Jump to content
Hundesonen.no

Brownie, tibetansk terrier :-)


Pixie
 Share

Recommended Posts

Første natt med valp i hus er unnagjort. Han har vært kjempeflink så langt!

Han er den eneste i kullet som ikke var sort/hvit, selv er han en nydelig soblet brun med hvite tegninger. Bildene yter ham ikke rettferdighet, skal prøve å få tatt noen bilder ute i sola så dere får se ham skikkelig.

Han er en rolig og leken valp, utforsker alt rundt seg og ser til oss for trygghet når det er noe som er litt skummelt. Så det er lite som skremmer han så langt, så lenge vi er i nærheten. Heldigvis har han en god av-knapp, roer seg fort når han blir holdt og sover fint i buret.

I natt har han stort sett sovet i buret på soverommet vårt, tre ganger har han vekket meg. Da har vi gått ut, tissa kjapt, og sovna igjen når vi kom inn. I dag tidlig var han kjapp til å gjøre fra seg når vi kom ut, har spist og drukket med god appetitt, og lekt godt. Det tar litt tid å få ham til å gjøre fra seg ute på dagtid for det er så mye annet å gjøre, men bare vi er tålmodige nok går det bra. Bare et uhell så langt.

Han er en herlig liten tass, virker trygg og kontaksøkende, ivrig etter å behage for godbit og ros. Liker å gå i beina på oss, og skjønner ikke hvorfor han ikke får ligge i sofaen med oss. Tror det kan bli enkelt å lære ham både innkalling og sitt/ligg, passer på å rose og gi godbit når han setter seg ved beina mine og når han kommer bort til meg under lek.

Men jeg merker det er en utfordring for meg som aldri har hatt hund før å skulle aktivisere en sånn liten tass :-)

post-16248-0-43572700-1441011906_thumb.j

post-16248-0-01934200-1441011909_thumb.j

post-16248-0-50668000-1441011913_thumb.j

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med valp! Så koselig med en tibetansk terrier her :D Rasen var skikkelig "inn" i omgangskretsen min (eller hos foreldrene mine sin da) da jeg var barn. Synes ikke jeg ser dem ofte nå til dags. Kan faktisk ikke huske sist. Husker dem som koselige hunder, med egne meninger!

Link to comment
Share on other sites

Det er den :-) Får laaang pels som voksne men kan klippes jevnlig, krever en del pelsstell med lang pels. Rolig, kan bjeffe litt men er ingen gneldrehund. Kan være med på lange turer eller kose seg med bare tisseturer, fleksible. Han her er iallefall veldig rolig og fin :-) Han er nesten tre kilo nå og blir ca 10, ca 40 cm høy.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er så imponert! Natt nr 2 har gått like smertefritt, han har holdt seg rolig i buret og sagt fra to ganger at han ville ut. Kjapt ut, tisse, inn igjen og slå seg til ro. Han spiser, leker, springer litt ute, gjør fra seg ute, protesterer litt mindre på å ha på seg sele. Nå begynner han å bli husvarm så han herjer mer når han leker, lekebiter litt på oss(ikke hardt) og vil helst sitte oppå føttene våre. I dag har han vært med på biltur til butikken og fått kjenne litt på luktene i den lokale dyrebutikken, alt går fint så lenge han kan sitte i et trygt fang. Nå har han spist lunsj og vært ute, så nå er han helt utkjørt og ligger i sin nye Bia-bed og følger med på tv-skjermen. Han fyller ikke en tredjedel av senga engang :wub:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...