Gå til innhold
Hundesonen.no

Er valpetida så fantastisk?


Koxer
 Share

Recommended Posts

  • Svar 126
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Klokka er 00:02 og jeg er på nippen til å til å legge ut følgende annonse: Hyperkativ Kleinspitzvalp 1,3kg og 13 uker byttes mot kosebamse eller lignende.

Valper er innmari forskjellige. De har forskjellig behov for å bite, de har forskjellig energinivå, de har forskjellig søvnbehov, de har forskjellig lydnivå, biteterskel, aktivitetsbehov, etc etc. De

Det å ha valp ligner en del på det å ha småbarn, synes jeg. Slitsomt, koselig, bekymringsfullt, spennende, morsomt, irriterende, frustrerende, til å bli gal av, fantastisk. For meg var summen positiv,

Denne ungdomstiden som alle sier er så forferdelig, når kan man forvente at den starter?

Og er det da de skal gjøre ungdomsopprør og strekke alle grenser?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Avhenger vel av både rase og individ, men på et punkt slutter de å være valper og blir frekke ungdommer som ikke gidder å høre på at du vet best, oppdager kjønnsdriften, eksperimenterer med frisyren, er ute hele natta, synes livet skal være bare gøy og stjeler i barskapet. :no:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Åååå jeg synes valp er kos, slitsomt - men mest kos - det er så gøy å se utvikligen som Susanne skriver.

Jeg skulle nok kanskje gjerne ha hoppet over perioden fra 7-18 måneder *ler* - Belgerhannhunder føles av og til litt slitsomme i den perioden, men valp er kos - det er ikke noe stress å tørke tiss og bæsj heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke hatt så mange valper og 12 år siden sist, før vi fikk Lio i mars

Han har vært en veldig snill valp så det har vært lite stress selv om det alltid er litt jobb

Vi har ikke stresset noe med trening heller (det får vi muligens svi for senere) og siden både jeg og sambo har vært ganske rolige og trygge på at Lio blir en bra hund, har hele valpetiden vært "rolig"

Når Toya var valp for 12 år siden så var jeg mer opptatt på at alt skulle gjøres riktig og ordnet mye med det. Nå er vi mer avslappet og det er deilig.

Nå er Lio bare 6,5 mnd så vi skal gjennom litt til, men så langt har det meste gått greit. Deilig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer helt an på individet. Noen er snille og greie, og gjør ikke mye utav seg, mens andre valper er noen troll :P Har hatt begge deler, og foretrekker i grunnen første variant. Trives best med voksne fornuftige hunder, men samtidig er valpetiden noe en må gjennom dersom en vil forme hunden sin selv. Blir neppe å ta over en omplasseringshund igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den blir sikkert koselig å se tilbake på, da :thumbs:

Det heter selektiv hukommelse! :D Så når du vurderer å ha valp neste gang og husker at du syntes det var slitsomt, så tenker du at, det kan ikke ha vært så ille som du sa det var. Når den neste lille er i hus så er det enda verre enn sist :D Lykke til! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror ikke jeg får multiquote fra Tapatalk...

Ut i fra hva dere svarer så kan det bli riktig så spennende å se hvordan Abby vil oppføre seg når hun kommer i ungdomsperioden:) Uansett så må vi bare ta det som det kommer og spørre om hjelp, tips og råd så vi ikke gjør alt for mange feil.

Langline for å forhindre at de stikker av visste jeg, vi har hatt den på et par ganger allerede for å venne henne til den.

