Jump to content
Hundesonen.no

Hvordan er back on track dekken i størrelsene?


Lola Pagola
 Share

Recommended Posts

Skal kjøpe dekken til Casper (nettingdekkenet), og usikker på hvilken størrelse han skal ha... Han var 60cm sist jeg målte (eller kanskje 59), men har også målt ham til 63 liksom, så jeg er ikke særlig flink. Uansett, lurer på hvordan nettingdekkenet er i størrelsen, er de små eller store?

(også skal jeg måle en gang til før jeg kjøper/ønsker meg, men tipper han kommer til å havne mellom 59 og 63...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Skal kjøpe dekken til Casper (nettingdekkenet), og usikker på hvilken størrelse han skal ha... Han var 60cm sist jeg målte (eller kanskje 59), men har også målt ham til 63 liksom, så jeg er ikke særlig flink. Uansett, lurer på hvordan nettingdekkenet er i størrelsen, er de små eller store?

(også skal jeg måle en gang til før jeg kjøper/ønsker meg, men tipper han kommer til å havne mellom 59 og 63...

Med mindre de har gjort om str siden jeg kjøpte i fjor så er de store. Det står jo at man skal velge str etter rygglengde, men varga er 62 i ryggen å str 59 er alt for stort til henne. Hun burde nok hatt str 55.

Link to comment
Share on other sites

Ok, da er nok 59 det riktige valget tenker jeg (om ikke det og blir for stort da!). Dumt det ikke er noen butikker som selger det her så jeg kunne prøvd. Men får vel returnert hvis det ikke passer så.

Har nok av dekken som er for åpne i halsen osv, så vil ikke ha enda et dekken som er for stort. Og de går jo langt bak disse her og, så da er det vel ikke noen fare for at rumpa blir bar uansett, er jo der han trenger det.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg ville anbefalt deg å få prøvd det.

Selv syns jeg det var vanskelig å vite, selv med måling av rygglengde.

Kjøpte et i str 67 først da Twist var litt yngre, det passer greit, men jeg kan ikke putte inn halen i hullet da den er for kort til det.

Så den andre schæferen i hjemmet fikk den, da han er kortere i ryggen.

Fikk prøvd dekken i større str på ham, og da så jeg etter at det dekket godt over skuldre og litt ned på frambeina og at det dekket lår ( og selvsagt at jeg fikk inn halen). Havnet da på str 74, selv om han godt kunne brukt 67. Det viktigste for meg var hva dekkende dekte.

Link to comment
Share on other sites

Guest Yellow

Synd der virker som alle dekken som har den formen også er laget til mynder med digre bryst, fungerer hvertfall ikke på min flatbrystede i det hele tatt, bare sånn obs til andre som har flatbrysthunder. :)

Brukt det allikevel litt bare på luftetur og litt inne for å få varmen ordentlig i seg etter kald tur.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...