Gå til innhold
Hundesonen.no

Vegetarianisme


Ia
 Share

Recommended Posts

Takk for masse fin informasjon!

Hva med soyamelk/kokosmelk? Noen som har erfaring rundt det?

Synes tanken på å kutte ut egg er vanskeligere enn tanken på å kutte ut kjøtt. Er så vanskelig å finne en erstatning. Men herregud, jeg bor jo langt ute på landet... må vel være en koselig bonde i nærheten som har litt egg til overs? Kommer liksom ikke på noen med høner her ute, jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 92
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hvis vi vinner i Lotto, stikker vi herfra, svooooosjjjj

Jeg har også jobbet på økogårder. Alle dyrene gikk inn og ut som de ville hele året. Kuene var kun inne for melking. Liten innhegning på fremsiden av fjøset og et enormt uteområde på baksiden med

Jeg har vokst opp som lakto-ovo-vegetarianer, og aldri (med unntak av 3 uhell, som alle endte vondt) spist kjøtt/ fisk eller fugl. Begge mine foreldre er det. De "konverterte" begge i voksen alder, o

Takk for masse fin informasjon!

Hva med soyamelk/kokosmelk? Noen som har erfaring rundt det?

Synes tanken på å kutte ut egg er vanskeligere enn tanken på å kutte ut kjøtt. Er så vanskelig å finne en erstatning. Men herregud, jeg bor jo langt ute på landet... må vel være en koselig bonde i nærheten som har litt egg til overs? Kommer liksom ikke på noen med høner her ute, jeg...

Da er nok tiden inne for at IA og resten av Enebakk-flokken øker med noen fine høns som kan verpe masse gode egg, tenker jeg :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er nok tiden inne for at IA og resten av Enebakk-flokken øker med noen fine høns som kan verpe masse gode egg, tenker jeg :D

Ikke si sånt, da! :o

Plutselig tripper det noen små rundt på tunet her. Å, det hadde vært koselig, det :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vokst opp som lakto-ovo-vegetarianer, og aldri (med unntak av 3 uhell, som alle endte vondt) spist kjøtt/ fisk eller fugl.

....

Godt krydder, buljong, kanskje litt mel (ristet ut til den blir klumpfri i litt melk f.eks) og en fløteskvett gjør underverker.

Men buljong er jo laget av kjøttprodukter...? Men det er ok likevel for en vegetarianer?

(spør bare fordi jeg lurer altså:-) )

RED: eller var det vegetarisk buljong du mente kanskje? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke si sånt, da! :o

Plutselig tripper det noen små rundt på tunet her. Å, det hadde vært koselig, det :D

Jaaa, jeg stemmer for høner! :D

Vi pleier å få egg fra hønene til en venn av oss, og de hønene går fritt i skogen og koser seg hele dagen. Og eggene de legger ER så gode! Nesten så man ikke har smakt egg før man har smakt sånne, skulle ikke tro at de kom fra samme dyret som de i butikken.

Men buljong er jo laget av kjøttprodukter...? Men det er ok likevel for en vegetarianer?

(spør bare fordi jeg lurer altså:-) )

Ikke grønnsaksbuljong vel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaaa, jeg stemmer for høner! :D

Vi pleier å få egg fra hønene til en venn av oss, og de hønene går fritt i skogen og koser seg hele dagen. Og eggene de legger ER så gode! Nesten så man ikke har smakt egg før man har smakt sånne, skulle ikke tro at de kom fra samme dyret som de i butikken.

I knoow! :D

Nå har jeg nevnt min far mange ganger, men han hadde da altså høner, og de eggene der... Æsj, vil ha tupper, haha. Ikke si noe til moren min. Lettere å få tilgivelse enn tillatelse :devil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I knoow! :D

Nå har jeg nevnt min far mange ganger, men han hadde da altså høner, og de eggene der... Æsj, vil ha tupper, haha. Ikke si noe til moren min. Lettere å få tilgivelse enn tillatelse :devil:

Din mor er en spion. Men det flyr altså en staff mer eller mindre ukontrollert på tunet her, så jeg vet ikke helt hvor lenge hønene får leve, jeg. Veldig lite høns her ute, egentlig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Din mor er en spion. Men det flyr altså en staff mer eller mindre ukontrollert på tunet her, så jeg vet ikke helt hvor lenge hønene får leve, jeg. Veldig lite høns her ute, egentlig...

