Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor i Norge er det best å bo med hund?


SandraNH
 Share

Recommended Posts

Jeg deler tankene til Ingvild om at Drøbak kunne vært noe altså :D Om ikke annet - hva med Ås? :D Tar man KUN utgangspunkt i spørsmålet ditt i overskriften er jeg overbevist om at Ås er en fin kandidat. Det er i alle fall hundevennlig og greit å finne seg bolig der det er lov med hund. Kort vei til Oslo sentrum, kort vei til Østfoldregionen, til Drøbak og til fergeforbindelsen ved mot Vestfold. Ås er slettes ikke så verst. Eneste jeg savnet mens jeg bodde der var litt mer spennende turområder. Men det er hundevennlig, som sagt. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 135
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Oslo Vi har skog, strigla løyper, villskau, sjø, en haug av lokale hundeklubber og treningskompiser om du ønsker det. Vil du ned til sentrum, er det aldri lenger enn en halvtimes t-banetur, eller bus

Pakk sakene og flytt, alt ordner seg for den som vil (og tar i et tak for å få det til)! :-)

Om du er veldig glad i sko og bacon, så er Sarpsborg veldig fint. Svinesund 15 - 20 minutter unna og flere skobutikker per innbygger enn noe annet sted. Det siste er egen empiri. "Snart" blir det et

Jeg tenker at det kanskje er lurt å finne en studentby, selv om prisene på leiligheter ofte er dyrere, så er det nok kanskje lettere å møte folk og få venner (selv om du ikke skal studere).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er nettopp flyttet til Hamar, og trives veldig godt her :) Virker som det er en aktiv hundeklubb også er det flere mindre treningsgrupper man kan joine. Jeg kjører ikke bil enda og syns det er veldig greit å komme seg rundt i byen med buss, virker som det er god kollektivtrafikk her.. Dessuten er jo byen ganske liten så man er egentlig ikke avhengig av buss uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Drøbak

Drøbak ligger i Frogn kommune i Follo, sør for Oslo. Det tar ca en halvtime å kjøre inn til Oslo sentrum, også går det en buss som bruker litt lengre tid. Bussen har avganger en gang i timen, oftere i rushen. Drøbak er en nokså liten by med ca. 13 000 innbyggere, men har likevel mange tilbud. Det er en by med veldig mye historie, forøvrig! Byen er dessuten utrolig koselig! Et par eksempelbilder:

Det_gamle_bageri_i_Dr%C3%B8bak.jpg

drobak-torg_01_x600.jpg

Sentrum av byen er tett og har noen få nisjebutikker, vinmonopol, matbutikk og mange koselige kafeer og restauranter. Om sommeren er det torghandlere på torget, som du ser på bildet over. Byen har dessuten Julehuset, en butikk med julepynt som er åpent året rundt! Rusler du gjennom en fin park kommer du ned til en veldig populær badestrand. Drøbak er for mange en veldig typisk sommerby, men det er fint der året rundt syns jeg! Noen minutters kjøring fra sentrum ligger et kjøpesenter (Drøbak City - som kanskje ikke er verdens beste, men hvor man i det minste får handlet mat osv). I områdene rundt dette kjøpesenteret er det mange boligområder.

Drøbak har nettopp hatt rullering av kommuneplanen sin, og vedtok samtidig en egen "markaplan" som verner viktige, bynære skogsområder. Med andre ord er det kort vei til skogen fra de fleste steder, og det kommer det til å være i framtiden også. Vil man gå i litt mer "øde" områder har kommunen og nabokommunene mye skogsområder som ligger bare en liten kjøretur unna. Å rusle tur på svabergene i kommunen er også fint. Seierstenmarka er den nærmeste marka til byen, og har mange fine turstier.

I området finnes flere muligheter for trening av hund. Det er egen hundeklubb i Drøbak med kurs og treninger, eller man kan kjøre til Ås (10 minutter) eller Ski (20 minutter) og trene med Follo Brukshundklubb. Follo har innetreninger om vinteren, og trener ute om sommeren. Riksvei 23 går like nord for Drøbak, og via Oslofjordtunnelen kommer du deg til Drammen Hundepark på ... tja. Førti minutter? Noe sånt. Det arrangeres mange kurs i Follo, og generelt i Oslo-området er det mange stevner og utstillinger.

Avstandene i regionen er forholdsvis små, og det er gode veier. Det gjør at dersom du ikke får jobb akkurat i Drøbak er det likevel kort avstand til andre steder hvor du kan jobbe. Du er heller ikke avhengig av bil for å komme deg rundt. F.eks. går det buss fra Drøbak til Ås og Ski hvert kvarter. Å kjøre i by er en vanesak, det lærer du deg fort! Når det er sagt er det veldig overkommerlig å kjøre i Drøbak.

