Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilke husregler har du?


Mirai
 Share

Recommended Posts

Felles for jentene er at de ikke får bjeffe innendørs om det ikke banker på, ikke stjele mat - hverken fra benken eller hverandre, ikke tygge på inventaret (egentlig ikke noe problem). Ellers får de sove akkurat der de ønsker, og de har en kasse full av leker de har stor glede av (å løpe er det ikke plass til her, så det gjøres aldri). Så er det ikke lov å gå ned på ganstien uten meg, eller opp til huseier uten at jeg gir tillatelse (ergo de må vente i trappa om jeg går med søppel eller i posten). De får ikke spise av tallerkner og slikt hjemme, men om jeg er på besøk hos venner, så hender det nå at Vida sitter i sofaen og blir matet med skje av en eller annen... Ikke noe problem å skille borte og hjemme der.

De får alltid vente utenfor inngangsdøra når vi skal ut. Så et par ganger har de skremt livskitten av noen folk som har forvillet seg utenfor her uten grunn, så det skal settes opp et her vokter jeg skilt...

For Vida gjelder det at det ikke er lov til å forsøke å dytte folk ut av døra som hun bestemmer seg at ikke er velkomne. Jeg bestemmer hvem som får slippe inn eller ikke.

Noomi MÅ sitte før maten, ellers er det mat over hele huset. Hun har startet å lære at man ikke bader i vannkoppen, men den får stå på badet om uhellet er ute... Og så forsøker jeg å lære henne at hun ikke skal stjele sko fra gangen når vi kommer hjem (hun går bare rundt og logrer og bærer på de, så ingen krise...). Hun må også vente til Vida har spist opp maten før hun får lov til å sleike av koppen hennes (ellers står de bare og spiser sammen, Vida deler gjerne middagen sin).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 80
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

"Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil." Nesten

Jeg er veldig mye strengere når hunden er 'ny', da må man sitte før man får mat etc... Det eneste jeg er totalt nazi på i gjennom hele hundeholdet er at hundene ikke skal gå ut døra når den blir åpn

Det må jeg si var den rareste regelen jeg har hørt om!

Guest Yellow

Har veldig få regler, rett og slett fordi min hund er godt voksen og er veldig snill. Så han vet godt hva som er lov og ikke, men kan jo prøve seg alikevel om fristelsen blir for stor.

Ikke lov å stjele mat fra bord, eller snoke på kjøkkenet (eller kjøkkenkroken). Har grind foran, men han prøver gjerne å komme seg gjennom om noe har falt ned under matlaging når vi skal spise o.l.

Skal være snill mot smådyr, og forstår "Være snill" eller "Forsiktig". Er oppvokst med alle slags smådyr, så direkte skade de ville han ikke gjort.

Så skal man være rolig i sengen sin ganske så snart vi har luftet og lagt oss, dvs. får et lite dytt i siden om han skal drive å sleike seg lenge eller liknende, som han forstår.

Så det er veldig få regler som trengs for meg, med en så snill og rolig hund som han er, samt bjeffer sjelden. Skal få lov til å vise at han eksisterer også, hehe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med "husregler" så antar jeg det er bare regler som gjelder hjemme, inne i huset, som det er snakk om?

En av husreglene her er at de må sette seg pent ned, være taus og rolig, i god avstand fra matskålene og vente på "værsågod" når jeg skal servere maten deres. Det funker, jeg er egentlig overrasket over hvor bra jeg har fått til det der på begge mine helt fra starten av! :lol: Men til og med lille valpen sitter som en prest og venter på "værsågod" signalet. De VET at hvis de forsøker seg på noen tjuvstart, forsvinner matskålene rett opp igjen, og så må de bare vente enda lenger på maten.

Dette er litt ekstra viktig med en "bjeffe-rase" som shetland sheepdog kan være. Jeg hadde tørna om mine var sånn som jeg har sett på et par YouTube videoer; fykende rundt på kjøkkenet og var supergira mens de bjeffet i vei og stresset løs mens de ventet på at maten skulle serveres!

En annen husregel er at de før vi skal gå ut på tur, setter seg pent ned og lar meg hekte på kobbelet i halsbåndet i ro og mak, og venter med å gå til jeg har samlet båndene i hånden og sier "Kom".

Ellers er det ingen bjeffing inne, og ikke kødde i sofaen :D Da blir de sendt ned, om de begynner å tulle for mye oppi oss tobente som sitter der. Man ligger eller sitter pent i sofa, ikke leker.

Ingen neser på bordet, takk, når vi skal spise. Labber strengt forbudt på bordet uansett tidspunkt.

