Snoffe Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 1.juledag har vi en god frokost med masse godt pålegg, gode rundstykker og rester av pinnekjøtt. Til middag har vi som tradisjon å spise kveite. Er vandt med kveite fra når jeg bodde i Trondheim, så har blitt noen år uten etter at vi flyttet til Bergen. De siste årene har jeg stått veldig på for å få kveite på første juledag. Syntes det er godt med fisk etter en tung julemiddag. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tabris Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 NEEEI! Julefrokost er jo det beste med hele julen! Middagene er jo så feite og kjedelige. Vi skal ha and på julaften i år (og ribbe ), og da trenger vi ikke noe annet enn en pinnekjøttmiddag i løpet av julen, så er alle fornøyde. Jeg synes julepålegget er best, og kan gjerne spise godt brød med edamerost og tunge (på hver sin brødskive, gjerne loff) , begge med god sennep! Skjønner godt at du foretrekker det du er vant til da .. tradisjoner er koselige, og de finnes jo av en grunn (som at de som utøver dem faktisk liker maten ) Godt med julefrokost, men jeg er vant med at hvis vi har det så har vi begge deler. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bellare Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 1. juledag pleier familien på mamma si side, som bur i området, og samlast hos mormor og besten for nok ein julemiddag med ribbe, pinnekjøtt, pølser og alt tilbehør Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pringlen Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 1 juledag er det lang og sen frokost hos naboen Som går over i fest og pokerlag. Og utpå kvelden forsvinner all restematen 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Om vi hadde vært i vestfold og alt hadde vært som det skulle hadde det vært heiadundrendes fest fra rundt kl 10 til vel...2 juledag en gang det starter som en frokost, også blir det lunsj, middag og mye fyll vi "unge" har som regel rømt en etasje opp og bare observert den værste fylla og spist mat og gamet. ellers 0 tradisjoner Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maysofie Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Ettersom jeg har en familie her og en der 1300km fra hverandre, så kommer det litt ann på. I år blir det god frokost, tur med pinnebrød og sikkert koldtbord til kvelds før pakking og avreise neste dag. Vanligvis så er 1. juledag lutefiskaften, resteribbe til de som ikke er meget begeistret for slik. Koldtbord til sen frokost, ut på tur/teste julegaver og middag til seinkveld. Akevitt og juleøl spredd hele dagen mens man prøver å ikke spise seg ihjel siden det blir farmors kalkun neste dag Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Vi har alltid juleskinke med bearnaise, smørdampede rosenkål og fløtegratinerte poteter. OG lang frokost, dog ikke noe ribbe. Bare digg eggerøre og varme rundstykker :D Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mardina Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Enten ribbe eller pinnekjøtt. Det er avhengig av hva vi spiser på julaften Har vi pinnekjøtt da, så er det ribbe på 1.juledag Og omvendt Pinnekjøtt Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ozzy Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 1.Juledag er det inn til Tante og resten av familien i Oslo. Der er det frokost/lunch i tolv-tiden med røkelaks, eggerøre, roastbeef, rekecocktail, spekemat, ost, kjeks, medisterkaker osv. Noe for alle Er også kaker etterhvert, og hvert år er jeg så mett når jeg kommer hjem at jeg ikke orker noen ting. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
laikamor Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Vi pleier ha bestemor og kjæresten på besøk, og av og til en onkel. Vanligvis er vi på hytta i hele juletida, men pga oppussing er vi hjemme i år (og i fjor). Vi pleier å spise svinesteik, poteter, brun saus og kjøttkaker (og diverse tilbehør selvfølgelig). I år tror jeg det blir elgsteik istedet for svin. Personlig liker jeg bedre lille julaften, for da har vi "julekvelds". Inviterer noe familie og spiser masse god mat. Brød med godt pålegg, karbonader og pølser. Min favoritt: spiralloff med fenalår! Og lefse lagd av besta med stekt fenalår 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Frida og fuglehundene Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Vi har julefrokost med rester fra julemiddagen og julepålegg ga ved lunsjtider. Ingen middag siden vi blir så mette av frokosten Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tekopp Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 I år er det ribbe (og nøttesteik) middag hos mine foreldre, både jeg og søsteren feirer hos svigers.Tidligere har det brukt å være kveite, men dessverre liker ikke diverse kjærester det. