Gå til innhold
Hundesonen.no

Selvforsvar mot løse hunder


sjurelv
 Share

Recommended Posts

Lurer på hva dere mener er beste måten om man skulle treffe på en rabiat og aggressiv løshund eller flere. Selvforsvar med noen slags remedie for å skremme bort hunden eller noe fysisk, for eksempel denne:

http://www.defensedevices.com/dog-defense-keychain.html

Noen lyder som er skremmende for hund? Eller alltid ha med en kjøttkake med noe sove-medisiner i.

Teit å lure på kanskje, men er interessert i synspunkter. Har heldigvis ikke kommet opp i dette problemet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 87
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg syns det beste er å alltid gå med en diger kjepp, hjelm og vernesko. Slik kan jeg denge løs, sparke med jerntuppen og ta i mot det som måtte ramle i hue på meg

Jeg synes det er en merkelig "trend" som dukker opp på nettet nå, det her med å "forberede" seg på eller planlegge å skade en eventuell agressiv hund.

Hallo. Alumminiumsballtre. Sikkert som banken. Lett å svinge, men treffer så det ringler i hodet på det du rapper til, vel og merke etter at det har våkna, da.

It looks very innocent until you place your fingers in the eyeholes and jab or swing at your target. The pointy ears can cause pain and surprise when directed to any part of your assailant's body.

Om noen hadde valgt å stikke hunden min (åh bare tenk ansiktet.. øyne.. ) med noe slikt om den f.ex kom løs bort på tur ol fremfor mer vanlige metoder ala husje på, ta tak i ol så tror jeg ikke at du ville møtt på meg... Bare ser så mange måter folk kan misbruke dette på enn kanskje det er tiltenkt.

Men hvor ofte møter du på en eller flere rabiate løshunder?

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som har funket best for meg (og jeg får litt praksis, siden jeg har en hund som ikke liker fremmede hunder) er å gå mot dem og husje, evt brøle om de ikke hører. For eiers del slenger jeg gjerne en fot i generell retning bikkja også. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De gangene løse hunder har kommet løpende mot Ozu, så har jeg stilt meg bredbent opp, satt opp hånda som i et "stopp-signal" mot hunden og sagt "Stopp!" eller lignende med mørk, høy stemme. Det får de fleste til å i det minste bremse farten. Er de veldig masete og pågående, så forsøker jeg hele tiden å stille meg fysisk mellom Ozu og hunden for å blokkere.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøttkake med sovemedisin funker heller dårlig, det tar litt tid før den sovner.

Jeg har ikke møtt noen hunder som har vært såpass aggressive at jeg har blitt redd.

Har opplevd at løshund har kommet for å ta Chicka og da ga jeg den et hardt spark i "mellomgulvet", det lover jeg deg at de merker ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var et generelt spørsmål, da det har vært en sak om aggressive hunder i området der vi bor:

(http://hundesonen.no/forum/topic/72578-nordlysguide-angrepet-av-hundeflokk-jeg-stakk-for-aa-drepe/)

Det gjelder vel uansett hvem om blir angrepet, menneske, hund, sau o.l. Da trenger man kunnskap for å forsvare seg eller den det gjelder.

Treffer rett som det er på løshunder i marka/fjellet, men har ikke opplevd noe ekkelt hittil. Det er jo greit å forberede seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en liten hund som kan være rappkjeftet og terge på seg andre hunder, spesielt de som er ti ganger større enn han selv, så jeg følger veldig nøye med når det kommer hunder uten bånd eller som går alene. Det jeg har gjort de gangene hundene har kommet mot er å rope nei og peke i en annen retning, stemmeleie etter hvilken hund det er og om den ser aggressiv ut. Er det en hund som går rolig mot, så tar jeg Milo i stramt bånd og tar tak i halsbåndet på den andre hunden for å leie den tilbake til eier ;)

Merkelig nok fått en del kjeft for det også, jeg har visst ingenting med å leie hunden deres tilbake til de og kunne bare latt den være. Når jeg spør hvorfor de lot hunden deres løpe rett bort til min, da får jeg aldri noe svar. Bare et lite grynt før de går videre :icon_confused:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår godt at en vil være forberedt,for hvis det en dag kommer en svær hund springene mot deg,eller hunden,så har man ofte ikke mye å komme med sånn rent fysisk.

Selv har jeg en forsvars-spray,(kjøpt for å kunne holde skummle menn unna når jeg går alene :P ). Er lignende pepperspray med farge,bare en type som er lovlig i norge.