Når vi spiser, så tåler vi at det sitter hunder rundt oss, men de skal sitte på høflig avstand og ikke forsøke å nærme seg tallerkenen og ta noe. Jeg bare overser hundene når de sitter der, og det plager meg ikke at de tigger. Hadde det gjort det, hadde jeg vel gjort noe med saken fra begynnelsen av. Men jeg må tilstå at det ofte vanker en kjøttbit e.l. som er til overs, evt en potetbit eller laksebit eller noe annet hunden kan spise. Så jeg skjønner jo godt hvorfor de sitter der! :innocent:

Andre husregler jeg kommer på i farten er at f.eks. sko har lov å stå på gulvet uten å oppfattes som en hundeleke eller noe det kan tygges på. De skal stå i fred! Begge hundene oppfattet det veldig kjapt, etter et par-tre forsøk på å dra litt i en skolisse o.l. Ingen sko er tygd i stykker her. Men et lite hjørne ble tygd av et par crocs en gang i første hundens valpetid. De har oppfattet veldig fort hva som er hundeleker og hva som ikke er det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har egentlig en veldig ålreit hund som ikke bedriver fanteskap i heimen, men hun er litt vokal av seg og å bjeffe besøkende i senk er fyfy selv om jeg sliter litt med å få henne til å forstå det. Sånn ellers verken ødelegger hun ting eller stjeler mat eller noe, og hun venter pent på maten sin og herjer generelt lite inne. Om hun finner det for godt å leke litt, så værsegod. 10 kg lekende hund merkes ikke så veldig godt, iallefall ikke den måten hun leker på. Så her er det lite husregler, da hunden oppfører seg ganske fint innendørs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Trenger ikke regler, har bur jeg.. (oooohhhhh, den kom så gratis at jeg klarte ikke la være...)

Men helt seriøst så har vi ikke så mange regler, bortsett fra ikke ligg i senga mi, ikke spis maten min, ingen leking inne og ikke jag katta.

Og ikke rist deg på meg når du har dusja, ikke stjæl kattemat, ikke sleng sofaputene på gulvet, ikke tiss på kjøkkengulvet, ikke gi labb når jeg har på meg nylonstrømpebukser, ikke røyt på meg når jeg har pynta meg, ikke stå på kjøkkenbenken, ikke snok i handleposer, ikke rot i søpla, ikke jag katta.

Det var vel omtrent det, nå er jo ikke et ikke-eksisterende ord i hjernens vokabular, så da vet dere hvordan det er hos oss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med tre gærne belgere i hus må man ha noen regler...

- Sofaen er forbudt. Jeg liker det dårlig når den svarte buksen dekkes av tervdotter.

- Kattemat er forbudt.

- Ingen løping mellom kjøkken og stue (dette er det bare valpene som finner på).

- Ingen høylytt bjeffing under lek.

- Tigging er forbudt inntil stue- og kjøkkenbord. De skal LIGGE.

- Bjeffes det ute i langlinen, er det (som regel) rett inn. Vi må bli mer konsekvent på akkurat det...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kardemommelov er vel en selvfølge, men jeg tenker jo at man må vel vise/lære dem hvordan man holder seg til dem, jeg tror Marvel bare hadde ledd av meg om jeg hang lista på veggen og aldri sa noe :P . Men ja, det gir mening.

Han er mye enklere å ha med å gjøre nå som han forstår mer hvordan ting fungerer inne, enn om han hadde fått slippe unna med ting innimellom.

Synes reglene deres virker veldig gode (og normale) jeg!

Vi har nok en del regler, men det meste "bare er sånn". Det viktige for oss har vært å legge grunnlaget tidlig. Litt som du sa, at han får ikke lov opp i sofaen før han har lært at det ikke er lov. Vi har hatt mye fokus på å lære hunden hva som er riktig adferd i ulike situasjoner (ligge pent ved middagsbordet = kanskje rester, gjester i sofaen = ligge pent på gulvet, bjeffing = inn/bort fra vinduet osv). :)

Av ting som vi fortsatt aktivt må håndheve så er det noen få ting igjen.

Hos oss er et lov i sofaen, men ikke når det er gjester (kjempekonsekvent!), ingen bjeffing ute eller i vinduskarmen, ikke lov til å forstyrre hverandre mens de spiser, og ikke voldsom lek inne (løping, bjeffing). Det hender også at Kovu maser ved middagsbordet, men det holder stort sett med "nei" eller "legg deg".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veldig mye strengere når hunden er 'ny', da må man sitte før man får mat etc...

Det eneste jeg er totalt nazi på i gjennom hele hundeholdet er at hundene ikke skal gå ut døra når den blir åpnet. Der er jeg virkelig nazi, jeg fikser ikke hunder som brøyter seg frem. Det er uhøflig og farlig.

Bjeffing er selvfølgelig totalt krise, jeg hater all bjeffing. Og jeg godtar ikke å bli vekt om morgnen.

Ellers er jeg herlig inkonsekvent når de blir voksne; noen ganger er senga ok - andre ikke, noen ganger kan vi herje litt - men ikke uten at jeg drar det i gang etc

Universalregelen er vel at de ikke skal irritere meg og de skal gjøre som jeg sier.

..

