Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor lang tid lar dere det gå mellom måltidene?


Guest Klematis
 Share

Recommended Posts

  • Svar 50
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Eh, tja, frokost kommer en gang etter at vi har stått opp, kveldsmat en eller annen gang før vi legger oss. Teller ikke timer.

Willy får en liten frokost om morgenen før jeg drar på jobb (halvt beger tørrfôr og to hundekjeks + et grisøre :aww:) så han har noe å holde på med når jeg drar :). Neste måltid er så seint som mulig på kvelden før leggetid, gjerne rundt halv ti-ti. Han får mat såpass seint fordi vi da er ferdig med alle aktiviteter/trening, kroppen har roet seg og faren for magedreining dermed antas å være lav - og han har hele natta å fordøye maten sin på :). Jeg har gjort det sånn med alle mine hunder - og det ser da ut til at alle har fungert bra på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En gang om dagen, på kvelden en gang som regel. Prøver å holde det rundt halv 8 - 8 for min del. Om sommeren når det er varmt kan han f.eks få midt på dagen, frossen vom f.eks. Nei, varierer en del her, selv om jeg prøver å holde en liten fast rutine, som sagt for min del :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min får mat 4 ganger om dagen, rett etter jeg våkner, rett etter jobb, etterlangturen og rett før leggetid! Han kastet ofte opp tidligere, pga for høy magesyre, men det ble stabilisert med oppdeling av måltidene! Går det mer enn 12 timer mellom måltid, blir det galleoppkast på stuegulvet...:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min får mat to ganger om dagen, på jobbdager vil det si ca. kl. 09 og 21 - på fridager varierer det veldig. Men morgen og kveld uansett.

Dere som forer kun en gang om dagen, og som gjør det på kvelden, er det noen spesiell grunn til det? Altså, jeg veit jo at hunder og mennesker ikke er det samme - men vi har jo best av å få mat om morgenen sånn at vi har energi til å fungere om dagen, er det ikke nogenlunde det samme for hunder?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De får om morgenen og litt sent på ettermiddagen. Kommer litt an på hva vi gjør den dagen også, er de i hard aktivitet så får de ikke mat rett før eller rett etter. Så hender det varierer litt, men de får to ganger daglig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Foreløpig får lille klumpen min fri tilgang på tørrfor, og rått en gang for dagen der tidspunkt varierer. Jeg må se han an etterhvert om jeg kan fortsette slik eller om jeg må begrense/dele opp måltidene etterhvert. :)

Forsøkte meg på å dele opp og gi han tre ganger for dagen en måneds tid, men det endte med oppkast av magesyre, spesielt om morgenen, siden han da glatt hopper over et måltid eller tre. Nå spiser han jevnt utover dagen, og hugger innpå siste rest av skålen før vi legger oss. Ettersom jeg fyller opp skålen om dagen, har jeg fremdeles full kontroll på mengden mat han spiser, og det går noenlunde det samme som de gangene han spiste tre fulle måltider når jeg delte opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å gin mat kl 07 og 17.

Men, jeg jobber turnus, og da hender det at det blir kl 10 og 2230.

I helgene blir det også forskjøvet.

Hvor mange timer lar dere det gå mellom måltidene?

Jeg jobber turnus selv så frokost er alt fra kl 6 til kl 10 :) Kveldsmat er aldri tidligere enn kl19-20 og på senvakter rundt 23.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Når jeg gir mat kan jeg ikke svare på for det kan være klokken 07 på morgenene eller 15.00 på dagen og alt fra 20.0 på kvelden til både 03-04 på natten. Eneste jeg prøver å holde er ca 12 timer mellom måltidene. Han får mat når jeg står opp og mat når jeg legger meg sånn ca. Har han fått veldig tidlig mat så passer jeg på å gi han mat tidligere på kvelden også. Får han maten på morgene sent så får han kveldsmaten sent. Med varierende helse og jobbsituasjon i årene som har gått så blir det litt sånn. Begynner å jobbe turnus igjen og da også får han mat når jeg kan gi han mat. Som sakt det jeg prøver å opprettholde er noen lunde "rett" fordeling av timer mellom måltidene. At han ikke skal få 2 måltider med få timer mellom og så gå 20 timer til neste. :) Av og til blir det gjerne 15-16 timer mellom 2 måltid og gjerne bare 9-10 mellom et annet men jeg ønsker ikke at han skal gå for lenge uten mat i magen. Må være litt fælt og gå et døgn uten mat tenker nå jeg.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jobbukene mine får de frokost med en gang jeg kommer hjem. Og middag får de når jeg spiser middag.