Nå bruker jeg ikke den selv når jeg er på tur med hunden,men kanskje noe for de som trenger ekstra trygghet? Den skal ikke være farlig,bare irriterende i en viss periode,pluss den fargen sitter i 3dager eller noe(Men har ikke sjekket opp om den er farlig for hunder)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sett sånne reklamert som anti-voldtekts-våpen, faktisk. Jeg tenker nok en kjøttkake fungerer fint selv uten sovemiddel, for de fleste hunder du møter er ikke fryktelig drapslystne. Men jeg belager meg på stemme og evt. spark når den tid kommer.

I nødstilfelle kan jeg sikkert bruke boksen på giant-flexien til å felle en slagbjønn, den boksen er svær.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns det beste er å alltid gå med en diger kjepp, hjelm og vernesko. Slik kan jeg denge løs, sparke med jerntuppen og ta i mot det som måtte ramle i hue på meg :|

:bow:

all erfaring tilsier at det er det eneste som funker. :sleep:

Hallo. Alumminiumsballtre. Sikkert som banken. Lett å svinge, men treffer så det ringler i hodet på det du rapper til, vel og merke etter at det har våkna, da. :aww:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri tenkt over hvordan jeg ville reagert dersom en løs hund kom springende bort til min (for å angripe). Det har streifet meg at det kan skje, men jeg aner ikke hva jeg ville gjort. Det tror jeg er omtrent som når du brått kræsjer med bil, du tenker ikke, du bare handler.

En gang har en løs hund kommet bort til min i fullt firsprang, det var en liten italiener-blanding. Jeg tok Meesha i stramt bånd og satte foten foran han, og viste den løse hunden håndflaten og sa "øøøøøøyyy" med streng stemme. Den stoppet, og stod og knurret til meg mens eieren kom bedagelig ruslende etter for å småprate... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Hadde folk brukt like mye tid på å trene hundene sine som de bruker på å planlegge hvordan de skal forsvare seg mot andres hunder, så hadde problemet vært ikke-eksisterende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde folk brukt like mye tid på å trene hundene sine som de bruker på å planlegge hvordan de skal forsvare seg mot andres hunder, så hadde problemet vært ikke-eksisterende.

Hæh? Så når mine to mopper er greie og veltrente så trenger ikke jeg å bekymre meg for naboens *insert navnet på en vokterhund fra en øy vest for Afrika* som ikke er god og som de ikke har kontroll på for problemet er ikke-eksisterende? Yippi, jeg stoler på deg :bananas:

Altså-jeg planlegger ikke hvordan jeg skal forsvare meg mot verken den bikkja eller andre bikkjer, bare så det er sagt. :ahappy:

Endret av madam mim
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men fra spøk til alvor da: for å være helt ærlig så tror jeg at sjansen for å møte en agressiv hund er minimal.

