Gå til innhold
Hundesonen.no

Kake - Pavlova


MonicaT
 Share

Recommended Posts

Men altså... Ærlig talt. Pavlova er den ENKLESTE kaka du kan lage. Ikke bruk Toro eller annet drit som er tilsatt masse ekstra e-stoffer og konserveringsmidler. Bruk matprat sin oppskrift, den funker fett.

Jeg lager også vaniljekremen selv. Da går man brukt både plommer og hvitter.

Oppå marengsbunnen har jeg altså en blanding av stivpisket kremfløte og vaniljekrem med bringebær, jordbær og blåbær oppå. Alltid en skikkelig slager :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kun smakt Pavlova en gang i mitt liv, og det var Toro-varianten. Mulig den var sjåka fulgt med E-er ( men ikke alle E-er farlige altså.. feks sitronsyre har sitt eget E-nummer men jeg har til gode å høre om noen som var redd for sitroner..) men den smakte VIDUNDERLIG! Å fy den var god..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men altså... Ærlig talt. Pavlova er den ENKLESTE kaka du kan lage. Ikke bruk Toro eller annet drit som er tilsatt masse ekstra e-stoffer og konserveringsmidler. Bruk matprat sin oppskrift, den funker fett.

Jeg lager også vaniljekremen selv. Da går man brukt både plommer og hvitter.

Oppå marengsbunnen har jeg altså en blanding av stivpisket kremfløte og vaniljekrem med bringebær, jordbær og blåbær oppå. Alltid en skikkelig slager :)

sukker, eggehvite, stivelse, syre (sitronsyre), aroma.

Fare for at man dør av dette altså. ;)

Spiller vel ingen rolle om folk bruker ferdigmiks eller lager selv? Jeg synes det er like enkelt å lage den selv, og liker det best, men siden noen i familien kjøpte inn TRE PAKKER pavlova-miks så måtte det testes det også. Jeg er generelt skeptisk til ferdigblandinger, men denne her smakte akkurat som hjemmelaget. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

sukker, eggehvite, stivelse, syre (sitronsyre), aroma.

 

 

Fare for at man dør av dette altså. ;)

 

Spiller vel ingen rolle om folk bruker ferdigmiks eller lager selv? Jeg synes det er like enkelt å lage den selv, og liker det best, men siden noen i familien kjøpte inn TRE PAKKER pavlova-miks så måtte det testes det også. Jeg er generelt skeptisk til ferdigblandinger, men denne her smakte akkurat som hjemmelaget. :)

Jeg bryr meg lite om hva den ferdigblandinga inneholder - jeg oppfordrer til å lage selv fordi det er enkelt og fordi det er godt ;)

Og fordi jeg er for et samfunn som vet hva maten består av - mindre ferdigmat!

Jeg er ikke systematisk i mot posemat, men kan anbefale å lage fra bunnen av fordi det er mye enklere enn man skulle tro. Billigere er det og. Og hvis man, som jeg nevnte over, lager vaniljekrem selv også får man brukt opp alt av egg = mindre i søpla. Aldri laget en så god pavlova som da jeg laget hele fra bunnen av. Var min første gang det og. Bare å følge oppskriften :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan får jeg egghvitter?

Jeg er helt grønn. Har handlet en pose og alt til å kunne lage selv. Safer litt med andre ord, tilfelle det går i dass.

Hvordan du får eggehvitter? Du deler egget som vanlig, men i stedet for å helle det rett i bollen, så skiller du hvitten og plommen ved å forsiktig helle plommen over i den andre delen av eggeskallet, mens du lar hvitten renne ned i bollen (gjentas flere ganger). :) Unngå å knuse plommen, gjør du det må du ikke få plomme i hvitten, men legge egget til side og bruke det til noe annet.

Jeg bryr meg lite om hva den ferdigblandinga inneholder - jeg oppfordrer til å lage selv fordi det er enkelt og fordi det er godt ;)

Og fordi jeg er for et samfunn som vet hva maten består av - mindre ferdigmat!

Jeg er ikke systematisk i mot posemat, men kan anbefale å lage fra bunnen av fordi det er mye enklere enn man skulle tro. Billigere er det og. Og hvis man, som jeg nevnte over, lager vaniljekrem selv også får man brukt opp alt av egg = mindre i søpla. Aldri laget en så god pavlova som da jeg laget hele fra bunnen av. Var min første gang det og. Bare å følge oppskriften :)

Problemet var at du påsto at blandinga var drit som er tilsatt masse ekstra, og det er den faktisk ikke. Og nå sier du at du ikke bryr deg om hva den inneholder?

Jeg liker også å lage ting fra bunnen av, men det betyr jo ikke atalle andre må gjøre det. Jeg kunne ikke smake forskjell på toro sin bunn og min egen hjemmelagede.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg bryr meg lite om hva den ferdigblandinga inneholder - jeg oppfordrer til å lage selv fordi det er enkelt og fordi det er godt ;)

Og fordi jeg er for et samfunn som vet hva maten består av - mindre ferdigmat!

Jeg er ikke systematisk i mot posemat, men kan anbefale å lage fra bunnen av fordi det er mye enklere enn man skulle tro. Billigere er det og. Og hvis man, som jeg nevnte over, lager vaniljekrem selv også får man brukt opp alt av egg = mindre i søpla. Aldri laget en så god pavlova som da jeg laget hele fra bunnen av. Var min første gang det og. Bare å følge oppskriften :)

Billigere?

