Pixie Skrevet 26. November 2015 Rapporter Share Skrevet 26. November 2015 Min favoritt er sjokoladetrøfler, fordi det er så enkelt å lage forskjellige varianter av det bare med å tilsette smak. Har du en trøffelbasis kan du bruke lakris, Baileys,havsalt, konjakk, peppermynteolje, kaffe, whisky, chili -egentlig er det bare fantasien som setter grenser :-) http://matlidenskap.blogspot.no/2014/08/hvordan-lage-sjokoladetrffel.html Ellers er det ikke jul uten peppermyntekuler/mintsjokolade :-) http://www.kakefesten.com/oppskrifter/oppskrift/26-peppermyntekuler 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lene_S Skrevet 26. November 2015 Rapporter Share Skrevet 26. November 2015 @plutte De karamellkakene i startinnlegget hørtes gode ut, de skal jeg prøve meg på altså *smatt* Jeg kan bidra med mitt favorittjulegodt, en oppskrift som jeg fikk av bestemor, nemlig sjokoladekokoskuler. 1 pk delfiafett 3 egg 300g melis 1 ts vaniljesukker 100 kokos 2 ss sterk kaffe 2 ss kakao 100 dronningsjokolade + minst 1 pose kokos til rulling, jeg pleier å ha en ekstra i backup, det blir en del svinn Pisk egg og melis Ha i kakaom kaffe, kokos og vaniljesukker. Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad, og rør det inn i resten. Sett kaldt, gjerne over natta. Rull små kuler, litt større enn ei klinkekule, og rull dem i kokos. Oppbevares i kjøleskap. Farlig namnam 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mokken Skrevet 26. November 2015 Rapporter Share Skrevet 26. November 2015 På 2.12.2013, 14.35.56, Maria skrev: Perfekt tråd for meg Skal lage mozartkuler i år selv. Og har laget kransekakestenger fra bunnen av Ikke akkurat konfekt kanskje, men kunne du delt oppskriften på kransekakestenger? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 27. November 2015 Rapporter Share Skrevet 27. November 2015 7 timer siden, mokken skrev: Ikke akkurat konfekt kanskje, men kunne du delt oppskriften på kransekakestenger? Oppskrift kransekakestenger: 500 g malte mandler 500 g melis 3 ss hvetemel 4 eggehviter Alt blandes sammen med maskin. Eltes lenge for å få den seige konsistensen. La deigen hvile i kjøleskapet noen timer, gjerne natten over, før den trilles ut til fingertykke pølser. Ha gjerne en deigskrape med sikk-sakk-mønster på siden som du kan bruke til å presse ned på toppen av stengene før steking for å pynte de litt. Stekes ved 200 grader i 9 minutter. Dyppes gjerne i litt smeltet sjokolade, eller ha litt melisglasur på hvis ønskelig. Oppbevares i fryseboksen. NB! Mandlene trenger ikke skoldes 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mokken Skrevet 27. November 2015 Rapporter Share Skrevet 27. November 2015 Tusen takk @Maria 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 27. November 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 27. November 2015 Ååh, eg elskar kransekake! :sikle: Den skal eg prøve. Ikkje umulig at det blir mange deilige julekilo i år. [emoji13] Gøy med fleire oppskrifter! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mud Skrevet 27. November 2015 Rapporter Share Skrevet 27. November 2015 Poden og jeg har planlagt hjemmelaget marsipan i år, men etter å ha sett hvordan folk lar unger krafse i løsvektmandlene mistet jeg litt lysta Vi får koke mandlene lenge... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 27. November 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 27. November 2015 Poden og jeg har planlagt hjemmelaget marsipan i år, men etter å ha sett hvordan folk lar unger krafse i løsvektmandlene mistet jeg litt lysta [emoji14] Vi får koke mandlene lenge... Det er sånn med smågodt og. ? Ekkelt. Eg kjøper mandler i pose, i hylla med marsipan, sukker og andre bakegreier. ? Sent fra min D5803 via Tapatalk 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 27. November 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 27. November 2015 Poden og jeg har planlagt hjemmelaget marsipan i år, men etter å ha sett hvordan folk lar unger krafse i løsvektmandlene mistet jeg litt lysta [emoji14] Vi får koke mandlene lenge... Det er sånn med smågodt og. ? Ekkelt. Eg kjøper mandler i pose, i hylla med marsipan, sukker og andre bakegreier. ? Sent fra min D5803 via Tapatalk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lene_S Skrevet 10. Desember 2015 Rapporter Share Skrevet 10. Desember 2015 @plutte Jeg skal prøve meg på de karamellkakene fra startinnlegget, og har et par spørsmål: Hvordan oppbevarer man dem? Kan de fryses? Og hvor lenge holder de seg (ikke fryst, altså)? 