Gå til innhold
Hundesonen.no

Lette, billige, sunne middager - tips?


Recommended Posts

Skrevet

Som er, eller kan lages, glutenfrie og fortrinnsvis med en baby på armen? :lol: Finnes det?

Jeg er så lei ferdikjøpte fiskekaker, kjøttkaker og karbonader at jeg snart graver meg ned, og det er middagen minst tre dager i uka her. Så jeg mååå lage andre alternativer selv.

Men jeg er skyldig matlyst og eier ikke inspirasjon når det kommer til mat akkurat nå, så trenger tips. Og middagen MÅ være enkle! Akkurat nå er det ikke så aktuelt å lage store porsjoner og fryse ned. Det kommer senere.

Jeg spiser ikke sau og ikke pølser, bonden er ikke noe glad i kylling, men det får han tåle innimellom altså. :aww:

Skrevet

Fiskepakke! Det er så enkelt et det nesten er skammelig :lol:

Pakk porsjonsstore stykker med fisk (jeg pleier å bruke ørret) og krydre dem med sitronpepper (eller vanlig pepper) og salt, ha oppi biter med valgfrie grønnsaker (pleier å bruke strimla gulrøtter, brokkoli og purre) og valgfri mengde smør i aluminiumsfolie og bak det i ovnen på ca 180 grader til fisken er gjennomstekt og grønnsakene slik du vil ha dem :) En pakke til hver person, også er det bare å tømme hver sin pakke på tallerkenen. Serveres med poteter, rømme, etc om man vil :)

  • Like 1
Skrevet

Masse grønnsaker i ovnen. Skjær opp i terninger. Gullerot, persillerot (og alle de andre rotene), løk, rødbete, andre beter osv. Krydre med salt pepper, timian whatever, hell over litt olje, rør rundt (i langpanne eller form). Sett i ovnen, og rør rundt av og til. Det kan du servere med couscous (eller... det er gluten i det?) eller ris. F.eks naturris, det er sunnere og metter mer. (Og er bedre synes jeg). En enkel dressing kan du lage av rømme/kesam med hvitløk, en skvis sitron/lime, salt og pepper (++). Eller du kan lage en hvit saus. Hva som helst egentlig.

  • Like 1
Skrevet

Jeg anbefaler dog ikke å stå og skjære opp hverken grønnsaker eller annet med en baby på armen. Det er klønete og potensielt farlig :aww:

Skrevet

Jeg anbefaler dog ikke å stå og skjære opp hverken grønnsaker eller annet med en baby på armen. Det er klønete og potensielt farlig :aww:

Man får kjøpt frosne og ferske grønnsaker som er ferdig kutta opp :P Hvis det er trygt å betjene saks da. Hehe.

  • Like 1
Skrevet

Grønnsaker og kjøtt/fisk etter eget ønske, eventuelt med pasta/nudler i panna, krydre og kjør på med litt creme fraiche så blir det en god kremet saus på det hele.

  • Like 1
Skrevet

Stek kyllingbiter i ei gryte, putt oppi 1/2 purre, så 1/2 boks kokosmelk, 1/2 boks cream frech med en stor dæsj tandorrikylling krydder. Enjoy.. Kan serveres med paprika, purre og nøtter vedsiden av. Tilbehør, ris, eller raspet blomkål...

  • Like 1
Skrevet

Ha masse grønnsaker i en ildfast form sammen med feka biffstrimler, kyllingfilet eller det du har. Ha oppi ønsket krydder og litt fløte, kan også ha ost på toppen :) Blir kjempe godt! Kjøttet stekes litt i forkant, men man kan sikkert la det lage seg i ovnen også :)

  • Like 1
Guest Gråtass
Skrevet

Pytt i panne, poteter og løk i småbiter, jeg bruker vårløk, sopp og svinekjøttdeig, kan varieres med kylling, bacon eller hva du måtte ha. Kan evt toppes med et stekt egg

Skrevet

Gryterett med ris; stek det du vil av kjøtt og grønnsaker (sistnevnte lett), hiv over en boks med hermetiske tomater og legg i en buljongterning. La småkoke en stund, server med ris. En form jeg bruker myye: Stek biffstrimler/kyllingstrimler, løk og sopp (f.eks), hiv i en form sammen med skiver av squash og aubergine, litt frossen spinat og hell over to bokser herm. tomater. Bland i fullkornspasta (glutenfri), og legg over ost. La stå i ovnen til osten er gylden.

