Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund med på bilferie


May_Kristin
 Share

Recommended Posts

I sommer har jeg planlagt å bruke bilen som fremkomstmiddel mellom de ulike plassene jeg skal feriere. Hunden min trives godt i bil, så jeg tenker at det skal gå helt fint, men jeg lurer på hvor lange intervaller folk kjører? Og hvor mange timer totalt hver dag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker å ha maks 2-3t på veien før rast, det med hund som er av typen ligge på rygg og snorke i bilen. Da gjerne stoppe et sted den kan få strekke ordentlig på beina i skog eller på plen, enda bedre et sted man også kan kjøpe is til de tobeinte :ahappy: På nattestid er det fult mulig å kjøre noen timer til, men det mest fordi det er ubeleilig for oss å måtte stoppe.

Per dag er vanskelig å si, det kommer veldig ann på hvor langt vi skal, hvor mange dager man har kjørt og ærendet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som Krutsi sier :) Vi har med bikkjer på bilferier hvert år. De sover når vi kjører. Stopper og lufter dem innimellom. Men som regel må de knapt tisse. Men blir ofte en del timer i strekk. Null problem det. I morgen kjører vi 6 timer. Kommer nok ikke til å stoppe underveis da.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke noe problem med hund på bilferie. Ta raster når det passer seg, men tror ikke hundene lider av å ligge noen timer om gangen. Kjørte til Sverige på jakt i desember som var, da hadde jeg tre stopp på til sammen 20 minutter på en godt og vel 12-timers kjøretur. Dette var med en tidsfrist, så hadde tatt det mer med ro i andre sammenhenger. Men hunden klarte seg helt fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kjører ofte på langtur, hunden sover stort sett tungt. På 6-timersturer hender det vi ikke stopper overhodet, ellers blir det jo naturlige stopp med bensin/mat/tissing Har vi tid og lyst hender det jo vi stopper og går litt mer enn bare kjapp tissing, men syns det er vel så viktig med en god tur før og etter bilturen, underveis sover han godt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg er mer opptatt av at vi får til gode stopp, der hunden kan gå litt rundt og strekke seg. Gjerne en liten tur, enn at vi stopper ofte. Ser det litt an. Er det varmt har jeg burvifte som går på batteri i buret hans. Vi har hatt lange bilturer, type kjøre nord-sør-nord og det går alltid veldig fint. Han sover i bilen og koser seg når vi har pause.

Eneste som har vært stressende er den gangen han fikk akutt diaré og vi hadde fem timer å kjøre før vi kom hjem. Han var flink og pep hver gang han måtte ut, så da stoppet jeg så raskt jeg kunne, og tok ham ut. Heldigvis ingen ulykker :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ofte hatt hundene med på bilferier, g kjører sjelden mer enn 3 timer mellom stoppene. Dette er like mye for vår egen del, at vi kan få gå en liten tur og strekke på beina, drikke litt vann m.m. Passe på at hundene har god nok plass, at de får drikke ofte nok, og tempen i bilen er ok for dem. Det går helt fint, våre elsker bilferier med stadig nye, spennende steder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine trives også i bil, og legger seg som regel på siden og snorker. Jeg pleier å planlegge sånn at vi stopper et sted der vi kan gå en tur, det blir gjerne på Dovre for vår del. :ahappy: Ellers kan vi godt kjøre noen timer mellom tisse- og drikkestopp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I fjor sommer var vi i Spania med tre hunder i bilen, alle hadde hvert sitt bur som var stort nok til at de kunne ligge rett ut. De trives godt med å kjøre, og slapper godt av i bilen. Vi hadde to overnattingen hver vei, og noen tisse/drikkepauser i mellom. Vi kjørte gjennom Frankrike uten stopp, fordi det er litt komplisert med rottweiler der nede. Luftet godt i Tyskland rett før grensen, og med en gang vi kom inn i Spania, men det ble det mange timer i bilen uansett, uten at det var et problem. Om hundene er komfortable med å kjøre bil, så spiller det vel ikke stor rolle om de ligger i bilen eller ligger rolig et annet sted samme tiden.

