Gå til innhold
Hundesonen.no

Kake - Pavlova


MonicaT
 Share

Recommended Posts

Men altså... Ærlig talt. Pavlova er den ENKLESTE kaka du kan lage. Ikke bruk Toro eller annet drit som er tilsatt masse ekstra e-stoffer og konserveringsmidler. Bruk matprat sin oppskrift, den funker fett.

Jeg lager også vaniljekremen selv. Da går man brukt både plommer og hvitter.

Oppå marengsbunnen har jeg altså en blanding av stivpisket kremfløte og vaniljekrem med bringebær, jordbær og blåbær oppå. Alltid en skikkelig slager :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kun smakt Pavlova en gang i mitt liv, og det var Toro-varianten. Mulig den var sjåka fulgt med E-er ( men ikke alle E-er farlige altså.. feks sitronsyre har sitt eget E-nummer men jeg har til gode å høre om noen som var redd for sitroner..) men den smakte VIDUNDERLIG! Å fy den var god..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men altså... Ærlig talt. Pavlova er den ENKLESTE kaka du kan lage. Ikke bruk Toro eller annet drit som er tilsatt masse ekstra e-stoffer og konserveringsmidler. Bruk matprat sin oppskrift, den funker fett.

Jeg lager også vaniljekremen selv. Da går man brukt både plommer og hvitter.

Oppå marengsbunnen har jeg altså en blanding av stivpisket kremfløte og vaniljekrem med bringebær, jordbær og blåbær oppå. Alltid en skikkelig slager :)

sukker, eggehvite, stivelse, syre (sitronsyre), aroma.

Fare for at man dør av dette altså. ;)

Spiller vel ingen rolle om folk bruker ferdigmiks eller lager selv? Jeg synes det er like enkelt å lage den selv, og liker det best, men siden noen i familien kjøpte inn TRE PAKKER pavlova-miks så måtte det testes det også. Jeg er generelt skeptisk til ferdigblandinger, men denne her smakte akkurat som hjemmelaget. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

sukker, eggehvite, stivelse, syre (sitronsyre), aroma.

 

 

Fare for at man dør av dette altså. ;)

 

Spiller vel ingen rolle om folk bruker ferdigmiks eller lager selv? Jeg synes det er like enkelt å lage den selv, og liker det best, men siden noen i familien kjøpte inn TRE PAKKER pavlova-miks så måtte det testes det også. Jeg er generelt skeptisk til ferdigblandinger, men denne her smakte akkurat som hjemmelaget. :)

Jeg bryr meg lite om hva den ferdigblandinga inneholder - jeg oppfordrer til å lage selv fordi det er enkelt og fordi det er godt ;)

Og fordi jeg er for et samfunn som vet hva maten består av - mindre ferdigmat!

Jeg er ikke systematisk i mot posemat, men kan anbefale å lage fra bunnen av fordi det er mye enklere enn man skulle tro. Billigere er det og. Og hvis man, som jeg nevnte over, lager vaniljekrem selv også får man brukt opp alt av egg = mindre i søpla. Aldri laget en så god pavlova som da jeg laget hele fra bunnen av. Var min første gang det og. Bare å følge oppskriften :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan får jeg egghvitter?

Jeg er helt grønn. Har handlet en pose og alt til å kunne lage selv. Safer litt med andre ord, tilfelle det går i dass.

Hvordan du får eggehvitter? Du deler egget som vanlig, men i stedet for å helle det rett i bollen, så skiller du hvitten og plommen ved å forsiktig helle plommen over i den andre delen av eggeskallet, mens du lar hvitten renne ned i bollen (gjentas flere ganger). :) Unngå å knuse plommen, gjør du det må du ikke få plomme i hvitten, men legge egget til side og bruke det til noe annet.

Jeg bryr meg lite om hva den ferdigblandinga inneholder - jeg oppfordrer til å lage selv fordi det er enkelt og fordi det er godt ;)

Og fordi jeg er for et samfunn som vet hva maten består av - mindre ferdigmat!

Jeg er ikke systematisk i mot posemat, men kan anbefale å lage fra bunnen av fordi det er mye enklere enn man skulle tro. Billigere er det og. Og hvis man, som jeg nevnte over, lager vaniljekrem selv også får man brukt opp alt av egg = mindre i søpla. Aldri laget en så god pavlova som da jeg laget hele fra bunnen av. Var min første gang det og. Bare å følge oppskriften :)

Problemet var at du påsto at blandinga var drit som er tilsatt masse ekstra, og det er den faktisk ikke. Og nå sier du at du ikke bryr deg om hva den inneholder?

