Gå til innhold
Hundesonen.no

Lette, billige, sunne middager - tips?


Raksha
 Share

Recommended Posts

Som er, eller kan lages, glutenfrie og fortrinnsvis med en baby på armen? :lol: Finnes det?

Jeg er så lei ferdikjøpte fiskekaker, kjøttkaker og karbonader at jeg snart graver meg ned, og det er middagen minst tre dager i uka her. Så jeg mååå lage andre alternativer selv.

Men jeg er skyldig matlyst og eier ikke inspirasjon når det kommer til mat akkurat nå, så trenger tips. Og middagen MÅ være enkle! Akkurat nå er det ikke så aktuelt å lage store porsjoner og fryse ned. Det kommer senere.

Jeg spiser ikke sau og ikke pølser, bonden er ikke noe glad i kylling, men det får han tåle innimellom altså. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskepakke! Det er så enkelt et det nesten er skammelig :lol:

Pakk porsjonsstore stykker med fisk (jeg pleier å bruke ørret) og krydre dem med sitronpepper (eller vanlig pepper) og salt, ha oppi biter med valgfrie grønnsaker (pleier å bruke strimla gulrøtter, brokkoli og purre) og valgfri mengde smør i aluminiumsfolie og bak det i ovnen på ca 180 grader til fisken er gjennomstekt og grønnsakene slik du vil ha dem :) En pakke til hver person, også er det bare å tømme hver sin pakke på tallerkenen. Serveres med poteter, rømme, etc om man vil :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Masse grønnsaker i ovnen. Skjær opp i terninger. Gullerot, persillerot (og alle de andre rotene), løk, rødbete, andre beter osv. Krydre med salt pepper, timian whatever, hell over litt olje, rør rundt (i langpanne eller form). Sett i ovnen, og rør rundt av og til. Det kan du servere med couscous (eller... det er gluten i det?) eller ris. F.eks naturris, det er sunnere og metter mer. (Og er bedre synes jeg). En enkel dressing kan du lage av rømme/kesam med hvitløk, en skvis sitron/lime, salt og pepper (++). Eller du kan lage en hvit saus. Hva som helst egentlig.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anbefaler dog ikke å stå og skjære opp hverken grønnsaker eller annet med en baby på armen. Det er klønete og potensielt farlig :aww:

Man får kjøpt frosne og ferske grønnsaker som er ferdig kutta opp :P Hvis det er trygt å betjene saks da. Hehe.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stek kyllingbiter i ei gryte, putt oppi 1/2 purre, så 1/2 boks kokosmelk, 1/2 boks cream frech med en stor dæsj tandorrikylling krydder. Enjoy.. Kan serveres med paprika, purre og nøtter vedsiden av. Tilbehør, ris, eller raspet blomkål...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ha masse grønnsaker i en ildfast form sammen med feka biffstrimler, kyllingfilet eller det du har. Ha oppi ønsket krydder og litt fløte, kan også ha ost på toppen :) Blir kjempe godt! Kjøttet stekes litt i forkant, men man kan sikkert la det lage seg i ovnen også :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gryterett med ris; stek det du vil av kjøtt og grønnsaker (sistnevnte lett), hiv over en boks med hermetiske tomater og legg i en buljongterning. La småkoke en stund, server med ris. En form jeg bruker myye: Stek biffstrimler/kyllingstrimler, løk og sopp (f.eks), hiv i en form sammen med skiver av squash og aubergine, litt frossen spinat og hell over to bokser herm. tomater. Bland i fullkornspasta (glutenfri), og legg over ost. La stå i ovnen til osten er gylden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bondeomelett er lett og veldig kjekt dersom du har rester å putte oppi.

Jeg bruker ca 6egg, litt salt+pepper og litt melk,blander dette.

Du kan putte nesten hva du vil oppi, men jeg pleier å ha stekte poteter som et kuttet opp i små terninger (kjekt om du har igjen poteter fra dagen før, eller passer på å koke noen ekstra dagen før.

Stekt bacon er kjempe godt å ha oppi, pluss grønnsaker du syntes er godt, purre er veldig godt, Broccoli, løk, sukkererter, paprika osv.

