Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Inspirert av tråden til Nirm og Lill sine månedsplaner, så tenker jeg at kanskje vi kan inspirere hverandre med ukesmenyer? Kanskje noen skal ha noe som frister til å prøve noe helt nytt.

Så - hva har du planlagt til middag de neste dagene?

Her blir det:

Torsdag: pizza (må bruke opp noe skinke)

Fredag: Ovnsbakt lakesfillet med ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker

Lørdag: Risengrysgrøt

Søndag; elgstek med fløtepoteter

mandag; elgstekrester med fløtepoteter

Tirsdag: kjøttdeig og noe pasta.

Det er så langt jeg har tenkt for denne gangen.

  • Like 1
  • Svar 72
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Visste ikke jeg heller før jeg åpna fryseren da jeg kom heim fra jobb I dag: Viltgryte med potetmos (hjemmelaget) - fra fryseren. I morgen: Rester fra i dag... Fredag: Aner ikke - får se hva

Onsdag: Lasagne Torsdag: Lasagne-rester Så langt har jeg tenkt Vi burde virkelig bli flinke på å lage en plan, om så bare for mer enn 1 dag...................

Ooops! Glemte at jeg har bursdag på søndag, så da kan det hende vi spiser ute - litt avhengig av baby. Og pizzaen pleier å holde til to dager, så må justere planen min litt.

Skrevet

Onsdag: Lasagne

Torsdag: Lasagne-rester

Så langt har jeg tenkt :aww: Vi burde virkelig bli flinke på å lage en plan, om så bare for mer enn 1 dag................... :P

  • Like 4
Skrevet

Planer er genialt! Jeg liker planer. Og det er mye billigere å storhandle en gang i uka enn å småhandle hver dag. :D

  • Like 1
Skrevet

Vi pleier å storhandle på lørdager, da handler vi for helgen og frem til fredagen igjen, det som ble kjøpt på lørdag var ingridineser til:

- Biff, fløtegratinerte poteter og diverse grønt tilbehør

- Kylling tilkamasala, ris, nanbrød, papadums, raita og mangochotney

- Pølser, løk og potetstappe

- Kylling i fløte og krydder form, ris og salat

Siden jeg har 2 dager denne uken hvor jeg ikke kommer hjem til middagstid holdt det med 4 middager, samboer har kjøpt hurtigpizza til seg selv disse dagene :P

Skrevet

Onsdag: Kylling, gulrot, løk, paprika, hvitløk, ananas i matfløte med masse krydder. Serveres med ris og spinat.

Torsdag: Rester fra onsdag

Fredag: Aner ikke, skal ikke spise hjemme

Lørdag: Tror jeg skal på middag hos søster og svoger

Søndag: Rester fra onsdag

Planlegging på høyt nivå :lol: Jeg lager ikke middagsplaner, men handler stort sett bare en gang i uka, så da passer jeg alltid på å kjøpe middagsingredienser som passer sammen og funker med det jeg allerede har hjemme.

Skrevet

onsdag&torsdag: kjøttdeig- og grønnsaksform i tomatsaus med hjemmelaget potetmos

fredag: invitert bort på middag

lørdag: laks

søndag: invitert bort på middag

Veldig annerledes uke dette, med to middager ute, men vanligvis har vi to middager hvor vi lager nok til rester dagen etterpå. Billig og lettvint, og vi kan unne oss litt dyrere/sunnere råvarer siden vi "sparer" prisen på to middager.

Skrevet

Idag: Curry wok fra Rema 1000

Torsdag: Satay wok med grønnsaker og nudler

Fredag: Tikka masala lasagn

Lørdag: biff med ovnsbakte poteter, brokkoli og bernaise

Søndag: Hjemmelagde svine snitzler

Mandag: Pitabrød med Pizzafyll og ost

Tirsdag: Satay wok igjen gitt :P

Onsdag: Kylling med tacokrydder og hakka tomat inni lefser i en ildfast form, gratineres med ost over (Enchiladas? på en måte)

  • Like 1
Skrevet

I dag:

Minipizza med pestomarinert scampi, paprika og ost.

I morgen: kyllingkjøttdeig, paprika, cherrytomater, spinat, squash og fersk, ostefylt tortellini.

Fredag: Hjemmelagd pizza.

Lørdag: Rester etter pizza.

Søndag: Spaghetti (fersk) og kyllingkjøttdeig, paprika, squash.

Mandag: Ovnsbakt laks med rotmos, grilla paprika og aioli.

Tirsdag: Spaghettirester.

Takk for tråd, nå har jeg en plan! :)

  • Like 1
Skrevet

Hmm.. Jeg veit ikke hva jeg skal ha til middag i dag engang jeg :o

Visste ikke jeg heller før jeg åpna fryseren da jeg kom heim fra jobb :lol:

I dag: Viltgryte med potetmos (hjemmelaget) - fra fryseren.

I morgen: Rester fra i dag...

Fredag: Aner ikke - får se hva som står på menyen på hotellet i Praha

Lørdag: Aner ikke - antakelig noe veldig lettvint digg på hotellrommet sammen med valp

Søndag: Aner ikke - får se hva de har på flyplassen i Frankfurt mens vi venter på flyet hjem.

  • Like 5
Skrevet

Idag: Fiskegryte

Torsdag: Panert torsk og fullkornspaghetti

Fredag: Taco!

