Gå til innhold
Hundesonen.no

(Jule)konfekt [oppskrifter]


plutte
 Share

Recommended Posts

  • Svar 69
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bountykuler 50 g smør 1/2 dl lys sirup 1 dl melis 1 ts vaniljepulver/vaniljeekstrakt. 2 dl kremfløte 200 g kokos Masse kokesjokolade Bland smør, sirup, melis og fløyte i ein kjele og varm

@plutte Seee

Nå har jeg endelig fått laget karamellkakene. Satte deigen i går kveld, men klarte ikke, pga alt styre med Ayla på sykhus, å konsentrere meg om noe, så de ble stekt i dag. Ooooog: NAM! Det var lørdags

Fant akkurat denne artikkelen som jeg tenkte at jeg kunne dele. Har ikke testet oppskriftene i den selv.

Slik lager du «Hele Norge baker»-Idas smakfulle konfektkuler

Julegodt kan du lage til deg og dine venner eller gi i gave til en du kjenner. Her er Ida Gran-Jansens oppskrift på deilig myk kokostrøfler og sjokokuler med nøttekaramell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg prøvd meg på Mozartkulene til @ , også :) Skulle egentlig ha en skoldet mandel på toppen, men jeg gadd ikke å gå ut og kjøpe mandler, så det ble gelètopp igjen :) Har ikke smakt på dem enda, men de er sikkert gode. Enkleste godteriet hittil. Kjøpemarsipan er fint :D

1503874_10151714212552723_2141538937_n.j

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stilig! Håper de smaker!

Har som sagt ikke smakt de selv siden jeg ikke liker marsipan, men ble vel mottat av resten av familien. Hadde verken mandel eller gelétopp på mine da, men de ble jo mye kulere med! :D

Ja, jeg skulle egentlig bruke marsipanen til Delfiakake, men så gadd jeg ikke lage det i dag, likevel. Tror de er gode, altså :) Det ble ikke så mange, så enten får jeg være gjerrig, eller lage mer. Helst det siste, tenker jeg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg prøvd meg på Mozartkulene til @ , også :) Skulle egentlig ha en skoldet mandel på toppen, men jeg gadd ikke å gå ut og kjøpe mandler, så det ble gelètopp igjen :) Har ikke smakt på dem enda, men de er sikkert gode. Enkleste godteriet hittil. Kjøpemarsipan er fint :D

1503874_10151714212552723_2141538937_n.j

Ahhh, nå fikk jeg en gaveide til en som har alt! :D Takk Ida :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Jeg lagde salte mandler etter oppskriften som sto på første siden her.. til neste gang så er det llurt å huske på at selv om du dobler mengden mandler skal man ikke doble mengden salt i kokevannet... De ble veldig salte kan man si. Har laget dynge to nå, men uten smør. Så første ladning - for salt. Andre ladning - passe salt, men mindre smak... GAHHHH så vanskelig dette skulle bli da. Har laget kokkosmakroner i dag med ny oppskrift, det var lettvint og de ble seige. Men neste gang skal jeg ha i mindre sukker, jeg syns de var i overkant søte. Etter mannens formening helt perfekte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Trenger litt råd fra konfektguruene her. :lol:

I går lagte jeg ferdig to porsjoner med sjokoladetrøfflene som jeg fant her. En med cognac og en med kaffe.

Det ble litt lite, synes jeg, så jeg må lage noe mer som kan passe sammen med det. Noen som har tips?

Det ble forøvrig veldig grisete, og kulene ble veldig myke. Satte de i kjøleskapet igjen, og håper de blir litt fastere av det. :-P Er veldig usikker på om de vil holde formen, eller bli til én svær klump når jeg legger de i glass og under juletreet. :lol:

Om de ikke blir så faste at jeg kan legge dem sammen i glassene, noen som har tips til hvordan jeg kan pakke dem inn individuelt? :-)

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oreokuler:

Ingredienser:

16 stk Oreokjeks

200 g kremost naturell

Pynt:

