Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store baby og barnetråden - 2015


Raksha
 Share

Recommended Posts

 

De vokser veldig fort i lengden også!  Helt i begynnelsen ligger de jo gjerne med bena litt oppunder seg, etterhvert ligger de jo mer strekt ut og ser plutselig skikkelig store ut!

 

Helsestasjonen skal vel helst komme innom i løpet av den første uka eller noe. Sykehuset sendte ikke papirene de skulle etter at jeg fødte, så de visste ikke om meg da jeg ringte helsestasjonen 14 dager etterpå. Da var de kjempe lei seg for at de ikke hadde vært hos meg og skrev avvik på det og greier.

Fungerte ihvertfall veldig fint å sove i sengen uten babyredet :)

Her kommer helsestasjon på hjemmebesøk ved 2-3uker. Men jeg ringte dem når jeg kom hjem som avtalt, da sa de at de skulle ringe på mandag da de ikke hadde fått papirene enda. Men idag er det torsdag... så får høre hva som har skjedd. For besøk blir vel i løpet av neste uke vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 6.7k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Daaa hopper jeg inn i gravidklubben  Lille reka bosatte seg nesten med en gang, så er 12 uker i dag, nettopp vært hos legen og hørt hjertelyd  Var også på ultralyd for halvannen uke siden og da var og

I dag ble vi foreldre til verdens nydeligeste Kaisa Etter 38 timer med rier kom endelig frøkna på 50 cm og 3120 g til verden

I dag har vi vært på ultralyd, og det kommer en liten jente hit i mars/april (termin 2/4).  Såå koselig!

Posted Images

Hm, jeg leser det dere skriver om besteforeldreopplegg. Jeg er jo enig i at det er sårt for de som ikke har besteforeldre, eller ikke har dem i nærheten eller ikke har noen som virker. På den andre siden døde min far da jeg var tre og jeg husker veldig mange såre jegharingenpappa stunder. Det var bare èn til som ikke hadde pappa i klassen, men de var skilt. Det ble ikke snakket om, for jeg er jo utgammel og skilsmisse var slett ikke vanlig og ikke helt stuerent. Men å sitte og tegne kort til læreren til farsdagen, når de andre lagde farsdagskort, var ikke akkurat koselig. På den annen side, var det bare sånn livet var og livet er faktisk litt sårt innimellom. Også for de små. Skal vi skåne dem for all verdens, eller kanskje er det vår egen sårhet vi vil skåne, når vi ikke ønsker at andre skal få gleden av en besteforeldredag i barnehagen, fordi våre ikke kan komme? Jeg drodler bare litt her og vet egentlig ikke hva jeg syns er riktig. Jeg er jo så heldig at jeg kan ha mormordag hele tiden, jeg :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Krilo : Det var det jeg skulle si: Det viktigste er at du og babyen har det bra. Trives hun og du med de rutiner og den hverdagen dere har, er det det aller viktigste. Ingen barn følger "malen" 100%. Det går litt i rykk og napp og opp og ned både med vekt og utvikling generelt. Det er det som er det normale. Kos deg med babytiden og hør på helsesøster, men bruk mammafilteret ditt :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, jeg leser det dere skriver om besteforeldreopplegg. Jeg er jo enig i at det er sårt for de som ikke har besteforeldre, eller ikke har dem i nærheten eller ikke har noen som virker. På den andre siden døde min far da jeg var tre og jeg husker veldig mange såre jegharingenpappa stunder. Det var baare èn til som ikke hadde pappa i klassen, men de var skilt. Det ble ikke snakket om, for jeg er jo utgammel og skilsmisse var slett ikke vanlig og ikke helt stuerent. Men å sitte og tegne kort til læreren til farsdagen, når de andre lagde farsdagskort, var ikke akkurat koselig. På den annen side, var det bare sånn livet var og livet er faktisk litt sårt innimellom. Også for de små. Skal vi skåne dem for all verdens, eller kanskje er det vår egen sårhet vi vil skåne, når vi ikke ønsker at andre skal få gleden av en besteforeldredag i barnehagen, fordi våre ikke kan komme? Jeg drodler bare litt her og vet egentlig ikke hva jeg syns er riktig. Jeg er jo så heldig at jeg kan ha mormordag hele tiden, jeg :)

Det var da ikke måte på :) Er det jeg som skåner barnet mitt for "all verdens" fordi jeg synes det er greit at det ikke er dedikerte besteforeldre-opplegg i barnehagen? Som jeg skreiv ganske tydelig så er det min egen sårhet jeg er opptatt av. H er for lita til å skulle tenke så langt, og snart skjønner hun nok litt mer av avstander og at hun har sine besteforeldre mange mil unna. Og sånn er det bare.