  • Like 1
Skrevet

Min juksemiddag når jeg ikke gidder noe annet, er at jeg varmer en grillet kylling i stekovnen mens jeg lager ovnsbakte poteter. Så spises dette med grillkrydder, sursøt chilisaus og salat.. Eller så bytter jeg ut chilisausen med avioli..

  • Like 2
Skrevet

Bondeomelett er lett og veldig kjekt dersom du har rester å putte oppi.

Jeg bruker ca 6egg, litt salt+pepper og litt melk,blander dette.

Du kan putte nesten hva du vil oppi, men jeg pleier å ha stekte poteter som et kuttet opp i små terninger (kjekt om du har igjen poteter fra dagen før, eller passer på å koke noen ekstra dagen før.

Stekt bacon er kjempe godt å ha oppi, pluss grønnsaker du syntes er godt, purre er veldig godt, Broccoli, løk, sukkererter, paprika osv.

Ha alt oppi en ildfast form i ovn som står på ca 225grader, når den har stivnet er den ferdig.

Denne er også kjempe god til å ha på brødskiva/niste dagen etter, så man får liksom spist opp alt ;)

Jeg pleier å servere litt salat til og/eller et godt brød eller rundstykker.

  • Like 1
Skrevet

Laksefilet (kan kjøpes ganske billig på endel butikker), et glass pesto (klin på masse), hiv den i ovnen. Kok pasta eller grønnsaker til å ha ved siden av. Faktisk veldig godt og ekstremt enkelt :)

  • Like 1
Skrevet

- Enkel pizza (kjøp ferdig bunn, stek kjøttdeig/kyllingkjøttdeig, tomatpurre, løk og ost) Man får vel glutenfri bunn?

- Spagetti og pølser

- Sodd/lapskaus på boks

- fiskeboller og skjell

Skrevet

Svin og pasta med urtesaus!

- Strimlet svinekjøtt

- Kokt båndpasta (finnes uten gluten)

- En boks tine kremost med urter

- En boks ananas i biter (uten juice)

- Paprika i mellomstore biter

- Løk i biter

Stek kjøttet, ha på grønnsaker og kremost og varm sammen. Legg oppå pastaen. Det er skikkelig godt!! Men det er sikkert lurt å ikle spise veldig mye pasta om man skal tenke kalorier. Så masse kjøtt/grønt og litt mindre pasta er å anbefale. :)

Hjemmelaget blomkålsuppe er ekstremt digg! Dog ikke glutenfritt!

- Et helt blomkål, kokes mørt

- Melk

- Smør

- Mel

- Buljong

Kok blomkålen mør i lettsaltet vann, ca 20-30 min. Lag hvit saus, men bytt ut noe av melka med vann fra blomkålen. Ha i blomkålen og del den i biter oppi sausen. Spe på med valgfri buljong for mer smak. Jeg bruker ofte kjøttbuljong. La koke noen min så det "setter seg". Serveres med f.eks. hvitløksbrød.

Kyllinglår i form

- Frosne kyllinglår

- Løk

- Cherrytomater

- Løk

- Ris

Putt lårene i en ildfast form, pensle dem med olje og ønsket krydder. Hvitløk er digg. Legg halve cherrytomater rundt om i formen, det samme med båter av løk. Sett det i ovnen til det pipler saft fra lårene. Server med ris. Det blir en god sjy i formen, men du kan f.eks. ha ravigottesaus fra flaske på. Server gjerne grønn salat ved siden av :)

  • Like 1
Skrevet

Svin og pasta med urtesaus!

- Strimlet svinekjøtt

- Kokt båndpasta (finnes uten gluten)

- En boks tine kremost med urter

- En boks ananas i biter (uten juice)

- Paprika i mellomstore biter

- Løk i biter

Stek kjøttet, ha på grønnsaker og kremost og varm sammen. Legg oppå pastaen. Det er skikkelig godt! Men det er sikkert lurt å ikle spise veldig mye pasta om man skal tenke kalorier. Så masse kjøtt/grønt og litt mindre pasta er å anbefale. :)

Hjemmelaget blomkålsuppe er ekstremt digg! Dog ikke glutenfritt!

