Gå til innhold
Hundesonen.no

Foringsrutiner


Annik
 Share

Recommended Posts

De får frokost når jeg står opp, og middag en gang i løpet av ettermiddag/kveld. Valpen får et måltid ekstra midt på dagen. (veldig urettferdig, hilsen Ganzie)
Ganzie inhalerer maten på et halvt sekund, valpen spiser opp i løpet av fem-seks minutter. Det som ikke er spist innen ti minutter, tar jeg bort. Skålene tas bort når de ikke er i bruk, ellers snubler gubben i dem :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eldstemann har tørrfôr stående fremme hele tiden og spiser etter behov. I tillegg får hun en mindre porsjon enn det hun skal ha (250 g til 20 kg hund) med V&H hver dag, etter tur. Tidspunkt varierer avhengig av når vi går tur, men det blir oftest på ettermiddag/kveld. Chessea har alltid styrt inntak bra selv og er en åtteåring i veldig fint hold. Så det fungerer supert.

Mini får V&H 1 gang ila dagen etter tur. Får hun 2 ganger spiser hun ikke opp... Tidspunkt varierer. Hun spiser bittelitt av tørrfôret til Chessea om hun er sulten. Hun er litt småspist og spiser best om hun har rukket å bli ordentlig sulten, derav kun mat en gang til dagen.

Begge får forøvrig mye godis i form av tørkede sener, frosne bein osv. i tillegg til maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine dager er i grunnen kjedelig like når vi er hjemme.

På hverdagene forer jeg etter morraturen kl 7, så får de middag en gang rundt kl 14 og kvelds sånn rundt kl 22...

I helgene forskyver det seg en del siden vi ikke står opp halv syv da.

Når vi er på reiser blir det jo litt annerledes, men de får stort sett alltid 3 måltider daglig da også.

Her går det ikke an å ha maten stående, da kommer i hvertfall 3 av 4 til å spise seg syk.

Skulle en av hundene av en eller annen grunn ikke spise maten sin, så blir den tatt bort ganske fort og da blir det ikke mat før neste måltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forer to ganger om dagen normalt sett, men 3 ganger om dagen på dager med hard fysisk aktivitet. Ingen faste tider eller noe, det blir når vi står opp og så ila ettermiddagen/kvelden igjen (som regel litt avhengig av hvor tidlig/sent de fikk frokosten).

Jeg har ikke hatt hunder som kan ha maten stående fremme hele tiden, og om jeg får det noen gang så kommer jeg uansett ikke til og ha mat fremme. Jeg vil vite at de spiser når de trenger det, viss vi skal på fjelltur feks så vil jeg at de spiser før vi drar, og jeg vil vite hvor mye de har spist og når og det går bare om jeg forer faste måltider. Det samme gjelder i en del andre settinger også.

Hadde jeg hatt en liten selskapshund for og tusle rundt i nabolaget med så hadde det vært noe annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her står skålen fremme hele tiden, også fyller jeg på med mat to ganger i døgnet. Det fylles bare på den mengden som er nok til et måltid, men hun kan da styre det litt selv. Noen ganger spiser hun alt med en gang, mens andre ganger småspises det utover dagen. Skåla er som regel tom når det er tid for neste måltid.

Skal jeg på tur fra morgenen får hun ikke mat hjemme, men får den underveis på turen som godbiter. Det samme gjelder når vi trener.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her står skålene alltid framme,og fylles opp en gang på morran etter at jeg har slept ut hestene og så får de mat en eller anne gang utpå kveldinga:):). Aldri noe fast klokkeslett på mine, og de veit veldig godt hvilken skål som er dems. Troja går aldri til Tundra sin eller omvendt:):)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dei får mat etter ein kjapp morgentur, og på ettermiddag/kvelden.