Jeg tror Drøbak kan være et godt alternativ dersom du vil bo i en trivelig by med god stemning, men samtidig ha kort avstand til mange andre steder. Det som kanskje kan bli utfordrende er å finne et passende sted å bo. Prisnivået på boliger til salgs er relativt høyt, men det er nok mer kurant når det kommer til leiemarkedet. Men jeg tror nok du må forvente å gå ned i standard og bo atskillig trangere enn du gjør nå. Åtti kvadratmeter alene er jo et palass! :lol: (Jeg bor i en leilighet på 25 kvm som på det åpne markedet vil kunne leies ut for ca 6000 i mnd + strøm og internett.)

Wow, takk for et langt og bra svar! :) Drøbak er opp til vurdering, thats for sure! Samme gjelder Ås, Sande og Drammen :) Virker for meg at alt er veldig tett/nært der nede :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For oss her nord er det nærmest surrealistisk hvor nært alt er der "sør" :shocked: Var i Drammen på besøk hos ei venninne og da kjørte vi til Tønsberg for å dra på kafe for eksempel. Da jeg kjørte rundt sørlandet og opp til østlandet var det sånn ca en halvtime mellom hver by.

Vi kjører lett 3,5 time hver vei for å stille på valpeshow for eksempel noe dere der nede sikkert ville syntes var utenkelig. For oss er det nærområdet liksom hi hi :blink:

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om ikke annet - hva med Ås? (…) Eneste jeg savnet mens jeg bodde der var litt mer spennende turområder. Men det er hundevennlig, som sagt. :)

Da reiser man til Ski og går tur blandt uendelig mange stier/utenfor stier i Gaupesteinmarka :D Jeg stiller opp som turguide jeg ;) Bodd her i 2,5 år og oppdager enda mye nytt i den skogen, haha!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da reiser man til Ski og går tur blandt uendelig mange stier/utenfor stier i Gaupesteinmarka :D Jeg stiller opp som turguide jeg ;)

De turområdene har jeg fått dilla på! Kjempefint der :) Men det området er jo veldig begrenset sammenliknet med skogene rundt Oslo, Drammen, Sande osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De turområdene har jeg fått dilla på! Kjempefint der :) Men det området er jo veldig begrenset sammenliknet med skogene rundt Oslo, Drammen, Sande osv.

Det er veldig sant, det blir oftest det samme startstedet hver gang :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du er veldig glad i sko og bacon, så er Sarpsborg veldig fint. Svinesund 15 - 20 minutter unna og flere skobutikker per innbygger enn noe annet sted. Det siste er egen empiri.

"Snart" blir det et sykehus i byen, så da kan du bli gravid eller brekke hofta uten å bekymre deg over lang frakttid. Dessuten trenger du ikke bekymre deg over hva du har på deg, da grilldress nesten er som bryllupskjole å regne i visse kretser.

Dårlig med bra menn da. Både jeg og en kompis har jo flyttet.

Hvorfor flytta du da? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei hun prøver å overbevise meg pga at man får skattetrekk og nedskrevet litt av studielånet :P Samt at eg ikke treng å gi opp min andre hobby :P

Finnmark er stort, da! Mange fine steder å bo. Jeg vokste opp i Alta, men i og med at vi var hundekjørere har jeg vært stort sett overalt der. Håper å havne i sør-varanger i løpet av nærmeste framtid. (skal ikke kimse av nedskrevet studielån :D )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kunne ikke tenke meg å bo så mange andre steder enn her på Romerike, men er jo mange koselige tettsteder/byer som ligger bare en halvtime-times tid fra Oslo. Da har man stort sett alt man kan tenke seg innen rekkevidde, men gjerne litt lavere bokostnader enn midt i byen ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres flott ut med mindre skatt og 25000 gratise penger til studielån pr år! Men.. jeg må vurdere om jeg skal gjøre dette for pengene sin skyld.. eller opplevelsen.. jeg har ikke vært på vidda, men pr nå så kan jeg ikke si meg begeistret.. og høye fjell er ikke et must for meg, jeg går ikke i dem uansett. Men de er fine å se på! Jeg irriterer meg nok på samene fra før, og de blir vel å gå meg på nervene dersom jeg flytter lengre nord :P Altså jeg har ingenting imot samer direkte, men noen av dem er så trangsynte ang sine egne marker, eiendommer og rein.. Har vært i Alta på en dagstur for snart 1,5 år siden, og ja. jeg ble ikke imponert der heller :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jo svare som nordlending bosatt i Vestfold ;)

Det er en stor forandring å flytte nordfra og sør, selv om mange ikke kan se hvorfor. Det vi har merket størst endring i er sommerene, selvsagt er det fille at det blir mørkt på kveldene, men hjelpes hvor godt det er på dagtid! Klima virker rett og slett litt mer stabilt enn hvor vi bodde før.