- Et helt blomkål, kokes mørt

- Melk

- Smør

- Mel

- Buljong

Kok blomkålen mør i lettsaltet vann, ca 20-30 min. Lag hvit saus, men bytt ut noe av melka med vann fra blomkålen. Ha i blomkålen og del den i biter oppi sausen. Spe på med valgfri buljong for mer smak. Jeg bruker ofte kjøttbuljong. La koke noen min så det "setter seg". Serveres med f.eks. hvitløksbrød.

Kyllinglår i form

- Frosne kyllinglår

- Løk

- Cherrytomater

- Løk

- Ris

Putt lårene i en ildfast form, pensle dem med olje og ønsket krydder. Hvitløk er digg. Legg halve cherrytomater rundt om i formen, det samme med båter av løk. Sett det i ovnen til det pipler saft fra lårene. Server med ris. Det blir en god sjy i formen, men du kan f.eks. ha ravigottesaus fra flaske på. Server gjerne grønn salat ved siden av :)

NAM!

Skrevet

Salater i lange baner er jo veldig enkelt og veldig sunt, og ikke minst, det holder i to dager+.

Mammas superenkle sommermat (ikke så sunn da, men veldig god):
Kok et blomkålhode og pasta etter ønske (sommerfugl eller skjell er godt). Stek bacon og kutt opp i biter. Legg pastaen i en form, sett blomkålhodet midt i og strø over bacon. Server med gresk dressing laget av lettrømme og gresk dressing-mix (fås kjøpt i trepakninger).

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
    • Med denne innstillingen kommer du til å få mange overraskelser i hundeholdet ditt i årene som kommer:) 
    • Tenker at du først og fremst må stikke fingeren i jorda å innse hva slags gener valpen din har. Alle disse tre rasene har grunnleggende mye jaktinstinkt. Alt beror seg ikke på at du er flink til å trene hunden din i valpestadiet. Om du har valp etter foreldredyr/linjer med mye stress og lite impulskontroll har du mildt sagt en jobb foran deg Jeg hadde aldri, ALDRI stolt på min amerikanske bulldog alene rundt små dyr eller katter. Det ville høyst sannsynlig blitt blodbad. Ikke fordi han var slem, ond eller dårlig trent. Men fordi han hadde ett voldsomt jaktinstinkt. Jo før du innser at det mest sannsynlig kan være tilfelle med din hund og, dess bedre er det. Tilrettelegg for minimalt med triggere for hunden din og å holde dyra skilt når du ikke hjemme eller kan følge godt med på interaksjonen mellom dem er mitt beste tips til deg. Pluss, trene på impulskontroll og konsentrasjon. Atferden på hunden din kommer garantert til å forandre seg når den går igjennom de forskjellige kjønnsmodningsfasene - kanskje spesielt dersom du har hannhund.  Fortsett å trene gjennom hele livet til hunden din så minimerer du sjansen for at noe går galt. 
    • Jeg meldte en bekymring til mattilsynet i sommer. Hadde masse bevis på at dyrene ikke hadde det bra, hadde samtaler på telefon, SMS, mailkorrespondanse med saksbehandler fra Mattilsynet, pluss jeg lagde egen googledisk-folder med bilder og videoer av forholdene som hun/de fra Mattilsynet hadde fri tilgang til. Jeg vet også at Mattilsynet var der i hvert fall en gang på befaring. Det endte i at eieren fortsatt har dyrene, noe jeg syntes er heeelt hårreisende.  Hundene hadde tak over hodet, tilgang til mat og vann - så da var det ikke skjellig grunn til omplassering. På tross av at de konstant sto ute, sloss så blodet sprutet og ikke ble møkka for... Nå har jeg flytta, men da jeg fortsatt bodde i området stod det to voksne pluss fire/fem valper i samme hundegård. Alle utenom den ene var forholdsvis store driv- og jakthunder på rundt 25/30 kilo. Tror også at Mattilsynet har sykt mye å gjøre, med lite ressurser til å gjennomføre alt, at de kun har mulighet til å befare bekymringer der dyr er døende eller har veldig, veldig kummerlige livsforhold. Det du beskriver er selvfølgelig helt ******, men trolig ikke nok til at Mattilsynet kommer til gjøre noe.. Dessverre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...