Gå til innhold
Hundesonen.no

Kake - Pavlova


MonicaT
 Share

Recommended Posts

Men altså... Ærlig talt. Pavlova er den ENKLESTE kaka du kan lage. Ikke bruk Toro eller annet drit som er tilsatt masse ekstra e-stoffer og konserveringsmidler. Bruk matprat sin oppskrift, den funker fett.

Jeg lager også vaniljekremen selv. Da går man brukt både plommer og hvitter.

Oppå marengsbunnen har jeg altså en blanding av stivpisket kremfløte og vaniljekrem med bringebær, jordbær og blåbær oppå. Alltid en skikkelig slager :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kun smakt Pavlova en gang i mitt liv, og det var Toro-varianten. Mulig den var sjåka fulgt med E-er ( men ikke alle E-er farlige altså.. feks sitronsyre har sitt eget E-nummer men jeg har til gode å høre om noen som var redd for sitroner..) men den smakte VIDUNDERLIG! Å fy den var god..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men altså... Ærlig talt. Pavlova er den ENKLESTE kaka du kan lage. Ikke bruk Toro eller annet drit som er tilsatt masse ekstra e-stoffer og konserveringsmidler. Bruk matprat sin oppskrift, den funker fett.

Jeg lager også vaniljekremen selv. Da går man brukt både plommer og hvitter.

Oppå marengsbunnen har jeg altså en blanding av stivpisket kremfløte og vaniljekrem med bringebær, jordbær og blåbær oppå. Alltid en skikkelig slager :)

sukker, eggehvite, stivelse, syre (sitronsyre), aroma.

Fare for at man dør av dette altså. ;)

Spiller vel ingen rolle om folk bruker ferdigmiks eller lager selv? Jeg synes det er like enkelt å lage den selv, og liker det best, men siden noen i familien kjøpte inn TRE PAKKER pavlova-miks så måtte det testes det også. Jeg er generelt skeptisk til ferdigblandinger, men denne her smakte akkurat som hjemmelaget. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

sukker, eggehvite, stivelse, syre (sitronsyre), aroma.

 

 

Fare for at man dør av dette altså. ;)

 

Spiller vel ingen rolle om folk bruker ferdigmiks eller lager selv? Jeg synes det er like enkelt å lage den selv, og liker det best, men siden noen i familien kjøpte inn TRE PAKKER pavlova-miks så måtte det testes det også. Jeg er generelt skeptisk til ferdigblandinger, men denne her smakte akkurat som hjemmelaget. :)

Jeg bryr meg lite om hva den ferdigblandinga inneholder - jeg oppfordrer til å lage selv fordi det er enkelt og fordi det er godt ;)

Og fordi jeg er for et samfunn som vet hva maten består av - mindre ferdigmat!

Jeg er ikke systematisk i mot posemat, men kan anbefale å lage fra bunnen av fordi det er mye enklere enn man skulle tro. Billigere er det og. Og hvis man, som jeg nevnte over, lager vaniljekrem selv også får man brukt opp alt av egg = mindre i søpla. Aldri laget en så god pavlova som da jeg laget hele fra bunnen av. Var min første gang det og. Bare å følge oppskriften :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan får jeg egghvitter?

Jeg er helt grønn. Har handlet en pose og alt til å kunne lage selv. Safer litt med andre ord, tilfelle det går i dass.

Hvordan du får eggehvitter? Du deler egget som vanlig, men i stedet for å helle det rett i bollen, så skiller du hvitten og plommen ved å forsiktig helle plommen over i den andre delen av eggeskallet, mens du lar hvitten renne ned i bollen (gjentas flere ganger). :) Unngå å knuse plommen, gjør du det må du ikke få plomme i hvitten, men legge egget til side og bruke det til noe annet.

Jeg bryr meg lite om hva den ferdigblandinga inneholder - jeg oppfordrer til å lage selv fordi det er enkelt og fordi det er godt ;)

Og fordi jeg er for et samfunn som vet hva maten består av - mindre ferdigmat!

