Gå til innhold
Hundesonen.no

Er du kresen? Finnes det mat som er absolutt "no go" for deg?


Recommended Posts

Skrevet

Siden det er noen tråder om mat her og der på sonen. Så lurer jeg på er DU kresen?

Bare nysgjerrig..

Jeg har absolutt enkelte ting jeg bare ikke KLARER å spise.

Dressing (alle typer)

Majones

Rømme

Lammelår

Hvitløk

"blandet" mat, feks lasagne eller gryter med mat som ikke er lett å identifisere hva er :lol:

Har du noe du ikke spiser?

  • Svar 132
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dere tradisjonelle: Jeg er vokst opp i en tid der pizza var eksotisk, liksom Dere må nok spesifisere litt bedre hva dere ikke liker!

Hellstrøm hadde hatt en jobb med "lære sonen å spise litt av hvert".

Å HERREGUD SÅ FREKT! Neida, det var kanskje det minst frekke spørsmålet jeg har fått i dag. Ikke at jeg har fått så mange spørsmål altså. Mange som reagerer på matvanene mine, spesielt at jeg ikk

Skrevet (endret)

Medisterkaker/pølser

Kjøttkaker

Helst ikke sau og lam (bortsett fra pinnekjøtt) men jeg klarer å spise det uten å vise ubehag :P

Red: Og innmat, bortsett fra leverpostei.

Og der kom jeg på flere :P Fiskepålegg.

Endret av Stine
Skrevet

Agurk og tomat er det verste jeg kan få i meg. Agurk i alle former, tomat rå- Behandlet på alle måter går. Jeg spyr av å få det inn i munn. (Ikke overdrivelse altså, jeg spyr faktisk.)

Alt annet i verden GÅR, men er masse jeg ikke liker.

Skrevet

Klarer ikke å smake på hverken muggoster, oliven, makrell i tomat eller kaviar for jeg synes det lukter så fælt.

Ellers så er jeg ganske altetende.

Er ikke så glad i komle og smalahove, men skulle klart å spise litt for høflighets skyld om jeg hadde fått det servert en plass :)

Skrevet

Komler :P

Fiskegrateng (men har aldri smakt helt hjemmelaget, så skal prøve å lage selv før jeg avskriver det helt)

Kjøttkaker

Røkt kolje

Oliven (fikk en av mannen her om dagen, greide ikke få den ned)

Skrevet

Spiser ikke:

Taco

Spaghetti

Lasagne

Mossaka (?)

Grønnsaker slik de kommer fra bakken

Fisk, bortsett fra brosme.

Vanlig, kokte poteter

Smør

Solsikkefrøbrød

Grøt

Brunost

Alt av medisterdeig

Prim

Viltkjøtt, bortsett fra reinsdyr

Sikkert en hel haug ting til, men kommer ikke på i farta.

Kresen? Jupp.

Skrevet

Baccalao

Tunfisk

Lunge/lever

Er stort sett altetande trur eg, var meir kresen før. Gikk inn for å lære meg å ete tomat, oliven, løk og slike skumle ting for nokre år sidan, og no likar eg det godt og klarer å innta det meste utan å protestere. Men ikkje bacalao, då vert eg kvalm. :P

Skrevet

Jeg vil ikke si jeg er kresen. Men jeg spiser ikke:

Rosiner

Banan godteri som man kjøper i løsvekt

utenom det så er det noen ting jeg ikke kjøper selv eller liker, men spiser hvis jeg er borte og får det servert:

Torsk

Lutefisk (som egentlig går innunder torsk)

Gu så kjedelig jeg er :P Er liksom nesten altetende, og klarer ikke å komme på hva meg jeg ikke er så glad i.. :icon_confused:

Skrevet

Tenker jeg holder meg til: Ja jeg er kresen, veldig kresen! Jeg er oppvokst på veldig tradisjonell husmannskost og hadde aldri smakt noe "nytt" når jeg ble voksen. Alle de nye smakene likte jeg ikke så da ble det til at jeg ikke smaker på de lenger.

