Gå til innhold
Hundesonen.no

Amig0

Medlemmer
  • Innholdsteller

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Amig0

  • Bursdag 05/08/1991

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Slattum
  • Hunderase
    Amerikansk Bulldog

Nylige profilbesøk

1,720 profilvisninger

Amig0's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

20

Nettsamfunnsomdømme

  1. Valpen min har blitt 16 måneder nå, og passering er det store problemet. Han stopper opp når han ser en annen hund, går videre, stopper opp, og så blir han veldig ivrig og prøver virkelig hardt for å komme bort til den andre hunden. Jeg prøver og bare gå videre, men det nytter ikke. Prøver å få kontakt, men det nytter heller ikke. Noen tips til hvordan jeg kan trene oss opp til passering av andre hunder, uten at jeg må bruke full makt for å holde igjen min? Jeg må begynne helt fra starten igjen, er jeg sikker på, men hvordan? Leser stadig saker om passering av andre hunder, men blir ikke noe klokere.
  2. Han er ca 34 kg, amerikansk bulldog =) Han hoppet opp tidligere..
  3. Hei! Amigo har rundet året nå, og ikke blitt den verste pubertetshunden (enda ), men noen småting er det alikevel - som jeg vil trene bort, og trenger tips Bjeffing og "boffing": Han bjeffer som en gal på huseier (selv om huseier setter seg ned og holder seg rolig), han "boffer" på mennesker som kommer i mot han hjemme (ukjente , og kjente - som han ikke har innsett er kjente enda ), og han "boffer" på noen ukjente lyder. Jeg har prøvd å rette oppmerksomheten mot meg når han bjeffer og "boffer" , og gitt han ros for oppmerksomheten. Noen andre tips? Biting: Han biter og ødelegger fremdeles ting, enda han ikke får lov. Tar vi han i akten, sier vi "NEI" i en streng tone og han legger tingen i fra seg og ser skyldig ut. Han får stadig ros når han leker meg sine egne leker. Noen måter å få han til å slutte? Bur: Han er kjempeflink til å ligge i bur, og går frivillig inn med kommandoen "inn i buret", men så fort vi har dratt / lukket døren så begynner han på sin "komme seg ut av buret" oppgave (med mindre han er ekstremt sliten). Buret står inne på soverommet (pga svalest temperatur) og han har utsikt ut av vinduet. Han har tidligere ødelagt 1 bur (billig bur fra JULA) , og vi har nå et dogman bur som ser ut til å tåle støyten - bortsett fra at han klarer å lirke seg ut fra det, med mindre vi har på hengelåser. Jeg har stadig dårlig samvittighet for at han har hengelåser på buret, men jeg har ingen andre løsninger akkurat nå. Når han har kommet seg løs inne på soverommet, har han bitt i stykker 1 dyne, teppe, overmadrass og begynt litt på senga. Jeg har prøvd å ha han løst i stua, begynt med få timer for å så prøve med flere, men etter han ødela mange ting, tok jeg ikke sjansen. Er han stressa, og vil bare ha sin frihet? Er "å trene seg opp til å gå løst hjemme" eneste løsning? Hvordan begynne? Hvor striglet skal hjemmet være? Bilbur: Han har ingen problemer med å kjøre bil (ingen lyder whatsoever), men han vil ikke , idet hele tatt, gå inn i bagasjerommet (har variogate, og vi må stadig løfte han. Har prøvd å lokke med de aller beste godbitene i hele verden, men han vil ikke for det. Og det virker ikke ut som om han kobler biltur med at vi skal noe gøy, selv om vi alltid gjør noe gøy når han er m€d i bilen.. Tips? Tusen takk
  4. Jeg har nesten samme historie med min hund / valp på 10 mnd og han gikk først på V&H nr 25 (med laks) og så fikk han kylling, men han er allergisk mot både svin (som er i nr. 25) og kylling , så å bytte fra nr 25 til 100% kylling hadde ingen effekt hos oss. Jeg ville også helst ha han på V&H, men ettersom han kun kan spise ting uten mais, kylling og svin så er det bare Storfevom fra V&H som er igjen, og den er ikke fullfôr. Betaler litt over 600 kr for Specific spesialfôr hos dyrlegen (ikke veldig dyrt), og tenkte å prøve med både det og storfevom når de 6-8 ukene av "fôrelimineringen" er ferdig. Han har forresten blitt mye bedre etter fôrendring, og klør veldig lite (klør pga pollenallergi), men dette er også under kontroll ettersom vi har servietter vi vasker labbene hans med innimellom, renser ørene hans, tørker pollen av pelsen og dusjer han litt oftere enn før. Jeg ville sjekket med dyrlege. Allergitest er ikke 100% sikkert når hunden er ung, men det gir i hvertfall en pekepin på hva det kan være allergisk mot dersom det er allergi. Om du vil gjøre det selv, fôreliminering, må du ta deg god tid til å prøve forskjellige fôr. 6-8 uker. Husk at (faktisk og dessverre) mange hunder reagerer på kylling. Kjøp deg også en ørerens og rens ørene - ørene til hunder er ikke noe å tulle med. De kan bli døve dersom infeksjoner o.l ikke blir behandlet.
