Gjest Skrevet 15. Mai 2015 Rapporter Share Skrevet 15. Mai 2015 Mmm.. nå sitter jeg og spiser rester fra i går. Som har stått på kjøkkenbenken siden da, over et døgn. Blir vel så syk i morgen at jeg ikke kan på jobb..! Fløte, kjøtt og grønnsaker i skjønn forening. Nå er hverken fløte, kjøtt eller grønnsaker fare-maten: pasta, ris og pizzabunn. Så det er ikke noen som har sagt du blir syk av det. I andre land er det faktisk ikke antatt at det er idioti, dette med å ta en pils og kjøre. Hvilke land er det, sånn helt oppriktig nysgjerrig? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 15. Mai 2015 Rapporter Share Skrevet 15. Mai 2015 Nå er hverken fløte, kjøtt eller grønnsaker fare-maten: pasta, ris og pizzabunn. Så det er ikke noen som har sagt du blir syk av det. Hvilke land er det, sånn helt oppriktig nysgjerrig? Canada blant annet. http://madd.ca/madd2/en/impaired_driving/impaired_driving_bac.html (se nederst på sida). :/ Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Frida og fuglehundene Skrevet 15. Mai 2015 Rapporter Share Skrevet 15. Mai 2015 Og Frankrike (for noen år siden i hvertfall) Husker da jeg og ei venninne var der på ferie, og to politimenn sto like ved da da vi takket nei til skyss, med noen vi ble kjent med der, fordi de hadde drukket. Politimennene lo av oss og syntes vi var veldig rare som heller valgte å gå enn å sitte på med sjåfør som hadde drukket alkohol Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Huldra Skrevet 15. Mai 2015 Rapporter Share Skrevet 15. Mai 2015 Danmark? Nederland. Frankrike er nevnt, Italia vil jeg også tippe, i tillegg til Hellas. Flere europeiske land. Men jeg beklager, jeg har ikke forskning på det..! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tricolor Skrevet 15. Mai 2015 Rapporter Share Skrevet 15. Mai 2015 Pizza har vært i ovnen på 225 grader, det meste bør være dødt da. Jeg er nøye med å få maten inn i kjølen, men ikke hysterisk. Klostridiumbakterier kan finnes i spekemat og røkefisk også, såvidt jeg husker. Har nettopp spist salt lammekjøtt som var datostemplet til mars. Har etpar år gammelt viltkjøtt i frysen som jeg akter å tilberede. Upasteurisert melk er på bordet hver dag. Jeg var mye reddere når barna var små. Serverer ikke tankmelk til småbarn nå heller. Forresten så lærte jeg på mage/tarmavd. at egg/melk er et utmerket medium for bakterier, så vaniljesaus bringes raskt i kjøl her i huset. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Gråtass Skrevet 15. Mai 2015 Rapporter Share Skrevet 15. Mai 2015 Jeg kjenner at for meg er det langt viktigere at folk har vasket seg på hendene før de tar i mat, enn om maten har oppholdt seg i romtemperatur. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tricolor Skrevet 15. Mai 2015 Rapporter Share Skrevet 15. Mai 2015 Gråtass, det er jeg enig i. Samt at det er generelt god kjøkkenhygiene. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maysofie Skrevet 15. Mai 2015 Rapporter Share Skrevet 15. Mai 2015 Varmer dere opp maten, eller spises den romtemperert uten oppvarming først? (Jeg håper virkelig folk varmer opp maten ordentlig først ) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tricolor Skrevet 15. Mai 2015 Rapporter Share Skrevet 15. Mai 2015 For all del, jeg setter maten kaldt. Men om jeg skulle ha glemt et pizzastykke på benken så hadde jeg spist det såfremt det ikke luktet dårlig. Men jeg hadde varmet det opp ordentlig. Toksinene etter giftsporedannende bakterier blir ikke ødelagt ved oppvarming. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
roxie88 Skrevet 16. Mai 2015 Rapporter Share Skrevet 16. Mai 2015 Varmer dere opp maten, eller spises den romtemperert uten oppvarming først? (Jeg håper virkelig folk varmer opp maten ordentlig først ) Varmer hvis jeg orker men ofte spiser jeg det romtemperert Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
laikamor Skrevet 16. Mai 2015 Rapporter Share Skrevet 16. Mai 2015 Vi har alltid bare pizzarester i steikeovnen til dagen etter, eller kanskje til og med to dager. Aldri tenkt at det kan være farlig, og ingen av oss har noen gang blitt syke. Varmer det opp i micro før vi spiser. Synes pizzabunnen blir tørr om den står i kjøleskapet. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AussieAllTheWay Skrevet 16. Mai 2015 Rapporter Share Skrevet 16. Mai 2015 Vi har alltid bare pizzarester i steikeovnen til dagen etter, eller kanskje til og med to dager. Aldri tenkt at det kan være farlig, og ingen av oss har noen gang blitt syke. Varmer det opp i micro før vi spiser. Synes pizzabunnen blir tørr om den står i kjøleskapet. Her står pizzaen gjerne på kjøkkenbenken til dagen etter..... Risen står gjerne i porsjonspakningen sin i kjelen til middagen neste dag... Ikke at jeg spiser hverken vanlig pizzadeig eller ris, men ble ikke syk den gangen jeg gjorde det, og resten av familien blir heller ikke syke... God kjøkkenhygiene- eller generell hygiene er alfa og omega! men om maten ser, lukter og smaker ok- så er den i mine øyne ok. Kokte grønnsaker er det jeg erfarer surner først, så de hives til hønsa samme dag.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.