Hallo. Dere må jo vinne i lotto da vet du, så dere kan gjerde inn et helt område med staffesikkert gjerde. :rolleyes2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men buljong er jo laget av kjøttprodukter...? Men det er ok likevel for en vegetarianer?

(spør bare fordi jeg lurer altså:-) )

RED: eller var det vegetarisk buljong du mente kanskje? :P

He he, ja- vegetarisk buljong ja. Helst MISO (kjøpt på helsekost), da jeg er veldig sær og ikke vil ha løk heller. Det meste ferdigprodusert inneholder dessverre løk.

Kaja: Mannen er jo alt-etende, og det er sønnene våre også. Pølser er best! Men de elsker også vegetarmat, og får/må spise mye grønt hver dag. De får lov til å velge bort kjøttet, men ikke grønnsakene. Når de blir store nok til å velge kan de selvsagt gjøre det :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for masse fine råd så langt!

I dag er min første "offisielle dag" som vegetarianer + litt veganer. Jeg spiser foreløpig brød og soyaprodukter, så derfor den "+"en. Jeg tror det blir vanskelig å kutte ut egg og melk helt. Vi får se! Jeg vil iallefall prøve så godt jeg kan. Nå reiser jeg på hytta i morgen, alene, og da blir det lettere å prøve meg frem uten at det går ut over noen andre.

bilde2.jpg

Nå gleder jeg meg til soyapølser til middag! :)

Også sjokolade til dessert :D

bilde4.jpg

Ok, kaloriinnholdet er kanskje omtrent det samme som vanlig sjokolade. Men jeg måtte jo få prøve den ut :whistle:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg jobbet på økologisk og "vanlig" fjøs. Jeg jeg vil påstå at de økologiske fjøsene hadde dårligere forhold enn det vanlige fjøset for fokusen på alt som ikke skulle gjøres med de dyrene tok bort fokusen på selve stellet.

Jeg har også jobbet på økogårder. Alle dyrene gikk inn og ut som de ville hele året. Kuene var kun inne for melking.

vidar6.jpg

Liten innhegning på fremsiden av fjøset og et enormt uteområde på baksiden med endel skog. Inne i fjøset er det et stort rom, og en av veggene er med båser for melking. De melkes for hånd :) Disse kuene blir tatt veldig godt hånd om, og kjøttet kan kjøpes på Heliosbutikker.

Jeg har også vært vegetarianer i noen år av mitt liv, men er det ikke lenger. Jeg har slitt mye med jernmangel, og klarte ikke å få i meg nok selv ved hjelp av jerntilskudd og masse brokkoli og jordbær osv. Dessuten var det litt vanskelig å være vegetarianer når jeg jobbet i restaurant :lol:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, SaraS. Håper det du viser til her finnes flere steder. Det er slik det burde være.

Soyapølser var forresten beste middagen jeg har spist på veldig lenge! Tenk at jeg ikke har smakt det på fem år! Gud, så godt :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Liten oppdatering, da!

Nå har det gått noen uker, og hittil er det å kutte ut kjøtt det beste og letteste valget jeg har tatt. Jeg føler meg så mye bedre med meg selv, det er helt utrolig. Jeg hadde aldri sett for meg at forskjellen skulle være så stor. Jeg har ikke hatt lyst på kjøtt en eneste gang, og det er null problem å styre unna det i butikkhyllene. Det er liksom blitt en selvfølge allerede.

Jeg merker heller ikke noe til noen mangler. Spiser mye frukt og grønt, og generelt utrolig mye sunnere enn tidligere.

