Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

  • Svar 76
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

jeg ser at vi må lage hver vår middag når du kommer på besøk.. Jeg er også kresen, men litt den andre veien

Jeg prøver alltid det jeg får servert, og hvis jeg ikke liker det så klarer jeg likevell alltid å spise opp. Det eneste aldri virkelig ikke har likt, som jeg kommer på, er makrell i tomat. Litt

Spiser det meste, bortsett fra blåkveitehoder, uer, surströmming og slike ting. "Modnet" fisk/kjøtt er jeg generelt noe skeptisk til. Jeg er dog ikke fremmed for å vaske av kjøtt som har ligget litt,

Skrevet

Frokostting: Alt. Frokost er kjipt, på hverdagene spiser jeg ikke før i lunsjpausen :icon_redface: Og kaffe er no-go.

Lunsjting: Her går alt som ligger i matpakka mi som oftest ned, bortsett fra de dagene kjæresten min har sneket i matpakka mi og lagt med "morsomme" ting. Har bl.a funnet: Halv, inntørket chilli, en penn, eggetimeren, en kvittering osv.

Middagsting: Baconpannekaker, reker, mat som lukter døden. Er ikke jeg som lager maten her i huset, så spiser egentlig bare det jeg får servert og er fornøyd med det. Her merker jeg stor forskjell på meg og kjæresten min. Jeg spiser for å bli mett, og han spiser fordi det smaker godt. Jeg spiser til jeg er mett, selvom det er mer mat på tallerkenen, han spiser alt som er igjen fordi det smaker så himla godt, selvom han er så mett at han har vondt etterpå :rolleyes2: Poteter og brun saus er kjipt.

Kveldssting: Her går alt ned, spiser som oftest brødskiver og da er det meste ok utenom skinke.

Annet: Hyperallergisk mot nøtter, og er veldig glad i asiatisk mat, noe som gjør det litt vanskelig på restaurant. Julemat har jeg store problemer med. Pinnekjøtt er for salt, ribbe har for mye fett og svinestek er for tørr.

Drikke: Er ikke så veldig glad i kullsyre, så drikker ikke noe særlig brus. Og Farris er ekkelt. Nesten alt av alkohol går rett ned :aww:

Skrevet

Jeg spiser mye forskjellig, men er også veldig kresen på enkelte ting. Kunne nevnt side opp og ned med ting jeg ikke liker, men her er hat-lista i alle fall! :P

- Syltagurk

- Sennep

- De fleste typer mugne oster og "sure" oster

- Kun kjøttpålegg, uten masse ost og brød

- Fisk! (nesten alt fra haven forøvrig)

- Viltkjøtt av så og si alle slag samt reinkjøtt

- Fett kjøtt med "slim"

- Rå mat av alle slag, spesielt sushi

- Innmat og blod

- Oliven

+++ :P

Skrevet

Mugg skal ikke spises. Det er en grunn til at folk i muggbefengte hus må flytte - det æ'kke sundt. Og nei, penicillin er heller ikke sundt i store mengder.

Fullstendig enig!

Oliven er på neimatlista mi sammen med fetaost - med mindre den er kamuflert i innmari gode snurringser med spinat og feta fra Birken lunch...

Ååh, DE hørtes gode ut! Selv om jeg ikke er noe særlig begeistret for fetaost. Som all annen ost er jeg skeptisk til om dette egentlig er menneskemat (med mindre smeltet såklart). Da jeg var liten hadde jeg et mareritt om at jeg ble tvunget til å spise terninger av brunost og gulost - våknet og løp rett på do og kastet opp :lol: Da sitter det dypt!

Skrevet

Kresne folk a gitt! Selv spiser jeg ikke kjøtt, fugl eller oppdrettsfisk - men det er ikke pga smaken.

NEI,NEI-ALDRI-mat er: Halvfabrikata eller ferdigmiddager i enhver form. Unntak er bernaise på pose (klarer ikke lage selv) eller ferdigpizza om fyllesjuk. Aldri heller varm frukt som f eks ananas på pizza, sursøt-saus med frukt osv.

Ellers glir det meste ned :bananas:

Skrevet

Skriver generelt jeg.

Så lenge jeg blir servert mat 100 % fri for:

Kjøtt, fisk, fugl, egg eller løk/hvitløk er jeg rimelig fornøyd :)

Synes selv jeg er ganske enkel slik, men siden dette er det de fleste spiser blir det vanskelig læll.

