Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor ofte pusser dere hundens tenner?


tm00018
 Share

Recommended Posts

Pusser ikke tenner. Etter jeg overtok frøkna bemerket dyrlegen at jeg måtte få rensa tennene hennes neste gang jeg var innom, siden det var begynnende tannstein.

Etter ett halvt år med frosne v&h kong, tørrfisk og annet snadder fikk hun masse skryt av de perfekte tennene.

Nå har jeg ikke gitt tørrfisk på ei stund, og ser at tennene ikke er like pene, så kanskje på tide å starte med det igjen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri pusset tenner på den jeg hadde, og kommer nok ikke til å gjøre det på kommende valp med mindre han får veldig dårlig ånde.

PlaqueOff, kan den brukes fra man henter valpen? Det er sånn man bare stusser over fôret? Hva med dentastix, har den noen reell virkning (og gis det hver dag?) eller ville hva som helst annet som tygges på ha samme effekt?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri gjort. Selv om jeg pleier å få ros hos veterinæren for å ha vært flink til å pusse tennene hennes. :icon_redface::P

Hun får et kyllinglår å tygge på innimellom, da fjernes det gule belegget før det rekker å bli til tannstein.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte tannkost og tannkrem med kjøttsmak beregnet til dyr når han var valp, men det ble med et par uker før jeg ikke gadd mer. Gir tyggeben (oksemuskler og sener) regelmessig, V&Hen får han fryst og ellers tørrfor. Har fjerna tannstein 1 gang iløpet av 7år. Aldri fått noe særlig kommentar på tennene hans, ikke dårlig ånde utover "det vanlige/hundeånde". Ser han har litt plakkdannelse nå, men ingen tegn på at tannkjøttet er påvirket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri. Men vurderer å starte på dvergpinscheren, fordi hun har periodevis dårlig ånde (ikke tannstein, men jeg tror det er matrester i munnhulen rett og slett).

Mini her får også dårlig ånde av matrester. Var nettopp og tok tannrens på henne hos vet. som mente hun ikke hadde tannstein, men belegg på tennene som følger at matrester. Det er klin hakke umulig å pusse tenner på henne (ekstremt liten munn!), så hun får jevnlig "tannpuss" hos veterinæren i stedet for. Har vel innsett at det er den beste måten. Ellers å bare unngå godbiter som smuler, brød og slike ting. :)

Mao.

Jeg pusser ikke tenner på mine hunder. Chess er 9,5 år og har ikke antydning til tannstein eller dårlig ånde. Genetikk tror jeg spiller en viktig rolle her. Hun spiser kombo V&H/tørrfôr og en del tyggebein (muskler, sener, tørrfisk etc) samt rå kyllinglår og liknende med jevne mellomrom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenger bak i munnen da? Hunder har fler tenner enn bare fortenner :)

Veldig bra at hunden din har en god munn!

Nøyaktig likt, men vanskelig å få bikkja til å gape med to hender og ta bilde med en iPhone 3GS samtidig. Det blir bare BLUR :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri pusset tennene på Jaily eller Kean og det har aldri vært behov for å fjerne tannstein på noen av dem. Pusset tennene til den første hunden min, Ella, da hun hadde problemer med tennene, men nå ser jeg rett og slett ikke behovet.

Jaily og Kean får dentastix hver dag (de har en helt egen "dentastix-sang" når jeg skal gå om morgenen siden det er da de får ;) ) så det kan kanskje ha noe med saken å gjøre. Ikke vet jeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri pusset tenner på den jeg hadde, og kommer nok ikke til å gjøre det på kommende valp med mindre han får veldig dårlig ånde.PlaqueOff, kan den brukes fra man henter valpen? Det er sånn man bare stusser over fôret? Hva med dentastix, har den noen reell virkning (og gis det hver dag?) eller ville hva som helst annet som tygges på ha samme effekt?Sent from my iPhone using Tapatalk

Merket kanskje litt forsinkelse med PlaqueOff i tørrfôret da jeg ga det, men det holdt ikke her hvertfall.

Dentastix har jeg virkelig ingen tro på, da den for det første er ganske myk, hovedingrediensen er ris, og hunden kun bruker bakre tenner og ikke fortennene på disse i det hele tatt.

Men skulle det virkelig fungere for noen, så kjør på.

Eneste jeg har virkelig troen på er rå kjøttstykker/rå, kjøttfulle bein, holde seg unna karbo, og pussig regelmessig. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg bor i borettslag med hund  Var det noe spesielt du tenkte på?
    • Noen som har hatt, eller har hund i borettslag/sameie??    
    • At man ikke bør skaffe seg valp når man er student er en påstand helt uten hold, etter min mening. Det kommer helt an på hvert enkelt tilfelle. Det virker på meg som at dere har tatt alle de viktige faktorene i betraktning, og håper dere velger å gå for det, uavhengig av hva andre skulle ha og si om den saken!
    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...