Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Jeg er veldig nysgjerrig på denne 20kilosblokka fra V&H, hvor stor er den, hvordan ser den ut? Har noen et bilde (gjerne sammen med noe annet så man ser størrelsen)?

  • Svar 75
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

En frisk velernært kropp tåler basselusker godt! Vi i det overrenslige og desinfiserte Vesten er sykere enn de som lever i "skitnere" men ernæringsmessig likeverdige områder.

Slik deler jeg mine blokker. Nå er jeg ikke redd for basselusker, men jeg har egen V&H kniv, og ser helst at blodsøl fra V&H ikke havner for mye på kjøkkenbenken

Jeg får ikke hel blokk men i skiver, så det er veldig kjekt. Da kan man, hvis man vil, stable den akkurat slik man ønsker. Vi bare slenger sekkene rett i frysern vi, så ta vi opp 2-3 skiver i slengen

Skrevet

Det var litt av en plugg ja! Tviler på at det der får plass i min fryser selv om den er oppskjært! Siden vi har fyllt opp ganske greit med vår egen mat fra før. Heldigvis finnes det i mindre pakninger ;)

Tusen takk for bilde! :D

Skrevet

jeg var så dum at jeg kjøpte 2 av den, en valp og en med laks, og begynte med den med vanlig brødkniv :P men skal på biltema imorra å kjøpe bajonettsag da, fikk jeg tips om hvertfall :P

Skrevet

Litt skjært av, men er ikke sååå mye som er borte på den, den er svær spør du meg :P

431236_10151337155860582_718440581_22971478_1823795123_n.jpg

Hvorfor tiner du ikke, deler opp i ønsket str og fryser igjen?

Skrevet

Hvorfor tiner du ikke, deler opp i ønsket str og fryser igjen?

Lurer jeg også på ;) Det er bare å tine den til verste frosten er borte, og så ta den med utenfor og dele den med øks... Lett som en plett :)

  • Like 1
Skrevet

Holdbarhet på en tinet klump i kjøleskapet?

3-4 dager. Men jeg gir ikke på den 4 dagen, da kaster jeg heller :P Syntes ikke det lukter noe særlig da, og bikkja vil ikke ha da.

Skrevet

Hvorfor tiner du ikke, deler opp i ønsket str og fryser igjen?

fikk beskjed om at jeg da ødla det? altså at man ikke skal tine og fryse igjen etterpå, hverken vom eller annen mat til mennesker :S

Skrevet

fikk beskjed om at jeg da ødla det? altså at man ikke skal tine og fryse igjen etterpå, hverken vom eller annen mat til mennesker :S

Det er vel bare snakk om å tine såpass at den verste "tælen" er borte. Vi deler 5-kgpølsene og de er komplett umulig å skjære i rett fra frysern. Men gir de en time på benken så er de ikke like steinharde - men de er allikevel frosne. :)

Skrevet

fikk beskjed om at jeg da ødla det? altså at man ikke skal tine og fryse igjen etterpå, hverken vom eller annen mat til mennesker :S

Har aldri hatt det problemet, da det ikke tines helt opp. Om du har øks, så holder det å la det ligge fremme en time eller to. Så deler du det i mindre porsjoner.. Da kan du også dele det opp i "dagsrasjoner", så slipper du å ha det liggende for lenge i kjøleskapet i tillegg.

Skrevet

jeg deler ved å ta en øks, og slå på den med hammer. deler da opp i ønskede biter. får plass til ni hele og en oppdelt blokk (puttet litt rundt omkring) i fryseren her. tiner ikke før den skal brukes. Deler opp i dagsrasjoner, men det går mellom 4 og 5 kg kjøtt dagen (pluss tørrfôr) her.

Skrevet

Litt OT, men hvor får man kjøpt noe å slipe en øks med?

Jeg har to stk verdens sløveste økser, men ser ikke poenget i å kjøpe nye hvis de kan slipes.

Guest Kåre Lise
Skrevet

Litt OT, men hvor får man kjøpt noe å slipe en øks med?

Jeg har to stk verdens sløveste økser, men ser ikke poenget i å kjøpe nye hvis de kan slipes.

Noe å slipe en øks med kalles i all enkelhet ett bryne. F.eks Biltema, Jernia og andre steder som selger verktøy burde ha dette. :D
Skrevet

Jeg får ikke hel blokk men i skiver, så det er veldig kjekt. Da kan man, hvis man vil, stable den akkurat slik man ønsker. Vi bare slenger sekkene rett i frysern vi, så ta vi opp 2-3 skiver i slengen og legger i kjøleskapet. Vi hadde ikke kjøpt dette hvis vi ikke hadde fått dette på denne måten.

vom.jpg

  • Like 2
Skrevet

Jeg får ikke hel blokk men i skiver, så det er veldig kjekt. Da kan man, hvis man vil, stable den akkurat slik man ønsker. Vi bare slenger sekkene rett i frysern vi, så ta vi opp 2-3 skiver i slengen og legger i kjøleskapet. Vi hadde ikke kjøpt dette hvis vi ikke hadde fått dette på denne måten.

vom.jpg

Går det an å bestille de på den måten?

For dere som tiner helt opp. Her hos oss deler vi 5kgene i fire biter og putter i pose. Når vi tar opp posen og lar det tine så skiller blodet seg fra kjøttetmed en gang. Gjør det ikke det for dere, eller?

Skrevet

Går det an å bestille de på den måten?

For dere som tiner helt opp. Her hos oss deler vi 5kgene i fire biter og putter i pose. Når vi tar opp posen og lar det tine så skiller blodet seg fra kjøttetmed en gang. Gjør det ikke det for dere, eller?

Enkelte forhandlere deler opp mot et gebyr.. Jeg betaler noen ganger for å få det oppdelt, andre ganger ikke. For meg lønnes det å dele opp selv iom at det går ca 3 blokker i mnd, og neste mandag skal jeg kjøpe bajonettsag for å forenkle delinga :banana: Den har betalt seg selv ila 10 oppdelte blokker ca :banana:

Det er helt normalt at blodet renner ut når voh er gjennomtint, det er jo ikke noe bindemiddel i det. Ergo har jeg voh alltid i en boks, slik at det ikke søles ut overalt.

Skrevet

Enkelte forhandlere deler opp mot et gebyr.. Jeg betaler noen ganger for å få det oppdelt, andre ganger ikke. For meg lønnes det å dele opp selv iom at det går ca 3 blokker i mnd, og neste mandag skal jeg kjøpe bajonettsag for å forenkle delinga :banana: Den har betalt seg selv ila 10 oppdelte blokker ca :banana:

Det er helt normalt at blodet renner ut når voh er gjennomtint, det er jo ikke noe bindemiddel i det. Ergo har jeg voh alltid i en boks, slik at det ikke søles ut overalt.

Takk. :) Hva tenker du om å la det tine helt før man deler det opp?

Skrevet

Takk. :) Hva tenker du om å la det tine helt før man deler det opp?

Nema problemas, så lenge man ikke lar det ligge opptint i timesvis før man fryser det ned igjen. Den største faren er at det surner slik at hunden ikke vil ete det (mine eter uansett, andre er mer fintfølende...) men det er bare tull at det mister næring osv. Råfôrede hunder tåler også en viss bakterievekst uten problemer.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...