Huff, de vokser alt for fort! Vi hadde så fin kosestund i sengen i dag, med bare kosing, tafsing, nussing og magestryking. Vi nøt det alle tre, og jeg vil ikke at det en dag skal bli stopp på det... *Snufs*

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg merker nå, som at vi har fått valp i hus at det er fryktelig slitsomt - men samtidig veldig kos! Jeg syns også det er viktig å forme hunden sin selv og ser det på som et lite must rett og slett (for min del). Også har jeg dårlig erfaring med omplasseringshund :P Men jeg skal selvsagt ikke dra alle over en kam! Men selv om valpetiden kan være slitsom, føler jeg at det er aboslutt vært det. Forhåpentligvis blir det snart valp på meg også! Men ja, valper (hvertfall den vi har i hus nå) burde være glad for at de ser søte ut.. :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååh, valpetida er LYKKE <3 Med shibaen tenkte jeg "fy f, aaaldri mer valp", men med doberen har alt bare vært pur glede. De første mnd bare suste avgårde og vips var han stor gutt. Nå som han begynner å bli doberMANN kjenner jeg at det er hakket mer pes, man må ha mer kontroll, være mer årvåken og generelt drive med mer oppdragelse. Så perioden 0-1 år har vært sweet, perioden 1-4 år derimot vil være mer blandet. Forrige doberen fikk jeg i hus som 2 åring, det er en fin alder for omplasseringshund synes jeg, fortsatt godt formbar, men ingen spesielle valpehensyn man må ta. Men man går jo liksom glipp av de praktfulle første mnd da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg husker Amiga sin Valpe tid som herlig. Jeg klarer ikke huske noe dumt hun gjorde og gudene vet hvorfor. Jeg vet hun var terror fra jordas indre :-P Thorstein husker bare Valpe tiden som da han ikke sov og da hunden var helt umulig :-P

Det skal vel sies at Amiga faktisk ganske så krevende men jeg har fortrengt alt det dårlige haha!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har overtatt voksne hunder og vi har hatt hunder fra de var valper. Begge deler har sine fordeler og ulemper. Visst er det moro med valpetid, og man lærer stadig noe nytt som er nyttig neste gang en får valp. Men: valpetida krever sitt. Og sett i et "trekkhundperspektiv" (jeg passer sånnsett ikke heelt inn her på sonen, da): med en voksen hund vet du akkurat hva du får. En valp har et potensiale, og så må man ta det som kommer. Voksne hunder som selges, selges av en grunn. Men noen ganger passer den hunden som ikke var noe for Ola helt perfekt for Kari.

Så- jeg vet ikke om jeg vil si at valpetiden er oppskrytt, men både morsomt og et SLIT til tider? Ja! (titter nå ned på valpen som sover så søtt. Jammen er de søte da!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann :)

Vet ikke om det er laget tråd om dette tidligere, men jeg kunne hvertfall ikke finne det da jeg leita :)

Jeg lurer da enkelt og gret på om dere liker valpetida? eller om det er noe dere lett kunne vært foruten om man hadde fått en "ferdig hund" akkurat som man hadde formet den selv i valpetida istedenfor?

synes det er interessant å høre andres meninger rundt dette da jeg har min første egne valp nå (har tidligere hatt voksne omplasseringshunder), og synes for øyeblikket at det er liiitt mer slit enn idyll, hehe :D gleder meg litt til valpis blir voksen jeg ;)

Svaret er enkelt; Nei! Foretrekker voksne hunder, omplasseringshunder er undervurdert. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg husker jeg lengtet fælt etter at Melvin skulle bli voksen når han var valp. Det var absolutt veldig koselig, men også veldig slitsomt til tider! Og jeg blir faktisk ikke valpesyk av å møte valper enda :lol:

Allikevel skal det mye til for at jeg skaffer meg en voksen hund tror jeg. Jeg liker at når jeg har vært med helt fra valpestadiet kjenner jeg hunden såppass godt at jeg til en viss grad kan se hva som ligger bak evt problemer som skulle oppstå. At jeg får mulighet til å forme hunden som jeg vil har også mye å si :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis jeg hadde visst hvor slitsomt det var å ha valp tror jeg at jeg ville tenkt meg om ett år eller to til! :P Men det er bra jeg ikke visste det, for det er verdt det. Jeg tror vi har vært veldig, veldig heldige, for til tross for bitehull i bukser og litt frynsete sofa tror jeg vi har fått en veldig enkel valp. Han sover om natta, har aldri bæsja inne siden vi har fått ham, sier fra når han må ut (selv om han fortsatt driver og lærer at man må prate med store bokstaver så de dumme menneskene skal skjønne hva han sier), han lærer så fort at det nesten er vanskelig å finne på nye ting å lære ham, han er rolig, trygg og nysgjerrig. Han er nesten litt for lite redd for ting i blant, som hesten til kjæresten som han godt kunne vært litt mer skeptisk til :lol: "Å, er hun ikke farlig sier dere, da vil jeg gå mellom beina hennes".

