Gå til innhold
Hundesonen.no

Fitness-tråden


borderen
 Share

Recommended Posts

Borderen: absolutt tøy. Med mye løping er det lett å bli for stram på baksiden, noen får kneproblemer pga musklene rundt kneet blir for stramme osv. Mange gode grunner til å tøye og spesielt når man trener mye.

Wednesday: anbefalt underskudd er minus 500 kalorier hver dag, helst i kombinasjon av mat og trening. Så for deg kan du sikte på en 1400 om ndagen, 1500 er heller ikke krise. Da vil du gå ned mellom 0,5-1kg i uka, så lenge du holder deg til planen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 2.4k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tok nylig en squat challenge, det var så pain at eg chiller litt med en ny. Dog tar jeg allerede 60+ sekunder med planke, så de to første ukene der hadde vært griselett Jeg har begynt på det ny

Dere! Jeg har gått ned 7,5 kg siden andre uken i januar

Nettopp jogget EN MIL uten stopp! Stolt http://runkeeper.com/user/juliess/activity/221550920?&tripIdBase36=3nwls8#RULAZ87XCd5reBI6J1SKIUki

Posted Images

Kjøp et hoppetau, billigere :P Kanskje litt mindre morsomt da :whistle:

Hehe ja! Men vet ikke hvor snillt hoppetau er mot knær? Trampoliner er vel heller ikke så snille mot dem. Men hovedpunktet mot trampoline, i tillegg til økonomi, er at jeg har fremdeles problemer etter nakkesleng, "uforutsette" bevegelser er dumt.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan det være eggehvittepulver? Finnes det noe sånt? Jeg vet at mange mange land bortsett fra lille Norge bruker masse flytende eggehvitte, du kan kjøpe det på dunk. Men vet som sagt ikke om det finnes noen tørka versjon, vet ikke om det går an :lol:

Hvordan går det ellers med treninga di? Noe fremgang på vektnåla? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan det være eggehvittepulver? Finnes det noe sånt? Jeg vet at mange mange land bortsett fra lille Norge bruker masse flytende eggehvitte, du kan kjøpe det på dunk. Men vet som sagt ikke om det finnes noen tørka versjon, vet ikke om det går an :lol:

Hvordan går det ellers med treninga di? Noe fremgang på vektnåla? :)

Aner ikke hva det er, men jeg liker ikke tanken på å spis masse mat som har vært i pulverform...

Treningen går det bra med. Jeg har vært veldig travel denne uka, men uke så langt ser slik ut:

Mandag: 6,5 km løping

Tirsdag: en styrkeøkt

Fredag: syklet 25 minutter på spinningsykkel, hatt en skikkelig styrkeøkt, tøyd godt og "løpt" jeg 6,8 km. Jeg har veldig vondt i leggen like under kneet når jeg går og løper, så jeg gikk/haltet halve veien. Har tøyd godt og håper det går over. I tillegg har jeg gått frem og tilbake fra skolen 2 turer idag, dvs 6-7 km.

Vekta står pal. Ikke et gram ned. F*ck...

MEN jeg klarer 20 strake push-ups, så det er jo fremgang sånn sett :) Synes låra ser bedre ut, men jeg har for mye "kjærlighetshpndtak" og mage, så jeg håper virkelig jeg får til å gå ned noe også. Jeg er ikke så flink på maten som jeg burde. Jeg spiser ikke så mye, men plutselig har jeg tatt 2 kuler is etter middagen. Wops!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Jeg vil begynne å jogge ordentlig og bli like flink som borderen! Problemet er at jeg ikke aner hvordan jeg skal starte. Jeg har sånn ca null kondis. Jeg klarer nok ikke å jogge 200 meter uten pause engang, så ille er den. Det kan dog hende den har blitt bedre etter at jeg begynte å sykle til jobben, men det vet jeg ikke. For å få opp motivasjonen tenker jeg at et konkret treningsprogram kan hjelpe med nettopp dette.

Jeg er forberedt på å jogge 3 ganger i uka. Da har jeg i tillegg syklet 16 km (til og fra jobb) fem dager i uka. De resterende dagene (3 dager, da lørdag vil bli min fridag :aww: ) vil gå til styrketrening som IW har kommet med.

