Jump to content
Hundesonen.no

Samojed i kabinen??


Sasha&Kiara
 Share

Recommended Posts

Lykke var ca 6 kg når hun ble hentet, og baggen var nok på maks mål om ikke over. Hun hadde litt knapp plass men fikk ingen kommentar på det. Dette var mars 2013, med Norwegian. Ettersom Samojeeden antageligvis er større så mistenker jeg at det kan bli knapt med plass. 

En bekjent skulle nylig fly innenlands med sin bittelille pygmésheltie. Hun kom såvidt med flyet for de mente at hunden skulle ha bedre plass i baggen. Dette var med SAS. 

Edited by mokken
Link to comment
Share on other sites

Bpr heg henta seeko som oppdretter kunne garantere var liten nok viste det seg at detteikke stemte. Han car mye større. Vahen veide vel max 700 g og vekta på norweigan sin innsjekk viste 12 kg totalt. De såg dog ikke på hunden oppi bagen men han var altså så stor at heg gadde ikkje sjangs med å få han ned i bagen å lukke den. Flere vurderte om vi skulle få låv likevel men alle konkluderte med han var for stor. Han måtte i lasterommet desverre. Hadde vi visst det hadde vi heller kjørt. Det er mest vekta de ser på men plutselig blir calpen større enn forventa. Her viste det seg at han veide 8,6 kg 7 uker gammel. Tipper han veide rundt 10 kg 8,5 uker gammel fir en uke etter vi fikk han veide han 11 kg. Så han kan ikke ha veid 11 kg npr heg henta han for han legger fint på seg og er 13  kg nå 11 uker gammel ☺

Men går nok fint for deg☺ men dog sa alle det til meg og 

Link to comment
Share on other sites

Kan se ut til at det er litt både og. Hmm.

 

Jaja jeg liker å kjøre bil jeg :P Så tar de 15timene hver vei med litt overnatting hehe. Tryggest det.

Bare tanken på å risikere at hun må under gjør at jeg får noia :p Så da tenker jeg hun og jeg skal få oss en finfin kjøretur hehe :D

Link to comment
Share on other sites

Det du evt kan gjøre er jo å ta utgangspunkt i bil men kan jo be oppdretter veie hunden noen dager før evt å så vestille flybilett evt?

15 timers biltur er langt for en valp men det går jo vra. Fikk og noia av tanken på han måtte under. Hadde desverre ikke valg. Booke om fly og mye venting å kjøpe bur. Sliten valp å sliten eier. Ikkebare bare. Men han var såpass sliten at han slukna gelt i buret. Å når jeg gikk av flyet så tok de han ut også å da car han helt rolig. Nen kommernok mye an på valpen. Hørte fra ei på jobb når de fløy sist så hørte di hunden ttilnoen andre fra lasterommet. Sto å grein å gjødde. Mitt værste mareritt .

Jeg tror jeg hadde det værre enn calpen på flyet da  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...