Maten står stort sett til den blir oppspist, men fordi yngste frøkna også gjerne vil ete Pia sin mat, så blir den fjerna når Pia ikkje vil ha meir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Matskålen står fremme hele tiden med mat i og det fylles på når det er tomt. De får spise så mye som de har lyst på. Det fungerer fint for oss, men vil nok fungere dårlig på hunder som er skikkelig matvrak og som legger lett på seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå får han mat ca 3 ganger om dagen, snart går vi over til to. Frokost, middag og kvelds. Frokost kan være mellom 6 og 13, middag kan være mellom 15 og 19 og kvelds kan være mellom 19 og 01, her går det litt om hverandre. Nå for tiden kan maten stå en times tid før han vil ha, men han spiser alltid opp innen neste måltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Ulla-Britt

Har slitt veldig med å få i Ulla nok mat siden hun kom i hus. Før fikk hun mat morgen og kveld på ca samme tid. Nå får hun mat etter vi har vært ute. Altså tre ganger om dagen. Hun setter seg og venter ved skåla med en gang vi kommer inn, og spiser opp alt hun får servert, så det er tydelig at appetitten hennes er størst rett etter mosjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Her serveres det en gang for dagen fast, hver morgen før luftetur og jobb på meg. Noe senere i helgene.

Så blir det ofte litt avskjær fra middagstilberedningen (fett/sener fra kjøtt), eller en "vitaminpille" (bit organ) på kvelden.

Aldri opplevd noe problem med å kun fôre en gang for dagen, men er nok annerledes når man fôrer tørt.

Som regel bruker han ca. 5 min på måltidet, men oppimot 40 min om det blir servert noe med tykk, seig hud (yummy).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun får på morgenen å ettermiddagen/kvelden. I ukedagene får hun må når jeg drar til jobb 05.45 men,maser så klart ikke om mat på den tiden i helger for da sover man jo!;) Forrige hunden min var en småspist Engelsk Setter så hun hadde maten stående tilgjengelig hele tiden. Hun fikk jo kun den mengden mat hun skulle ha i skåla så ble jo aldri at hun spiste "for mye" tvert om eller motsatt. Veldig greit med mat glad hund som tømmer skåla raskt synes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På hverdagene får de frokost ca 0545. Peace får middag når jeg er hjemme fra jobb, ca 1630. Kveldsmat gis ca 2000.

I helgene er det litt forskyvning på dette, men siden Peace er tidlig våken er forkost ca 0700, middag ca 1500-1600, kveldsmat fortsatt ca 2000.

Har i grunn ikke så mye med bikkjene å gjøre, mer med mitt utrolig store behov for fast rutine. Jeg fungerer ikke om jeg ikke har rutinene mine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bamse er småspist og kresen, men fungerer best med å ha tørrfor ståande heile tida (nesten da, brukar bli tomt på formiddagen ei gong, og fyller på utpå ettermiddag/kveld.), og får litt rått utanom vanligvis rundt middagstid. Har hatt litt problemer med å få han til å gå opp i vekt, men dette fungerer så lenge han er aleinehund.

Når me har to (pass/fosterhund etc), er han flinkare til å ete opp tørrforet, og han(dei) får vanligvis morgon og kveld + rått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han får mat når det passer seg om morgenen, alt etter når vi står opp. Når han selv står opp spiller også inn, da han ofte står opp en time eller to senere enn meg :) Om kvelden fôres han ca kl. 22.

Matskåla står fremme, men da er den alltid tom. Han får 10 minutter på seg, hvis han ikke har begynt å spise innen da så tar vi bort skåla og den må stå til neste måltid. Han har selvfølgelig ikke tilgang på den da. Hvis han ikke spiser opp og går fra maten, tar vi den også bort etter 10 minutter.