Hvordan burde jeg gå fram med joggingen? Programmene som finnes på löplabbet, er disse et godt utgangspunkt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har begynt å gå en runde på ca 5 km hver dag, hvor turen går opp ett lite fjell, jeg merker forskjell på lår og legger allerede! 5 km ER ikke mye, men det er en grei tur for både mine hofter og jeg MERKER forskjell :D

Rumpen har blitt bedre og, samt jeg føler at magen er mindre.

Målet er at innen høsten er her skal jeg kunne jogge på de "sletteste" strekkene oppover og komme meg opp og ned på 50 minutter.. "problemet" er bare at veien blir ca 10 meter lengre hver hverdag pga det jobbes der :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hittils ser denne uken slik ut:

Mandag 1 time power walk

Tirsdag: 1 t 45 min i skogen i skikkelig ulendt terreng

Onsdag: 40 min power walk

Torsdag: 40 min svömming, 1000 m samt 25 min power walk

Fredag: viledag

Lördag: 25 min power walk hittils

Neste uke skal jeg komme i gang med löping og styrketrening

Skickat från min HTC Incredible S via Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å bygge opp jogging kan du enten følge et av programmene du finner på nettet ja, eller du kan begynne med intervaller vanlig gange --> hard powerwalk i f. eks ett til to minutter, og så tilbake til vanlig gange igjen. Så bygger du oppover :) Vet du at du sliter med å jogge 200m, sett deg et mål som er midten, og da kan det f. eks være intervallen din. Det viktigste er at du får opp pulsen til en intensitet der du klarer å jobbe, men ikke får for mye melkesyre (da jobber du for hardt, det skal være pusten du sliter mest med).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Michellus. Sjekk ut Couch to 5K, det er sånn joggeopplegg. Det finnes apps som du kan ha i ørene på tur som forteller deg når du skal jogge og når du skal gå. :)

Jeg har store planer selv når jeg er frisk igjen. Så får vi se om leddene tåler det. Jeg hiver meg på styrketrening uansett, og om jeg tør så deler jeg resultat. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjapt spørsål før jeg må løpe:

Jeg sliter med at min venstre arm er latterlig svak! Vil jo selvsagt trene den opp, og høyre armen er dobbelt så strek. Men høyre kan jeg ta opp til 40 kg (skulderpress/nedtrekk), med venstre klarer jeg så vidt 20 før armen, bokstavelig talt, svikter.

Hvordan skal jeg gå frem med å trene den opp?

Tenkte jeg skulle kjøre 20 kg på begge armene, selvom dette er for lett for høyre, vil det jo med tiden trene opp den venstre? Tenker jo sånn, at om jeg kjører på med det høyre armen takler, så vil jo ikke den venstre få noe trening.. Rett og slett fordi den ikke er strek nok, og svikter ved for tung belastning.

Er ikke noe glad i frivekter, har for dårlig teknikk, så bruker apperater da jeg føler det er tryggest sånn til å strate med :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er helt rijtibg tenk. Alltid gå etter den svakeste armen, ellers vil forskjellen alltid være der. Selv omnmaskiner føles enklere og tryggere så ER manualer helt konge for å jobbe armene mer individuelt. I maskiner er det veldig lett at den sterke armen kompenserer for den svake.

Vet det føles litt skummelt og flaut å prøve manualer. Kanskje inngå et kompromiss? Velg en øvelse med manualer som er ganske enkel å få til, feks skulderpress (3-4kg kan du prøve å starte med, 12 rep og 3 sett). Hvis du ser på videoer på youtube så ser du at det ikke er så mye teknikk som skal til for den øvelsen :) så kan du jo ta den hver gang du trener i feks to uker, og så prøve en annen øvelse. Så får du gradvis mer selvtillit med manualer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har frivekter på 2,5 kg og er ute etter supre tips til hvordan jeg kan trene/stramme opp lår,mage og armer. Har prøvd litt selv å trene med de,men er redd for å gjøre feil. Har idag varmet opp i ca 10 min, og trente vel i 30 min,men vet ikke om jeg gjør det rett. Har også stang,og vil gjerne bruke den. Men igjen,er redd for å gjøre feil. Vil også trene ryggen,da jeg har en rygg som er svak og har lite muskler :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...