Gå til innhold
Hundesonen.no

Lette, billige, sunne middager - tips?


Raksha
 Share

Recommended Posts

Som er, eller kan lages, glutenfrie og fortrinnsvis med en baby på armen? :lol: Finnes det?

Jeg er så lei ferdikjøpte fiskekaker, kjøttkaker og karbonader at jeg snart graver meg ned, og det er middagen minst tre dager i uka her. Så jeg mååå lage andre alternativer selv.

Men jeg er skyldig matlyst og eier ikke inspirasjon når det kommer til mat akkurat nå, så trenger tips. Og middagen MÅ være enkle! Akkurat nå er det ikke så aktuelt å lage store porsjoner og fryse ned. Det kommer senere.

Jeg spiser ikke sau og ikke pølser, bonden er ikke noe glad i kylling, men det får han tåle innimellom altså. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskepakke! Det er så enkelt et det nesten er skammelig :lol:

Pakk porsjonsstore stykker med fisk (jeg pleier å bruke ørret) og krydre dem med sitronpepper (eller vanlig pepper) og salt, ha oppi biter med valgfrie grønnsaker (pleier å bruke strimla gulrøtter, brokkoli og purre) og valgfri mengde smør i aluminiumsfolie og bak det i ovnen på ca 180 grader til fisken er gjennomstekt og grønnsakene slik du vil ha dem :) En pakke til hver person, også er det bare å tømme hver sin pakke på tallerkenen. Serveres med poteter, rømme, etc om man vil :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Masse grønnsaker i ovnen. Skjær opp i terninger. Gullerot, persillerot (og alle de andre rotene), løk, rødbete, andre beter osv. Krydre med salt pepper, timian whatever, hell over litt olje, rør rundt (i langpanne eller form). Sett i ovnen, og rør rundt av og til. Det kan du servere med couscous (eller... det er gluten i det?) eller ris. F.eks naturris, det er sunnere og metter mer. (Og er bedre synes jeg). En enkel dressing kan du lage av rømme/kesam med hvitløk, en skvis sitron/lime, salt og pepper (++). Eller du kan lage en hvit saus. Hva som helst egentlig.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anbefaler dog ikke å stå og skjære opp hverken grønnsaker eller annet med en baby på armen. Det er klønete og potensielt farlig :aww:

Man får kjøpt frosne og ferske grønnsaker som er ferdig kutta opp :P Hvis det er trygt å betjene saks da. Hehe.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stek kyllingbiter i ei gryte, putt oppi 1/2 purre, så 1/2 boks kokosmelk, 1/2 boks cream frech med en stor dæsj tandorrikylling krydder. Enjoy.. Kan serveres med paprika, purre og nøtter vedsiden av. Tilbehør, ris, eller raspet blomkål...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ha masse grønnsaker i en ildfast form sammen med feka biffstrimler, kyllingfilet eller det du har. Ha oppi ønsket krydder og litt fløte, kan også ha ost på toppen :) Blir kjempe godt! Kjøttet stekes litt i forkant, men man kan sikkert la det lage seg i ovnen også :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gryterett med ris; stek det du vil av kjøtt og grønnsaker (sistnevnte lett), hiv over en boks med hermetiske tomater og legg i en buljongterning. La småkoke en stund, server med ris. En form jeg bruker myye: Stek biffstrimler/kyllingstrimler, løk og sopp (f.eks), hiv i en form sammen med skiver av squash og aubergine, litt frossen spinat og hell over to bokser herm. tomater. Bland i fullkornspasta (glutenfri), og legg over ost. La stå i ovnen til osten er gylden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bondeomelett er lett og veldig kjekt dersom du har rester å putte oppi.

Jeg bruker ca 6egg, litt salt+pepper og litt melk,blander dette.

Du kan putte nesten hva du vil oppi, men jeg pleier å ha stekte poteter som et kuttet opp i små terninger (kjekt om du har igjen poteter fra dagen før, eller passer på å koke noen ekstra dagen før.

Stekt bacon er kjempe godt å ha oppi, pluss grønnsaker du syntes er godt, purre er veldig godt, Broccoli, løk, sukkererter, paprika osv.

Ha alt oppi en ildfast form i ovn som står på ca 225grader, når den har stivnet er den ferdig.

Denne er også kjempe god til å ha på brødskiva/niste dagen etter, så man får liksom spist opp alt ;)

Jeg pleier å servere litt salat til og/eller et godt brød eller rundstykker.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svin og pasta med urtesaus!

