Gå til innhold
Hundesonen.no

God rase for utstilling


Tabris
 Share

Recommended Posts

Ok, la meg starte med og si at denne tråden ikke er helt seriøst ment. Det er bare en tanke jeg har i hodet akkurat nå.

Ved rasevalg så tenker man jo ofte på hva man skal bruke hunden til - jakt, turkompis, trekk, LP osv - og skaffer seg en rase som passer til dette formålet.

Men hva om man ønsker seg en rase til utstilling først og fremst? Siden Ozu har HD og ikke kan avles på, så gidder jeg heller ikke å stille lenger. Og min neste rase blir antagelig en (bruks)schäfer, og de kan jo heller ikke stilles. Den vil jeg bruke mer til LP/bruks.

Men jeg synes jo utstilling og avl også hadde vært gøy som hundeaktivitet. Jeg tenker derfor på hvilken rase som hadde passet til dette formålet. Tenker da på:

- Lett å handle og ha med å gjøre. Dvs, lett å trene til utstilling og såpass lite hundeaggressiv at den kan oppføre seg i ringen med andre hunder

- Tålmodig, kan tåle og vente i bur og trives med det på utstilling

- Ikke pelshund som krever masse forberedelser før utstilling. Helst en rase hvor bading og gjennombørsting er nok.

- Sunn rase hvor det er god sjanse for at man får en frisk hund som kan gjøre det bra på utstilling, ikke ha noen sykdommer og dermed kan brukes til avl (ja, jeg vet dette er helt umulig å garantere).

For å gjøre det klart: Jeg kommer IKKE til å skaffe meg en hund med dette som hovedformål, og med disse kriteriene. Det er bare et morsomt tankeeksperiment, og lurer på hva dere andre soniser tenker om dette? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 51
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mener du å stille ut for å stille ut, eller vinne mye på utstilling? STOR forskjell der

Dollar Cymraeg Ci Golddigger - Erling Løken som som regel viser han, evnt Christine Sonberg som regel. Tenk at Amiga ble BIM mot han, og Arne Foss sa at Amiga hadde slått han hadde halen vært lit

Etnahund! ^^, Alltid, helt klart. De er med på alt og trives med masse aktivitet, men de synes også det er helt ok å slække i sofaen. De er lett-trente, elegante, lite pelsstell (så og si ingenting),

Etnahund! ^^, Alltid, helt klart. De er med på alt og trives med masse aktivitet, men de synes også det er helt ok å slække i sofaen. De er lett-trente, elegante, lite pelsstell (så og si ingenting), og det er en generelt frisk rase, veldig få individer med sykdommer også i forhold til antallet hunder. (Som er få)

Ellers kanskje whippet? De vil jo gjerne ha mulighet til å løpe fra seg en gang om dagen eller tre, og gjerne brukes til noe, men også enkle, omgjengelige hunder som er lette å ha med seg overalt. :ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid tenkt slik at man kan jo vinne på utstilling med alle raser, så jeg har sett på alle andre områder..

For meg var det viktig at hunden krevde kun fysisk aktivitet, ikke pelsstell, ikke stor i størrelsen, en enkel hund å ha (både med tanke på andre dyr, mennesker, ha me seg osv), og ikke minst at det var en frisk rase.. Jeg valgte meg mynde.. Joda, det er mye konkurranse i ringen min som regel, men du og du det er gøy å få certet når man slår feks 25 andre tisper istedenfor å være den eneste i sin rase..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Basenji! Flotteste utstiilingshundene ever, som ofte plasserer seg også i gruppe og BIS. Eksepsjonelt lettstelt, og verdens herligste personlighet :wub:
Det er nok mange som kjøper hund med utstilling som hovedmål? Er jo en interesse på linje med agility o.a?
Det gis dog et bredt utvalg, så det bør ikke være noe problem å finne en rase som også passer inn i din øvrige livssituasjon og preferanser :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kleinspitz :) 24 til 29 cm 2,5 til 5 kg..

Noe pelsstell men ikke så mye.

Morsom rase som er med på det du vil.

Ikke så stor i antall , selv om den har hatt eksplosiv vekst de siste 4-5 årene.

Minus .Det er jo en gruppe 5 hund som er den nest størst gruppa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mynder er jo et godt forslag. Og buhund likte jeg! Har jo nesten vurdert dem - konge turkompis, og ikke visste jeg at de var gratis å stille. Supersøte er de også. :lol:

Jeg kjenner riktignok bare en buhund, men det er seriøst den daffeste og mest passive hunden jeg vet om. Har er vel tre år, og han tar ting så med ro at jeg hadde blitt frustrert om det var min hund. Men han er fryktelig søt og god da. :)

Mja mjo, det er muligens bare jakthundsrasene som er gratis?

Halv pris på buhund. :)http://web2.nkk.no/nyhetsarkiv/redusert-avgift/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I gruppe 2 er det noen store (GD, berner, rottis) og noen små (DP og DS) raser som går igjen ofte i gruppeplasseringene. Av disse er det nok DS som krever mest pelsstell, men til gjengjeld så røyter de ikke :D

Hverken gd eller berner kan vel kalles sunne??

Jeg stemmer buhund, eller kanskje en av lapphundrasene. Hvis du ikke vil ha en spisshund til, så mynde :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hverken gd eller berner kan vel kalles sunne??

Jeg stemmer buhund, eller kanskje en av lapphundrasene. Hvis du ikke vil ha en spisshund til, så mynde :P

Ikke? Jeg har ikke inntrykk av at det er så mye sykdom på noen av de rasene jeg nevnte jeg. Men det var uansett bare en betraktning på hvilke raser som vinner mye i gruppe 2.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...