Gå til innhold
Hundesonen.no

ha bort fett-trening


iwantcandy
 Share

Recommended Posts

Har du prøvd NRK Yngvar sine tips? De er kanskje ikke ment som noen voldsom vektreduksjon, men jeg synes det er konkret og en fin måte for å forbedre den fysiske formen.

Mente du meg? For i så fall har jeg ikke prøvd noe fysisk enda :P Jeg har liksom ikke stresset noe veldig med det siden hvis jeg skal gjøre noe, så vil jeg forbedre kostholdet mitt til noe bedre og endre det permanent, ikke stresse med å måtte gå ned bare for å gå ned hvis du skjønner ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løpe-, jogge-, og gåturer er generelt dårlig til vekttap. Regner med trådstarter spiser mellom 2 - 3500 kalorier per dag, og turer i 30 - 60minutter kan gi deg tap av maksimum 250 kalorier om du er heldig, mens du kan miste rundt 350 om f.eks tar turen til et treningsstudio og løfter litt, samt du bygger muskler slik at det vil se ut som du mister mer mens du får litt kroppsbygning.

Tur på tredemøllen før du løfter noen vekter vil sørge for mer kaloriforbruk. Bare husk å drikk mye vann. Urinen din skal være hvit, ikke gul.

Du, dette stemmer jo ikke. Kondisjonstrening er viktig og effektiv trening for fettforbrenning og for å få opp kondisjonen. Av ulik kondisjonstrening er løping omtrent på topp, fordi man bærer sin egen kroppsvekt og man får aldri pauser (f.eks nedoverbakker). Varierer man mellom lange turer i rolig tempo og intervalltrening er det gull. Hoppetau er vel omtrent den eneste formen for kondisjonstrening som er mer effektivt enn løping ...

Jeg er forøvrig veldig pro styrketrening, men da ikke med apparater. Lær deg å løfte vekter på en riktig måte, og kombiner med øvelser hvor du bærer din egen kroppsvekt (f.eks utfall, pushups og planke), så har du et godt utgangspunkt. Styrketrening i slynge er fantastisk! Var jeg deg ville jeg meldt meg inn i et treningssenter for å få litt veiledning. Men bare husk - det enkle er ofte det beste - og trening må dessverre gjøre litt vondt :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skiløping sier å være en av de mest effektive treningsformene. Vet ikke hvorfor, men så det på en plansje en gang. Man bruker veldig mange muskelgrupper ved skiløping, så kanskje det er derfor.

Jepp, skiløping er veldig effektivt (særlig fordi det der, i likhet med sykling og svømming, er mye mindre farlig belastning som fører til skader). Men det er fremdeles ulike former for løping som vinner - for der får du absolutt ingen pauser, gjennom hele treningen, uansett bakker opp eller ned, drasser du rundt på din egen kroppsvekt uten avlastning.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg stemmer for både og:) Løping, fjellturer, skiløping osv er kjempebra for kondisen. Varier underlaget, prøv å unngå asfalt over lang tid og km, så går det bra:) Ta tiden med hjelp; kan ikke forvente å løpe halvmaraton andre uken liksom. Styrketrening er viktig. Tren kjernemuskulatur, slyngetrening er bra(og gøy). Pull-ups, push-ups, dips o.l. og vekter.

Svømming er vel kanskje den treningsformen som bruker mest muskler på en gang(dessverre så er jeg en dårlig svømmer, og gjør ikke noe aktivt for å bedre på det..). Sykling og ski utgår for min del siden jeg ikke kan fordra noen av delene(les: dårlig). Jeg løper mye i naturen, skog og fjell rett og slett for å få naturopplevelsen og frisk luft. også er det en god måte å lufte bikkjen:) Styrketrening er også et godt supplement til løping, og omvendt.