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har igrunn ikke veldig mange regler. men viktigste regelen her i huset er : ikke hopp etter fuglene. Nå er de somregel snille på det området, men ene her kan prøve seg innimellom, for liksom se om det kanskje helt plutselig var lovlig hehe.

Ellers er det jo vanlige ting som ikke stjele fra bordet, ødelegge ting osv. .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi innført en ny husregel. Ikke lov å være med meg inn på badet. Hun skal helst fotfølge overalt, og jeg føler egentlig det er en utrolig dårlig vane. Så den jobber vi sakte men sikkert med å bryte nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nja, hadde egentlig bare en, ikke lov å sove på gulvet, men har blitt en til, gitt. Gamlefar dalmis på 11 år har funnet ut at stuebordet er fint å stå på, jeg er ikke helt enig.

Det må jeg si var den rareste regelen jeg har hørt om! :icon_confused:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lite faste regler her egentlig. Eneste er vel at han ikke får være i sofaen og ikke får bråke unødvendig. Alt annet kommer egentlig av seg selv. Tigging f.eks. er lov frem til jeg sier noe annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

- Sitte før vi går ut døra

- Ikke bite (først og fremst snakk om lekebiting)

- Ikke bjeffe inne bare fordi vi ikke vil leke

- Høre på oss når vi ber han gå ned fra sofa/seng fordi vi skal være der

- Ikke knurre, "svare" tilbake

- Ikke jakte på oss når vi sitter på do :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg orker ikke hundene i maten,så JEG har en regel om ingen snuter på kjøkkenbenken og ingen snuter i nærheten av min tallerken når jeg spiser. Gubben deler villig vekk både når han lager mat og når han spiser selv så han har snuter på benken,i fanget og omtrendt på tallerkenen sin - sukk! Men,han er i utgangspunktet null hundeinteressert,så jeg korrigerer ham aldri når han holder på med dem. Hvis han syns det er hyggelig å dele så er det greit. Den eneste reglen vi begge har er at det ikke er lov til å pakke ut for oss. Terkel åpner og tømmer alle bager og sekker som står rundt omkring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, jeg husker da Mona var liten og vi bodde hjemme - den "første" regelen var vel at hun ikke skulle i sofaen. Så brakk hun jo benet, og to dager etterpå da jeg kom hjem fra skolen lå hun i sofaen, ikke sjans at hun hadde kommet seg opp der selv med brukket ben! Mamma: "jeg syntes så synd på henne..". :lol: .

Ellers var hun flink til å ikke komme for nær MIN tallerken, men jeg tror mamma hadde en diiiger softspot for henne, for hun var alltid verre med mamma på slutten, hehe!

Det var en regel vi faktisk klarte å holde henne til, at hun ikke fikk komme inn på "finstua". Altså måtte holde seg bak dørstokken. Jeg undres enda over hvor lenge den regelen holdt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har egentlig ingen regler vi :) Fri oppdragelse her og :P Men de oppfører seg veldig pent inne, synes jeg. Og når de finner på noe hyss, er det mest bare morsomt :)

Ditto!

Eneste er bjeffing. Chessea i hagen og Leja når hun er ivrig. De får ikke lov, men å håndheve regelen i praksis er lettere sagt enn gjort :P

Begge er forøvrig ganske så ukompliserte inne. Hvis de først vil leke inne er jeg bare glad til, da det hører sjeldenhetene til at de leker med hverandre. Ingen av de får bitche ift mat mot den andre. Det har vi nok av, liksom! Og begge går fint i bånd, i alle fall Chess. Og som med Venus får også hun bonuspoeng for alder. Hun hersker stadig over flere møbler kan man si :P Mini ligger der hun vil, hun som tar så liten plass uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke lov å spise før man hører det magiske ordet

Det er ikke lov å gå ut ytterdøren/ hoppe ut av bilen før man hører det magiske ordet

Det er ikke lov å ta imot mat/godbiter fra barnehender før man hører det magiske ordet

Det magiske ordet er "Værsågod"

Det er ikke lov å bjeffe eller knurre hvis dørklokken ringer.

Ellers gjelder vel kardemommeloven her også.

Snart skal vi være hundevakt for en energisk Fransk Bulldog, og da tror jeg vi må utvide med regelen "det er ikke lov å herje/ lekesloss inne"... Da han var på besøk, var det litt vel mye liv her inne. ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vente - i alle situasjoner jeg ber om det. Om de hopper ut av bilen uten lov så hiver jeg dem inn igjen, det er jeg kjempestreng på. Ellie skal helst ikke pipe før hun får lov å gå ut heller.

Ellers holder det stort sett med 'gå å legg deg'. Det meste er lov (unntatt å stjele mat) til de får den kommandoen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg skjønner. Jeg synes på en måte ikke at 3/6 med C (uten forkalkninger) er så ille, men jeg har sett på fryktelig mye hunder i det siste. Mulig jeg har sett meg blind og at jeg må stikke fingeren i jorda
    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...