Selv om han er så lett å ha med å gjøre er det veldig, veldig slitsomt. Det verste er egentlig å måtte ut så ofte siden vi bor i blokk og har veldig langt ned til bakken. Blir mye venting på heisen, og jeg tror ikke jeg har prata så mye med naboene på de årene jeg har bodd her til sammen som jeg har gjort de siste ukene. For all del, koselig det, men det blir faktisk litt mye "næmmen så søt en liten valpedalpe søte lille bjørnen hva er det her for en søt nydelig liten vofse da hva kalte du rasen igjen sa du *klappe uten å spørre om lov* ". Jeg møtte til og med en dame her om dagen som skjønte det - hun sa hun hadde møtt en mann med Eurasiervalp som gledet seg sånn til valpen ble stor, fordi det var håpløst å få gått noe sted, for alle skulle prate med den søte valpen. Jeg trodde jeg var veldig sosial av meg, men nå er det ofte jeg skulle ønske folk bare kunne holde kjeft og gå forbi :lol: Tror faktisk det sosiale er noe av det mest slitsomme med valpetida... Det blir helt vilt mange like samtaler i løpet av en dag. Han bør jo sosialiseres på folk, så det er bra om han får hilst på en del folk også, men jeg orker snart ikke mer menneskesosialisering :P Og jeg har virkelig fått et nytt syn på unger. Jeg har ikke vært helt komfortabel med dem før, men nå blir det verre. Ganske store barn, opp til sånn sjuårsalderen, har tydeligvis kjempeproblemer med å skjønne "du kan hilse hvis du setter deg ned og ikke klapper ham oppå hodet, du kan klappe ham her og her", for da klapper de ham oppå hodet. Men men, de spør da for det meste, det gjør ikke de fleste voksne, som bare hiver seg over valpen før jeg får sagt noe som helst.

Så... Hm. Valpetida er tydeligvis mest slitsom pga folk, ikke valpen i seg selv :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri blitt frarøvet søvn av valper jeg, hva gjør dere? I motsetning til med menneskebarn kan man jo bare legge seg og ignorere dyret liksom. De sover jo gjerne 10 timer i strekk de... Mine 3 har i hvertfall gjort det fra begynnelsen av.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååå jeg elsker valpetiden. Helt fra de er født til de kommer i de ufyselige tenårene og man har lyst til å sette de på en øde øy til de er 3 år. :sint_01:

Har nå ei lita tulle på 3,5 mnd som det lyser djevelskap av, hun henger i bukseben og genser ermer, og jeg elsker hvert sekund :wub:

jeg elsker å starte på nytt i treningen, se hva som bor i den lille, oppdage hvor lett/vanskelige de er å trene og og rett å slett ligge på gulvet med de, leke og herje og kosemose.

Ja det er mye arbeid med å få de rene- men det er jo gjort på noen uker, ja det er noen våkenetter, men pyttsann da kjenner man at man lever :yawn:

De ødelegger ting (dørmatta vår ble nettopp ett par hjørner fattigere) men det bruker jeg som en fin unnskyldning til å shoppe litt :hyper:

Kort og godt- jeg digger valpetiden :bananas: bare synd den går så fort :cry:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Non-stop: "ikke" er et ord som hjernen vår ikke kan oppfatte, det er et tillært begrep gjennom erfaringer som vi forstår først når vi begynner å utvikle empatiske evner ved 12 års alder. Så unngå ordet ikke til barn. Si til de: "sett deg på huk så kan du klappe han i brystet her, det liker han godt" det er kommunikasjon som når inn om du samtidig viser ved å sette deg ned og klappe på ønsket sted.