En pakke egg (får ikke kjøpt bare de du trenger, eller du får kjøpt men de er dyre)

Kr 35.- deretter hvitvinseddik - her må man også kjøpe hele flaska og ikke bare de få dråpene man trenger, kr 25.- Maisenna - samme greia - kr 15,-

Toralt kr 75,- pluss gleden av leftovers av eddik som man bruker hver jubelår og maisenna like så.

Toro pavlova miks - kr 36,-

Smaker like godt - har gjort begge varianter. Toro er billigst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier som regel å alltid si at hjemmelaget fra bunn av er det beste bla bla bla. Men om du ikke har skilt eggehvit før, og ikke har peil på hvordan gå frem så kjøp toro ferdig pakken og lag etter den. Høyere sjans for suksess og veldig veldig mye enklere. Smaker ikke forskjell og mer sjans for vellykket = Go for it :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips dere.

Et annet dumt spm, hvor lenge før den skal serveres kan jeg lage krem og pynte? Vi skal spise før kaker så vet ikke om den kan pyntes før folk kommer eller om jeg tar det rett før servering av kaker?

Pynt så sent før spising som du kan. Hvis ikke blir den fort bløt. :)

@Belgerpia - mulig jeg er litt "innhabil" siden jeg baker mye. For meg er hvitvinseddik, sukker, maizenna og egg basisvarer som jeg alltid har hjemme. Men er sikkert ikke sånn for alle, nei :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare slenge inn denne lenken siden den forklarer hvorfor jeg personlig er skeptisk til at man venner seg til å bruke pose og ferdigmat - selv om det smaker godt.

http://m.db.no/2012/03/04/nyheter/innenriks/mat/innholdsbedrag/grandiosa/20525916/?www=1

:) Men nok om det fra meg. Lykke til med kaka!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hvordan det gjøres, men jeg synes de er best når kremen også har smak, gjerne sitronkrem ! Synes den blir litt for søt med bare krem :P En sunnere variant, som ikke blir like fin, men enda bedre er å ha den pasjonsfrukt-kesam oppå, istedet for krem. Men det blir veldig flytende, så den må på rett før spising. Vet ikke om det går an å blande det i pisket krem da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg må ærlig innrømme at jeg liker å bake, og jeg bruker med ekstremt få unntak ALDRI ferdigposer. Det er imidlertid to ting jeg godt kan bruke ferdigposer til og det er Pavlova - jeg liker nemlig det faktum at man ikke er avhengig av dagsformen til egga, og så smaker den 100% likt som hjemmelaget, og så bruker jeg Møllerens bollemiks med litt modifisering når jeg lager kanelsnurrer - dette fordi den ofte er på tilbud til under 20 kroningen og latterlig enkel å få godt resultat med (litt ekstra smør, kardemomme og et egg).

Utover det lages alt fra bunnen (gjerne også boller altså).

Pavolva bør pyntes så nært opp til inntak som mulig - husk utseendet for når første spadtak er tatt så er katastrofen en faktum og det ser helt krasja ut - men godt er det lell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • https://www.spleis.no/project/445754 Jeg har null venner å minimalt med familie så jeg har ingen nettverk så håper på at dere kan være så snille å hjelpe meg å dele. Forventer ingenting og setter ekstremt stor pris på all hjelp vi får ❤️ Bucky kom inn i livet mitt som en liten sjarmør med et stort hjerte. Han er min bestevenn, min lille baby og midtpunktet i livet mitt. Han har gitt meg utallige smil, trøstet meg når livet har vært tøft og spredd mye glede til alle han møter Etter jeg kom hjem fra operasjon på Jack (andre hunden min) på tirsdag så jeg at Bucky ikke var i form å det var rett inn på dyresykehuset med han. Viste seg at han hadde svulst med veske i buken. Etter en rekke prøver og bilder så kom de frem til at han har kreft i leveren. Jeg tokk da valget i å prøve å gi han en kjanse da han fortsatt har mye livsglede igjen. Han ble operert på torsdag og de fikk ut hele kreften. Han mener at det er den possitive typen men vi vet ikke mer før prøvene kommer tilbake om 3-5 uker. Han så heller ikke tegn til noe flere kuler men vi må ta ct om noen uker/måneder igjen for å se om det er flere inni leveren. Men så langt så virker alt bra å jeg får kanskje hente han hjem i morgen ❤️ På tlf i sta så nevnte veterinæren at regningen er nå på nærmere 90 000kr (ink ligge over til mandag). Jeg har igjen ca 50 000kr på forsikringen i tillegg til noe på buffer konto men det er ikke nokk da jeg måtte ha en operasjon på Jack som blir delvis dekket og har måtte ut med en del penger i sommer da hvitevarer røyk og måtte spyle tett rør osv.. Så har valgt å prøve å spørre om hjelp selv om jeg syns det er flaut å ikke liker å spørre om hjelp..  Har over lengre tid prøvd å selge det jeg eier på finn uten hell så tviler på at jeg plutselig får solgt noe mer der nå, skal prøve å male bilder å selge men sliter mye med kronisk migrene utmattelse depresjon osv.. så vet ikke hvor mye jeg får til der. plukker også sopp på bestilling men var helt tørka ut når jeg skulle inn å se på onsdag så max uflaks. Har også valgt å kutte ut behandlinger,legetimer og medisiner fremover for å ta vare på Bucky å få betalt ned det jeg evt må ta opp i lån  
    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...