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 10. Desember 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 10. Desember 2015 @plutte Jeg skal prøve meg på de karamellkakene fra startinnlegget, og har et par spørsmål: Hvordan oppbevarer man dem? Kan de fryses? Og hvor lenge holder de seg (ikke fryst, altså)? Haha! Aner ikkje! Dei pleier forsvinne etter maks to dagar. ? Held nok ei veke i alle fall, vil eg tru? Er ikkje så god på sånt. Kan sikkert frysast. Eg har oppbevart deigen i kjøleskapet i eit par døgn nokre ganger, går fint det og. Lettare å trykke ut i plata og då. Hugs å ta den ut av omnen medan den framleis er vobblete, dersom du vil ha den deeeeeilig og seig! ? Eg skal lage tredje ladning i morgon. ? Eg har oppbevart dei i tette boksar/glass forresten. Dersom dei er seige og litt varme har eg bakepapir mellom laga, ellers klumpar dei seg sammen til ein veldig deilig men litt stor klump. Sent fra min D5803 via Tapatalk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lene_S Skrevet 10. Desember 2015 Rapporter Share Skrevet 10. Desember 2015 5 minutter siden, plutte skrev: Haha! Aner ikkje! Dei pleier forsvinne etter maks to dagar. ? Held nok ei veke i alle fall, vil eg tru? Er ikkje så god på sånt. Kan sikkert frysast. Eg har oppbevart deigen i kjøleskapet i eit par døgn nokre ganger, går fint det og. Lettare å trykke ut i plata og då. Hugs å ta den ut av omnen medan den framleis er vobblete, dersom du vil ha den deeeeeilig og seig! ? Eg skal lage tredje ladning i morgon. ? Eg har oppbevart dei i tette boksar/glass forresten. Dersom dei er seige og litt varme har eg bakepapir mellom laga, ellers klumpar dei seg sammen til ein veldig deilig men litt stor klump. Sent fra min D5803 via Tapatalk *fnis* Jeg får prøve meg frem. da. Hvis de blir gamle nok Skulle lage i dag, men hadde ikke fått med meg dele om å røre smør og sukker, og ikke tatt smøret ut av kjøleskapet, men det har jeg gjort nå, så da blir det baking i morra. Hvis jeg lar de stå for lenge, så putter jeg dem i fryser'n, tenker jeg. Det funker i hvert fall på kransekake, som blir seig av frysing. Det meste blir jo gjerne det. *går og tar på seg siklesmekke* 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 10. Desember 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 10. Desember 2015 5 minutter siden, plutte skrev: Haha! Aner ikkje! Dei pleier forsvinne etter maks to dagar. ? Held nok ei veke i alle fall, vil eg tru? Er ikkje så god på sånt. Kan sikkert frysast. Eg har oppbevart deigen i kjøleskapet i eit par døgn nokre ganger, går fint det og. Lettare å trykke ut i plata og då. Hugs å ta den ut av omnen medan den framleis er vobblete, dersom du vil ha den deeeeeilig og seig! ? Eg skal lage tredje ladning i morgon. ? Eg har oppbevart dei i tette boksar/glass forresten. Dersom dei er seige og litt varme har eg bakepapir mellom laga, ellers klumpar dei seg sammen til ein veldig deilig men litt stor klump. Sent fra min D5803 via Tapatalk *fnis* Jeg får prøve meg frem. da. Hvis de blir gamle nok [emoji14] Skulle lage i dag, men hadde ikke fått med meg dele om å røre smør og sukker, og ikke tatt smøret ut av kjøleskapet, men det har jeg gjort nå, så da blir det baking i morra. Hvis jeg lar de stå for lenge, så putter jeg dem i fryser'n, tenker jeg. Det funker i hvert fall på kransekake, som blir seig av frysing. Det meste blir jo gjerne det. *går og tar på seg siklesmekke* Eg brukar røre det saman med kaldt smør i små biter, går heilt fint. ? Trenger ikkje bli kvitt eller noko, berre godt blanda! Og så har eg begynt å trykke heile deigen ut på ei stor plate. (på bakepapir!) Den kan bli litt klissete å kjevle på så eg trykker den flat med hendene til ei stor pannekake. Enkeltpenkelt! Sent fra min D5803 via Tapatalk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SFX Skrevet 10. Desember 2015 Rapporter Share Skrevet 10. Desember 2015 Åh, her fikk jeg ideer til to julegaver - min søsters svigerinne og svigermor har levert julegave hos henne til meg, og jeg er helt blank på hva jeg skal gi tilbake. Men noe godteri må jo alle voksne damer som har alt de trenger kunne bli glad for. Jeg heller mot salte mandler og karameller, for det virker som noe som ikke må stå i kjøleskap. Også må jeg forsøke @Gråtass sin oppskrift på troika, for det er altfor godt... Jeg liker å lage god mat til jula, og har "syv slag" som må med. I fjor rakk jeg ikke alt fordi jeg hadde valpekull, men i år skal jeg komme i mål. Jeg skal lage julemenn, pepperkaker, krumkaker, kransekakestenger, mormorkaker (en oppskrift fra min mormor, søte kjeks med sjokoladebiter og mandelbiter), iskaka som er dessert gjennom jula så lenge ho varer, delfiakake, risboller og marsipankuler. Også har jeg fått en boks med mazariner fra mamma. Det er cirka syv slag Men vi har aldri hatt noen tradisjon i familien på å lage eget godteri, så det skal jeg teste i år. Brente mandler er jo også veldig godt, er det vanskelig å lage? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lene_S Skrevet 10. Desember 2015 Rapporter Share Skrevet 10. Desember 2015 3 minutter siden, plutte skrev: Eg brukar røre det saman med kaldt smør i små biter, går heilt fint. ? Trenger ikkje bli kvitt eller noko, berre godt blanda! Og så har eg begynt å trykke heile deigen ut på ei stor plate. (på bakepapir!) Den kan bli litt klissete å kjevle på så eg trykker den flat med hendene til ei stor pannekake. Enkeltpenkelt! Ah, takker for tipsene Nå er det litt seint, og smøret står til myking, så det får bli i morra. 1 minutt siden, SFX skrev: Brente mandler er jo også veldig godt, er det vanskelig å lage? Etter min erfaring: Har du aldri gjort det før; kjempeenkelt! Har du gjort det før; altfor brente 2 ganger, og ødelagt kjele Tror nybegynnerflaks er avgjørende for sånne ting *fnef* Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SFX Skrevet 11. Desember 2015 Rapporter Share Skrevet 11. Desember 2015 1 time siden, Lene_S skrev: Etter min erfaring: Har du aldri gjort det før; kjempeenkelt! Har du gjort det før; altfor brente 2 ganger, og ødelagt kjele Tror nybegynnerflaks er avgjørende for sånne ting *fnef* Hahaha, da får jeg lage en diger porsjon som varer i flere år :D 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
WelshenNemi Skrevet 11. Desember 2015 Rapporter Share Skrevet 11. Desember 2015 På 12/10/2015, 11:27:00, plutte skrev: Eg skal lage tredje ladning i morgon. ? Bare til å dele 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 12. Desember 2015 Rapporter Share Skrevet 12. Desember 2015 Lagde sjokoladekuler idag, ble veldig gode Sukkerfri oppskrift. Sitat 1,5 dl (ca. 70 gram) havregryn 50 gram sukrin gold eller sukrin 10 gram kakao 40 gram lett margarin 1 ss sterk kaffe Bland sammen de tørre ingrediensene. Smelt margarinen, og tilsett kaffen. Hvis du ikke har ferdiglaget kaffe kan du blande 1 ts kaffepulver og 1 ss vann sammen med margarinen. Bland alle ingrediensene godt sammen, og sett i kjøleskapet i en times tid. Form kuler av havregrynsmassen, og bruk gjerne litt vann når du skal rulle. Gode som de er, men de kan også gjerne rulles i kokosmasse eller kakao. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lene_S Skrevet 12. Desember 2015 Rapporter Share Skrevet 12. Desember 2015 På 10.12.2015, 23.37.55, Lene_S skrev: *fnis* Jeg får prøve meg frem. da. Hvis de blir gamle nok Skulle lage i dag, men hadde ikke fått med meg dele om å røre smør og sukker, og ikke tatt smøret ut av kjøleskapet, men det har jeg gjort nå, så da blir det baking i morra. Hvis jeg lar de stå for lenge, så putter jeg dem i fryser'n, tenker jeg. Det funker i hvert fall på kransekake, som blir seig av frysing. Det meste blir jo gjerne det. *går og tar på seg siklesmekke* Nå har jeg endelig fått laget karamellkakene. Satte deigen i går kveld, men klarte ikke, pga alt styre med Ayla på sykhus, å konsentrere meg om noe, så de ble stekt i dag. Ooooog: NAM! Det var lørdagsgodt en adventslørdag verdig Fettete, klissete og søtt. Akkurat slik tannlegen min liker det 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 13. Desember 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 13. Desember 2015 @Welshennemi Gjerne! ? @lillekrapyl Takk for oppskrift! Ser godt ut. ? På 10.12.2015, 23.37.55, Lene_S skrev: *fnis* Jeg får prøve meg frem. da. Hvis de blir gamle nok [emoji14] Skulle lage i dag, men hadde ikke fått med meg dele om å røre smør og sukker, og ikke tatt smøret ut av kjøleskapet, men det har jeg gjort nå, så da blir det baking i morra. Hvis jeg lar de stå for lenge, så putter jeg dem i fryser'n, tenker jeg. Det funker i hvert fall på kransekake, som blir seig av frysing. Det meste blir jo gjerne det. *går og tar på seg siklesmekke* Nå har jeg endelig fått laget karamellkakene. Satte deigen i går kveld, men klarte ikke, pga alt styre med Ayla på sykhus, å konsentrere meg om noe, så de ble stekt i dag. Ooooog: NAM! Det var lørdagsgodt en adventslørdag verdig [emoji3] Fettete, klissete og søtt. Akkurat slik tannlegen min liker det [emoji14] Yeeeees! Deiligdeilig snop. ?(Og god bedring!) Eg laga Rocky road og kolakaker på fredag til å ha med i namnedag laurdag, og det vart fort tomt, gitt. Har litt rr att som eg sneik vekk, men må lage meir før jul skjønar eg. Sent fra min D5803 via Tapatalk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.