OT ferdig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt begge mine fra de var valper, og jeg husker det slo meg da Aiko hadde blitt ett år at det hadde gått overraskende lett, hehe. Jeg hadde jo lest om disse skrekkelige shibaene som var helt umulige det første leveåret og som var en grusomt dårlig idé å skaffe seg om en ikke hadde hatt hund før. Greit nok, frøken trollbolle hadde et ressursforsvar ut av en annen verden, men hun var så himla morsom og sjølgående, og vi hadde det så utrolig gøyalt sammen. :heart: Hun var veldig lett å lære ting, så vi trente masse, masse, og min største utfordring med henne var rett og slett det at hun ikke var så fryktelig opptatt av meg, og ikke ønska så mye kroppskontakt eller nærhet. Hun var som shibaer flest veldig reinslig, og har bare bæsja inne en gang, fordi de to stutene jeg bodde med ikke skjønte hvorfor hun gråt så sårt. (Det er forøvrig eneste gang Imouto har bæsja inne med vilje også, fordi jeg ikke skjønte hvorfor hun gråt og maste. :(

CIMG1173.jpg

Imouto var en veldig annen type som valp, og ønska mye nærhet og brydde seg om hva jeg mente om ting. Hun likte å sitte nært oss og susse og se meg inn i øynene med sine tindrende, sorte øyne som lyste av kjærlighet. Med henne trengte jeg ikke bekymre meg for å få revet opp neseboret eller leppa sånn som med Aiko, for Imouto bare slikka lett på oss og var søt. Hun hadde også en veldig bløt og deilig bollekropp med den mest hinsides mjuke og lange fleecepelsen, og hun var bare så utrolig deilig! :D Hun hadde noen skrekkelig grevlinglyder fra første dag, noe som raskt ga henne navnet knertmonster, men bortsett fra at hun var ekstremt aktiv (virkelig!), var det kun en eneste plage med denne bikkja, og det var at hun ikke brydde seg om hvor hun tissa. Min seng, Aikos seng, sofa (heldigvis bare en gang) og egen seng - ittno problem, vi legger oss bare oppi det og sover videre. :lol: Noen hadde visst glemt å lese rasebeskrivelsen for shiba... Så mitt deilige knertmonster dusja ganske ofte de første månedene hun bodde hos meg, kan du si, for den valpelukta hennes var stort sett ganske urinbefengt. :P En annen ting jeg lo mye av, var hvor naturlig skrekkfrekk hun var. Hele verden var hennes lekeplass (og er det fortsatt), så dersom hun feks trengte bedre utsikt eller å sitte litt bedre, spilte det ingen rolle hva som sto i veien. Hun har ikke vært så mye på bord, bare et par ganger, og reaksjonen hennes er alltid nonsjalant og helt uforstående: "Hæ? E det du er så streng for, a? Jeg må jo kunne se ut, liksom!" :D

DSC_1095.jpg

Jeg har elska mine valper fordi de har vært så enkle, fornuftige, nydelige og sjølstendig, men jeg merker jo at valper fra andre raser kan irritere vettet av meg, der de ikke klarer å være aleine i et rom, ikke forstår noenting, bare maser og bråker, bæsjer og herjer. Valper ER jo helt ubrukelige. :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrulig søte når de er trøtte og kosete, men når villmannsherjingen slår til, daaa.. også når ting ikke går som planlagt, feks man hadde tenkt å få dem husren på 1-3 uker, men når dem passerer 14 uker gamle og fortsatt gjør fra seg inne uten antydning til å ville noe, daa.. når jeg er på besøk hos andre er det nesten et mareritt, for må heele tiden passe på at hun ikke gjør fra seg inne, hopper på bordene, river ned duker og gjenstander eller spiser på treverk eller sko.. Da ender det som oftest med at hun blir plassert i buret igjen, for hva er vitsen med besøk når man ikke har tid til å gi andre oppmerksomheten din?

