Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye tilbyr du din hund sammenliknet med andre som har samme rase?


Maria
 Share

Recommended Posts

Jeg bare tenkte på noe imens jeg var ute og gikk for fjerde dagen på rad med bikkjene. Spesielt tenkte jeg på papillonen. Altså - på 4 dager har vi gått omlag 4 mil tur. I snitt en mil til dagen. Vanlig vis går vi en tur på 9 km som en "hverdagstur". Der får begge bikkjene gå mye løs, vi går i boligfelt, litt i skog, litt på traktorvei osv. og vi går i raskt tempo hele veien. Slik jeg ser det får min papillon en god porsjon med trim. Det jeg da tenkte på var - hvor mye gir jeg egentlig mine hunder sammenliknet med andre som har samme rase?

Jeg TROR jeg aktiviserer papillonen min mer enn gjennomsnittet for dem som har rasen. Ser stadig oppdrettere av rasen "skryter" på facebook over at de har gått lang tur på søndagen, da typ 5 km. For meg er ikke det mye, snarere tvert imot. Det handler ikke egentlig om å dømme noen, men å se seg selv litt med den rasen man har og sammenlikne med andre. Man velger jo gjerne en rase fordi man forespeiler seg hva man kan tilby den. Er dere i så fall flinkere eller mindre flinke enn dere hadde tenkt til å aktivisere hundene deres? Med aktivisering mener jeg også agility, lydighet osv.

Når det gjelder portis tror jeg at vi er ganske "normale". Da vi aktivt trente agility var vi nok mer aktive enn gjennomsnittet for dem med rasen, men nå er Chess turhund på linje med mange andre portiser jeg kjenner.

Så - hva med deg?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 57
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nå aner jeg ikke hva den gjennomsnittlige bruksschäfer får, og jeg har aldri tenkt over det. Ikke måler jeg hundeholdet mitt i minutter og kilometer heller. Noen bruksschäfere får garantert mer enn

Vel, etter å ha sett hvor lite mine faktisk er fornøyd med gjennom det siste året, så vet jeg ikke helt om jeg kjøper at det holder å se på hundene. Mine har, siden desember, stort sett fått tre små t

Tanken med tråden er også litt det å reflektere over ens eget aktivitetsnivå med hunden i forhold til det som "forventes" når man har en viss rase. Ofte i rasevalgtråder og liknende kommer jo antall t

Tror mine får mindre enn de fleste andre med etnahund. Men det er jo litt med situasjonen vi er i for tiden med lange dager, hunder med på jobb, legge seg tidlig og opp tidlig, samt Martin sin nakke fordrer å ta det rolig med ham, og det at de takler det supert såklart. De dagene vi har tid og overskudd får de mye mer. Men når det er som det er så blir det som det blir og da er jeg svært takknemlig for at de er så tilpasningsdyktige som de er. :wub:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå synes jeg det virker som om alle med shiba stikker til fjels flere timer om dagen, så akkurat her gir jeg litt mindre akkurat nå. Men når jeg er ferdig på skolen i storbyen så blir det mer skog og fjell på oss og da nærmer vi oss nok "folk flest med shiba" igjen (i alle fall mitt inntrykk av de).

Har ikke møtt så mange akitamennesker enda, så kan ikke si noe der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror våre pudler får det som er gjennomsnittlig (som familiehunder), men hvis man ser på hva puddeloppdrettere flest med hunder i full pels gjør så kan man vel si at vi er mer i skog og mark enn det de er. Det vil si lufting morgen og kveld, og en grei tur midt på dagen.

Zelda regulerer aktivitetsnivået selv og får som oftest ikke like lang tur (bare en liten runde i kvartalet) som Linda fordi hun nekter å gå videre når hun føler seg ferdig å gå tur. :lol:

Kaos får derimot over det som gjennomsnittsfamiliehunden får, og han er i tillegg i full pels. Tante har han med på lange joggeturer hver dag, timeslange turer i marka (i helgene) og går i tillegg med han til og fra jobb. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trur jeg gir jentene mine gjennomsnittlig litt mer enn mange andre med shiba. Men det er ikke fordi folk flest med rasen er latsabber, men fordi jeg har en handicappa som MÅ trenes mye for å ikke bli "ufør" og fordi hun der Super-Samuraien har et par gir mer enn mange andre. :)

Jeg bruker nok ikke mer tid på tur enn andre, men trener jo bikkjene mine målretta, ikke bare lufter dem. Det innebærer at det kløves, sykles og klatres i ganske stort omfang, noe jeg neppe hadde giddi på samme måte hadde det ikke vært så nødvendig. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke hva mini buller flest får må jeg innrømme. Jeg føler at jeg alltid gir Putle litt for lite. Men jeg tror hun har det bra, og da spiller det ikke så himla stor rolle hva andre mini buller får eller hva min samvittighet sier.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aner ikke hvor mye belgerfolket trimmer hundene sine eg, blir aldri snakket om. Min får en god tur for dagen (varierer med trekk, sykkel, skogstur og båndtur), samt litt hjernetrim i form av spor eller lydighet. Han virker da til å være fornøyd med livet :)

Dalmisen får nok mindre enn gjennomsnittet, siden hun er en "latsabb" med vannskrekk (og vi bor på vestlandet...). Hun er storfornøyd med en halvtime-time på tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ganske sikker på at Khela får mer enn den gjennomsnittlige utstillingspapillon, men hun får nok mindre enn de som driver aktivt med agility f.eks. Akkurat nå de siste to ukene har hun bare fått latmannstrening og rusleturer på 5-6km fordi jeg er syk. Ellers går vi ikke kortere enn 7km rask gange (var dog ikke rask gange før jeg ble med på "Frisk høst/vinter 2013"-tråden) og gjerne i utfordrende terreng, i tillegg til at hun får en god del mentaltrening, er mye løst i hagen, leker ofte løst med huskyene (både voksne og valper), jeg leker mye med henne, osv. Så jeg vil eegentlig tro hun får mer enn gjennomsnittlig papillon i Norge.