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Perfect Image Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Pinnekjøtt! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Ok. For å virkelig gi et bilde av vår 1. juledagstradisjon må jeg fortelle litt om førjulstiden og selve julaften også. I vår familie er desember en ganske "skrinn" mnd. Vi spiser ikke noe julepålegg eller noe særlig med julekaker før jul (kanskje litt julekaker en lørdag nå og da). Julaften har vi kjedelig frokost og lunsj, helt vanlig - for julen begynner egentlig ikke før den ringes inn på julaften ettermiddag. Da er det ribbe, medisterkaker, julepølser og alt tilbehør, riskrem til dessert. 1. juledag er det tradisjonelt frokost/brunsj/lunsj med rester fra julemiddagen og alt julepålegget som enda ikke er tatt frem. Det er ikke noen middag, vi spiser laang lunsj, og blir vi sultne senere på dagen er det bare å hente fram enda flere rester fra kjøleskapet. Mmm. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tonje Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Det kommer an på hvor vi er. I år skal vi til pappa og gjengen og da blir det pinnekjøtt. Vi har ingen tradisjon på frokost, så den tar jeg og samboern sammen her hjemme Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Mamma mener at 1. juledag er den helligste dagen i året. Hjemme hadde vi julefrokost, var ute og lekte og spiste rester fra dagen før. Like pyntet til middag som på julaften. Etter vi fikk Johanne har det blitt litt annerledes. Vi feirer jul med annenhver familie så vi inviterer den familien vi ikke var med på julaften hjem til oss på middag og nesten en julaften nr to. I år skal vi ha kalkun. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SFX Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Vi har hatt så mange sykluser med tradisjoner, alt etter familieforhold og alder, at det er egentlig en veldig tradisjonsfattig dag som jeg forbinder mest med stress. Da jeg var barn, var det en litt stresset julefrokost med kjernefamilien, før alle søsken på pappas side møttes på gården til mine besteforeldre, samt alle søskenbarn, selvfølgelig. Alle hadde med et fat hver med "noe" - gjerne snitter og kaker. Min familie på pappas side elsker sine snitter... Når vi kom derfra, var det å lage i stand ribbemiddag før det ble for sent, så vi fikk spist middag. Andre juledag var det lang frokost og ørret til middag, og tredje juledag var en mett og spiste ingenting. Da besteforeldrene mine falt bort, gikk en over til å leie et forsamlingslokale, og utsatte oppmøtetiden til 1700, slik at det egentlig ikke ble naturlig å spise middag den dagen - men heller spise disse evinnelige snittene og kakene. Ikke noe som helst julete over maten den dagen, nei. Jeg må legge til at pappa har seks søsken, og jeg har 147 søskenbarn (cirka), så det er ikke gjennomførbart å lage middag til alle de, fant vi ut. Etter hvert har jo søskenbarn blitt eldre, fått egne barn, har svigerfamilier, så det er stor utbytting for hvert år av de som er der, og hvem som har annen familie den dagen det året. Da jeg hadde samboer, ble første juledag ofte tilbragt med svigerfamilie, også var vi med min familie på julaften eller andre juledag, for å få sett DEM og ikke alskens søskenbarn jeg egentlig ikke kjenner og deres barn som jeg aldri husker hva heter. Men i år skal jeg feire hele jula hos meg selv, så får vi se hva slags tradisjoner jeg pønsker ut på egenhånd Jeg tror jeg skal ta fram igjen ribbemiddagtradisjonen, i hvert fall, også fisk på andredag. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helianthus Skrevet 18. Desember 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Ok. For å virkelig gi et bilde av vår 1. juledagstradisjon må jeg fortelle litt om førjulstiden og selve julaften også. I vår familie er desember en ganske "skrinn" mnd. Vi spiser ikke noe julepålegg eller noe særlig med julekaker før jul (kanskje litt julekaker en lørdag nå og da). Julaften har vi kjedelig frokost og lunsj, helt vanlig - for julen begynner egentlig ikke før den ringes inn på julaften ettermiddag. Da er det ribbe, medisterkaker, julepølser og alt tilbehør, riskrem til dessert. 