Eneste jeg virkelig blir kvalm av å spise er rosenkål. Jeg hadde ikke spist det hos kongen en gang, da hadde jeg "mistet" det på gulvet :P

Skrevet

Spiser ikke:

Taco

Spaghetti

Lasagne

Mossaka (?)

Grønnsaker slik de kommer fra bakken

Fisk, bortsett fra brosme.

Vanlig, kokte poteter

Smør

Solsikkefrøbrød

Grøt

Brunost

Alt av medisterdeig

Prim

Viltkjøtt, bortsett fra reinsdyr

Sikkert en hel haug ting til, men kommer ikke på i farta.

Kresen? Jupp.

Ikke for å være frekk altså, men hva spiser du? :icon_confused: Er bare nysgjerrig på hva kresne folk spiser. Føler at dere går glipp av så innmari mye god mat.

  • Like 1
Skrevet

Tenker jeg holder meg til: Ja jeg er kresen, veldig kresen! Jeg er oppvokst på veldig tradisjonell husmannskost og hadde aldri smakt noe "nytt" når jeg ble voksen. Alle de nye smakene likte jeg ikke så da ble det til at jeg ikke smaker på de lenger.

Eneste jeg virkelig blir kvalm av å spise er rosenkål. Jeg hadde ikke spist det hos kongen en gang, da hadde jeg "mistet" det på gulvet :P

Jeg vokste også opp med veldig begrenset meny, fordi moren min alltid har vært kresen. Det har på mange måter "ødelagt" mye for meg, og jeg vet at om jeg skulle få barn en dag så må jeg være veldig bevisst på at de ikke tar etter meg.

Et år på folkehøgskole hjalp riktignok veldig, for da hadde man ikke særlig mye valg.. Men det er fremdeles MYE jeg ikke liker - og det er mye jeg aldri heller kommer til å smake på (som blodpudding, lungemos, lutefisk, smalahove osv.).

Skrevet

Jeg har mer på listen altså :lol:

Kaviar

Fiskepålegg (makrell i tomat o likn)

Spagetti

Kjøttdeig med saus, altså dolmiosaus el likn

Prim

Tomat

Løk

Rå paprika

Fårepølse

Joikakaker

VÅRRULLER! - Aldri smakt, men det høres og ser funky ut. Samt Lill mener jeg ikke liker det :lol:

*tenke*

Skrevet (endret)

Jeg liker jo ikke kjøtt, da. :P Jeg kan spise kylling om den er godt krydra, men har litt problemer med grilla feks, for da smaker det jo bare ... fuglekjøtt... Når det gjelder andre matvarer er det ikke så mye objektet i seg sjøl som er problemet, men konsistensen. Sammenblanding av konsistenser er veldig vanskelig. Feks kan jeg godt spise banan og havregrøt hver for seg, men jeg klarer bare ikke grøt og frukt sammen.

Skrekkopplevelsen var da jeg bodde i Ghana og spiste fufu (uttales "fofó", som er stampa kassava (diger rotfrukt) og plantain (matbana)) med gravy (rød, tjukk og kjempesterk saus) til og fisk. Da ligger fufu'en som et slags ustekt brød i midten av skåla med konsistens av ustekt trolldeig, med gravyen flytende rundt, og med fiskbiter (og øyne!) svømmende rundt i gravyen. Og så spiser du det med hendene. Det følte som å spise store, absurd sterke biter av snørr. Men i slummen i Afrika eter du det du får. Men jeg kan ikke huske at jeg hadde disse konsistensproblemene før denne erfaringa.

Akk, traumene.

Edit: Fant et bilde. Se for dere at det i midten her ligger en hvit bolle med deig, og at det i stedet for geitekjøttet heller svømmer udefinerbare biter av tørka fisk rundt:

Ghanaian_Fufuo_in_light_%28tomato%29_sou

Endret av SandyEyeCandy
  • Like 1
Skrevet

Ikke for å være frekk altså, men hva spiser du? :icon_confused: Er bare nysgjerrig på hva kresne folk spiser. Føler at dere går glipp av så innmari mye god mat.

