Gå til innhold
Hundesonen.no

Baketråden!


ida
 Share

Recommended Posts

  • Svar 200
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kaken ble en stor suksess, masse skryt for utseende og smak! Gøy.å lage kake når resultatet blir så bra  

Men den smaker godt selv om marengsen blir litt trist. I familien min heter kaka "verdens beste", så noen ganger får man servert "verdens beste takras"  om noen har plagdes litt med bakinga 

Jeg har lekt litt med konditorfarger i helga

Posted Images

19 timer siden, SFX skrev:

Jøss, det er jo suverent - tusen takk for hjelpen!

Jeg lurte deg visst litt, det var 8 i pakken :aww:

I dag har jeg bakt kakemenn til en bekjent som er syk og trengte hjelp med å få ordnet slike ting til jul. Så da har jeg fått testet tusjene litt mer enn i går, og jeg er enda mer fornøyd med de! :D

 

20161203_094410.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Annik skrev:

Jeg lurte deg visst litt, det var 8 i pakken :aww:

I dag har jeg bakt kakemenn til en bekjent som er syk og trengte hjelp med å få ordnet slike ting til jul. Så da har jeg fått testet tusjene litt mer enn i går, og jeg er enda mer fornøyd med de! :D

 

20161203_094410.jpg

Så fine de ble!

Jeg trenger egentlig bare en svart penn for å lage snømannfjes, men da har jeg et sted å starte letingen når jeg ikke fant på Rema.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Annik Karamelloppskrift? Jeg får virkelig ikke til de karamellene!

Og takk for tips om konditorfargetusj, det blir mase søl med konditorfarge og pensler når ungene her skal pynte!

I går laget jeg strull. I fjor ble de bare myke, så jeg laget sammen med bestemor for å lære hva jeg gjorde feil. I år ble de sprø med en gang, men så myke igjen ganske fort. Hva ER det jeg gjør galt!?

31025905590_9d6cb35fb5_b.jpg

I dag laget jeg peppernøtter med tante og samboeren hennes, og de ble akkurat slik de skulle. Det blir ikke jul uten peppernøtter!

30573581304_1cae510a92_b.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, SFX skrev:

Så fine de ble!

Jeg trenger egentlig bare en svart penn for å lage snømannfjes, men da har jeg et sted å starte letingen når jeg ikke fant på Rema.

Svart var det i den, så da burde det gå fint :D

2 timer siden, simira skrev:

@Annik Karamelloppskrift? Jeg får virkelig ikke til de karamellene!

Og takk for tips om konditorfargetusj, det blir mase søl med konditorfarge og pensler når ungene her skal pynte!

Jeg bruker denne, og er iallfall veldig fornøyd. Det viktigste er å følge med temperaturen. Heller bittelitt for varm, enn bittelitt for kald :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle lage sjokoladeplatekake no.. Godt fornøgd når all røra var fint fordelt utover langpanna... og på benken står det ei skål med smelta, avkjølt smør og smiler..... :) 

... ikkje anna å gjere enn å tømme røra tilbake i bakebollen, vri bakepapiret, tilsette smør og prøve igjen :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
7 timer siden, Annik skrev:

Fletteloff i går, horn med ost og skinke i dag :P

Snapchat-1041871540.jpg

20161228_063404.jpg

Jeg må bare si at jeg fikk helt vann i munnen av disse bildene... Horn var noe av det beste jeg visste da jeg var barn, og nå har jeg ikke spist skikkelig god gjærbakst på over seks år (tåler ikke gluten). Pleier normalt sett ikke å bli fristet av bilder, men dette så bare utrolig godt ut! :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Tuvane skrev:

Jeg må bare si at jeg fikk helt vann i munnen av disse bildene... Horn var noe av det beste jeg visste da jeg var barn, og nå har jeg ikke spist skikkelig god gjærbakst på over seks år (tåler ikke gluten). Pleier normalt sett ikke å bli fristet av bilder, men dette så bare utrolig godt ut! :drool:

Det smakte akkurat like godt som det så ut :icon_redface: Men 6 år uten ordentlig gjærbakst, det hadde jeg aldri klart! Iallfall ikke uten et veldig, veldig godt alternativ! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

32 minutter siden, Annik skrev:

Det smakte akkurat like godt som det så ut :icon_redface: Men 6 år uten ordentlig gjærbakst, det hadde jeg aldri klart! Iallfall ikke uten et veldig, veldig godt alternativ! :lol:

Altså, man kan bake godt glutenfritt også, det er ikke det, men det blir veldig fort tørt, så det bør helst spises med en gang. Har en supergod foccacia som jeg lager med jevne mellomrom, og den er rågod når den kommer ut av ovnen, og tørr som en stein dagen etterpå. :P Har endel spennende oppskrifter jeg har lyst til å prøve, men akkurat nå er jeg på diett, så da blir det lite baking.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
Noen som har peiling på Oreokake eller en god/enkel oppskrift til den? [emoji4] Skal testbake en i morgen. 

http://trinesmatblogg.no/2015/09/04/oreokake-2-0/

Jeg bruker ikke oppskrift, men gjør det omtrent som her! Har litt tykkere bunn og skraper ut det hvite fra kjeksene på omtent halvparten og har det i den lyse kremen.
Hadde to Oreokake med i bryllupet til fetteren min, de ble borte mens kakene fra Pascal var igjen så Oreokake er definitivt en hit :)

Sent fra min Nexus 5X via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg laget roti!

Fikk det i India i fjor, glemte helt av det, og så fikk vi det på Sri Lanka nettopp. Det er selvfølgelig en sånn greie med mange lokale varianter, men jeg sier meg ganske fornøyd med dagenspol-roti av kokosmasse og grovmel. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...
  • 8 months later...
Brukte du noen spesielle konditorfarger? Jeg har et prosjekt på blokka som vil se bedre ut med farger, men jeg har ikke tenkt lenger enn de standardflaskene med rødt og grønt [emoji14] Det er jo en jungel der ute av alternativ å boltre seg i.
Wilton, fåes på jernia kitchn tilbords blandt annet. Men den er drøy i bruk og du trenger ikke mye [emoji16]

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, SFX skrev:

Brukte du noen spesielle konditorfarger? Jeg har et prosjekt på blokka som vil se bedre ut med farger, men jeg har ikke tenkt lenger enn de standardflaskene med rødt og grønt :P Det er jo en jungel der ute av alternativ å boltre seg i.

Jeg bruker wilton. Slike fra dagligvare er ikke noe å skryte av :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

36 minutter siden, Annik skrev:

Jeg bruker wilton. Slike fra dagligvare er ikke noe å skryte av :)

Takk for tips, da skal jeg se etter de i morgen.

32 minutter siden, Annik skrev:

Cacas sine er også gode!

Men har de annet enn nettbutikk og butikk i Oslo? Jeg tenkte å ha et eksperimentelt juleverksted på onsdag, når jeg har fri fra jobb, og teste ut om noen ting skal bli en del av årets julebakst eller ei :D Altså rekker jeg ikke å bestille noe på nett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 minutter siden, SFX skrev:

Takk for tips, da skal jeg se etter de i morgen.

Men har de annet enn nettbutikk og butikk i Oslo? Jeg tenkte å ha et eksperimentelt juleverksted på onsdag, når jeg har fri fra jobb, og teste ut om noen ting skal bli en del av årets julebakst eller ei :D Altså rekker jeg ikke å bestille noe på nett.

Kitch'n er iallfall forhandler av cacas! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...