- Strimlet svinekjøtt

- Kokt båndpasta (finnes uten gluten)

- En boks tine kremost med urter

- En boks ananas i biter (uten juice)

- Paprika i mellomstore biter

- Løk i biter

Stek kjøttet, ha på grønnsaker og kremost og varm sammen. Legg oppå pastaen. Det er skikkelig godt!! Men det er sikkert lurt å ikle spise veldig mye pasta om man skal tenke kalorier. Så masse kjøtt/grønt og litt mindre pasta er å anbefale. :)

Hjemmelaget blomkålsuppe er ekstremt digg! Dog ikke glutenfritt!

- Et helt blomkål, kokes mørt

- Melk

- Smør

- Mel

- Buljong

Kok blomkålen mør i lettsaltet vann, ca 20-30 min. Lag hvit saus, men bytt ut noe av melka med vann fra blomkålen. Ha i blomkålen og del den i biter oppi sausen. Spe på med valgfri buljong for mer smak. Jeg bruker ofte kjøttbuljong. La koke noen min så det "setter seg". Serveres med f.eks. hvitløksbrød.

Kyllinglår i form

- Frosne kyllinglår

- Løk

- Cherrytomater

- Løk

- Ris

Putt lårene i en ildfast form, pensle dem med olje og ønsket krydder. Hvitløk er digg. Legg halve cherrytomater rundt om i formen, det samme med båter av løk. Sett det i ovnen til det pipler saft fra lårene. Server med ris. Det blir en god sjy i formen, men du kan f.eks. ha ravigottesaus fra flaske på. Server gjerne grønn salat ved siden av :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svin og pasta med urtesaus!

- Strimlet svinekjøtt

- Kokt båndpasta (finnes uten gluten)

- En boks tine kremost med urter

- En boks ananas i biter (uten juice)

- Paprika i mellomstore biter

- Løk i biter

Stek kjøttet, ha på grønnsaker og kremost og varm sammen. Legg oppå pastaen. Det er skikkelig godt! Men det er sikkert lurt å ikle spise veldig mye pasta om man skal tenke kalorier. Så masse kjøtt/grønt og litt mindre pasta er å anbefale. :)

Hjemmelaget blomkålsuppe er ekstremt digg! Dog ikke glutenfritt!

- Et helt blomkål, kokes mørt

- Melk

- Smør

- Mel

- Buljong

Kok blomkålen mør i lettsaltet vann, ca 20-30 min. Lag hvit saus, men bytt ut noe av melka med vann fra blomkålen. Ha i blomkålen og del den i biter oppi sausen. Spe på med valgfri buljong for mer smak. Jeg bruker ofte kjøttbuljong. La koke noen min så det "setter seg". Serveres med f.eks. hvitløksbrød.

Kyllinglår i form

- Frosne kyllinglår

- Løk

- Cherrytomater

- Løk

- Ris

Putt lårene i en ildfast form, pensle dem med olje og ønsket krydder. Hvitløk er digg. Legg halve cherrytomater rundt om i formen, det samme med båter av løk. Sett det i ovnen til det pipler saft fra lårene. Server med ris. Det blir en god sjy i formen, men du kan f.eks. ha ravigottesaus fra flaske på. Server gjerne grønn salat ved siden av :)

NAM!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Salater i lange baner er jo veldig enkelt og veldig sunt, og ikke minst, det holder i to dager+.