Men det at jeg finner littegrann lettelse i at dette ikke er noe jeg blir konfrontert med i barnehagen (også), betyr ikke at jeg har tatt noe grep for å sørge for at det skal være sånn. Hadde barnehagen vår innført besteforeldrekafe hadde jeg ikke akkurat funnet på å protestere mot det, og jeg ville slett ikke tenkt i de baner at jeg "ikke ønsker at andre skal få gleden av en besteforeldredag i barnehagen for det har ikke vi mulighet til". Det synes jeg er ganske på kanten å insinuere faktisk.

I vår barnehage er besteforeldre velkomne til alle foresatte-arrangementer (julefrokost, påskefrokost, sommerfest), og det tror jeg både besteforeldre og foreldre setter pris på :)

Nope, men jeg vet at pappa har vært i besteforeldrekafe i barnehagen til niesa mi. Jeg er litt glad for at vår barnehage ikke har det merker jeg, det hadde blitt litt sårt i mammahjertet som allerede synes det er synd at vi ikke har besteforeldre i nærheta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat det med besteforeldre og familie og hele pakka kjenner jeg allerede er litt sårt egentlig, enda vi ikke har barn enda :lol: Svigerforeldre bor 80 mil unna, mine foreldre bor 50 mil unna. Skulle jo gjerne hatt alle samlet og i nærheten kjenner jeg, kjenner mye mer på det nå enn før når det har kommet småbarn i familien. Vi var jo de første til å besøke min brors datter på sykehuset, da alle besteforeldre var for langt unna. Jeg vet ikke hvordan det her skal bli fremover altså.. Her oppe har jeg broren min og nå hans familie, så det er jo ikke slik at det ikke er noe som holder oss her heller. Muff, vanskelig altså. Så jeg skjønner godt sårheten til @Cloudberry , det er liksom ikke bare-bare å finne løsninger når det er mange mil og bil og fly og båt imellom :no:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Krilo : Det var det jeg skulle si: Det viktigste er at du og babyen har det bra. Trives hun og du med de rutiner og den hverdagen dere har, er det det aller viktigste. Ingen barn følger "malen" 100%. Det går lit i rykk og napp og opp og ned både med vekt og utvikling generelt. Det er det som er det normale. Kos deg med babytiden og hør på helsesøster, men bruk mammafilteret ditt :)

Takk, det trengte jeg egentlig å få høre :) hun virker stort sett veldig blid og fornøyd (får ofte kommentarer på det faktisk :ahappy: )

Da fortsetter vi sånn vi har gjort de siste ukene :ahappy:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsatt god økning på lillegutt 4180g veide han! Det er opp 165g opp fra mandag!

Så bra :) hvor mye veide han når han ble født?

------

Tror jeg må droppe ammeteen for den gjør at jeg produserer for mye. For etter å ga lest litt rundt er det ganske tydelig at jeg får for mye formelk. Så å amme så hyppig som jeg gjør er bra, for da får hun tykke melka også. Var jo etter at jeg begynte med hyppig amming at hun også får til å sovne lettere og sove lengre intervaller.

Prøver å ikke tenke så mye på vekta altså, men er ikke lett. Vil jo ikke at hun skal få for lite. Men hyppig amming er nok riktigst for oss siden puppa produserer så innmari mye og fort. Sto i hvertfall det på ammehjelpen om for mye formelk.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra :) hvor mye veide han når han ble født?

3930 veide han, så han er godt forbi :P

Veide 3625 når vi dro fra sykehuset forrige onsdag.

Takk og lov for bæresele for det er aller best å sove på brystet til mamma eller pappa. Og litt lettere å kunne flytte deg rundt de 1-3t han sover :P

Veldig glad han sover godt i den :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde flere hjemmebesøk av hs vi, siden jeg var så redusert. Veldig greit å bo på landet innimellom altså :lol:

Vi skal til ny hs på mandag, kjenner jeg er veldig spent på henne.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krilo: hvor gammel er hun? Her sa hs at det var normalt med vekt reduksjon rundt 3-4 mnd. Jeg ville ikke stresset med det. Så lenge hun spiser og er glad så hadde jeg ikke bekymret meg. Her lå frøkna under normalen men etter noen mnd med grøt ligger hun midt på normalen nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krilo: hvor gammel er hun? Her sa hs at det var normalt med vekt reduksjon rundt 3-4 mnd. Jeg ville ikke stresset med det. Så lenge hun spiser og er glad så hadde jeg ikke bekymret meg. Her lå frøkna under normalen men etter noen mnd med grøt ligger hun midt på normalen nå.

Hun er 3 mnd nå :) ahh, det sa ikke noen noe om til meg :P hun hadde det jeg tror var utviklingssprang rundt påske, og da med dårlig matlyst en god tid før det løsnet igjen, både spising og soving. Så vi tror det kanskje er noen gram for lite fra da.