200 g kokesjokolade

kakestrøssel

Knus kjeksen til små smuler og bland inn kremosten. Form små, runde kuler, sett i fryser i 1 time, eller i kjøleskap over natten. Smelt kokesjokolade og dypp kulene i sjokoladen, og legg de på et brett eller i konfektformer, strø kakestrø over. (siden kulene er så kalde, så strø over med en gang du har dyppet den, ellers er det for sent fant jeg ut!) Oppbevares kjølig

Har en veldig god oppskrift på jappkonfekt også om noen vil ha.Smaker som karamell og er sprø :rockettes:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oreokuler:

Ingredienser:

16 stk Oreokjeks

200 g kremost naturell

Pynt:

200 g kokesjokolade

kakestrøssel

Knus kjeksen til små smuler og bland inn kremosten. Form små, runde kuler, sett i fryser i 1 time, eller i kjøleskap over natten. Smelt kokesjokolade og dypp kulene i sjokoladen, og legg de på et brett eller i konfektformer, strø kakestrø over. (siden kulene er så kalde, så strø over med en gang du har dyppet den, ellers er det for sent fant jeg ut!) Oppbevares kjølig

Har en veldig god oppskrift på jappkonfekt også om noen vil ha.Smaker som karamell og er sprø :rockettes:

Oppbevaring av disse? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oreokuler:

Ingredienser:

16 stk Oreokjeks

200 g kremost naturell

Pynt:

200 g kokesjokolade

kakestrøssel

Knus kjeksen til små smuler og bland inn kremosten. Form små, runde kuler, sett i fryser i 1 time, eller i kjøleskap over natten. Smelt kokesjokolade og dypp kulene i sjokoladen, og legg de på et brett eller i konfektformer, strø kakestrø over. (siden kulene er så kalde, så strø over med en gang du har dyppet den, ellers er det for sent fant jeg ut!) Oppbevares kjølig

Har en veldig god oppskrift på jappkonfekt også om noen vil ha.Smaker som karamell og er sprø :rockettes:

Jaaa til jappkonfekt! Elsker japp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oreokulene har jeg i fryseren. Tiner på 5 min ?

115g margarin (eller smør) og 280g japp, smeltes i kjele på svak varme. På et tidspunkt begynner jappen å stivne til igjen og da er det bare å få oppi 115g rise crisp, lønner seg å lage dobbel posjon. Ha utover, avkjøles og deles? jeg pleier å smelte smøret først og så ha oppi jappen som jeg har delt opp i små biter.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Trenger litt råd fra konfektguruene her. :lol:

I går lagte jeg ferdig to porsjoner můed sjokoladetrøfflene som jeg fant her. En med cognac og en med kaffe.

Det ble litt lite, synes jeg, så jeg må lage noe mer som kan passe sammen med det. Noen som har tips?

Det ble forøvrig veldig grisete, og kulene ble veldig myke. Satte de i kjøleskapet igjen, og håper de blir litt fastere av det. :-P Er veldig usikker på om de vil holde formen, eller bli til én svær klump når jeg legger de i glass og under juletreet. :lol:

Om de ikke blir så faste at jeg kan legge dem sammen i glassene, noen som har tips til hvordan jeg kan pakke dem inn individuelt? :-)

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

Kjøp sånne små konfekt former i papir eller aluminium, ser ut som bittesmå muffins former og putt kulene oppi om de ble klissete. Jeg laget troika. Det er ganske lett, men tar litt tid. Kjevle flat en del marsipan, legg den på bakepapir i en springform. Kjevle flat en del noget og legg oppå marsipanen. Legg på bakepapir og kjevle disse to lett sammen. Ta vekk bakepapiret oppå. Lag en PK bringebær gele med 2,5 dl væske når den begynner å bli tykk, hell den oppå marsipanen og nougaten, sett i kjøleskap til dagen etter. Del opp i passende biter, jeg brukte pizzarull. Og smelt kokesjokolade, hold biten med en gaffel oh bruk teskje til å øse sjokoladen over. Settes på rist eller bakepapir på et kjølig sted. Veldig gode!!!!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag skal jeg lage verdens enkelste karameller:

