Guest *Kat84* Skrevet 9. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 9. Mars 2016 Starter med billig og god suppe Hentet fra denne linken. Potet og purresuppe 2 stk bakepotet 2 stk purreløk 0,5 stk buljongterning (grønnsak eller kylling) 2 ss creme fraiche Smak til med salt, pepper, og litt olivenolje ved servering. 1. Skrell potetene og del i terninger. Vask og snitt purreløk. Legg tilside noe av det grønneste på purreløken, som skal koke litt kortere enn den hvite og lysgrønne for ekstra fin farge på suppa. 2. Ha potet og lys purre i en gryte. Fyll på vann til det dekker. Tilsett en knert buljong, maks en halv terning. 3. Kok opp med lokket på og la småkoke til potetene er møre. Kjør med en stavmikser til suppa er passe glatt. Bland inn crème fraîche og eventuelt mer vann hvis den er veldig tjukk. Smak til med salt og pepper. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 9. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 9. Mars 2016 Næringsrik og smakfull suppe på travle dager. Til 4 personer trenger du: 1 gul løk 2 fed hvitløk 1 gulrot 1 seleristang (kan sløfes, men smaker utrolig godt) En klatt smør. 1 ss rød curry paste (se bilde i kommentar) 8 dl grønnsaksbuljong 2 bokser hakket tomat 100 gram røde linser tørre linser, om du bruker de på boks så bruk 200g 4 store egg. Hakk og fres løk og hvitløk. Ha i gulrot og stangselere, la frese mens du skylder linsene (lite minutt). Tilsett buljong og tomater og curry paste. Har du tørre linser tilsetter du disse og koker til linsene blir møre (10 minutt). Hvis du har ferdig kokt fra boks kan du ha de i de siste 3 minuttene. Oppskriften er ærlig og rederlig stjålet fra facebooken til @tulip sin søster. Hun la den ut og den så knallgod ut, tenkte å ha bacon til da. 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest *Kat84* Skrevet 9. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 9. Mars 2016 Åh, det hørtes kjempegodt ut! Håper mange bidrar her! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pringlen Skrevet 9. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 9. Mars 2016 Jeg er god på supper, men ikke på oppskrifter Det jeg kan bidra med er basisoppskrifter, og hva som er lurt å ha i hus, for å lage ulike supper... Løk(!) Kyllingbuljong (fond eller hjemmelaget er flott, men siden det er en sparetråd - terninger er helt fint!) Eplecidereddik (for siden det er en billigtråd, så dropper vi hvitvinen -eplecidereddik, eller hvitvinseddik er fin-fint) Timian (i tørket variant er en super smakstilsetning) Sånn - da kan du lage suppe av "hva som helst"! Blank løk, kutt opp hva du vil lage suppe av (potet, blomkål, brokkoli, tomat, etc) vann til det dekker såvidt. Oppi med buljong. Kok mørt. Stavmikser = glatt. Smak til med syre, salt, pepper. Fløte om du vil. Timian er alltid godt. Varier med hvitløk og andre ting som er godt. Garnityr kan være noen purreringer eller litt sprøstekt bacon. Eller ingenting. En potetsuppe kan koste ned til en tier. Gratinert løksuppe er alltid bankers. Som over, bare uten å jevne. Og at man kun bruker løk i skiver, smakstilsette med kyllingbuljong, eplecidereddik, timian. koke, putte over i ildfast form, legg over loff i krutonger (stekt i ovn) og ost. Like godt som det er billig!!! 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 9. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 9. Mars 2016 Denne tråden skal bokmerkes, jeg har suppevegring, eneste suppa jeg lager er tomatsuppe fra bunnen, med variabelt resultat Ellers er jo gode billige middagstips de gamle vanlige, hamstre på tilbud og datovarer til redusert pris. Mye kan fryses til et senere tidspunkt. Middagen vår i dag var Vossakorv kjøpt før jul til 4 kr, en pakke med noen andre småpølser med mye krydder, til 22 kr, funnet i 50%disken hos kiwi, putta i frysern sammen med vossakorven og tatt opp i dag. Hjemmelaget potetmos med en persillerot i, en dæsj melk, smør, salt og pepper. Kjemepebillig og veldig mettende. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mushi Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Jeg liker halvløsinger. Billig og raskt! Pastaform: 1 glass dolmio, valgfrie grønnsaker, hvitløk, pasta, en boks linser, ost. Kok opp sausen mens du steker grønnsakene lett. Hiv grønnsaker oppi saus og la det koke mens du lager pasta al dente. Skyll linser og hiv alt i en form. Topp med ost eller cottage cheese. Inn i ovnen til osten er smeltet. Får det ikke enklere og billigere Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Om man har grønn dag: spaghetti til en person avocado, 2 små eller 1 stor som er godt modnet. Skvis og tilsatt saften av en lime. 1-2 finhakket vårløk som du blandet sammen med avokadoen og en ss olivenolje tør steik solsikkefrø (eller andre frø/nøtter du ønsker)! Bland alt sammen med litt salt og pepper. Middag ferdig Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Margrete Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Noen som har en helgrønn oppskrift på ett eller annet lettvindt og billig til en veganer? Jeg har funnet mange, men himmel og hav de tar jo evigheter å lage! (Veganer er, om noen ikke helt vet, en som spiser kun grønnsaker og frukt. Kjøtt, fisk, melkeprodukter og egg er ikke med i den dietten) Pastaen til @JeanetteH skal brukes med soyakjøtt. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Siri Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Siri spesial.... Pasta av ett eller annet slag, gjerne nudler, kokes i buljong eller bare i saltet vann. Stek sopp, bland i fløte og krydre med salt, pepper og litt Aromatkrydder. La det koke litt inn, men ikke så mye at det blir stuing-konsistens. Helles over pastaen og serveres. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 34 minutter siden, Margrete skrev: Pastaen til @JeanetteH skal brukes med soyakjøtt. SKAL den? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Margrete Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Akkurat nå, JeanetteH skrev: SKAL den? Jah viste du ikke det?? Ærlig talt! s Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MarieR Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Ett tips for å ha alle tilbud samlet på ett sted er appen som heter "mattilbud" 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tekopp Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Purresuppe i veganversjon (creamy og god, med proteiner): 1-3 purreløk en dæsj olje grønnsaksbuljong noen fedd hvitløk 5-6 poteter 1 boks/pakke hermetiske kikkerter salt/pepper for smak Vask og del poteten, kok til myk, gjerne sammen med grovhakkede hvitløksfedd (bruk så mye du vil, jeg bruker et helt hode, den blir mild av kokinga). Fres purreløken i oljen til den blir myk, bruk nesten hele løken, så mye grønt som mulig. Tilsett kikkertene og stek i noen minutter til, så potet/hvitløk. Ha i grønnsaksbuljong + noe salt og pepper. Kjør det til en gjevn grønn masse i stavmikseren, spe på med grønnsaksbuljong for å få den mer flytende. Smak til med salt/pepper. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Turb Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Rødbeter to veier m/tilbehør x-antall rødbeter (så mange du trenger) olje, salt, pepper, sukker sitron 1/3 liten hodekål 3 gulerøtter Fetaostrøre 1 fetaost 1/2 beger med creme fraische Guacemole 1-2 avocadoer Hvitøk Krydder etter hva man liker 1 spiseskje creme fraische Skrell og skjær så mange rødbeter du vil i ca 1 cm tykke skiver - legg de i en ildfast form og ha over litt olje og salt og pepper. Stek de i ovnen på ca 200 grader i 20 min. Skrell en rødbete og skjær den i ca 1 mm tynne skiver - legg skivene i en lake av sitron, vann, salt og sukker (smak deg fram til laken blir god). La de ligge til de rødbetene i ovnen er ferdig. Mos avocado og lag guacemolen sånn du liker Bruk ostehøvel og rasp kål og gulerøtter i strimler - lag dressing av olje, sitron og salt og pepper å ha over Mos fetaosten ned i creme fraischen til du har en røre, spiller ingen rolle om du har biter i røren Supergod vegetarkost