Men om jeg skal gi deg/dere et tips da, om dere først er så uheldige å få en fremmed hund i fullt firsprang mot dere, så vil jeg påstå at det beste dere kan gjøre er å opptre helt normalt, og (hvis deres egen hund ikke er en drapsmaskin riktignok) bare slakke på lina/slippe den, og la de hilse, fremfor å prøve å skremme den fremmede hunden vekk med agressivt kroppspråk. Det kan jo skremme hunden og faktisk gi en nysgjerrig/usikker hund behov for å forsvare seg. De fleste hunder som spaserer rundt her i landet er faktisk vant med både folk og andre hunder, og som regel er de til og med snille. Så kan man heller henvende seg til eieren og si at det der var faktisk en uønsket hendelse.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hva er det raseklubben i Finland gjør? Genetikknerden i meg har veldig lyst til å teste alt som kan testes, men avventer en stund, til jeg vet at andre helsetester er ok før eventuell avl. 
    • Dette blir et langt innlegg, men jeg vil gjerne fortelle om et problem vi hadde med hunden vår, og løsningen vi fant, i tilfelle det er nyttig for noen andre.  Hunden vår var ca 5-6 mnd da han begynte å få urolige perioder på ettermiddagen/kvelden. Han var urolig, intens og jaget halen/baken sin. Det var ikke mulig å distrahere han. Det varte kanskje 15-45 minutter hver gang, og skjedde nesten bare på kveldstid. Jeg søkte råd fra veterinær og hundeinstruktør, og prøvde "alt": mer aktivitet, mindre aktivitet, be han gå og legge seg osv. Ingenting hjalp. Ofte spiste han pels fra bakenden og halen sin, og vi fant pels i avføringen hans. Jeg vurderte muligheten for at det var analkjertlene som plaget han, men han hadde normale analkjertler på 6-månederskontroll, aket seg ikke og avføringen hans var stort sett normal. Derfor slo jeg det fra meg. Dette pågikk i noen måneder frem til vi dro til dyrlegen etter en periode med løs avføring og hun tømte kjerlene hans. De var fulle, men ikke betent, og lot seg enkelt tømme. Da vi kom hjem fra veterinæren var han utrolig intens i halejagingen sin. Enda mer intens enn vanlig, og dette var tidlig på dagen (vanligvis hadde han bare disse periodene på kvelden). Da skjønte jeg endelig at det var analkjertlene som var problemet. For en lettelse! Etter veterinærbesøket har vi brukt litt tid på å finne riktig fôr og kosttilskudd, og halejagingen og de urolige periodene er helt borte. Hunden vår får nå ca 50/50 råfor og kaldpresset tørrfor. Han får også litt "Proflax Bottoms Up" som tilskudd.  Det var fortvilende å se at hunden vår ikke hadde det bra, for det var tydelig at det var ubehagelig for han. Jeg følte virkelig at jeg googlet meg ihjel mens det sto på. Håper derfor denne posten kan være til hjelp for andre. Hvis du har opplevd det samme med din hund, er jeg veldig interessert i å høre deres erfaringer/løsninger 😊 Og som et tilleggsspørsmål: Er det noen av deres hunder som synes det er utrolig ubehagelig å få tømt ikke-betente analkjertler? Veterinæren tømte analkjertlene igjen på 1-årskontrollen. Da var de halvfulle og ikke bentente. Han oppfører seg fint ved tømming, men begynte å jage halen/baken sin etterpå. Veterinæren ble veldig overrasket over hvordan han oppførte seg og hvor intens han ble. Hun trodde kanskje at det kom av han at han synes det var ubehagelig å ha analkjertelvæske i pelsen/rundt anus, siden hun ikke fikk vasket han godt på veterinærkontoret. Jeg tror ikke det stemmer, da vi har ekperimentert med å vaske han mer/mindre rundt anus. Jeg tror det rett og slett kommer av ubehag, kanskje han rett og slett er litt sensitiv.   
    • Drar opp denne for å se om flere har erfaringer idag. Jeg synes genetikk er spennende. Brukte nesten laboklin på Limit når vi var i herning i fjor siden de hadde stand der, men ble litt uforutsette utgifter på den turen så tok meg ikke råd der og da.  Kunne tenkt meg å teste den genetiske variasjonen på dem, men kommer til å avvente svar fra NKK på forespørselen fra NCK. Tilfelle raseklubben får til noe ala det de gjør i Finland via er det embark tro. 🤔 Kunne også tenke meg å se merle lengden på Karma bare fordi jeg er nerd. 😂 I tillegg til de typiske collie greiene på begge som MDR1, CEA, PRA osv. Har jo en god anelse via opphav, men ja spennende og nerd. 😂 
    • God idé! Kanskje vi gjør det, så er vi plutselig startklare før vi vet ordet av det 😁 Etter tur på lørdag ble han plutselig halt, uten at han hylte av noe der og da. Jeg syns det kanskje er blitt litt bedre, så regner med det er en strekk eller noe som går over. 
    • Vi får valp i sommer av rasen Bichon Havanais, har erfaring med hund fra før, men da av annen rase. Vi har dog et barn på 2 år, som er forholdsvis vandt med hunder av alle størrelser men vi har ikke eid hund selv etter vi fikk barn. Hva er dine tips i forhold til overgangen? Vi har hilst på valpen og barnet vårt snakker mye om hunden, vil se bilder og videoer. H*n er generelt rolig av seg, og de vil jo naturligvis ikke oppholde seg alene sammen (uavhengig valp eller voksen). Men er jo bekymret for at valpen skal bli redd av eksempelvis lek/gråt o.l - ting som en egentlig ikke kan unngå med et lite barn. Samboer er ikke bekymret og mener det vil gå veldig fint, men hva er deres erfaring? Og hva er det vi bør være mest obs på for at begge to skal føle seg trygge? Tenker da spesielt på valpen og at han skal føle seg trygg rundt barnet. Kan legge til at valpen vokser opp med barnefamilie, hvor barna er mellom fem og ti år gamle. Så den er vandt til barn, så det er nok en fordel vil jeg tro
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...