Jump to content
Hundesonen.no

Carpediem

Medlemmer
 • Content Count

  242
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

119 Excellent

About Carpediem

 • Rank
  Bekjent
 • Birthday August 16

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  Schæfer

Recent Profile Visitors

2368 profile views
 1. Det er dyrleger som har tatt utdanning som kiropraktor på dyr, sikker den kiro du har snakket med også? Jeg har brukt massør( men de klarer ikke fikse låsninger), kiropraktor ( fått opp alt som er låst) og manuellterapeut som kan gjøre begge deler ( tar muskulatur og låsninger). Er kjempe fornøyd med manuellterapauten jeg bruker, og jeg har to kiropraktorer i nærområdet. Sikkert lurt å få en annen veterinær til å uttale seg. Ser du bor på en annen kant av landet enn meg, så jeg håper du får tips på flinke folk
 2. Hei. Nytt regelverk er lagt ut, gjeldene i 3 år. Men du har sikkert sett det ( ser er lenge siden du spurte).
 3. Har du prøvd Cytopoint? Vi har en schæfergutt som klør, og det meste er prøvd uten hell. Vi holder på med 5 runde med cytopoint og han har fått en helt annen hverdag.
 4. Jeg har treningsvester fra div merker, gappay, hurrta, arrak og canelana. Valget faller på canelana sin av disse. Når det er varmt, bruker jeg treningsskjørtet fra canelana ( det har større lommer enn det jeg hadde før). Hva som er best, kommer helt an på hva du liker. Jeg liker de vestene som ikke er stive, og som har stretch i seg.
 5. Det var en fin oversikt. Ser at jeg har en hund som er innom alle gangartene. Som ung var det lite gåing, nå har han fått mer av det. Passgang hadde han ikke som ung, nå etter skader, går han mer i passgang. Har fulgt med på måten han går på, og har avdekket skader pga dette, så det er lurt å følge med på hva som er normalt for hunden, og se på evt avvik.
 6. Tenkte å prøve å se om jeg slapp kortison. Holder det stort sett i sjakk med solkrem faktor 50+, fuktighetskrem, b- og c- vitamin og laser behandling. Men vil gjerne at såret skal gro helt, så jeg holder på å sjekke alternativer.
 7. Er det noen som har erfaring med lupus på hund? Da nærmere bestemt på nesen. Hvordan fikk du diagnosen og hvordan ble det behandlet? På bildet sees en hund med diagnosen lupus like, nasal dermatitt.
 8. Så lenge den ikke er kortere enn 8 meter eller lenger enn 25 meter fra deg, så ligger hunden innenfor det som står i regelverket.
 9. Minimun avstand 8 meter maks avstand 25 meter. Det er det som står i regelverket. 15 meter er den avstanden de fleste ønsker at hunden skal "låse" seg på. Dette står ang fremadsending i regelverket: "Utførelse: Øvelsen starter med hunden i utgangsstilling. På ordre starter ekvipasjen fri ved foten. På ny ordre sender føreren hunden frem. Hunden skal raskt forflytte seg til og holde seg ca. 15 meter (minst 8 og høyst 25 meter) foran føreren i samme hovedretning og ha kontakt med føreren. Føreren skal passere gjennom midten av gruppen. Etter at føreren har passe
 10. Jeg vet den lysgrå har gått ut av sortimentet. Spørs om du kan prøve å legge ut på canelana på FB, kanskje noen har fargen og vil selge.
 11. Har du spurt Ingrid om de har igjen noe på canelana?
 12. Mange har ( inkl meg selv) fokus på full fart ut, også nedslag til rolig trav ( sakte gange). Dette står det ingen ting om i regelverket at en må ha. Det viktigste er at hunden holder seg min 8 meter fra deg og max 25 m. Om hunden går, traver eller hva den nå gjør og er innenfor kravene, så er dette helt ok. Jeg starter med å ha en kommando på sakte, og hadde den på alt. Noe som ødela for sakte biten min. Dermed startet jeg å trene en utgang, og overgang til sakte. Dette trenger en ikke gjøre om hunden sklir fra deg i et tempo.
 13. Det var snakk om fremadsending på brukshund konferansen i helga og fagkomiteen tok opp bla dette med temposkifte som mange av oss er veldig opptatt av. Dette med temposkifte står ingen steder i regelverket at vi skal ha. Så det jobbes med å få endret regelverket, så det skal bli enklere å forstå øvelsen.
×
×
 • Create New...