fult så skarpe, mer sosiale og ikke så selvstendige. De fleste i Norge er mer sportsavla.  Ble  langt svar ja 😄 I og med at det er så mange fler malle oppdrettere enn hollender tror jeg det er lettere å finne en bra malle. Jeg er heldig og kjenner flere som kan masse om både schæfer og malle til IGP bruk, så jeg må spørre og grave litt rundt 🧐😊  
    • Tatt bilder av pliktfølelse i dag. Han pleier være flink til å bli sittende/stående/liggende når jeg står oppreist, ter seg som et skolelys, men somehow har han tolket det at jeg setter meg ned på huk som: "Kom!" Forståelig nok. Et ekstra håndsignal mens jeg setter meg ned var alt som skulle til for å fikse den, men når jeg tar frem mobilen virker det som han er redd den skal fange mamsen, og han klarer ikke holde posisjonen, men haster inn for å redde turen fra den gledesdreperen der.  En real tålmodighetsprøve for begge å få lov til å ta bilder av de flotte sitt/dekk/stå han vanligvis har, da vi ikke snakker samme språk og har vidt forskjellige oppfatninger av hva den der svarte, flate greia er for noe, men vi fikk det da til etterhvert. Tjue bilder av naturskjønne omgivelser forsøplet av en lilla gummisnor, noen av dem også med hale og rumpestump på lagt i søpla, og så presenterer vi oss som om vi har litt fotoskills og hverdagslydighet sånn noenlunde på stell. Å få tatt fine bilder med langlina skjult eller litt penere dandert får være neste mål.    BTW, han har fått seg en praktisk custom klipp. Korrekt riesen frisyre drar nemlig inn sånne MENGDER med sand, en blir tullerusk. Fra å være vant med korthårede hunder på asfalt og gress i bymiljø, ble jeg virkelig smågal av all sanden de nydelige riesenbeina dro inn fra gårdsveiene her. Dessuten er flared jeans silhuett SÅ 90's. Vi gikk for en 2020 women's jeans fashion silhuett istedenfor. Praktisk. Ørene klarer jeg ikke klippe før det blir virkelig varmt, for han er så nuskesnusk kosemose søt med sånn spanielpels på dem. Litt sånn Lady og Landstrykeren hybrid look nå. Gen Z synes sikkert han ser ut som en skikkelig kjekkas hen/them/they. 
    • Dette albumet har flere låter han liker. Artisten har gitt ut flere: https://music.youtube.com/playlist?list=PLQKkIV10JKf_ZFZxjvkB-LUc00Kyiifhz&si=Hc2-qFcJVQEsqZ_G
    • Om økonomien er stram låner man bøker på biblioteket. 100% positiv hverdagslydiget (eller Hverdagslydighet fra valp til voksen som den nye versjonen heter), På talefot med hunden, eller andre gode hundebøker. Men ta en titt på fra Bølle til bestevenn-seriene, Maren bruker mye metoden der med å få hunden til å legge seg og være trygg i sengen sin.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...