Gå til innhold
Hundesonen.no

"It's yer choice"


Tabris
 Share

Recommended Posts

Jeg lo også godt/oppgitt av at dette brått har blitt et konsept med eget, fancy navn, men det er da slett ikke en kritikk av deg, Tabris! :)

Flott at du har funnet en måte å trene selvkontroll på om du føler han trenger det, og du vil finne mange flere eksempler om du googler begreper som "doggie zen", "omvendt lokking" og "shaping".

Jeg har jo ganske avbalanserte/vanskelig motiverte hunder, og har ikke noe ønske om å lære dem passivitet rundt belønning, da blir det skrekkelig trått på banen. :lol: Likevel har jeg selvsagt trent de klassiske kontaktøvelsene TS nevner ved at de må se på meg før de får godiset i hånda mi/mellom leppene mine/liggende på poten deres eller gå ut døra.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har det akkurat på samme måte som Sandy, jeg vil slett ikke ha mer passivitet i treningen min, men metoden har funket gull her for nettopp dette med kontakt før belønning og å vente før han får gå ut døra.

Jeg har også brukt dette for å lære inn "Vent" eller "Bli". Veldig praktisk hvis jeg skal legge ut et godbitsøk mens han sitter og ser på, for eksempel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sliter litt med å se hvordan dette skal kunne funke til å være hunden alt mulig. Småting som å vente på værsågod før mat, ikke hoppe osv ja selvfølgelig. Men hvordan skal du f.eks. kunne lære hunden å gå pent forbi møtende hunder på gata med denne "metoden"? Hvordan skal du lære hunden å ikke jage sykkelister eller katter?

Det går helt fint, men jeg er ganske dårlig på å forklare metoder, og reiser på ferie om en halvtime, så jeg håper noen andre kan gi et mer utfyllende svar. Men mange av de kjente positive trenerene bruker nettopp dette i f.eks. passeringstrening.

Metoden har forøvrig ingenting med å lære hunden å være passiv (dvs, ja, man kan bruke det for å lære inn bli-øvelser, som mye annet, men ikke utelukkende). Det er jo en form for shaping, som oppfordrer hunden nettopp til det motsatte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OT- jeg har veldig lite med jakthundmiljøet å gjøre, men vet at duetrening o.l er vanlig. Er det vanlig å bruke levende fugler på den måten? jeg er ikke helt sikker på om jeg synes det er helt ok behandling- de kastes hit og dit jo?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...