Gå til innhold
Hundesonen.no

Lette, billige, sunne middager - tips?


Raksha
 Share

Recommended Posts

Som er, eller kan lages, glutenfrie og fortrinnsvis med en baby på armen? :lol: Finnes det?

Jeg er så lei ferdikjøpte fiskekaker, kjøttkaker og karbonader at jeg snart graver meg ned, og det er middagen minst tre dager i uka her. Så jeg mååå lage andre alternativer selv.

Men jeg er skyldig matlyst og eier ikke inspirasjon når det kommer til mat akkurat nå, så trenger tips. Og middagen MÅ være enkle! Akkurat nå er det ikke så aktuelt å lage store porsjoner og fryse ned. Det kommer senere.

Jeg spiser ikke sau og ikke pølser, bonden er ikke noe glad i kylling, men det får han tåle innimellom altså. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskepakke! Det er så enkelt et det nesten er skammelig :lol:

Pakk porsjonsstore stykker med fisk (jeg pleier å bruke ørret) og krydre dem med sitronpepper (eller vanlig pepper) og salt, ha oppi biter med valgfrie grønnsaker (pleier å bruke strimla gulrøtter, brokkoli og purre) og valgfri mengde smør i aluminiumsfolie og bak det i ovnen på ca 180 grader til fisken er gjennomstekt og grønnsakene slik du vil ha dem :) En pakke til hver person, også er det bare å tømme hver sin pakke på tallerkenen. Serveres med poteter, rømme, etc om man vil :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Masse grønnsaker i ovnen. Skjær opp i terninger. Gullerot, persillerot (og alle de andre rotene), løk, rødbete, andre beter osv. Krydre med salt pepper, timian whatever, hell over litt olje, rør rundt (i langpanne eller form). Sett i ovnen, og rør rundt av og til. Det kan du servere med couscous (eller... det er gluten i det?) eller ris. F.eks naturris, det er sunnere og metter mer. (Og er bedre synes jeg). En enkel dressing kan du lage av rømme/kesam med hvitløk, en skvis sitron/lime, salt og pepper (++). Eller du kan lage en hvit saus. Hva som helst egentlig.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anbefaler dog ikke å stå og skjære opp hverken grønnsaker eller annet med en baby på armen. Det er klønete og potensielt farlig :aww:

Man får kjøpt frosne og ferske grønnsaker som er ferdig kutta opp :P Hvis det er trygt å betjene saks da. Hehe.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stek kyllingbiter i ei gryte, putt oppi 1/2 purre, så 1/2 boks kokosmelk, 1/2 boks cream frech med en stor dæsj tandorrikylling krydder. Enjoy.. Kan serveres med paprika, purre og nøtter vedsiden av. Tilbehør, ris, eller raspet blomkål...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ha masse grønnsaker i en ildfast form sammen med feka biffstrimler, kyllingfilet eller det du har. Ha oppi ønsket krydder og litt fløte, kan også ha ost på toppen :) Blir kjempe godt! Kjøttet stekes litt i forkant, men man kan sikkert la det lage seg i ovnen også :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gryterett med ris; stek det du vil av kjøtt og grønnsaker (sistnevnte lett), hiv over en boks med hermetiske tomater og legg i en buljongterning. La småkoke en stund, server med ris. En form jeg bruker myye: Stek biffstrimler/kyllingstrimler, løk og sopp (f.eks), hiv i en form sammen med skiver av squash og aubergine, litt frossen spinat og hell over to bokser herm. tomater. Bland i fullkornspasta (glutenfri), og legg over ost. La stå i ovnen til osten er gylden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bondeomelett er lett og veldig kjekt dersom du har rester å putte oppi.

Jeg bruker ca 6egg, litt salt+pepper og litt melk,blander dette.

Du kan putte nesten hva du vil oppi, men jeg pleier å ha stekte poteter som et kuttet opp i små terninger (kjekt om du har igjen poteter fra dagen før, eller passer på å koke noen ekstra dagen før.

Stekt bacon er kjempe godt å ha oppi, pluss grønnsaker du syntes er godt, purre er veldig godt, Broccoli, løk, sukkererter, paprika osv.

Ha alt oppi en ildfast form i ovn som står på ca 225grader, når den har stivnet er den ferdig.

Denne er også kjempe god til å ha på brødskiva/niste dagen etter, så man får liksom spist opp alt ;)

Jeg pleier å servere litt salat til og/eller et godt brød eller rundstykker.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svin og pasta med urtesaus!

