Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor kresen er du? Hva er neimat?


Synnikken
 Share

Recommended Posts

  • Svar 76
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

jeg ser at vi må lage hver vår middag når du kommer på besøk.. Jeg er også kresen, men litt den andre veien

Jeg prøver alltid det jeg får servert, og hvis jeg ikke liker det så klarer jeg likevell alltid å spise opp. Det eneste aldri virkelig ikke har likt, som jeg kommer på, er makrell i tomat. Litt

Spiser det meste, bortsett fra blåkveitehoder, uer, surströmming og slike ting. "Modnet" fisk/kjøtt er jeg generelt noe skeptisk til. Jeg er dog ikke fremmed for å vaske av kjøtt som har ligget litt,

Frokostting: Alt. Frokost er kjipt, på hverdagene spiser jeg ikke før i lunsjpausen :icon_redface: Og kaffe er no-go.

Lunsjting: Her går alt som ligger i matpakka mi som oftest ned, bortsett fra de dagene kjæresten min har sneket i matpakka mi og lagt med "morsomme" ting. Har bl.a funnet: Halv, inntørket chilli, en penn, eggetimeren, en kvittering osv.

Middagsting: Baconpannekaker, reker, mat som lukter døden. Er ikke jeg som lager maten her i huset, så spiser egentlig bare det jeg får servert og er fornøyd med det. Her merker jeg stor forskjell på meg og kjæresten min. Jeg spiser for å bli mett, og han spiser fordi det smaker godt. Jeg spiser til jeg er mett, selvom det er mer mat på tallerkenen, han spiser alt som er igjen fordi det smaker så himla godt, selvom han er så mett at han har vondt etterpå :rolleyes2: Poteter og brun saus er kjipt.

Kveldssting: Her går alt ned, spiser som oftest brødskiver og da er det meste ok utenom skinke.

Annet: Hyperallergisk mot nøtter, og er veldig glad i asiatisk mat, noe som gjør det litt vanskelig på restaurant. Julemat har jeg store problemer med. Pinnekjøtt er for salt, ribbe har for mye fett og svinestek er for tørr.

Drikke: Er ikke så veldig glad i kullsyre, så drikker ikke noe særlig brus. Og Farris er ekkelt. Nesten alt av alkohol går rett ned :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser mye forskjellig, men er også veldig kresen på enkelte ting. Kunne nevnt side opp og ned med ting jeg ikke liker, men her er hat-lista i alle fall! :P

- Syltagurk

- Sennep

- De fleste typer mugne oster og "sure" oster

- Kun kjøttpålegg, uten masse ost og brød

- Fisk! (nesten alt fra haven forøvrig)

- Viltkjøtt av så og si alle slag samt reinkjøtt

- Fett kjøtt med "slim"

- Rå mat av alle slag, spesielt sushi

- Innmat og blod

- Oliven

+++ :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mugg skal ikke spises. Det er en grunn til at folk i muggbefengte hus må flytte - det æ'kke sundt. Og nei, penicillin er heller ikke sundt i store mengder.

Fullstendig enig!

Oliven er på neimatlista mi sammen med fetaost - med mindre den er kamuflert i innmari gode snurringser med spinat og feta fra Birken lunch...

Ååh, DE hørtes gode ut! Selv om jeg ikke er noe særlig begeistret for fetaost. Som all annen ost er jeg skeptisk til om dette egentlig er menneskemat (med mindre smeltet såklart). Da jeg var liten hadde jeg et mareritt om at jeg ble tvunget til å spise terninger av brunost og gulost - våknet og løp rett på do og kastet opp :lol: Da sitter det dypt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kresne folk a gitt! Selv spiser jeg ikke kjøtt, fugl eller oppdrettsfisk - men det er ikke pga smaken.

NEI,NEI-ALDRI-mat er: Halvfabrikata eller ferdigmiddager i enhver form. Unntak er bernaise på pose (klarer ikke lage selv) eller ferdigpizza om fyllesjuk. Aldri heller varm frukt som f eks ananas på pizza, sursøt-saus med frukt osv.

Ellers glir det meste ned :bananas:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skriver generelt jeg.

Så lenge jeg blir servert mat 100 % fri for:

Kjøtt, fisk, fugl, egg eller løk/hvitløk er jeg rimelig fornøyd :)

Synes selv jeg er ganske enkel slik, men siden dette er det de fleste spiser blir det vanskelig læll.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det eneste jeg ikke liker er blodpølse, tang, også er jeg litt kresen på pizza-fyllet på papp-pizza. Jeg er litt mer kresen på godteriet, og jeg hater middag til frokost! Men jeg kan spise alt. Får jeg servert noe, så spiser jeg det uansett. Jeg er veldig glad i å smake på ny og spennende mat.

Dere ramser opp mye av favorittmaten min. Oliven, fetaost, alt av sjømat/skalldyr, jeg syntes også smalahove var kjempegodt da jeg fikk smake det. :)

Edit: Jeg blir litt irritert når folk ikke engang vil smake på ting. Jeg prøver å ha et åpent sinn med spiselige ting som med alt annet. :P Jeg tror faktisk ikke jeg kunne hatt en kresen samboer, ihvertfall ikke en som ikke engang gadd å prøvesmake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skalldyr

Innvoller (bortsett fra leverpostei, men det må være den gule boksen)

Sau/lam (bortsett fra pinnekjøtt, hvert år må jeg lide meg gjennom lammesteika til svigers i påsken, så det går ned, men :x )

Farse ting, typ kjøttkaker, medisterkaker etc.

