Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilken flåttbeskyttelse bør jeg velge?


Recommended Posts

Flåttbeskyttelse i vestlands-landet - hva bør jeg velge til en borzoi og en springer? Regner med at de blir temmelig gjennomvåte titt og ofte, enten pga regn eller pga bading. Springeren har fått Expot x2 før, og første gangen røytet hun noe helt vannvittig, andre gangen vet jeg ikke for jeg var bortreist. Zoier kan vel være litt overfølsommer for diverse innimellom, men det vet jeg jo ikke enda.

Forrige gang jeg bodde i området, brukte jeg HopOff, hvitløks-saft-greier på maten. Funket kjempebra, men vet ikke om jeg får kjøpt dette lengre? Ravhalsbånd har jeg til springeren, men hva bør jeg velge dersom jeg trenger bedre beskyttelse (for det funker vel ikke så bra i våt pels)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får de flått? Zoien vet du kanskje ikke med enda, men. Jeg prøvde uten flåttmiddel i fjor, og plukket totalt 4 flått fra dem, og vi var flere ganger i flåttområder. Nå er det kanskje litt enklere på glatthårede hunder å følge med, men det er ikke alle hunder som tiltrekker seg flått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å bruke scalibor på mine, men i fjor somlet jeg slik med anskaffelsen at jeg endte opp med å ikke bruke flåttbeskyttelse på dem. Fant heller ingen flått på dem i hele fjor. Har foreløpig ikke brukt noe på dem i år, men får se hva det blir til.

Det kommer jo an på hvor du går. Det er lokale forskjeller f.eks. med tanke på områder med mye hjort. Det er vel egentlig bare å prøve deg frem. Nå har man jo også bravecto som et alternativ.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ravhalsbånd har jeg til springeren, men hva bør jeg velge dersom jeg trenger bedre beskyttelse (for det funker vel ikke så bra i våt pels)?

Mine har sålangt ikke hatt noen flått etter at de fikk på seg ravhalsbåndene. Samme i fjor sommer. De blir våte av regnet og Tidi av bading, men båndet virker til å fungere fordi om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får de flått? Zoien vet du kanskje ikke med enda, men. Jeg prøvde uten flåttmiddel i fjor, og plukket totalt 4 flått fra dem, og vi var flere ganger i flåttområder. Nå er det kanskje litt enklere på glatthårede hunder å følge med, men det er ikke alle hunder som tiltrekker seg flått.

Godt spørsmål... Det har jeg ikke tenkt på. Vi bor i saueland da, nær en skog hvor det jaktes (antageligvis hjort), men jeg kan absolutt se det an i år. :) Men på hytta er det en annen verden, så der må jeg ha noe. Ravhalsbåndene tror jeg ikke funker godt nok der, men kan jo selvsagt alltids teste de ut.

Mine har sålangt ikke hatt noen flått etter at de fikk på seg ravhalsbåndene. Samme i fjor sommer. De blir våte av regnet og Tidi av bading, men båndet virker til å fungere fordi om.

Høres lovende ut! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker frontline, og har vært fornøyd med det. Jeg tør ikke bruke sånne halsbånd, har hørt noen skrekkhistorier fra hunder som har blitt forgiftet og skikkelig syke fordi de har tygd på den andre hundens halsbånd når man har flere hunder i samme hus. Pluss at det jo ikke virker så bra når de bader mye, og Flink ligger jo å flyter i vannet hele sommeren igjennom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva heter det middelet som kan dryppes i nakken på hunden, og er det noen som har erfaring med det?

Expot? Jeg har prøvd det en gang, hunden mistet "all" pels, men det kom ikke flått. Andre har vel også erfaring med at det funker bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva heter det middelet som kan dryppes i nakken på hunden, og er det noen som har erfaring med det?

Det finnes flere typer flåttmidler som dryppes i nakken, bl annet exspot og frontline. Har brukt sistnevnte på flere hunder og har vært fornøyd med det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Dette blir Mollies første sommer så jeg er usikker på om hun er flått-tiltrekkende eller ikke. Hun er en glatthåret jrt og pelsen er veldig kort så det er heldigvis lett å oppdage om det skulle være noen. Vi skal være endel på hytta i sommer og der kan det være endel flått. Har dere noe å anbefale? Føler jeg hører om birvirkninger og skrekkhistorier i hytt og pine så vet ikke hva jeg skal gå etter :P

Hun sitter endel i sofaen, burde jeg la være å bruke flått-halsbånd av den grunn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er noe med statisk elektrisitet mellom halsbånd og pels som skal virke frastøtende slik at ikke flått vil feste seg.

Jeg er veldig skeptisk selv, til tross for at mange er meget fornøyde. Det er jo aldri godt å vite om hunden faktisk ville fått noe mer flått uten halbåndet (gjelder forøvrig mange av disse remediene som blir solgt egentlig ganske utestet mot flått). Jeg har 0-2 flått per hund på en sesong, bruker ikke noe beskyttelse i det hele tatt. Men vurderer å teste disse halsbåndene til når vi skal plasser det kan være noe mer flått, samtidig om det er dokumentert at det ikke fungerer gidder jeg jo ikke bruke penger på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Hadde ett par venner i Sverige som var så fornøyde med Rav halsbåndet i ett par mnd. Helt til de virkelig kom i flått terreng og plukket flått i en uke etterpå (jeg var samme sted).

Viste seg at ingen hadde plukket flått lokalt det de bodde det året, heller ikke de som var ubehandlet. Men i det terrenget hjalp kun sterkere saker som expot og scalibor. (Bravecto fantes ikke enda).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for erfaring angående halsbåndet. Tror jeg at jeg dropper dette enn så lenge.

Tabletter er vel helst for hunder som ikke kan bruke dråper? Slik jeg har forstått det gir det ikke 100% beskyttelse mot flåttbårne sykdommer.

EDIT: Pelstype har utrolig mye å si også for hvor godt flåtten får feste. I bergen går vi en del det det er mye flått (mye hjort) og mine hunder får så og si aldri flått til tross for at de ikke bruker beskyttelse. Min bror sin yorkie derimot... Etter sist tur hadde den 9 flått bare på snuten (begynt på behandling nå selvsagt), dvergpinscherne hadde ingen. Den har gått i helt samme terreng som dvergpinscherne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...