Jeg er ikke systematisk i mot posemat, men kan anbefale å lage fra bunnen av fordi det er mye enklere enn man skulle tro. Billigere er det og. Og hvis man, som jeg nevnte over, lager vaniljekrem selv også får man brukt opp alt av egg = mindre i søpla. Aldri laget en så god pavlova som da jeg laget hele fra bunnen av. Var min første gang det og. Bare å følge oppskriften :)

Problemet var at du påsto at blandinga var drit som er tilsatt masse ekstra, og det er den faktisk ikke. Og nå sier du at du ikke bryr deg om hva den inneholder?

Jeg liker også å lage ting fra bunnen av, men det betyr jo ikke atalle andre må gjøre det. Jeg kunne ikke smake forskjell på toro sin bunn og min egen hjemmelagede.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg bryr meg lite om hva den ferdigblandinga inneholder - jeg oppfordrer til å lage selv fordi det er enkelt og fordi det er godt ;)

Og fordi jeg er for et samfunn som vet hva maten består av - mindre ferdigmat!

Jeg er ikke systematisk i mot posemat, men kan anbefale å lage fra bunnen av fordi det er mye enklere enn man skulle tro. Billigere er det og. Og hvis man, som jeg nevnte over, lager vaniljekrem selv også får man brukt opp alt av egg = mindre i søpla. Aldri laget en så god pavlova som da jeg laget hele fra bunnen av. Var min første gang det og. Bare å følge oppskriften :)

Billigere?

En pakke egg (får ikke kjøpt bare de du trenger, eller du får kjøpt men de er dyre)

Kr 35.- deretter hvitvinseddik - her må man også kjøpe hele flaska og ikke bare de få dråpene man trenger, kr 25.- Maisenna - samme greia - kr 15,-

Toralt kr 75,- pluss gleden av leftovers av eddik som man bruker hver jubelår og maisenna like så.

Toro pavlova miks - kr 36,-

Smaker like godt - har gjort begge varianter. Toro er billigst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier som regel å alltid si at hjemmelaget fra bunn av er det beste bla bla bla. Men om du ikke har skilt eggehvit før, og ikke har peil på hvordan gå frem så kjøp toro ferdig pakken og lag etter den. Høyere sjans for suksess og veldig veldig mye enklere. Smaker ikke forskjell og mer sjans for vellykket = Go for it :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips dere.

Et annet dumt spm, hvor lenge før den skal serveres kan jeg lage krem og pynte? Vi skal spise før kaker så vet ikke om den kan pyntes før folk kommer eller om jeg tar det rett før servering av kaker?

Pynt så sent før spising som du kan. Hvis ikke blir den fort bløt. :)

@Belgerpia - mulig jeg er litt "innhabil" siden jeg baker mye. For meg er hvitvinseddik, sukker, maizenna og egg basisvarer som jeg alltid har hjemme. Men er sikkert ikke sånn for alle, nei :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare slenge inn denne lenken siden den forklarer hvorfor jeg personlig er skeptisk til at man venner seg til å bruke pose og ferdigmat - selv om det smaker godt.

http://m.db.no/2012/03/04/nyheter/innenriks/mat/innholdsbedrag/grandiosa/20525916/?www=1

:) Men nok om det fra meg. Lykke til med kaka!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hvordan det gjøres, men jeg synes de er best når kremen også har smak, gjerne sitronkrem ! Synes den blir litt for søt med bare krem :P En sunnere variant, som ikke blir like fin, men enda bedre er å ha den pasjonsfrukt-kesam oppå, istedet for krem. Men det blir veldig flytende, så den må på rett før spising. Vet ikke om det går an å blande det i pisket krem da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg må ærlig innrømme at jeg liker å bake, og jeg bruker med ekstremt få unntak ALDRI ferdigposer. Det er imidlertid to ting jeg godt kan bruke ferdigposer til og det er Pavlova - jeg liker nemlig det faktum at man ikke er avhengig av dagsformen til egga, og så smaker den 100% likt som hjemmelaget, og så bruker jeg Møllerens bollemiks med litt modifisering når jeg lager kanelsnurrer - dette fordi den ofte er på tilbud til under 20 kroningen og latterlig enkel å få godt resultat med (litt ekstra smør, kardemomme og et egg).

