Gå til innhold
Hundesonen.no

Baketråden!


ida
 Share

Recommended Posts

  • Svar 200
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kaken ble en stor suksess, masse skryt for utseende og smak! Gøy.å lage kake når resultatet blir så bra  

Men den smaker godt selv om marengsen blir litt trist. I familien min heter kaka "verdens beste", så noen ganger får man servert "verdens beste takras"  om noen har plagdes litt med bakinga 

Jeg har lekt litt med konditorfarger i helga

Posted Images

Ja! Opptil flere :D Elsker kjeks! Men først må jeg komme meg hjem fra jobb og få sovet litt først før jeg finner dem frem :P

Jeg vil også ha oppskrift på kjeks. :P

Og nå kom jeg på en annen ting. Moren til en venninne av meg pleide å lage "brownies" til jul. Det var nesten kjeks, altså de var hardere enn brownies-kake, og de var en av hennes sju slag til jul. :P Noen som aner hva jeg snakker om og har en oppskrift på noe slikt? Husker jeg pleide å spise til jeg ble kvalm av de, de var så gode.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil også ha oppskrift på kjeks. :P

Hadde helt glemt det her jeg :P

Havrekjeks med banan og sjokolade

50 g romtemperert smør

50 g sukker

100 g brunt sukker

1 ts vaniljeekstrakt (jeg har brukt vaniljesukker eller ingenting)

1 egg

1 stor banan

1 ts bakepulver

200 g hvetemel

100 g havregryn

100 g grovhakket sjokolade

ovn temperatur 180 c.

Bland ,smør, sukker og brunt sukker lett og luftig, tilsett vaniljeekstrakt og egg og pisk videre, rør inn bananen, bland bakepulver, hvetemel og havregryn sammen og rør inn i deigen, rør inn sjokoladen. Lag like store mellomstore kuler med deig og plasser de på et bakebrett med bakepapir, sett inn i forvarmet ovn og stek i ca 10 min til d er gylne.

Dette er favoritten min, lager de alltid til jul av en eller annen grunn :P

Sjokoladekjeks:

200 g margarin

150 gr sukker

150 g brunt sukker

2 egg

275 g hvetemel

1 ts bakepulver

200 g hakket sjokolade

Samme fremgansmåte som den andre oppskriften, men ca 180 c i 8 min.

Jeg er veldig glad i å tilsette hakka nøtter og rosiner også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er favoritten min, lager de alltid til jul av en eller annen grunn :P

Sjokoladekjeks:

200 g margarin

150 gr sukker

150 g brunt sukker

2 egg

275 g hvetemel

1 ts bakepulver

200 g hakket sjokolade

Samme fremgansmåte som den andre oppskriften, men ca 180 c i 8 min.

Jeg er veldig glad i å tilsette hakka nøtter og rosiner også :)

Hvilke nøtter har du i? Passer pistasjnøtter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil også ha oppskrift på kjeks. :P

Og nå kom jeg på en annen ting. Moren til en venninne av meg pleide å lage "brownies" til jul. Det var nesten kjeks, altså de var hardere enn brownies-kake, og de var en av hennes sju slag til jul. :P Noen som aner hva jeg snakker om og har en oppskrift på noe slikt? Husker jeg pleide å spise til jeg ble kvalm av de, de var så gode.

Kanskje colakaker? Aka brune pinner eller karamellstenger. Litt seige kjeks, veldig gode ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 months later...

Ttenger tips til kake som skal lages relativt raskt fredag formiddag, også spises først søndag kveld.

Ikke hasselnøtter, og helst ikke masse krem ala bløtkake :)

Denne har jeg laget noen ganger, hvis det er greit med mandler? http://www.detsoteliv.no/oppskrift/daimiskake-nottebunn

Kan lages lenge før og stå i fryseren til rett før servering...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ostekake eller iskake?

Denne har jeg laget noen ganger, hvis det er greit med mandler? http://www.detsoteliv.no/oppskrift/daimiskake-nottebunn

Kan lages lenge før og stå i fryseren til rett før servering...

Blåbærkake?