Jeg liker også å lage ting fra bunnen av, men det betyr jo ikke atalle andre må gjøre det. Jeg kunne ikke smake forskjell på toro sin bunn og min egen hjemmelagede.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg bryr meg lite om hva den ferdigblandinga inneholder - jeg oppfordrer til å lage selv fordi det er enkelt og fordi det er godt ;)

Og fordi jeg er for et samfunn som vet hva maten består av - mindre ferdigmat!

Jeg er ikke systematisk i mot posemat, men kan anbefale å lage fra bunnen av fordi det er mye enklere enn man skulle tro. Billigere er det og. Og hvis man, som jeg nevnte over, lager vaniljekrem selv også får man brukt opp alt av egg = mindre i søpla. Aldri laget en så god pavlova som da jeg laget hele fra bunnen av. Var min første gang det og. Bare å følge oppskriften :)

Billigere?

En pakke egg (får ikke kjøpt bare de du trenger, eller du får kjøpt men de er dyre)

Kr 35.- deretter hvitvinseddik - her må man også kjøpe hele flaska og ikke bare de få dråpene man trenger, kr 25.- Maisenna - samme greia - kr 15,-

Toralt kr 75,- pluss gleden av leftovers av eddik som man bruker hver jubelår og maisenna like så.

Toro pavlova miks - kr 36,-

Smaker like godt - har gjort begge varianter. Toro er billigst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier som regel å alltid si at hjemmelaget fra bunn av er det beste bla bla bla. Men om du ikke har skilt eggehvit før, og ikke har peil på hvordan gå frem så kjøp toro ferdig pakken og lag etter den. Høyere sjans for suksess og veldig veldig mye enklere. Smaker ikke forskjell og mer sjans for vellykket = Go for it :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips dere.

Et annet dumt spm, hvor lenge før den skal serveres kan jeg lage krem og pynte? Vi skal spise før kaker så vet ikke om den kan pyntes før folk kommer eller om jeg tar det rett før servering av kaker?

Pynt så sent før spising som du kan. Hvis ikke blir den fort bløt. :)

@Belgerpia - mulig jeg er litt "innhabil" siden jeg baker mye. For meg er hvitvinseddik, sukker, maizenna og egg basisvarer som jeg alltid har hjemme. Men er sikkert ikke sånn for alle, nei :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare slenge inn denne lenken siden den forklarer hvorfor jeg personlig er skeptisk til at man venner seg til å bruke pose og ferdigmat - selv om det smaker godt.

http://m.db.no/2012/03/04/nyheter/innenriks/mat/innholdsbedrag/grandiosa/20525916/?www=1

:) Men nok om det fra meg. Lykke til med kaka!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hvordan det gjøres, men jeg synes de er best når kremen også har smak, gjerne sitronkrem ! Synes den blir litt for søt med bare krem :P En sunnere variant, som ikke blir like fin, men enda bedre er å ha den pasjonsfrukt-kesam oppå, istedet for krem. Men det blir veldig flytende, så den må på rett før spising. Vet ikke om det går an å blande det i pisket krem da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg må ærlig innrømme at jeg liker å bake, og jeg bruker med ekstremt få unntak ALDRI ferdigposer. Det er imidlertid to ting jeg godt kan bruke ferdigposer til og det er Pavlova - jeg liker nemlig det faktum at man ikke er avhengig av dagsformen til egga, og så smaker den 100% likt som hjemmelaget, og så bruker jeg Møllerens bollemiks med litt modifisering når jeg lager kanelsnurrer - dette fordi den ofte er på tilbud til under 20 kroningen og latterlig enkel å få godt resultat med (litt ekstra smør, kardemomme og et egg).

Utover det lages alt fra bunnen (gjerne også boller altså).

Pavolva bør pyntes så nært opp til inntak som mulig - husk utseendet for når første spadtak er tatt så er katastrofen en faktum og det ser helt krasja ut - men godt er det lell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
    • Ser at det er nesten 6 år siden noen har skrevet her, men jeg prøver likevel:  Har et par spørsmål om whippet som jeg lurer på. 1) Leser her og der at det er veldig lett at de får overflatiske skader på kroppen, pga av full fart under "fri leik". Hvordan er det å kombinere tur  i typisk norsk skog med en løs whippet?  2) Whippet har jo jaktlyst. Er det mange som har erfaring med at naboens katt har fått en ublid skjebne? 3) Når det gjelder jaktlyst; er det helt "på trynet" å sette munnkurv på en whippet som skal få rase fra seg i fritt løp? Bare noen spørsmål fra en som har whippet på lista over "hunder jeg kanskje kunne tenkte med, når den hunden jeg har nå rusler til de evige jaktmarker"...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...