Skrevet

Nei mat: Kjøtt, skalldyr/insekter. Ost med grønn mugg.

Ellers er jeg vel egentlig altetende, selv om det jo er ting jeg ikke er så glad i da, som sterk mat. Til frokost takler jeg ikke tunge/fete ting, men til alle andre måltider er det fritt frem.

Skrevet

Jeg spiser det aller meste, men mat jeg synes smaker skikkelig fælt er cottage cheese og grønnsakspure. Usj! Aldri smakt muggost og kommer aldri til å gjøre det heller, det ser for ****** ut :P

Skrevet

Jeg er et sant matvrak og spiser det meste, spiser det jeg blir servert. Liker ikke løk, men spiser det likevel (fordi det er løk i så mange retter som jeg liker).

Skrevet

Jeg kom på en ting jeg ikke liker! Sånn ferdig- bernaise! To år med helgejobb på kroa hjemme har satt sine spor.

Skrevet

Det eneste jeg ikke liker er blodpølse, tang, også er jeg litt kresen på pizza-fyllet på papp-pizza. Jeg er litt mer kresen på godteriet, og jeg hater middag til frokost! Men jeg kan spise alt. Får jeg servert noe, så spiser jeg det uansett. Jeg er veldig glad i å smake på ny og spennende mat.

Dere ramser opp mye av favorittmaten min. Oliven, fetaost, alt av sjømat/skalldyr, jeg syntes også smalahove var kjempegodt da jeg fikk smake det. :)

Edit: Jeg blir litt irritert når folk ikke engang vil smake på ting. Jeg prøver å ha et åpent sinn med spiselige ting som med alt annet. :P Jeg tror faktisk ikke jeg kunne hatt en kresen samboer, ihvertfall ikke en som ikke engang gadd å prøvesmake.

Skrevet

Skalldyr

Innvoller (bortsett fra leverpostei, men det må være den gule boksen)

Sau/lam (bortsett fra pinnekjøtt, hvert år må jeg lide meg gjennom lammesteika til svigers i påsken, så det går ned, men :x )

Farse ting, typ kjøttkaker, medisterkaker etc.

Makrell (kun fordi jeg har blitt fortalt at de er likspisere)

Cola

Vin, konjakk, aquavitt.

Tror kanskje det var det.

Skrevet

Jeg kan bare ikke forstå at det er mulig å ikke like reker og krabbe... Mener dere fersk rett fra havet, eller sånn nedfrosset eller (gudbedre) i lake? Fersk er digg, frosne reker går an, frosset krabbe er nei, og reker i lake og crabsticks er NO NO

Ellers, kan spare meg for dressinger, majones, remulade og alskens gugge som smaker "fett" eller har fet konsistens.

Kommer aldri til å finne ut om jeg liker blåskjell og østers, snegler, melormer og andre innsekter... for det skal jeg aldri i verden smake.

Jeg kan nok komme til å smake på blåmuggost osv, men jeg har vel gjort meg opp en mening om at mugg ikke skal spises, og dermed er nok smaksopplevelsen der dømt på forhånd.

Liker ikke musli og frokostblandinger

Liker ikke yoghurt. Eller kun melonyoghurt (som jeg ikke får tak i lenger, for nå er det blandet noe annet oppi, som IKKE var godt)

Liker ikke fett!

Liker ikke smør. Smørkrisen i fjor var no problem for meg, jeg bruker Melange til alt fra baking til brun saus.

Liker ikke sursild, rakfisk, gravlaks osv. Ellers elsker jeg fisk i de fleste varianter. Grillet aure eller laks = nammi!

Liker ikke elg, rein og annet vilt.

Liker ikke brunost, eller geitost generelt.

Liker ikke gulost, bare hvis den er smeltet og helst litt sprøstekt.

Liker ikke grøt.

Liker ikke grovt brød med sirup.

Liker ikke tomat, paprika, og mange andre grønnsaker. Mye har jeg lært meg å like, men plukker fortsatt ut paprika på pizza eller bønnene i en meksikansk gryterett...

Liker ikke kebab (dårlig erfaring da jeg var gravid som russ og alle i russebilen bare skulle innom og ha seg kebab etter juleballet)

Liker ikke bønner, linser, erter.