som også kan brukes som tilbehør til kjøtt, fisk eller falafler 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ikiz Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Tomatgryte med linser og gulrot (veggis) Ingredienser: 1 hakket løk 3 fed hvitløk 2 store raspede gulrøtter 1 terning grønnsaksbuljong 2 bokser hakkede tomater 1 boks linser 1/4 chili salt + pepper Fremgangsmåte: Finhakk løken, chilien og hvitløken, og fres de i litt olje eller smør i ca 5 minutter til løken er gylden. I mellomtiden kan du skrelle og raspe gulerøttene. Hell over boksene med hakkede tomat og de raspede gulrøttene. Smuldre buljongterningen rett i gryten og ha i linsene. Smak til med salt og pepper. Eventuelt annet krydder etter eget ønske. La gryten småkoke til du synes den er tykk nok.Kan også kjøres i en blender eller bruke en stavmikser og kjør gryta jevn til en suppe i stedet. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pixie Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Løksuppe er helt konge! Kyllingsuppe: Kyllingkjøttdeig stekes med olje og valgfritt grønt (gulrot, brokkoli, paprika, squash, sukkererter- det du har i kjøleskapet rett og slett), kok samtidig opp kyllingbuljong. Spar et par kyllingbiter til pynt, hell resten i buljongen. Kok opp nudler. Porsjoner litt nudler i bollen, fyll på med suppe og hjemmelagde krutonger, legg på kyllingen og litt hakket vårløk. Server. Edit: glemte selvsagt det som gir smaken! Strø karrikrydder eller annet med mye smak over kjøttet og tilsett litt kokosmelk Ertesuppe: (tar tid, men er så verdt det!) Gule erter legges i bløt over natta. Tøm av vannet og skyll. Legges i gryta sammen med en røkt svineknoke, løk og sellerirot om du har. Kokes i to-tre timer til kjøttet er mørt. Ha gjerne i gulrøtter/ purre de siste 20 min om du liker det. Ta ut knoken, skjær av kjøttet og del det i småbiter, ha kjøttet tilbake i gryta. Serveres med godt brød og smør. Lapskaus: Lettsalta svinekam puttes i gryta og kokes etter anvisning (et par timer, husker ikke helt). Om du har poteter, gulrøtter, kålrot osv i kjøleskapet er det bare å skjære opp og hive i gryta, løk er også godt. Her bruker man bare det man har i skapet/liker best. Ellers kan man fint kjøpe billig lapskausblanding fra frysedisken! Bruker man ferdigblanding skal vel den kokes i 20-30 min eller så? Da passer det også fint å hive oppi pølser eller påleggsrester man vil bli kvitt, finhakket fårepølse/morrpølse gir fin smak! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pixie Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Ellers er jeg sååå glad i slowcooker, det er en super måte å gjøre billige kjøttstykker om til nydelig mat! Jeg kjøper ofte høyrygg eller bogstykker av storfe, alle de litt seigere delene som koster litt mindre. Noen timer i slowcooker med løk, buljong eller kraft og diverse grønt, så smelter kjøttet i munnen! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Enig. Digger vår crockpot. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest *Kat84* Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 2 timer siden, MarieR skrev: Ett tips for å ha alle tilbud samlet på ett sted er appen som heter "mattilbud" Den appen er gull! Skulle hatt en for andre tilbud også, men det har jeg ikke funnet 34 minutter siden, Pixie skrev: Ellers er jeg sååå glad i slowcooker, det er en super måte å gjøre billige kjøttstykker om til nydelig mat! Jeg kjøper ofte høyrygg eller bogstykker av storfe, alle de litt seigere delene som koster litt mindre. Noen timer i slowcooker med løk, buljong eller kraft og diverse grønt, så smelter kjøttet i munnen! Den skal jeg skrive opp på lista over diverse ting jeg må kjøpe inn Squashpasta er godt! Og jeg blir i hvert fall stappmett av den Squashpasta med avokado -og mangosaus 1 stk squash (evt. 2 små) 1 stk mango 1 stk avokado (evt. 2 små) 1 stk rød chili 1 stk lime 1 håndfull mynte 1 ss ingefær (fersk) Start med å kutte av endene på squashen før du strimler den opp med et juliennejern (eller en spiralizer om du har det). Pass på fingrene! Så lager du sausen. Skrell mango og avokado, fjern stein og ha det over i en blender. Rasp en 4 centimeters bit (tilsvarende 4 ss ferdig revet) ingefær over. Skvis så saften av en lime over i blenderen. Del chilien i et par biter, eller fjern frøene om du ikke vil ha det så hot. Tilsett til slutt myntebladene og kjør til en glatt saus. Server squashpastaen med sausen enten kald eller varm. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Disse er "bare" billige, men for ganske nøyaktig et år siden: 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Paranomia Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Pasta og skinke i hvit saus: 7 dl pasta 5 dl melk 2 ss smør 1 ss hvetemel 1 boks bogskinke 50g revet ost (kan sløyfes) 2 terninger grønnsaksbuljong blandet i 1 ss vann 1 ts salt 1 ts pepper Kok pasta, del skinken i små biter Smelt smør i en stor kjele og rør inn hvetemel. Tilsett melk, salt, pepper, (ost) og grønnsaksbuljong. Kok i 5 minutter Rør pastaen og skinken inn i sausen Ris, kjøttdeig og grønnsaker: 1 pk boil in bag ris 1 pk amerikansk blanding 1 pk kjøttdeig Krydder etter smak Stek kjøttdeig og kok ris Bland kjøttdeig og amerikansk blanding i panna. Bland i ris, stek alt sammen og smak til med krydder Denne oppskriften liker vi å spise med aromatkrydder. Passer så godt sammen Ikke middag, men en god og billig dessert, smuldrepai med eple: 2-3 epler 100g romtemperert smør 100g mel 100g store havregryn 100g sukker Bland mel, havregryn, romtemperert smør og sukker. Del epler opp i biter og legg i form. Hell deigen over. Stekes på 200 grader i 30-35 minutter Chili Con Pølse: 400g skinnfri kjøttpølse (eller andre pølserester!) 1 boks hakkede tomater 1 boks sorte eller brune bønner 1 løk 4 fedd hvitløk 1 ss timian 1 ts sukker salt, chilikrydder (eller fersk chili) og paprikapulver etter smak (Man kan også bruke tacosaus hvis man har rester stående) Grovhakk løk og finhakk hvitløk, surr med chili og paprikapulver i en stekepanne (i olje) Skjær pølser opp i firkanter og ha i sammen med timian, la surre litt Tilsett hakkede tomater, bønner, sukker og krydder etter smak, la koke i ca 4-5 minutter Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rocket Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Billig og superlett middag til 2-4 personer. Lapskaus mix fra coop/rema/spar: 9 -12 kr X-tra skinnfrie pølser: ca 15kr Buljong (jeg bruker grønnsaksbuljong i pulverform fra innvandrerbutikk) Pepper Fryste pølser: Tiner dem i vannet når det koker opp. Ferske pølser: Deler dem mens vannet koker opp. Legger alt i kokende vann, smaker til med pepper og buljong. Tar ca 10 - 20 minutter å lage. Brød/Flatbrød med smør er godt som tilbehør. Pølser kan såklart byttes ut med annet kjøtt eller erstattes med vegetar alternativ. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Testa tomatsuppeoppskriften jeg la ut, den var knallgod! Ble uten linser da, for det nærmeste de kom linser på lokalbutikken var kontaktlinsevæske Men den var super på smak. Så den skal definitivt lages igjen 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 http://www.dagbladet.no/2016/03/10/tema/mat/matsiden/bramat/test/43469792/ denne passer vel inn her - test av hvor sunne ferdige pastasauser på glass er, endel avde billige gjør det bra! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 10. Mars 2016 Rapporter Share Skrevet 10. Mars 2016 Skinkegrateng. Kok opp makaroni, i passelig mengde til å dekke en ildfast form. Legg skinkebiter over makaronien. Kok opp hvit saus. Begynn med 3 spiseskjeer smør. Rør inn mel til det blir som deig. Spe med melk. Kok opp til passelig konsistens. Tilsett to eggeplommer, litt muskat, salt og pepper. Hell sausen over skinken. Stivpisk to eggehviter og bre den inn i den hvite sausen med en slikkepott. Strø over strøkavring el. Stekes på 200 grader i vannbad i stekeovnen i ca 20 min. Serveres med kokte poteter og smeltet smør. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.