Mammas superenkle sommermat (ikke så sunn da, men veldig god):
Kok et blomkålhode og pasta etter ønske (sommerfugl eller skjell er godt). Stek bacon og kutt opp i biter. Legg pastaen i en form, sett blomkålhodet midt i og strø over bacon. Server med gresk dressing laget av lettrømme og gresk dressing-mix (fås kjøpt i trepakninger).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Takk for svar!  Har snakket med oppdretter ja☺️ Foreldre har ingen allergi, heller ingen i søskenflokken som jeg har snakket med…  Hills sitt har jeg ikke prøvd, så det skal jeg jaggu prøve!🫶🏻
    • Takk! Da er det nok bare jeg som har trodd jeg har laga en, men ikke gjort det. 😂
    • Uff, det høres fælt ut. Jeg vet ikke svaret på det du spør om, dessverre. Har du snakket med oppdretter? Hvordan er foreldrene og søsknene? Er noen av dem allergiske mot noe? Det er jo dessverre en del helsegreier på disse små "motehundene", og yorkien har vel en del allergi såvidt jeg husker. Men ja, jeg tenker jo det er fornuftig at magen er ganske stabil før det startes utprøving. Men jeg ser bla. at det er en del ris i hypoallergenfôret, jeg ville jo prøvd et allergifôr på kun kjøtt, for eksempel (men må da ha vitaminer og sånt i tillegg). Allergifôret til Hills ser ikke ut til å ha ris i det hele tatt. Ser at de færreste andre allergifôrene har det. Så jeg ville testet andre allergifôr eller rent kjøtt ihvertfall.
    • Å fy fillern, Ede har begynt freake ut om labbene sine og kloklipp. Brukte sikkert en time tidligere i dag på å ikke få klippet ferdig potene, og de ser ikke ut. Til forveksling lik en femåring som har klippet seg selv med kjøkkensaks. Somehow plutselig blitt livredd for labbene sine, uten noen åpenbar grunn. Tenkte vi etter formiddagens frisørtime hadde kommet til enighet om at prisen for favoritt råforet er å la meg tukle med labbene hans. Så var det tid for å bli venn med klosaksa igjen. Hvordan de ble uvenner har gått meg hus forbi, men jeg har forstått at forholdet er anstrengt, så jeg la en hel porsjon Vom i skål, bare for kloklipp. Viste Ede skålen og lot ham lukte, satte den på hylla og kommunisere etter beste evne at det nå var samme deal som tidligere i dag. Jeg fikk jo fikle med klørne mens jeg klippet pels da, så tenkte dette skulle gå greit nå. Han har alltid fått betalt per klo for manikyr og jeg har vært super flink til å bare ta ytterste, bittelille, knøttlille biten som et mulig å klippe av. Millimeter. Ikke mulig å klippe mindre. Han har INGEN grunn til å bæde på kloklipp, det er ikke mulig å gjøre det mer skånsomt. ..men det gjør han altså allikevel. ... Han åpnet med en høylytt diskusjon. Krevde å få maten servert uten noe fæggåt dilldall med neglene. Ille nok å få frisert labbene. — My pronoun is IT! I identify as DOG! brølte han til meg.  Det var en laaaaang "diskusjon". Interessekonflikt, som en kaller det.  ... Å holde min egen IRRITASJON og mitt eget stress i sjakk og være roooolig og hyggelig og vibbe vennskap og kjærlighet når han trekker til seg labben HVER GANG akkurat i det jeg skal klippe.. Jeg trenger valium for å klare holde meg emosjonelt upåvirket gjennom det der.  Han endte med å få en hel ***** porsjon Vom for EN bitteliten klotupp, servert med verdens falskeste smil og ros og så ryggen til og VIBBER av *ARRGH*   Jeg har gjort ALT riktig hva angår trene klipping av klør. Hva **** gikk feil HVOR og NÅR?!  Jeg hadde fra tidligere hunder en 62,5% suksessrate på å innarbeide kloklipp som hyggestund. Første hunden nektet meg NÆR labbene sine, men stod som et skolelys for å få klippet klør av fremmede. Så hadde jeg to som var NULL problem å klippe klør på, før tredje bare lot meg klippe bak, og var dramaqueen på fremlabbene.  Denne gangen var jeg SÅ bevisst på å få gode vaner om kloklipp riktig fra start. ..og har FEILET.  ... "Er du sikker på du ikke kommer til å angre på å ha skaffet deg så stor hund?" -_-
    • Hei! Håper noen vil dele sine erfaringer/evt har noen gode råd.  Fra hunden(yorkshire terrier) min ble 1 år gammel har han slitt mye med diare (får det ca en dag per  uke, men klarer ikke koble det til noe han har spist).. Har vært hos vetrinær flere ganger for undersøkelser, avføringsprøve, ultralyd, blodprøver osv.  Fått ormekur, giardiakur og forsøkt med ulike typer fôr. For 7 uker siden bæsjet han også mye blod, så rett til vetrinær igjen.. Siden den gang har han gått på eliminasjonsdiett og hypoallergenic fra royal canin, som betyr at han ikke får spise noe annet enn det og litt zoolac/canikur. Om en ukes tid skal vi over på provokasjonsdiett(altså å teste hvilke matvarer han reagerer på).  Problemet er jo bare at han fremdeles får diare ca annenhver uke… og fremdeles en del slim i bæsjen som kan tyde på at betennelsen i tarmen ikke er borte.. Og da kan vi jo heller ikke starte noe provokasjon.  Føler meg helt fortvilet. Syns grusomt synd i lillemann som har vondt i magen.. Ikke kan han få godbit, tyggebein eller gulerot(som er litt krise siden det er det beste i verden tydeligvis🤣).  Er det noen her som har noe erfaring med eliminasjonsdiett? Betyr det at det ikke fungerer i det heletatt når vi fremdeles sliter 7 uker inn? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...