Å HERREGUD SÅ FREKT! Neida, det var kanskje det minst frekke spørsmålet jeg har fått i dag. Ikke at jeg har fått så mange spørsmål altså.

Mange som reagerer på matvanene mine, spesielt at jeg ikke liker taco. Ofte får folk en reaksjon som skulle tilsi at jeg akkurat har kommet ut som nekrofil eller noe, når de finner det ut. Nesten alle spør og sier det samme som deg.

Jeg spiser ganske godt. Det er tross alt mye mat som ikke er noen av de overnevnte. På brødskiva, som forøvrig kan være grov så lenge det ikke er solsikkefrø inni, har jeg ofte ost av ymse slag. Syns jarlsberg og typiske sveitseroster er meget gode. Skinke går jo veldig greit, så lenge det ikke er mye fett. Salami, syltetøy (jordbær helst) går det mye av.

Til middag går det oftest i pommes frites, fløtegratinerte poteter eller lignende. Det er bare kokte poteter jeg ikke takler, så alle andre slags potetretter er snasent. Ris går greit, så lenge det ikke er flere dager på rad. Nudler har jeg ikke noe problem med, så det går også an å ha ved siden. Ikke noe grønnsaker dog, annet enn vanlig salat. Av kjøtt glir det meste ned. Stor fan av indisk og asiatisk mat!

Det er bare de "vanlige" tingene jeg ikke liker sånn sett, og mange retter går fint uten enkelte ingredienser. Så i de fleste tilfeller spiser jeg jo normale ting, bortsett fra at jeg tar enkelte ting vekk. Som f.eks ananas på pizza eller sylteagurk på burgeren.

  • Like 2
Skrevet

Dere tradisjonelle: Jeg er vokst opp i en tid der pizza var eksotisk, liksom :teehe: Dere må nok spesifisere litt bedre hva dere ikke liker!

  • Like 4
Skrevet

"Liker ikke" lista mi er kort. Rå tomater og vann med kullsyre (Farris, Bris etc).

Spiser ikke pga helse og etiske valg er lengre. :P

Edit: Oversalta mat og mat som drypper av fett klarer jeg heller ikke...

Skrevet

Jeg er veldig kresen, og det er magen min og. En ting jeg ikke KLARER å svelge ned er stekt hvit fisk. Det er akkurat som om mekanikken (det hører jeg i hodet mitt som mekka-nikken takket være @2ne ) i halsen bare slutter å virke.

Skrevet

Lever (selv om jeg greide trykke det i meg når jeg var i afrika i ett famillieselskap, greide t.o.m si Mmmmmm :x )

Tran og fisk med transmak.

Utenom det er det egentlig under "ikke glad i" katagorien.

Skrevet

Jeg var veldig kresen før, men det satt vel mest i hodet. Turte ikke smake på noe nytt. Da likte jeg ikke ris, grovt brød, pizza, kjøttdeig osv. Husker egentlig ikke hva jeg spiste da engang :P

Nå smaker jeg på det meste. Ting jeg ikke liker:

Kokte grønnsaker

Pasta (kan spises, men får magetrøbbel av det)

Poteter, men spiser det av og til likevel

Rå løk

Solsikkefrø, det hater jeg virkelig!

Fiskepålegg som makrell i tomat (kanskje jeg liker, men brekker meg av lukta)

Kommer ikke på mer, men er sikkert mer jeg ikke liker :P

Skrevet

Det er jo en hel del mat jeg ikke liker.

Men ting jeg absolutt ikke hæres å spise er:

All slags sopp.

Sushi.

Blåskjell, krabbe og lignende, bortsett fra reker om de kan dynkes i majones.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Blir det bare kaos om man har katter og hunder sammen i samme hus?  Hva slags erfaring har dere med det?
    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...