For meg har det vært vanskelig å omstille seg fra å ha et fjell i hagen og litt mer vanskelige turområder en halvtime unna til høvelig flatt landskap med (ekstremt!) mye jordbruk. Her har vi mye forskjellig skog og gode turmuligheter, men ikke noe veldig utfordrene. Jeg plages med å bli kjent med turområdene her, men det skal også stå litt på min egen kappe. Når det er sagt elsker jeg forandringen fra nordlandskog og strender til dette, det er ufattelig godt med noe nytt (sett bort fra flått) :)

Mulighetene for hund er dog enorme fra hva jeg er vandt med! Det virker bare så hverdagslig for alle at man driver med hund, og med mye muligheter rundt så finner man ofte hva man leter etter. I nærheten her har vi 2-3 haller jeg vet om man kan trene innendørs, gode instruktører finner man i fleng og tilbudene er mange.

Jobb har jeg ikke inntrykk av er der vanskeligste å finne, spesielt med din utdanning. Bopel kan være noe tricky med hund, men vi har funnet nok til at bo har flyttet to ganger på 3år, der er muligheter. I den prisklassen har jeg ikke noe å uttale meg om, da vi er to som deler på utgiftene. Du har bil, noe som hjelper veldig da alt er veldig nær hverandre. Som tidligere nevnt så er jo vi vandt med flere timer bilkjøpring til noe, her har du en god del storbyer og grenser innenfor den radiusen :lol:

... Det var sikkert ikke veldig hjelpsomt!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres flott ut med mindre skatt og 25000 gratise penger til studielån pr år! Men.. jeg må vurdere om jeg skal gjøre dette for pengene sin skyld.. eller opplevelsen.. jeg har ikke vært på vidda, men pr nå så kan jeg ikke si meg begeistret.. og høye fjell er ikke et must for meg, jeg går ikke i dem uansett. Men de er fine å se på! Jeg irriterer meg nok på samene fra før, og de blir vel å gå meg på nervene dersom jeg flytter lengre nord :P Altså jeg har ingenting imot samer direkte, men noen av dem er så trangsynte ang sine egne marker, eiendommer og rein.. Har vært i Alta på en dagstur for snart 1,5 år siden, og ja. jeg ble ikke imponert der heller :P

Tja, som samisk så irriterer jeg meg over alle som irriterer seg over samene, så jeg burde kanskje ikke være nordpå jeg heller, menmen, det får stå til. :rofl:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jo svare som nordlending bosatt i Vestfold ;)

Det er en stor forandring å flytte nordfra og sør, selv om mange ikke kan se hvorfor. Det vi har merket størst endring i er sommerene, selvsagt er det fille at det blir mørkt på kveldene, men hjelpes hvor godt det er på dagtid! Klima virker rett og slett litt mer stabilt enn hvor vi bodde før.

For meg har det vært vanskelig å omstille seg fra å ha et fjell i hagen og litt mer vanskelige turområder en halvtime unna til høvelig flatt landskap med (ekstremt!) mye jordbruk. Her har vi mye forskjellig skog og gode turmuligheter, men ikke noe veldig utfordrene. Jeg plages med å bli kjent med turområdene her, men det skal også stå litt på min egen kappe. Når det er sagt elsker jeg forandringen fra nordlandskog og strender til dette, det er ufattelig godt med noe nytt (sett bort fra flått) :)

Mulighetene for hund er dog enorme fra hva jeg er vandt med! Det virker bare så hverdagslig for alle at man driver med hund, og med mye muligheter rundt så finner man ofte hva man leter etter. I nærheten her har vi 2-3 haller jeg vet om man kan trene innendørs, gode instruktører finner man i fleng og tilbudene er mange.

Jobb har jeg ikke inntrykk av er der vanskeligste å finne, spesielt med din utdanning. Bopel kan være noe tricky med hund, men vi har funnet nok til at bo har flyttet to ganger på 3år, der er muligheter. I den prisklassen har jeg ikke noe å uttale meg om, da vi er to som deler på utgiftene. Du har bil, noe som hjelper veldig da alt er veldig nær hverandre. Som tidligere nevnt så er jo vi vandt med flere timer bilkjøpring til noe, her har du en god del storbyer og grenser innenfor den radiusen :lol:

... Det var sikkert ikke veldig hjelpsomt!

Jo takk for et supert svar! Flott å se at noen faktisk har gjennomført flytting fra Nord til Sør, selvom du kanskje ikke gjor det alene :P Det er det jeg ønsker, det å ha muligheter i fleng til å trene og konkurrere med hund - og at det er naturlig at mange driver med det :)

Tja, som samisk så irriterer jeg meg over alle som irriterer seg over samene, så jeg burde kanskje ikke være nordpå jeg heller, menmen, det får stå til. :rofl:

Ups, håper jeg ikke tråkket deg på tærne - var ikke meningen! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo takk for et supert svar! Flott å se at noen faktisk har gjennomført flytting fra Nord til Sør, selvom du kanskje ikke gjor det alene :P Det er det jeg ønsker, det å ha muligheter i fleng til å trene og konkurrere med hund - og at det er naturlig at mange driver med det :)

Riktig, jeg har en med meg på lasset :)

Jeg liker at det er mye engasjerte hundefolk her, alt er liksom i nærheten uansett. Noen syntes kanskje det høres drastisk ut å flytte delvis for å drive med hund, men det er så stor forskjell på muligheten!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...