Men når det er sagt, så skulle jeg aldri vært valpetiden foruten. For det første så vil man jo gjerne forme valpen selv, og oppleve hver eneste dag sammen med dem <3 Det er bare å bite i det sure eplet når det står på som verst, og prise seg lykkelig over nurket når de er rolige <3 De er jo ikke valper så lenge, i forhold til hvor lenge de er voksen - så man må huske på å nyte det som er å nyte mens de er små :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg leser tråder som dette så gleder jeg men ennå mer til valp!! For min del er kosen :heart: så mye mer fremtredende enn all jobben og ev "bryet" ved det. Og jeg har hatt TO valper i slengen flere ganger :jump::frantics: , dvs dobbelt med jobb. Og likevel syns jeg det er koselig, først og fremst. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hei! Vi har nå fått svar fra dyrlegen - han hadde ikke kronisk betennelse i bukspyttkjertelen. Rart med det, for jeg ble nesten litt skuffet. Nå vet vi jo ikke hvorfor han stadig har slimete avføring, men kan kanskje utelukke at det har noe med fettinnholdet i maten å gjøre.  Skal snakke med dyrlege om vi kanskje kan sjekke for IBD. Vil jo i alle fall prøve å ha mest riktig tørrfor. Han har jo ikke hatt noen "alvorlige" hendelser med tørrforet han går på nå (gastrointestinal low fat), men det er stadig ganske løs og slimete avføring. Kanskje vi skulle forsøkt å bytte...
    • Noterer en nydelig dag med no stress. Virker som lysterapi, magnesium og lakseolje begynner virke. Ble bekymret da han begynte trekke i selen i forrigårs. Han har gått så naturlig pent i bånd hele tiden, som om programvaren var preinstallert da han kom ut av esken. I forrigårs begynte han plutselig trekke med viten og vilje. Flaks da, at vi hadde en privattime i går.  Hjemmeleksen vi fikk, med metoden for å reinforce krav om å holde seg bak skotuppene mine, den er litt i konflikt med stress-ned-prosjektet vårt, fordi Ede går høyt i stress når hans autonomitet blir utfordret. Peser og får virkelig vondt av det. Å bli stilt absolutte krav til er noe annet for ham å forholde seg til enn å bli tilbudt frivillige oppgaver mot god betaling.  Fordi jeg måtte ta en selvstendig avgjørelse i hva jeg oppfatter som et dilemma: belaste det nevroendokrine stressystemet ved å kreve disiplin i halsbånd, eller prioritere stress-ned-prosjektet, så valgte jeg utsette hjemmeleksene og gå rolig tur med "ikke trekke" og "ikke gå i veien for meg" som eneste krav, og så være veldig bevisst på å bare belønne når han selvstendig gjør de riktige valgene uten å bli bedt, uten godbit i hånda eller hånda i lomma.  Jeg har nemlig ikke nok erfaring til å føle meg sikker på å klare gjennomføre hjemmeleksene fra privattimen alene uten å forårsake mer stress på det endokrine systemet hans enn godt er.  Det viste seg å være en god vurdering. Foruten noen få barnlige byks av glede som i korte øyeblikk strammet båndet mer enn akseptabelt, så var Ede SÅ flink og rooolig og grei hele veien. Naturlig slak line. Når han vimser bytter han i de aller fleste tilfellene side bak meg. Kun noen få uakseptable avskjæringer rett foran meg, og de kom helt på slutten av turen, tett på hverandre, antakelig fordi han er sliten og i bakhodet husker at det der var måten å få bli plukket opp i bæreslynge på. Han velger å gå pent og pyntelig på min venstre side mesteparten av tiden, uten å forvente belønning for det. Det går nå an å hale tiden ganske lenge uten at det stresser ham når han selv velger å gå fot for å se om det kommer en utbetaling. Selv hjemveien gikk rolig og avslappet. Først 10 meter fra porten hjemme kom første stressutbrudd med trekking. Gladstress de siste meterne av en timelang spasertur i mitt tempo. En klar forbedring. Han ble skuffa og såret av grensesettingen de siste meterne, for det virket helt sykt autoritært og tyrannisk og uten mål og mening for ham å bli hindret i å gladbykse gjennom porten og døren, inn til godis og myk og varm seng, men han tok det til seg at kravet "ikke trekk" gjelder de siste meterne av turen også. Ingen raptus da vi kom inn heller. Det var en milepæl. Bare la seg rolig og pyntelig til å sove. Perfect day. ..og det er før vi har fått noen CBD i posten.  