1 kopp sukker

0,5 kopp melk

2ss smør

2ts vaniljesukker

Blandes i kjele, la det koke under omrøring til det blir brunt. Jo brunere jo hardere blir karamellene. Hell utover smurt bakepapir! Jeg tenkte å strå havsaltflak over, det blir nok snadder. Skal lage de i kveld ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Haha, kattejaging er nok ekstremt krevende. Men jeg var impornert over Grisha Stewart som fikk en jack russel til å ikke jage ekorn ved bruk av BAT (behaviour adjustment training, egentlig et litt teit navn på en metode siden mye trening er nettopp for å justere adferd, men det er nå det det heter). 
    • Han har helt rett! Når de er over 10 får de lov å gjøre som de vil! (I min bok)
    • Det er vanskelig å akseptere at de begynner å bli gamle. Det er mye mer vi kan gjøre for hundene nå enn de gjorde før i tiden, selv om jeg også synes det er urimelig å holde dem i live "så lenge som mulig" for egen del. Men så lenge vi faktisk kan lette livene deres i alderdommen så gjør vi jo helst det. Jeg antar at hun er fulgt opp og sjekket hos dyrlege siden hun går på rimadyl. Jeg er usikker på om det kan (eller bør) kombineres med librela eller andre smertestillende mot forkalkninger, så sjekk det. De siste årene hadde jeg månedlig fysioterapi for hundene, og kan anbefale det. En hundefysio kom hjem til oss og masserte og behandlet stivheter i kroppen, og hundene var betydelig bedre av det. 13 år er en anstendig alder, og jeg tenker nok at uansett alder så er det nok dessverre på tide å innstille seg på at hun ikke kommer til å leve evig.  
    • Hei. Registrerte meg nettopp. Har alltid hatt mine egne meninger om hundehold. Nå begynner min kjære Lady (13 år gammel Border Collie) å tydelig vise tegn på at hu er gammel. Hu har alltid hatt fri tilgang til tørrfor (og vann seff) - ok hu er litt feit - men å begynne å måle opp ting nå? nei. Hu skal ha fri tilgang som alltid. Prøver så godt jeg kan å ordne slik at hu skal ha det bra - vi sitter en plass i naturen - jeg får hu til å ligge / bli - også hiver jeg diverse godbiter (markies) ut over et område som hu går og snuser og leter opp. Hu har gått på "Rimadyl" i et par år (ettersom jeg har forstått så skal dette hjelpe på forkalkninger i ryggsøylen + at de skal være mildt smertestillende (?) I gamle dager var hu en atlet. Endeløs energi. Nå når jeg skal prøve å gå en tur så "stopper hu meg" - hu går foran - og ser på meg, ser tilbake - hvis jeg snur meg så springer hu rett hjem - tydelig at hu vil bare hjem og ligge uttafor døra (bor på gård) så jeg sitter der og liksom bare bekymrer meg. I know - gammel hund. Men jeg vil at hu skal ha det bra - så lenge som overhodet mulig - Jeg jobber ikke - det er bare meg og hu. Jeg synger alltid en sang om morgenene - "God morgen, god morgen lille golli klump - osv" (I know pretty cringe) hu digger det - kos og hale som går. Hu har vært min love - ikke bare for de siste årene - alltid. Orker ikke tanken på at hu skal dø. Fokk det. Det virker som hu har det greit om natta - men noen ganger er det slikking / pesing - som om hu stresser med noe eller har det vondt (og det er vondt å høre på). Noen netter er det helt stille. Ok. I know. Hvis hu lider så skal hu selvfølgelig få slippe, men vi tar ikke livet av våre gamle bare fordi de plutselig må i rullestol eller blir demente. Hu var med på en hel runde disc golf i dag - men måtte hjelpe hu opp fra et dillete område (hu satte seg fast, klarte ikke å komme seg opp) - egentlig så fatter jeg ikke helt hvorfor i helsiken jeg lager denne posten. Er som regel uenig med de fleste. Men hvis noen har noen ideer / gode forslag så hallelujah.
    • Min første.. er noe som hører med i en dagbok, og i dag er det Edes første diare som er tema -_- Stakkars gutt. Han har vært så snill og god gutt så lenge nå, han fortjener ikke det der. Så snill og god at han valgte gå på badet og ha diare der mens jeg sov. Like a sir.  For å alltid se på den lyse siden av ting, å slippe vaske sofa og tepper og sånt er gull. Dette kunne vært meget verre. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...