På biltur med hund i sommervarmen, er AC i bilen en selvfølge, ellers kreves det betydelig flere stopper! Vi hadde i tillegg til AC, solskjerming på vinduene bak, og litt sota ruter, så temperaturen var veldig behagelig inne i bilen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gode tips. Jeg skal kjøre fra Trondheim til Vadsø, via Sverige og Finland, har planlagt to overnattinger på veien, slik at det ikke blir alt for lange etapper. Rabiesvaksine er allerede tatt, time til ormekur er bestilt, er det flere gode tips å huske på før vi reiser? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er i tvil om fellestrening med valp dagen etter 12 ukers vaksinering. Booket oss inn på valpetrening før jeg kom på at han skal vaksineres dagen før, og vurderer nå om det er best å avbestille. Mener å huske at bare den ene valpen min var dårlig etter de vaksinene, de andre fikk ingen symptomer av den, og hun var kun dårlig i noen timer samme dag, før hun var feberfri og i fin form igjen. Blir 30-36 timer mellom om vi tar den dagen før. Alternativet er å vente til dagen etter, hvilket kanskje er bedre, da har vi 48 timer til neste fellestrening. Andres erfaringer? 
    • Jeg Elsker Helsitar, men bruker nå den fra Hooks pga pris. Ikke så holdbare som de dyre, men gøy med ny vest innimellom  
    • I dag har vi vært på første fellestrening. Vi kom litt sent fordi han måtte sove ut formiddagshvilen, men 2 timer er uansett lenge for en valp, og poenget var en god opplevelse, så jeg lot ham sove ut heller enn å vekke ham for å komme tidsnok.  Ede var ganske skeptisk og motvillig da vi entret hallen med bare luktene fra masse hunder, ingen kilder til luktene synlige eller hørbare fra bak veggen, men han lot seg overtale til å bli med inn og ble ikke noe mer skeptisk av å runde veggen og se dem. Fant seg fort til rette på valpeteppet sitt fra oppdretter, og skepsisen til den eldre valpen ved siden slapp fort taket. I løpet av de 1.5 timene vi var der var han akkurat passe avslappet, interessert, nonchalant, gira og rolig i de riktige situasjonene. Rolig og avslappet på teppet og i fanget, observerte sånn passe nysgjerrig, ignorerte sånn passe nonchalant. Passe ivrig på gulvet. Tok alle godbiter og lekte selvsikkert og ledig.  Speilet var en utfordring. Han likte ikke å se oss i speilet hjemme i tussmørket i går, det snudde han seg bare bort fra, så det måtte vi utfordre i dag. Initielt virket han helt kewl med det, men ryggen var krum og halen stiv inntil beina i en 15 sek tid mens han stod med siden til det nylig introduserte speilet med dobbelt sett av eldre/større, fremmede hunder, to av meg og et slags spøkelses søsken(?) på den ene siden, og gomlet frossen kjøttbolle — men ryggen sank, halen og hodet løftet seg og det endte med trygg selvsikkerhet også for speilet. Så trygg og selvsikker at da han på tur tilbake til plassen vår, kanskje 7 meter fra, ble vitne til at en eldre og større valp i forbifarten sniffet på pleddet og veska hans, uten blygsel leverte et tydelig advarselsbjeff. Klar beskjed, ikke sjenert foran enda eldre og større hunder, om at det pleddet og den veska der, det var hans private eiendom, altså. Ingen videre dramatikk av det, kun assertive om sine egne greier og fullstendig kewl med det da den andre valpen trakk seg unna.  Alt i alt veldig fornøyd
    • Riesenschnauzer. Kjempesvær ifht en labrador på samme alder. Prøver nyte at han er valp, men kjenner jeg gleder meg til han blir voksen også
    • Haha! Jeg har stålsatt meg på at puberteten blir et mareritt. Som en idrettsutøver visualisert og øvd på å puste med magen og messe: "Det er en fase, det går over, det er en fase, det blir bra," som et mantra for å holde fokus på at det ER lys i enden av pubertetstunellen. Tiden frem til puberteten handler om å forberede og forebygge og ha et godt utgangspunkt for å komme gjennom det og lande på når testosteronet normaliserer seg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...