Vi fikk forøvrig mail om å huske båndtvang fra i dag. Det har Edeward tydeligvis fått med seg.  Snudde seg utålmodig mot lykkeland mens muttern fomlet med kamera:   Oppdaget at muttern begikk en kriminell handling!! Reiste seg og kom inn hver gang muttern forsøkte gå lenger unna enn båndlengden for å få tatt et godt bilde. Her har han til slutt gitt opp å få muttern på rett kjøl og bare håper hun får tatt det ***** bildet før han svimer av i bekymring for å bli tatt og få et kriminelt rulleblad. Genetikk er ingen spøk. Ede identifiserer seg som sikkerhetspersonell og tjenestehund, og han tar de oppgavene alvorlig.   
    • Ja ikke den største oppfinnelsen 😂 Men kanskje noen hadde erfaringer å komme med; kanskje de elsker det kanskje hunden ble dårlig i magen på det. Kanskje det er bløtere enn annen v&h, kanskje noen opplever å måtte fôre dobbelt så mye på det som på en annen variant. Kanskje noen var superfornøyd og andre missfornøyd. I want to know it all 😂
    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
    • Er en del med god helse og super mentalitet også? Vår golden var på ingen måte taus, han bjeffet forholdsvis mye. Cavalieren vår var helt ekstremt gneldrete med vakt som sin selvpålagte hovedoppgave. Mest savage villdyr jakt-, vakt- og trekkhund jeg har hatt. Understimulert.  Ingen lyd på finsk lapphund og chihuahua, som begge fikk over gjennomsnittet med oppmerksomhet og stimuli. Begge rasene kjent som gneldrebikkjer, begge individene så og si tause, i motsetning til de to kjent for å være verdens enkleste og greieste, som i bunn og grunn var veldig hundete hund på mange måter, bl.a. ressursforsvar. Såfremt en skal trene og aktivisere hunden er oppdragelse og aktivisering vel så viktig som rase og genetikk, tror jeg. En golden som kjeder seg er ingen plysjhund, den vil bjeffe og ødelegge ting. En spisshund som får tilfredsstilt behov og blir trent trenger verken lage lyd eller ugagn. Kan lyd handle vel så mye om hvordan ulike raser blir valgt av ulike typer hundeeiere til ulike typer hundehold? Hvilke raser vil ikke bli gneldrebikkjer om en ofte og lenge av gangen plasserer dem i en kjedelig hundegård alene, hvor de kan se/høre/lukte forbipasserende? En gjenganger med små, såkalte gneldrebikkjer av selskapsraser er at eierne verken forstår dem eller trener dem, og så retter det seg når de får hjelp til å tolke hunden og interaktere bedre med den.  Jeg har forøvrig hatt store problemer med LYD på riesenvalpen jeg har nå (ikke en rase for trådstarter). Ikke noe jeg forventet, og er pga generelt konsensus om bjefferaser usikker på om det er genetisk lyd eller om det i hovedsak er miljøpåvirkning fra den individuelle mammaen. Fra mitt eget anekdotiske erfaringsgrunnlag tror jeg egentlig det siste. Det har tatt to mnd å bli kvitt problemet hjemme, ved å forstå mer av hva han vil når det kommer lyd, og hvordan respondere på det. Ikke super lystbetont oppgave å jobbe med, for jeg forventet ikke det problemet.  Den personlige efaringen min er altså at rase is like a box of individuals i litt større grad enn mange andre mener.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...