Så ja, det går bra. Det er enkelt. Så enkelt at det er en selvfølgelighet. Godt valg :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Jeg har også jobbet på økogårder. Alle dyrene gikk inn og ut som de ville hele året. Kuene var kun inne for melking.

vidar6.jpg

Liten innhegning på fremsiden av fjøset og et enormt uteområde på baksiden med endel skog. Inne i fjøset er det et stort rom, og en av veggene er med båser for melking. De melkes for hånd :) Disse kuene blir tatt veldig godt hånd om, og kjøttet kan kjøpes på Heliosbutikker.

Poenget er at det er ikke slik at økologisk betyr at dyrene har det bedre når det kommer til velferd og stell enn på en annen "vanlig" gårdsdrift i Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poenget er at det er ikke slik at økologisk betyr at dyrene har det bedre når det kommer til velferd og stell enn på en annen "vanlig" gårdsdrift i Norge.

Nei, men det er vel endel regler som skal innfries for å kunne kalle driften økologisk. Ikke bare fôring, men også stell og omsorg. Er det ikke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

man kan lese mer om økoproduksjon på www.debio.no og velge veiledere for økologisk produksjon.

Når det gjelder feks øko-kuer, så er det et paradoks at mens resten av "ku-bransjen" må gå over til løsdrift innen, var det 2024, mens små besetninger (under 15 kuer, eller noe i den dur) får litt lenger frist. De fleste økoprodusenter i Norge i dag driver båsdrift...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, men det er vel endel regler som skal innfries for å kunne kalle driften økologisk. Ikke bare fôring, men også stell og omsorg. Er det ikke?

"Offentlige myndigheter og forskningsmiljøer opererer med fire viktige forutsetninger for at produkter kan kalles økologiske:

1) Naturlig gjødsel

Mat fra økologisk jord- og hagebruk er framstilt med bruk av naturlig (organisk) gjødsel, og uten bruk av kjemiske/syntetiske plantevernmidler.

2) Dyrevelferd

Økologisk kjøtt, melk og egg kommer fra dyr som har mulighet til å bevege seg fritt, også utenom beitesesong. De får økologisk fôr, og kalver får die moren i minst tre dager etter fødsel.

3) Ingen kunststoffer

Økologiske produkter er framstilt uten bruk av kunstige aroma- og fargestoffer, og med strenge restriksjoner på bruk av konserveringsmidler.

4) Ikke GMO

All bruk av GMO (genmodifiserte organismer) er forbudt."

[kilde]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh så supert høre det går så bra med deg som vegetarianer!;) et lite tips:Halloumi ost er en ost man steker litt i panna og er kjempe god til pasta,grilling,brødskiva med salat osv;)

Helt til i dag faktsik har det kun vært få i på meny koster 52 kr der.I dag fant søstra mi den på rema til 46;)Har den i sverige da til 38 hehe husker prisen da var handlet der forrige helg.Ellers da kan du google nøttesteik den er veldig god bruker spise den julaften jeg.

Lykke til videre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra å høre IA!

Er ikke vegetarianer selv, men prøver å være litt bevisst på hvilket kjøtt jeg velger iallefall. Kjøtt fra kjøttkveg, lam og vilt har jeg god samvittighet for å spise. Kylling og egg har jeg oftest dårlig samvittighet for :hmm: Melk drikker jeg ikke, men klarer ikke holde meg unna alt av melkeprodukter da.

Disse holdningene fikk jeg etter å ha vært rundt på mange gårder da jeg gikk naturbruk på vgs. Der var det økologiske melkefjøset noe av det verste jeg har vært borti, men tror det er endel variasjoner. Svineproduksjonen var det også litt variert. Noen av grisene hadde det faktisk veldig fint, mens andre not so much. Synd man ikke kan vite dette når man handler.

Lærte mye om fisk av denne tråden, takk! Hvordan er det med fiskeboller / kaker, makrell i tomat o.l med tanke på dette?

Og reker?

Jeg kan veldig lite om hvor forskjellig fisk kommer fra...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...