Liker ikke sau, men lam går fint (må ha salt lam i lapskaus, og det blir ikke jul uten pinnekjøtt til middag og fenalår hengende på kjøkkenet.

Er ikke glad i kalv, okse og andre typer kjøtt som smaker mye. Liker kylling og svin, for det kan jeg smakssette selv.

Drikke:

Liker ikke noen form for sur melk, drikkeyoghurt ol,

Liker ikke brun alkohol, rødvin.

Liker ikke lettbrus... drikker en del Cola, men når jeg kjenner etter, er det jo egentlig ikke GODT?

Skrevet

Glemte at jeg ikke spiser råtten eller muggen mat.

Jeg kan til nød spise bittelitt fersk krabbe på en brødskive med majones, men ikke noe mer enn det.

Skrevet

Jeg spiser egentlig det meste, men noe neimat er det :

- sau, pinnekjøtt

- muggost, pultost

- rømmegrøt, semulegrøt

- fetaost

- smeltet ost, - går an på pizza, men i små mengder.

- oliven

- hvitløk

Nei-drikke:

- kaffe i noensomhelst form

- te, kun iste

Skrevet

Alt går i grisen, bortsett fra smalahoved og lutefisk. Det er for ekkelt..

Og så er jeg ikke særlig glad i brus eller tomatsuppe, men det går ned det også..

Skrevet

Min nei mat:

Gatekjøkken-mat med uidentifiserbart kjøtt

Rakfisk, sild og fisk av slik art

Smør

Mat hvor fettet flyter (slik at du kan sile av flere skjeer med rent fett).

Snegler, frosker og lignende.

Muggoster og andre sære oster med sterk lukt

Blodpudding, lungemos m.m

MUK, farse og restekjøtt, pølser (med noen få unntak).

First price fiskeboller

Kunne sikkert kommet på mer :P

Skrevet

Jeg har alltid vært kresen, men smaker på det meste, så lenge jeg tåler det. For min del hadde det vært lettere å skrive en liste over hva jeg spiser :icon_redface:

Her er det jeg kommer på i farten:

MAT:

  • Mat med palmeolje (vegetabilsk olje/fett)
  • Mat med MUK
  • Alt som inneholder melk
  • Mat med høyt fettinnhold
  • Mais på boks *grøss*
  • Mat med lite smak (jeg elsker spicy mat, smakløs mat er noe av det verste jeg vet)
  • Mat som er ihjelkokt
  • Toroprodukter ol.
  • Hurtigmat fra matbutikk (type Fjordland, frossenpizza...)
  • Sopp
  • Grisemage *blurk* ekkel konsistens, men jeg smaker på det meste jeg får servert
  • Tradisjonell norsk mat (kokt fisk, raspeballer, poteter, osv)

Jeg liker å lage mat fra grunnen av, og å lage den av så rene produkter som mulig. Er også veldig glad i å prøve ute nye oppskrifter og smaker. Liker lite av den vanlige norske maten, den smaker for lite og har for myk konsistens. Aller helst burde jeg hatt en gård med dyr og grønnsaker som jeg kunne lage egen mat av :ahappy:

DRIKKE:

  • Øl
  • Hvitvin (liker ikke)
  • Rødvin (tåler stort sett ikke)
  • Rom
  • Kaffe
  • Te
  • Melk
  • Juice fra konsentrat
  • Lettprodukter
  • Solo

Uhm... Egentlig drikker jeg bare vann, saft (med sukker), cola (med sukker) og juice som ikke er fra konsentrat. Og av alkoholholdig drikke, liker jeg stort sett bare drinker basert på vodka.

Skrevet

what?? går det an å IKKE like rumgraut?? :blink:

vokste opp med det som helge mat og mat som bestemor serverte til fint + min konfirmasjons mat! :)

Skrevet

Jeg har store problemer med cottage cheese.

Salami, pepperoni og lignende pølser er heller ikke noe jeg spiser frivillig. Sånn ellers går det meste ned og jeg er svært lite sær i matveien.

Skrevet

Nei-mat:

Blodpølse/pudding, reker, oliven, rå tomater, kaker med rom-essens i, blåmugg og andre deilige oster.

Nei-drikke:

Gammel dansk og Farris naturell.

Alt det over skal du bare sende til meg i stedet, det står nemlig høyt oppe på lista mi over ja- mat. :rofl::P

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...