Lørdag: Hjemmelaget pizza

Søndag: Fersk fisk og rogn, om jeg får tak i, dvs nesten mølje (fiskelever kan de bare ha for min del, føsj!).

Og lengre har jeg ikke kommet i planleggingen. :)

Skrevet

Jeg blir sulten av denne tråden..:P

Har ingen plan for hva jeg skal spise rensten av uka

Men i dag skal jeg lage små kjøttboller med masse urter, hvitløk og vanlig løk og servere med masse salat og hjemmelaget taziki.

I går spiste jeg taco salat og på mandag spiste jeg ovnsbakt laks med salat og potet.

Skrevet

Idag: Fiskegryte

Torsdag: Panert torsk og fullkornspaghetti

Fredag: Taco!

Lørdag: Hjemmelaget pizza

Søndag: Fersk fisk og rogn, om jeg får tak i, dvs nesten mølje (fiskelever kan de bare ha for min del, føsj!).

Og lengre har jeg ikke kommet i planleggingen. :)

Glad i fisk? ;)

Skrevet

Ooops! Glemte at jeg har bursdag på søndag, så da kan det hende vi spiser ute - litt avhengig av baby. Og pizzaen pleier å holde til to dager, så må justere planen min litt. :aww:

  • Like 2
Skrevet

Jeg er flink til å planlegge og dårlig på gjennomføring..

Men i dag ble det i hvert fall tomatsuppe med kokt egg og makaroni. Og en ekstra skål med makaroni siden jeg kokte for mye makaroni. I morgen... får jeg finne noe i fryseren tenker jeg.

Skrevet

Søndag: Aner ikke - får se hva de har på flyplassen i Frankfurt mens vi venter på flyet hjem.

Der har de ingenting...

Aldri opplevd et dårligere tilbud på noen flyplass, det er bedre på Værnes liksom. Var i alle fall, er jo noen år siden jeg var der :lol:

Torsdag: Kylling curry, rester fra i går.

Fredag: Baconsurret kyllingfilet og brokkolisalat med nøtter

Lørdag: Noe kjøtt, fløtegratinert sellerirot og asparges

Søndag: Resten av det fløtegratinerte og stekt kveite

Skrevet

Glad i fisk? ;)

Jeg er det, samboeren not so much. :P Sjelden det er så mange fiskeretter på ei uke da (spiste fiskekaker på mandag i tillegg :P ).

Skrevet

Der har de ingenting...

Aldri opplevd et dårligere tilbud på noen flyplass, det er bedre på Værnes liksom. Var i alle fall, er jo noen år siden jeg var der :lol:

Jeg gleder meg :lol: Kjøpe med noen fra Praha da kanskje *ler*.

Jeg har vært på flyplassen der en gang før, men da var det bare mellomlanding før jeg skulle videre til Poznan - og hadde litt dårlig tid mellom flyene :lol:. Jeg tror ikke jeg la merke til stort - men husker de konfiskerte neglesaksa jeg hadde i toalettmappa i sikkerhetskontrollen (den gikk glatt gjennom på Gardermoen) :lol:.

Skrevet

I dag hadde jeg kylling, fullkornsris og hjemmelagd vin/løksaus. Det har jeg planer om å ha både i morgen og fredag også :lol: Lørdag satser jeg på å få med mannfolket ut på date :innocent:

Skrevet

I dag: Risengrynsgrøt
I morgen: Ovnsbakt squash i tomatsaus m ost+ ris og stekt sjampingjong + ovnsbakt torsk
Fredag: Ikea-middag
Lørdag: Taco?

Det er så langt vi har kommet.

Skrevet

I dag: grønnsaker med laks

Torsdag: grønnsaker, Rotmos og lammefilet.

Fredag: hjemmelaget pizza

Lørdag: Rester eller grøt

Søndag: Spaghetti med kalkun og bacon.

Jeg må bli flinkere til å spise fisk.

Guest Michellus
Skrevet

Wow! Dere er jo superflinke til å planlegge hva dere skal ha til middag jo :o Ja, jeg er misunnelig, dette spørsmålet hjemsøker oss HVER DAG her hjemme. Jeg får ta noen tips fra dere for dere hadde jo masse snadder på menyene deres :D

I dag ble det hvert fall mat fra jobben. En chilliwrap og en chicken salsa. Gubben tok det samme, bare nuggets i stede for salsa.

Skrevet

Planlegger alltid middagene på søndag eller mandags morgen for uka som kommer, mandag til torsdag. Helga pleier vi å ta litt på sparket. Handler alt på mandagen så jeg slipper å dra så mye i butikken.. Denne uka var menyen følgende:

Mandag: Ungarsk gulasj

Tirsdag: Fiskehamburger

Onsdag: Stekte kyllinglår, hjemmelaga potetstappe og kyllingsaus

Torsdag: Laksewraps

I forrige uke så prøvde vi Middagshjelpen.no fordi jeg er lei av å finne på og handle mat. Maten var veldig god og det var bra råvarer, men det var dessverre alt for lite mat til meg og samboeren. Og vi spiser ikke unormalt mye. Og den ene retten som skulle vare til 2 dager gjorde ikke det, og da kosta det 200 kr for hver middag. Og når grønnsakssuppe er en av rettene så blir det litt mye. Hvert fall når Rema ligger i 1.etasje i bygningen vi bor. Men det var gøy å prøve! :)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...