Makrell (kun fordi jeg har blitt fortalt at de er likspisere)

Cola

Vin, konjakk, aquavitt.

Tror kanskje det var det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan bare ikke forstå at det er mulig å ikke like reker og krabbe... Mener dere fersk rett fra havet, eller sånn nedfrosset eller (gudbedre) i lake? Fersk er digg, frosne reker går an, frosset krabbe er nei, og reker i lake og crabsticks er NO NO

Ellers, kan spare meg for dressinger, majones, remulade og alskens gugge som smaker "fett" eller har fet konsistens.

Kommer aldri til å finne ut om jeg liker blåskjell og østers, snegler, melormer og andre innsekter... for det skal jeg aldri i verden smake.

Jeg kan nok komme til å smake på blåmuggost osv, men jeg har vel gjort meg opp en mening om at mugg ikke skal spises, og dermed er nok smaksopplevelsen der dømt på forhånd.

Liker ikke musli og frokostblandinger

Liker ikke yoghurt. Eller kun melonyoghurt (som jeg ikke får tak i lenger, for nå er det blandet noe annet oppi, som IKKE var godt)

Liker ikke fett!

Liker ikke smør. Smørkrisen i fjor var no problem for meg, jeg bruker Melange til alt fra baking til brun saus.

Liker ikke sursild, rakfisk, gravlaks osv. Ellers elsker jeg fisk i de fleste varianter. Grillet aure eller laks = nammi!

Liker ikke elg, rein og annet vilt.

Liker ikke brunost, eller geitost generelt.

Liker ikke gulost, bare hvis den er smeltet og helst litt sprøstekt.

Liker ikke grøt.

Liker ikke grovt brød med sirup.

Liker ikke tomat, paprika, og mange andre grønnsaker. Mye har jeg lært meg å like, men plukker fortsatt ut paprika på pizza eller bønnene i en meksikansk gryterett...

Liker ikke kebab (dårlig erfaring da jeg var gravid som russ og alle i russebilen bare skulle innom og ha seg kebab etter juleballet)

Liker ikke bønner, linser, erter.

Liker ikke sau, men lam går fint (må ha salt lam i lapskaus, og det blir ikke jul uten pinnekjøtt til middag og fenalår hengende på kjøkkenet.

Er ikke glad i kalv, okse og andre typer kjøtt som smaker mye. Liker kylling og svin, for det kan jeg smakssette selv.

Drikke:

Liker ikke noen form for sur melk, drikkeyoghurt ol,

Liker ikke brun alkohol, rødvin.

Liker ikke lettbrus... drikker en del Cola, men når jeg kjenner etter, er det jo egentlig ikke GODT?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min nei mat:

Gatekjøkken-mat med uidentifiserbart kjøtt

Rakfisk, sild og fisk av slik art

Smør

Mat hvor fettet flyter (slik at du kan sile av flere skjeer med rent fett).

Snegler, frosker og lignende.

Muggoster og andre sære oster med sterk lukt

Blodpudding, lungemos m.m

MUK, farse og restekjøtt, pølser (med noen få unntak).

First price fiskeboller

Kunne sikkert kommet på mer :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid vært kresen, men smaker på det meste, så lenge jeg tåler det. For min del hadde det vært lettere å skrive en liste over hva jeg spiser :icon_redface:

Her er det jeg kommer på i farten:

MAT:

  • Mat med palmeolje (vegetabilsk olje/fett)
  • Mat med MUK
  • Alt som inneholder melk
  • Mat med høyt fettinnhold
  • Mais på boks *grøss*
  • Mat med lite smak (jeg elsker spicy mat, smakløs mat er noe av det verste jeg vet)
  • Mat som er ihjelkokt
  • Toroprodukter ol.
  • Hurtigmat fra matbutikk (type Fjordland, frossenpizza...)
  • Sopp
  • Grisemage *blurk* ekkel konsistens, men jeg smaker på det meste jeg får servert
  • Tradisjonell norsk mat (kokt fisk, raspeballer, poteter, osv)

Jeg liker å lage mat fra grunnen av, og å lage den av så rene produkter som mulig. Er også veldig glad i å prøve ute nye oppskrifter og smaker. Liker lite av den vanlige norske maten, den smaker for lite og har for myk konsistens. Aller helst burde jeg hatt en gård med dyr og grønnsaker som jeg kunne lage egen mat av :ahappy:

DRIKKE:

  • Øl
  • Hvitvin (liker ikke)
  • Rødvin (tåler stort sett ikke)
  • Rom
  • Kaffe
  • Te
  • Melk
  • Juice fra konsentrat
  • Lettprodukter
  • Solo

Uhm... Egentlig drikker jeg bare vann, saft (med sukker), cola (med sukker) og juice som ikke er fra konsentrat. Og av alkoholholdig drikke, liker jeg stort sett bare drinker basert på vodka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei-mat:

Blodpølse/pudding, reker, oliven, rå tomater, kaker med rom-essens i, blåmugg og andre deilige oster.

Nei-drikke:

Gammel dansk og Farris naturell.

Alt det over skal du bare sende til meg i stedet, det står nemlig høyt oppe på lista mi over ja- mat. :rofl::P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...