Utover det lages alt fra bunnen (gjerne også boller altså).

Pavolva bør pyntes så nært opp til inntak som mulig - husk utseendet for når første spadtak er tatt så er katastrofen en faktum og det ser helt krasja ut - men godt er det lell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Da er han jo ung, på godt og vondt, og kan formes mye. Kurs er uansett gøy og lærerikt.
    • Har litt erfaring med Japansk spisshund. Pelsstell: De 2 første jeg hadde slapp pels 2 ganger i året, hvor mesteparten av pelsen kom ut på veldig kort tid. Endel børsting da, men lite pelsstell ellers. Han jeg har nå gjør ikke det, men har de vanlige røytepriodene vår og høst.  Han krever ikke veldig mye pelsstell utenom røyteperiodene, pleier å børste ham når den blir badet. Anbefaler en hundeblåser for å lette pelsstellet og greit å få tørket dem når de har blitt dusjet.   Aktivitetsnivå: De er med på det meste men mine har egentlig ikke krevd mye. Stort sett fornøyd bare de får en god tur hver dag. Mine har også drevet med alt fra ID-spor til agility og kost seg med det. Lydnivå: Veldig induvidielt, men spisshunder er jo kjent for å ha litt lyd. Mine 2 siste har varslet når det kommer noen, noen ganger men ikke så ofte når noen har gått forbi, men jeg har flere hunder, bla en sheltie som bjeffer for alt så hvor mye lyd det ville vært uten ham vet jeg ikke. Første min bjeffet bare når noen ringte på. Min er stort sett rolig på hotell, når det bare er ham eller med den andre roligere sheltien min. Sjelden de bjeffer hele tiden, har bodd på motell med mange andre japanske spisshunder og ingen av de står å bjeffer hele døgnet. Vet det er flere i JS miljøet som har med sine på båt uten problemer.  
    • Han er snart tre år, men har mye ungdom i seg enda merker jeg. Takk for godt svar! Jeg har tenkt at vi burde gå på et kurs sammen ja. Som du nevner så er det noe med å bli kjent med treningen sammen.
    • @BusannKan kanskje si litt om det. De krever jo litt børsting og pelsstell, men er ganske selvrensende. Det blir fort litt støvsuging også.
    • Hvor gammel er han? At en hund "kan" en ting betyr ikke at den kan det i alle situasjoner. Alt må læres inn og vedlikeholdes, og generaliseres, det vil si, lære at det kan/skal gjøres under ulike forhold og på ulike steder. Jeg vil anbefale å finne et grunnkurs dere kan gå for å bli enda bedre kjent, og lære om hundetrening sammen. Start med å repetere kommandoene inne, hjemme, og belønn med godbit eller lek når han gjør det riktig. Prøv igjen utenfor huset, i hagen, innkjørselen e.l. Det er fortsatt kjente omgivelser, og kanskje mindre forstyrrelser? Når dere er på tur i kjente områder kan du gjerne stoppe på et rolig, uforstyrret sted og gå gjennom kommandoene igjen, alltid med belønning. Slik kan han gradvis lære at "kommandoene gjelder og lønner seg her også".  Gradvis, over flere dager og uker, kan du repetere kommandoene på ulike steder, med økt vanskelighetsgrad. Men husk også å gå tilbake å repetere på steder hvor det er enkelt for ham å følge kommandoene. Jo mer ukjent stedet er, jo mer lukter, lyder, folk og andre dyr det er, jo vanskeligere er det for ham å fokusere på deg og følge med. Dette må læres inn gradvis, og tar tid.  Det er selvfølgelig også superviktig at han ikke går løs når du ikke er helt sikker på at han kommer på innkalling. Bruk langline, og la ham eventuelt løpe løs på inngjerdede områder. I langline kan du jobbe likedan som med de andre kommandoene, men jeg vil anbefale å bruke enda bedre belønning, gjerne en "eksklusiv" belønning som han får kun på innkalling. Og ja, han vil merke at han har lina på og høre bedre etter da, men treningen vil like vel sitte i når du etterhvert tar av lina.  Lykke til!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...