- Strimlet svinekjøtt

- Kokt båndpasta (finnes uten gluten)

- En boks tine kremost med urter

- En boks ananas i biter (uten juice)

- Paprika i mellomstore biter

- Løk i biter

Stek kjøttet, ha på grønnsaker og kremost og varm sammen. Legg oppå pastaen. Det er skikkelig godt!! Men det er sikkert lurt å ikle spise veldig mye pasta om man skal tenke kalorier. Så masse kjøtt/grønt og litt mindre pasta er å anbefale. :)

Hjemmelaget blomkålsuppe er ekstremt digg! Dog ikke glutenfritt!

- Et helt blomkål, kokes mørt

- Melk

- Smør

- Mel

- Buljong

Kok blomkålen mør i lettsaltet vann, ca 20-30 min. Lag hvit saus, men bytt ut noe av melka med vann fra blomkålen. Ha i blomkålen og del den i biter oppi sausen. Spe på med valgfri buljong for mer smak. Jeg bruker ofte kjøttbuljong. La koke noen min så det "setter seg". Serveres med f.eks. hvitløksbrød.

Kyllinglår i form

- Frosne kyllinglår

- Løk

- Cherrytomater

- Løk

- Ris

Putt lårene i en ildfast form, pensle dem med olje og ønsket krydder. Hvitløk er digg. Legg halve cherrytomater rundt om i formen, det samme med båter av løk. Sett det i ovnen til det pipler saft fra lårene. Server med ris. Det blir en god sjy i formen, men du kan f.eks. ha ravigottesaus fra flaske på. Server gjerne grønn salat ved siden av :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svin og pasta med urtesaus!

- Strimlet svinekjøtt

- Kokt båndpasta (finnes uten gluten)

- En boks tine kremost med urter

- En boks ananas i biter (uten juice)

- Paprika i mellomstore biter

- Løk i biter

Stek kjøttet, ha på grønnsaker og kremost og varm sammen. Legg oppå pastaen. Det er skikkelig godt! Men det er sikkert lurt å ikle spise veldig mye pasta om man skal tenke kalorier. Så masse kjøtt/grønt og litt mindre pasta er å anbefale. :)

Hjemmelaget blomkålsuppe er ekstremt digg! Dog ikke glutenfritt!

- Et helt blomkål, kokes mørt

- Melk

- Smør

- Mel

- Buljong

Kok blomkålen mør i lettsaltet vann, ca 20-30 min. Lag hvit saus, men bytt ut noe av melka med vann fra blomkålen. Ha i blomkålen og del den i biter oppi sausen. Spe på med valgfri buljong for mer smak. Jeg bruker ofte kjøttbuljong. La koke noen min så det "setter seg". Serveres med f.eks. hvitløksbrød.

Kyllinglår i form

- Frosne kyllinglår

- Løk

- Cherrytomater

- Løk

- Ris

Putt lårene i en ildfast form, pensle dem med olje og ønsket krydder. Hvitløk er digg. Legg halve cherrytomater rundt om i formen, det samme med båter av løk. Sett det i ovnen til det pipler saft fra lårene. Server med ris. Det blir en god sjy i formen, men du kan f.eks. ha ravigottesaus fra flaske på. Server gjerne grønn salat ved siden av :)

NAM!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Salater i lange baner er jo veldig enkelt og veldig sunt, og ikke minst, det holder i to dager+.

Mammas superenkle sommermat (ikke så sunn da, men veldig god):
Kok et blomkålhode og pasta etter ønske (sommerfugl eller skjell er godt). Stek bacon og kutt opp i biter. Legg pastaen i en form, sett blomkålhodet midt i og strø over bacon. Server med gresk dressing laget av lettrømme og gresk dressing-mix (fås kjøpt i trepakninger).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
    • Ser at det er nesten 6 år siden noen har skrevet her, men jeg prøver likevel:  Har et par spørsmål om whippet som jeg lurer på. 1) Leser her og der at det er veldig lett at de får overflatiske skader på kroppen, pga av full fart under "fri leik". Hvordan er det å kombinere tur  i typisk norsk skog med en løs whippet?  2) Whippet har jo jaktlyst. Er det mange som har erfaring med at naboens katt har fått en ublid skjebne? 3) Når det gjelder jaktlyst; er det helt "på trynet" å sette munnkurv på en whippet som skal få rase fra seg i fritt løp? Bare noen spørsmål fra en som har whippet på lista over "hunder jeg kanskje kunne tenkte med, når den hunden jeg har nå rusler til de evige jaktmarker"...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...