Ha alt oppi en ildfast form i ovn som står på ca 225grader, når den har stivnet er den ferdig.

Denne er også kjempe god til å ha på brødskiva/niste dagen etter, så man får liksom spist opp alt ;)

Jeg pleier å servere litt salat til og/eller et godt brød eller rundstykker.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svin og pasta med urtesaus!

- Strimlet svinekjøtt

- Kokt båndpasta (finnes uten gluten)

- En boks tine kremost med urter

- En boks ananas i biter (uten juice)

- Paprika i mellomstore biter

- Løk i biter

Stek kjøttet, ha på grønnsaker og kremost og varm sammen. Legg oppå pastaen. Det er skikkelig godt!! Men det er sikkert lurt å ikle spise veldig mye pasta om man skal tenke kalorier. Så masse kjøtt/grønt og litt mindre pasta er å anbefale. :)

Hjemmelaget blomkålsuppe er ekstremt digg! Dog ikke glutenfritt!

- Et helt blomkål, kokes mørt

- Melk

- Smør

- Mel

- Buljong

Kok blomkålen mør i lettsaltet vann, ca 20-30 min. Lag hvit saus, men bytt ut noe av melka med vann fra blomkålen. Ha i blomkålen og del den i biter oppi sausen. Spe på med valgfri buljong for mer smak. Jeg bruker ofte kjøttbuljong. La koke noen min så det "setter seg". Serveres med f.eks. hvitløksbrød.

Kyllinglår i form

- Frosne kyllinglår

- Løk

- Cherrytomater

- Løk

- Ris

Putt lårene i en ildfast form, pensle dem med olje og ønsket krydder. Hvitløk er digg. Legg halve cherrytomater rundt om i formen, det samme med båter av løk. Sett det i ovnen til det pipler saft fra lårene. Server med ris. Det blir en god sjy i formen, men du kan f.eks. ha ravigottesaus fra flaske på. Server gjerne grønn salat ved siden av :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svin og pasta med urtesaus!

- Strimlet svinekjøtt

- Kokt båndpasta (finnes uten gluten)

- En boks tine kremost med urter

- En boks ananas i biter (uten juice)

- Paprika i mellomstore biter

- Løk i biter

Stek kjøttet, ha på grønnsaker og kremost og varm sammen. Legg oppå pastaen. Det er skikkelig godt! Men det er sikkert lurt å ikle spise veldig mye pasta om man skal tenke kalorier. Så masse kjøtt/grønt og litt mindre pasta er å anbefale. :)

Hjemmelaget blomkålsuppe er ekstremt digg! Dog ikke glutenfritt!

- Et helt blomkål, kokes mørt

- Melk

- Smør

- Mel

- Buljong

Kok blomkålen mør i lettsaltet vann, ca 20-30 min. Lag hvit saus, men bytt ut noe av melka med vann fra blomkålen. Ha i blomkålen og del den i biter oppi sausen. Spe på med valgfri buljong for mer smak. Jeg bruker ofte kjøttbuljong. La koke noen min så det "setter seg". Serveres med f.eks. hvitløksbrød.

Kyllinglår i form

- Frosne kyllinglår

- Løk

- Cherrytomater

- Løk

- Ris

Putt lårene i en ildfast form, pensle dem med olje og ønsket krydder. Hvitløk er digg. Legg halve cherrytomater rundt om i formen, det samme med båter av løk. Sett det i ovnen til det pipler saft fra lårene. Server med ris. Det blir en god sjy i formen, men du kan f.eks. ha ravigottesaus fra flaske på. Server gjerne grønn salat ved siden av :)

NAM!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Salater i lange baner er jo veldig enkelt og veldig sunt, og ikke minst, det holder i to dager+.

Mammas superenkle sommermat (ikke så sunn da, men veldig god):
Kok et blomkålhode og pasta etter ønske (sommerfugl eller skjell er godt). Stek bacon og kutt opp i biter. Legg pastaen i en form, sett blomkålhodet midt i og strø over bacon. Server med gresk dressing laget av lettrømme og gresk dressing-mix (fås kjøpt i trepakninger).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...