Når jeg har fri, får de frokost når jeg står opp. Og det er veldig varierende når. :P Middag er da enten samtidig med meg om vi ikke skal trene, eller på kvelden når vi kommer hjem. Så stor variasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen faste rutiner egentlig, det blir som regel etter at vi står opp og før vi legger oss, tidspunktene varierer derfor en del. Kunne aldri hatt fri tilgang på tørrfôr her, da hadde hun trillet. Orker ikke hunder som maser om mat, så velger bevisst å ikke gi mat på samme tid hver dag. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det var vell klart at jeg skulle ha han som var mest lik moren sin, eller? Si hei til Lynwyr Pod, etter Pil og barnebarn av Lyn
    • Hva er det raseklubben i Finland gjør? Genetikknerden i meg har veldig lyst til å teste alt som kan testes, men avventer en stund, til jeg vet at andre helsetester er ok før eventuell avl. 
    • Dette blir et langt innlegg, men jeg vil gjerne fortelle om et problem vi hadde med hunden vår, og løsningen vi fant, i tilfelle det er nyttig for noen andre.  Hunden vår var ca 5-6 mnd da han begynte å få urolige perioder på ettermiddagen/kvelden. Han var urolig, intens og jaget halen/baken sin. Det var ikke mulig å distrahere han. Det varte kanskje 15-45 minutter hver gang, og skjedde nesten bare på kveldstid. Jeg søkte råd fra veterinær og hundeinstruktør, og prøvde "alt": mer aktivitet, mindre aktivitet, be han gå og legge seg osv. Ingenting hjalp. Ofte spiste han pels fra bakenden og halen sin, og vi fant pels i avføringen hans. Jeg vurderte muligheten for at det var analkjertlene som plaget han, men han hadde normale analkjertler på 6-månederskontroll, aket seg ikke og avføringen hans var stort sett normal. Derfor slo jeg det fra meg. Dette pågikk i noen måneder frem til vi dro til dyrlegen etter en periode med løs avføring og hun tømte kjerlene hans. De var fulle, men ikke betent, og lot seg enkelt tømme. Da vi kom hjem fra veterinæren var han utrolig intens i halejagingen sin. Enda mer intens enn vanlig, og dette var tidlig på dagen (vanligvis hadde han bare disse periodene på kvelden). Da skjønte jeg endelig at det var analkjertlene som var problemet. For en lettelse! Etter veterinærbesøket har vi brukt litt tid på å finne riktig fôr og kosttilskudd, og halejagingen og de urolige periodene er helt borte. Hunden vår får nå ca 50/50 råfor og kaldpresset tørrfor. Han får også litt "Proflax Bottoms Up" som tilskudd.  Det var fortvilende å se at hunden vår ikke hadde det bra, for det var tydelig at det var ubehagelig for han. Jeg følte virkelig at jeg googlet meg ihjel mens det sto på. Håper derfor denne posten kan være til hjelp for andre. Hvis du har opplevd det samme med din hund, er jeg veldig interessert i å høre deres erfaringer/løsninger 😊 Og som et tilleggsspørsmål: Er det noen av deres hunder som synes det er utrolig ubehagelig å få tømt ikke-betente analkjertler? Veterinæren tømte analkjertlene igjen på 1-årskontrollen. Da var de halvfulle og ikke bentente. Han oppfører seg fint ved tømming, men begynte å jage halen/baken sin etterpå. Veterinæren ble veldig overrasket over hvordan han oppførte seg og hvor intens han ble. Hun trodde kanskje at det kom av han at han synes det var ubehagelig å ha analkjertelvæske i pelsen/rundt anus, siden hun ikke fikk vasket han godt på veterinærkontoret. Jeg tror ikke det stemmer, da vi har ekperimentert med å vaske han mer/mindre rundt anus. Jeg tror det rett og slett kommer av ubehag, kanskje han rett og slett er litt sensitiv.   
    • Drar opp denne for å se om flere har erfaringer idag. Jeg synes genetikk er spennende. Brukte nesten laboklin på Limit når vi var i herning i fjor siden de hadde stand der, men ble litt uforutsette utgifter på den turen så tok meg ikke råd der og da.  Kunne tenkt meg å teste den genetiske variasjonen på dem, men kommer til å avvente svar fra NKK på forespørselen fra NCK. Tilfelle raseklubben får til noe ala det de gjør i Finland via er det embark tro. 🤔 Kunne også tenke meg å se merle lengden på Karma bare fordi jeg er nerd. 😂 I tillegg til de typiske collie greiene på begge som MDR1, CEA, PRA osv. Har jo en god anelse via opphav, men ja spennende og nerd. 😂 
    • God idé! Kanskje vi gjør det, så er vi plutselig startklare før vi vet ordet av det 😁 Etter tur på lørdag ble han plutselig halt, uten at han hylte av noe der og da. Jeg syns det kanskje er blitt litt bedre, så regner med det er en strekk eller noe som går over. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...