Kosthold er jo selvfølgelig også viktig for å få et godt resultat. Men husk; trening skal være gøy, man skal like det en gjør. Finn det du liker å gjøre også gjør du det:)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I forhold til mat kan det jo også være lurt å tenke på metthetsfølelsen under et måltid. Ta en skala fra 1-5 hvor 1 er kjempesulten og 5 er kjempemett, så bør man vel ligge på en 4`er på frokost, lunsj og middag, og på en 3`er til kvelds. Viktig å nyte maten og kjenne etter på hvor mett man er :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I forhold til mat kan det jo også være lurt å tenke på metthetsfølelsen under et måltid. Ta en skala fra 1-5 hvor 1 er kjempesulten og 5 er kjempemett, så bør man vel ligge på en 4`er på frokost, lunsj og middag, og på en 3`er til kvelds. Viktig å nyte maten og kjenne etter på hvor mett man er :)

Kan óg være lurt å ta seg litt tid under måltid, spesielt middag. Ikke hive i seg maten, da kommer metthetsfølelsen først etterpå, som i ekstremt mett:P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et annet tips er å ikke spise foran tv'en. Da forsvinner maten ned mens du tenker på andre ting. Drikke et glass vann før maten for å få metthetsfølelse fortere, og ta mindre mat på asjetten og heller forsyne seg flere ganger.

Alltid ta trapper istedenfor rullebånd og rulletrapp, og generelt sett prøv å ha en aktiv livsstil. Gå/sykle istedenfor kjøre, så er du litt miljøvennlig og! :thumbsup:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Har gamle og nye talerkner og de nye er faktisk mye større enn de gamle. Så en får mer på de nye.

En kompis som trente mye i mange år(fem maraton på Norsk jord) i flere år og syklet Tr.heim Oslo i 20 år brukte altid å vente 20 min mellom første og andre porsjon med mat. Da var han sikker på at det ble noen andre posjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Da kryper jeg inn her 🤣 ikke bare en men 2,5 🤣 Planen var og beholde forhund. Det har jeg gjort🤣  Men jeg har å beholdt deleie hund. Men jagu så ble det igjen en hannhund hjemme å 🤣 jeg skulle aldri ha hannhund igjen. Men Hektor ble unntaket 🤣 Hils på Hektor - 13 uker ❤️
    • Det kan jo hende det finnes oppdrettere på sheltie som har linjer med mindre lyd? 😊 Eller som er bevist på det og tar hensyn til det. Tenker også at mentalitet kanskje har litt og si. En trygg hund har kanskje høyere terskel for å bjeffe enn en litt usikker hund ( Kommer jo seff an på settingen da, men) 
    • Men det er mange hunder av rase med mye lyd i som bjeffer utrolig mye " for de er sånn" . Og ganske mange av de hundene er veldig stressa. Og er på " jobb" hele tiden. Jeg trodde ikke han her skulle bli så stille, hadde ikke mål om null bjeffing.  Bare at han skulle lære at tomte grensa, er den du kan passe på. Gården har egen vakthund, så den trenger ikke vi å passe på o.s.v. Så fikk jeg litt ekstra i gjenn, han kommer løpende til oss når han vil "si ifra" om ting ute..
    • Det går an å jobbe med. Det er noe det sies for alle raser med mye lyd. Men man kan ikke trene bort noe som hunden er genetisk disponert for og avlet for over generasjoner. En kombinasjon av heldig med individ og målrettet trening fra start kan nok kontrollere og begrense bjeffingen, men jeg ville aldri kjøpt en bjefferase med det som forutsetning. Generelt sett bør man ikke anskaffe raser med egenskaper man ikke kan/vil leve med og satse på å "trene de bort" eller "jobbe med", selv om det i noen tilfeller er mulig.
    • Er bjeffing det eneste du syns er negativt for sheltie? For det går det ann å jobbe med. Har veldig inntrykk av at bjeffing blir forsøkt ignoret. Jeg har en ganske reaktiv sheltiegutt på straks to år, som nå bjeffer når han blir redd eller når andre hunder bjeffer i passering.  Men jeg har fått mye kjeft fra andre for at jeg " belønner" bjeffing.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...