  5. Kjøpte Specific fòr i dag hos veterinæren, og venter i spenning på de neste 6-8 ukene
  6. Jeg tror det altså, er ikke helt sikker enda, har time 5.mai med vet. hvor vi skal snakke om fôr.
  7. Det vet jeg, men ettersom han har vist reaksjon på både kylling og svin, så velger jeg å stole på blodprøven / allergiprøven
  8. Siden Amigo har fått påvist fôrallergi (mot kylling, lam, svin, mais, gulrot) så må jeg jo endre fôr. Har en liste med de som er aktuelle ihh til det han reagerer på. - Kingsmoor Pure Hund Havsfisk - Orijen 6 Fish - James Wellbeloved Dog Duck & Rice Adult - Naturea Atlantica - Brit Care Salmon - Franks Pro Gold Dog Sensitive Noen som har noen formeninger om disse fôra? Erfaringer osv.. Han har ikke hatt en kost på bare tørrfôr før, men han er veldig matglad.
  9. Dyrlegen jeg har nå , har spesialisert seg på hudsykdommer - Aktiv dyreklinikk på Åneby (Nittedal). Fikk svar av dyrlege nå, og testene (blodprøver og allergitester) slår ut på noen typer gress og trær, noen typer ugress, husflue og kakerlakk, bygg, kylling, gulrot, mais, svin og lam. Siden han reagerer på kylling og svin, så er det ikke rart han reagerte på Vom og hundemat med laks (inneholder svin) og 100% kylling - vitaminisert.. Så heretter blir det bare tilrettelegging som bare det, deriblandt (selvfølgelig) skifte av fôr
  10. Jeg er enig i alt det du sier, men jeg mener dyrlegen burde sett nøyere på hunden før han bare bad meg om å skifte fôr. Han hadde hovne øyne (noe jeg ikke la merke til da, men som synes på bilder fra den tiden). Ang. elimineringsmetoden, så ville jeg tro at det å gå fra vom & laks til kylling , ville vise om det var laks han reagerte på? Jeg er klar over at kylling er " en jævel" . Nå har det gått 2 uker siden vi var hos dyrlegen (får kanskje i morgen?! ) og han klør fremdeles bittelitt, men da smått under armene, på hals og litt i øynene, men jeg ser helt klart en forskjell på 2 uker (ettersom han ikke har noen sår / rifter / hevelser etc).
  11. Yup, er ganske så sikker på den dyrlegen jeg har nå. Siden hun med èn gang så at han ikke var slik han skal være. Han klør bare bittelitt nå, hevelsen under armen har gått ned og det har blitt hud med pels igjen. Oppdretter vet allerede, og det er fryktelig trist om det / mest sannsynlig skyldes allergi, for han kan bli en bra avlshanne - men jeg avler ikke på en med allergi!
  12. Ja, det har jeg forstått, og blitt fortalt av dyrlegen, men så lenge forsikring betaler alt (minus egenandel), er det jo bare å kjøre på.. Jeg har prøvd fôreleminering, gikk fra v&h nr 25 til 100% kylling (vitaminisert) og alle problemene (bortsett fra utslag i ørene) kom etter endringen. Kanskje det er kylling, kanskje ikke. Mange hunder er allergiske mot kylling.. Hun ringer meg når prøvene kommer tilbake , og da blir det en ny time - og kanskje endring i kost IGJEN.
  13. Jeg dro til dyrlegen (valgte en annen enn jeg hadde) og kjørte på med full pakke. Hun tok skrapeprøver av huden overalt, og hun fant ut at han har streptokokker på magen (rett over tissen), sopp under "tærne" & rundt rumpehullet, hovne øyne. MEN! Det var ikke noe infeksjon eller liknende under armen... Jeg fikk øyesalve, salve mot streptokokker, "servietter" mot soppen , og spray med kortison mot kløen under armen. I tillegg tok vi blodprøver , som jeg får svar på neste uke. Hun var nærmest overrasket over at forrige dyrlege behandlet meg slik, for i følge hun - var det bare å kikke på hunden og se at ting ikke var slik de var (hovne øyne, litt rød snute...). Hun mistenker at det kan være allergi, siden han også er litt luftig i magen også, men hun ba meg om og ikke gjøre noen endringer i kostholdet før vi har fått tilbake blodprøvene. Lærdom av dette: De billigste og "kjente" dyrlegene er ofte ikke de beste. Merkelig nok, mest opptatt av penger (etter min erfaring).
  14. Tror det.. Jeg leste innlegget, og det er kjempe trist å lese MEN han har blitt bedre etter at teppene hans har blitt vasket på 95 grader fremfor 60, så kanskje husstøvmidd?
  15. Salfresh kan brukes? 379,- for en 1000ml flaske (5ml til hund på 30kg pr dag) + frakt. Norsk produsert.
×
×
  • Opprett ny...