Huskyene her tror jeg får omtrent like mye som de fleste andre som konkurrerer innen hundekjøring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja.. jeg vet ikke jeg. Kelpiefolket her er jo svært aktive mennesker og kelpiene deres får en masse. Tror kelpiene her også får ganske mye, både av trim og trening, men muligens litt annet innhold og annerledes. Så jeg håper Shy og Strider får like mye som andre kelpier! (Men jeg er ganske sikker på at de ihvertfall får mer enn en gjennomsnittelig AK i Australia.. )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt spørsmål. Jeg vet ikke om Ozu får mer tur i ren km enn hva andre japanere gjør, men jeg ser ikke bort fra at turene våre er lengre i tid enn hos andre. Vi er ute i ca 2,5-3 timer ca 3-4 ganger i uken, også får han ca en times tur de andre dagene (også tissetur morgen og kveld i tillegg).

Men jeg tror at han kanskje får mer mental stimuli og trening enn en del andre japanere, da det ikke virker for meg som om det er vanlig i Norge å drive LP-trening og slikt med dem. De er mer til utstilling eller turkompiser. Så med kurs og fellestreninger to dager i uka, så får han også en god del mental aktivisering og trening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke sikker. Kjenner ikke så mange med rasen. De jeg har på facebook for eksempel, deler ikke så mye tur info egentlig, så vet ikke om de ikke gidder å skrive om det eller om de ikke går så mye tur. Det blir bare mest utstillingsbilder. Jeg derimot legger masse turbilder ut. Kan hende jeg er mer ute i marka, men så bor jeg jo landlig og fint, så det faller vel mer naturlig for meg å være mer i naturen.

Btw. jeg kan godt gå lang tur på 5 km, her jeg bor. For her er det BRATT å gå. Det er stor forskjell på å gå 5 km på en skogsvei og det å gå 5 km opp på fjellet. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aner ikke om jeg gjør lite, passe eller mye med valpen. Føler han får løpe fort løs mindre enn andre whippeter, og være mindre rundt i skogen enn andre valper generelt – men det har en del med hvor vi bor og når vi har bil tilgjengelig å gjøre. Ellers blir han naturlig miljøtrent da han må være med på jobb og vi tar han med hit og dit (bilkjøring, kollektiv, kikke på ting i byen, gå på nye steder osv.). Nettopp begynt på valpekurs (11 uker gammel – føler det er litt tidlig?). Trener litt lydighet hjemme hver dag, enten "rett utenfor døra" eller på stuegulvet. Trener også gjerne litt enkel lydighet når vi er rundt omkring. Endel tisseturer rett utenfor døren, og et par turer på 20-30 min. hver dag (gå langs veien, løpe løs etc. – varierer etter hva annet som har skjedd den dagen).

Så..... vanlig, kanskje? Ikke vet jeg hva som er "normalt" for whippetvalper. Eller valper generelt, egentlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns 5 km er en greit lang tur jeg. :icon_redface:

Nå kjenner jeg få med rasene mine, og kan vel med sikkerhet si at de siste 10 mnd så har de fått alt forlite, eneste fordelen mine har er mye løsløping hele våren, høsten og vintern. Ideelt sett så vil jeg gå en times tid med dem til dagen, og håper jeg får til det nå etterhvert, og litt lengre etterhvert. Men i forhold til hva bror og søster til lupin får, så er det nok forsvinnende lite :lol: Men igjen - gjemmer meg bak løsløping. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå aner jeg ikke hva den gjennomsnittlige bruksschäfer får, og jeg har aldri tenkt over det. Ikke måler jeg hundeholdet mitt i minutter og kilometer heller.

Noen bruksschäfere får garantert mer enn mine, og noen får garantert mindre. Men jeg liker å tro at jeg gir de et liv de er fornøyd med, og det virker slik. :) Vi har dager vi går mange timer med tur, og dager de bare leker i hagen.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Tror ikke jeg går lengre enn gjennomsnittet innen min rase, men kanskje jeg tilbyr mer enn gjennomsnittet. Her går det ikke bare i jakt og tur, men også i agility, lydighet og slike ting. Han ligger med andre ord i trening året rundt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tanken med tråden er også litt det å reflektere over ens eget aktivitetsnivå med hunden i forhold til det som "forventes" når man har en viss rase. Ofte i rasevalgtråder og liknende kommer jo antall turer og lengde på disse samt snakk rundt aktivisering i form av hundesporter.

Ofte ser man jo i rasevalgtråder; kan tilby hunden en time tur hver dag. Også blir det diskutert hvorvidt det er nok for den rasen eller ei.

Jeg synes selv jeg et aktiv nok til å ha de to rasene jeg har i den alderen de er nå. Men jeg tror jeg må bruke mer tid på en ung portis enn jeg gjør på Chess nå, og ville anbefalt en som lurte på noe om rasen å trene den mentalt. Selv om jeg gjør minimalt med det med min egen om dagen. Rart, egentlig :P

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...