Tusen takk for tips alle sammen!

Ostekake har jeg laget endel ganger før så hadde vært fint å prøve noe annet :)

Ettersom jeg ikke har ehhh sånn som jeg maler mandler i så utgår iskake, men dem er utrolig god :ahappy:

Blåbærkake høres veldig god ut så jeg går for den! Tror jeg skal ha i litt bringebær også :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Iskake kan også lages med en bunn av knuste kjeks blanda med smelta smør. Toppa med en blanding av rømme og kremost med litt sitronsaft i...

Er den bunnen like god som mandelbunn? :)

Edit: hmmm..... eller kanskje jeg bare skal stikke ut å kjøpe en mandelkvern... Gruble litt over frokost!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke melis i det gule. Er fire eggeplommer, smør (ikke smelta), fløte og sukker som varmes tilndet tykner. Tilsetter litt mer seinere men er men riskorna dukker opp mens den kjølner

Da skiller det seg, da. Egget og smøret vil ikke binde seg, trolig pga for høy varme. Når du lager slik krem må du gjøre det saaaaakte på lav varme, så blir det bra :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
    • Eurasier er en selvstendig rase, og den krever en del aktivisering, på sine premisser. De har også hatt en del svakheter mentalt. Dette med usikkerhet er i høy grad genetisk, så det er viktig å gjøre god research på oppdrettere og linjer. God sosialisering er selvfølgelig også viktig, men eurasier er ikke en utpreget sosial rase. Når det gjelder "gneldring" så er det svært få hunder som gneldrer uten mål og mening så lenge de får den aktiviteten de trenger. Men noen raser er avlet for å vokte eller varsle, og de vil naturlig nok bjeffe når de opplever forstyrrelser, og terskelen der kan variere. Mange små hunder er avlet for å varsle, mens jeg kommer ikke på så mange store hunder (type str eurasier) som er kjent for å "gneldre". Noen spisshunder, som lapphundene, islandsk fårehund mm. kan bjeffe en del i arbeid og når de blir ivrige. Eurasier er forøvrig også en spisshund og ikke nødvendigvis helt stille. Om det er en rase som passer deg eller ikke er vanskelig å si, siden du ikke sier noe annet enn at du bor i leilighet. Skal du ha hund til tur og kos? Vil du gå kurs, og evt. drive med hundesport? Er det viktig at den går overens med andre hunder? Lett å trene/ha løs?  Hvor mye tid vil du bruke på pelsstell og støvsuging? Anbefaler å lese litt her, andre innlegg fra samme bruker på forumet, som har hatt en eurasier med sine utfordringer, men også kommet veldig langt med ham:   
    • Vurderer eurasier som neste hund, og ønsker å høre fra alle som har om både positive sider og utfordringer, anbefaling/fraråding av rasen. Hannhund eller tispe? Tisper er jo mindre, men da må en ta med løpetid og humørsvingninger med det etc. Hannhunder er kanskje mer stabil i humøret? Men samtidig større og mer 'territorielle? Er jo pluss og minus på begge sider. Bur idag I leilighet, liker og gå turer, men har ikke behov for en høyaktiv rase, ønsker heller ikke ha så liten da de har en tendens til og være gneldrete. Og lest og hørt at Eurasier er ganske stille på det punktet. Selv om de lager lyd selfølgelig, det er naturlig, men ønsker ikke sånn typisk gneldring.  Men blir jo litt usikker når en leser at de kan bli veldig skeptisk/nervøs til andre, en vil jo ikke 'feile' med hunden en skal få, ønsker jo velge riktig da det skal fungere i  mange år fremover. Kommer alltid tilbake til Eurasier da, falt litt for de, men har aldri hatt den type rase før. Har hatt labrador blanding, og spaniel før og de er jo litt mer førerorienterte.  Er det sånn at en må trene sosialisering i typ '3 til 4' timer hver dag eller holder det med 'minutter' noen dager,  det vil jo variere dager da man må jobbe etc sef. Blir jo sef mer enn noen minutter, men håper dere skjønner hva eg mener🙈 
    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...