Må være ganske strenge på 10-minuttersregelen, for han liker å bedrive sultestreik hvis han får sjansen. Aller helst vil han jo ha middagsmat, liksom. Men det kan han bare glemme :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er fullt mulig å lære hunden å leke og ta leke som belønning. Jeg hadde en hund lik din, og fikk ham like fokusert på lek. I hovedsak gjøres det ved å belønne fokus på lek med mat. Legg en leke på gulvet, vent til hunden ser på den, belønn. Vent videre til han tar borti den med snute eller pote, så til han plukker den opp, osv. Bruk mat med "lav" verdi. Bruk tørrfôr som belønning, og jobb mye med ro når mat er involvert. Jeg tenker at her spiller mange faktorer inn. Hvordan er det på stuegulvet, hjemme? I hagen, på kjente områder? Begynn i lette omgivelser uten distraksjoner for hunden. Start med lave kriterier, enkle øvelser han kan. Hvis du bor i nærheten av en god hundeskole, sjekk om de har kurs i belønningsutvikling eller kan hjelpe deg med dette kanskje med en privattime eller to?  
    • Jeg tror nok løsningen her er å være tålmodig, og gi ham tid til å forstå hva som er forventet av ham. Du har åpenbart en matmotivert hund, som i seg selv er en stor fordel i lydighetstrening Vær nøye med å ikke gi godbit før han viser ønsket atferd, og gjør nok repetisjoner slik at han forstår mønsteret.    Gi det litt tid, så forstår han at det ikke hjelper å hoppe etter godbiten for å få den, iallfall!
    • Jeg har en hund som er veldig glad i mat og alt med mat skaper stress. Lydighet er vanskelig fordi uten godbiter så vil han ikke gjøre noe og med godbiter så blir han så stressa og kun opptatt av godbit og da hører han ikke etter hva han skal gjøre. Hvordan kan jeg trene lydighet da? Han liker ikke leker så det utgår. Han er ikke stresset uten mat men med en gang mat er med i bildet så stresser han fullt. 
    • Han raser opp i vekt han der. I går var vi på miljøtrening med valpekurset, og fikk veid han inne på en dyrebutikk. Nå veier han 10,3 kg 🤯 Kan ikke tro at den lille valpen er så tung allerede! Vi har hatt mange gode dager i det siste, og noen utfordringer. Som gjeterhund så har han altså begynt å reagere på biler, joggere, syklister, folk på sparkesykler. Men vi har jobbet masse med det, og det er allerede blitt mye bedre ☺️ Vi må bare fortsette å jobbe med det tenker jeg. Ellers har han hatt mange dager uten uhell inne, og han er begynt å gi beskjed ved å skrape på enten altandøren eller ytterdøren. Så det er bra! 😄 På tirsdag er siste dagen av valpekurset. Kjedelig! Det har gått så fort. Syns det har vært fint å ha en fast ting i uken å dra på med han, i tillegg til noen som setter øvelser som skal trenes på, slik at vi må trene på de øvelsene til neste kurskveld. Så jeg er litt gira på å lete frem et nytt kurs allerede. Vi får se hva jeg finner. Det er sikkert ingen kurs før etter sommerferien uansett.
    • Du sier at hunden ikke har vist aggresjon, men at den har knurret flere ganger. Og blitt oversett eller irettesatt for det. Her har det kommet så mange advarsler og så mye undertrykking av signalene at det til slutt har tippet over. Hunden trenger en eier som forstår og leser signalene dens, og respekterer grensene. Og det kan ta lang tid å bygge opp igjen den tilliten som er brutt. Hvis eier er villig til å lese seg opp, gå kurs og få veiledning innen språk og adferd, så kan det nok gå. Men de begynner ikke på scratch, men på en ganske dårlig negativ. En dominant hund er ikke stresset og utrygg, og dette har ingenting med det å gjøre. Jeg ville omplassert, med mindre eier OG familie er innstilt på en vesentlig endring og jobb med hunden. Og da til noen som kan og er innstilt på de samme kriteriene. Problemet er nok bare at det er mange nok omplasseringshunder med de problemene og for få folk med kompetansen til at det er realistisk å finne noen.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...