Prøver å ikke bekymre meg, for hun er veldig blid og fornøyd, nå skravler hun i vei med figurene på musikk uroen sin :lol:

Men hun har jo helt til nå hatt fine stigninger så klarer jo ikke helt å ikke uroe meg heller da :P

Samboer hadde snakket med noen av kollegaene sine, helt normalt sa de :lol:

vi skal uansett begynne smått med grøt om 1 mnd, så da hjelper det sikkert litt da også :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Festlig alder dette da! :lol: Potet på tallerkenen før fisk? KRISE! Fikk ikke skru på knottene på komfyren? HYL! Fikk ikke sprute vann på seg selv, broren, mamma og gulvet? VRÆL!

Heldigvis er det ikke sånn hver dag, men de dagene de er sure på morgenen, vet jeg at det blir en "sånn" dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Festlig alder dette da! :lol: Potet på tallerkenen før fisk? KRISE! Fikk ikke skru på knottene på komfyren? HYL! Fikk ikke sprute vann på seg selv, broren, mamma og gulvet? VRÆL!

Heldigvis er det ikke sånn hver dag, men de dagene de er sure på morgenen, vet jeg at det blir en "sånn" dag.

Ååh sånne dager er så festlige. :lol:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, jeg leser det dere skriver om besteforeldreopplegg. Jeg er jo enig i at det er sårt for de som ikke har besteforeldre, eller ikke har dem i nærheten eller ikke har noen som virker. På den andre siden døde min far da jeg var tre og jeg husker veldig mange såre jegharingenpappa stunder. Det var baare èn til som ikke hadde pappa i klassen, men de var skilt. Det ble ikke snakket om, for jeg er jo utgammel og skilsmisse var slett ikke vanlig og ikke helt stuerent. Men å sitte og tegne kort til læreren til farsdagen, når de andre lagde farsdagskort, var ikke akkurat koselig. På den annen side, var det bare sånn livet var og livet er faktisk litt sårt innimellom. Også for de små. Skal vi skåne dem for all verdens, eller kanskje er det vår egen sårhet vi vil skåne, når vi ikke ønsker at andre skal få gleden av en besteforeldredag i barnehagen, fordi våre ikke kan komme? Jeg drodler bare litt her og vet egentlig ikke hva jeg syns er riktig. Jeg er jo så heldig at jeg kan ha mormordag hele tiden, jeg :)

Besteforeldre blir veldig anderledes siden det gjelder så mange.

A er heldig og har alle besteforeldrene i live og i "nærheten" , så for oss ble det bare kludrete at besteforeldrene faktisk jobber. Mamma hadde muligheten til å avspasere heldigvis.

Men veldig mange bor langt unna besteforeldrene eller har ingen besteforeldre. Det er helt vanlig i dagens samfunn hvor folk flytter mer på seg og mange får barn sent.

Mesteparten av de som var på forestillingen var foreldre.

Det er ikke vanlig med morsdag og farsdag opplegg i barnehager lengre heller, men det er mer vanlig at barnet har to foreldre i livet sitt enn at de har besteforeldre i nærheten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var da ikke måte på :) Er det jeg som skåner barnet mitt for "all verdens" fordi jeg synes det er greit at det ikke er dedikerte besteforeldre-opplegg i barnehagen? Som jeg skreiv ganske tydelig så er det min egen sårhet jeg er opptatt av. H er for lita til å skulle tenke så langt, og snart skjønner hun nok litt mer av avstander og at hun har sine besteforeldre mange mil unna. Og sånn er det bare.

Men det at jeg finner littegrann lettelse i at dette ikke er noe jeg blir konfrontert med i barnehagen (også), betyr ikke at jeg har tatt noe grep for å sørge for at det skal være sånn. Hadde barnehagen vår innført besteforeldrekafe hadde jeg ikke akkurat funnet på å protestere mot det, og jeg ville slett ikke tenkt i de baner at jeg "ikke ønsker at andre skal få gleden av en besteforeldredag i barnehagen for det har ikke vi mulighet til". Det synes jeg er ganske på kanten å insinuere faktisk.

I vår barnehage er besteforeldre velkomne til alle foresatte-arrangementer (julefrokost, påskefrokost, sommerfest), og det tror jeg både besteforeldre og foreldre setter pris på :)

Jeg leste innlegget til Ida kun som litt tankedrodling som sikkert kom litt av at hun selv har vokst opp uten en far.

Jeg ser virkelig ikke den insinueringen du nevner. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan har dere løst det når babyen har oppdaget vannskåla til hundene, og det er morsomt å plaske vannet utover :P

Sluttet å gi hundene vann :aww:

(Nå bør jeg kanskje slutte med spøkene mine :P )

Neida, vi har vannskålene i et eget rom og så passet vi på at lillemor ikke kom seg dit..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...