1. juledag er det tradisjonelt frokost/brunsj/lunsj med rester fra julemiddagen og alt julepålegget som enda ikke er tatt frem. Det er ikke noen middag, vi spiser laang lunsj, og blir vi sultne senere på dagen er det bare å hente fram enda flere rester fra kjøleskapet. Mmm. Nøyaktig sånn har jeg vært vant til hjemme Kan det være fordi min far kommer fra sørlandet? Akevit og øl er nok en tradisjon fra morssiden i Oslo, for bestemor i Arendal godtok ikke sånt før hun ble 90 år og litt "mildere". (Ikkeno fyll eller merkbar påvirkning, bare for kosens skyld, og syns skyld for de av oss som bare later som de drikker akevit.) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maysofie Skrevet 18. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2014 Jeg må legge til at pappa har seks søsken, og jeg har 147 søskenbarn (cirka) Det kan jeg tenke meg kunne blitt noen morsomme og folkefylte konfirmasjoner, bryllup og julefeiringer om alle skulle deltatt på alt alltid. Har ikke et eneste søskenbarn og bare én onkel, jeg, selv det syntes jeg blir for mye til tider Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
bernertryne Skrevet 19. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2014 Hva er vitsen med brødmat? Mikrobølgeovnspinnekjøtt & komler & rosenkål til frokost og middag hele romjula! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ane Skrevet 19. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2014 Vi har pinnekjøtt av egen sau og hjort på julaften. Første juledag husler jeg ikke, men håper på lutefisk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fillerya Skrevet 19. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2014 Så koselig med alle tradisjonene. Vi har ingen tradisjoner for annet enn julaften. 1.dag drar foreldrene mine på julelunsj til noen venner og broren min var alltid hos kjæresten sin familie (det var han alltid på julaften også). Så jeg pleide å jobbe alle de røde dagene for å tjene penger, for det er ikke så gøy å sitte alene. Nå har jeg jo min egen familie, så nå kan jeg starte egne tradisjoner Som i grunnen ikke er så lett det heller fordi jeg fortsatt må jobbe en del røde dager uansett. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 19. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2014 Ok. For å virkelig gi et bilde av vår 1. juledagstradisjon må jeg fortelle litt om førjulstiden og selve julaften også. I vår familie er desember en ganske "skrinn" mnd. Vi spiser ikke noe julepålegg eller noe særlig med julekaker før jul (kanskje litt julekaker en lørdag nå og da). Julaften har vi kjedelig frokost og lunsj, helt vanlig - for julen begynner egentlig ikke før den ringes inn på julaften ettermiddag. Da er det ribbe, medisterkaker, julepølser og alt tilbehør, riskrem til dessert. Nøyaktig sånn har jeg vært vant til hjemme Kan det være fordi min far kommer fra sørlandet? Akevit og øl er nok en tradisjon fra morssiden i Oslo, for bestemor i Arendal godtok ikke sånt før hun ble 90 år og litt "mildere". (Ikkeno fyll eller merkbar påvirkning, bare for kosens skyld, og syns skyld for de av oss som bare later som de drikker akevit.) Omtrent sånn pleier vi å ha det også. Men mine juletradisjoner kommer fra Nord- Norge da, så det har nok lite med sørlandet å gjøre for min del. Og så har vi stekt kveite på julaften, så middagsrestene tas ikke fram til frokost dagen etter. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AnnChristin Skrevet 19. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2014 Ingenting :-P Her er 1 juledag bare en fridag! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helianthus Skrevet 19. Desember 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2014 Omtrent sånn pleier vi å ha det også. Men mine juletradisjoner kommer fra Nord- Norge da, så det har nok lite med sørlandet å gjøre for min del. Og så har vi stekt kveite på julaften, så middagsrestene tas ikke fram til frokost dagen etter. Hehe .. men kveite på julaften vil nok aldri skje her, altså. Kanskje torsk (det har jeg hørt om), og lutefisk i Gudbrandsdalen, men aldri kveite. Svigermor (Salten) pleier å ha stekt kveite på 2. dag, så det er kanskje en nord-norsk greie? Det er litt rart at det ikke er lagt inn et par obligatoriske suppedager, bare for komme seg litt før nyttårsaften. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.